2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
selam güzel anneler. biz ameliyatımızı olduk geldik sünnetimizi de yptırdık çok şükür. korktuğum gibi olmadı girmesi çıkması 1.5 sat sürdü oğlum uyanık çıktı odasına.evimize geldik bile.basit bir ameliyatmış fıtık. dualarınız için hepinizden Allah razı olsun.:nazar:

canım kolayca halletmenize çok sevindim çok geçmiş olsun.

cok gecmis olsun, Rabbim korktugumuz seylere ugratmasin. insallah hic bir sorunla karsilasmicaksin hep böyle düsün kü pozitif sonuclansin.

inşallah canım umutsuz bi durumda değiliz allahtan. zamanla herşey yoluna girecektir diye umuyorum. dün çok kötüydüm bugün daha iyiyim. zor günler ama bi gün düzelecektir.

Ben kullanıyorum canım ama benden çıkıyor. Hız ayarını kendin ayarlıyorsun ya değiştire değiştire dene, birde memeni doğru yerleştirdiğinden emin ol, gerekirse onunda açısını değiştir baktın ki gelmiyor..

her yöne denedim ama olmuyor.sütüm az desem az çıkması lazım kullabilsem çok işime yarardı nerde yanlış yapıyorum acaba?

Kızlar benim oglum 23 günlük ve tv ye odaklanıyor. Tv tersine gelse bile... Muhtemelen ses ve görüntüye odaklanıyor ama engellemeli miyim.

evet canım ben cok memnunum slıngten ozellıkle markete goderken hayat kurtarıyor benım ıcın poset tasırken ellerım boste oluyor ben ezıoslıng kullanıyorum bu arada
evet canım gecenlerde de yazdım bunu ben , saglık ocaklarında sıkıntılı ama ben verem savas dıspanserlerını aradım haftada 1 gun vuruyorlar aklında olsun canım

canım oncelıkle gecmıs olsun,
bızımde bu ay bıngıldagımızı genıs olctu dr ama dedıkı dogdugunda vucut sıslıgınden dolayı net olculemez daha kucuk olculur ancak 2. ayda buyume olup olmadıgını anlarız dedı bence telas yapma sakın ol , beyın su topluyor derken hısrosefalıden mı bahsedıyor acaba?

saol meltemcim p.tesi önce ASM yi bir arıyacağım o bana daha yakın çünkü orada yoksa da verem savaşı arıyacağım, orada da olmazsa bekleyeceğiz doktor 3. ayda dayapılabilir dedi.

selam güzel anneler. biz ameliyatımızı olduk geldik sünnetimizi de yptırdık çok şükür. korktuğum gibi olmadı girmesi çıkması 1.5 sat sürdü oğlum uyanık çıktı odasına.evimize geldik bile.basit bir ameliyatmış fıtık. dualarınız için hepinizden Allah razı olsun.:nazar:

canım çok çok geçmiş olsun, allah başka sıkıntısını göstermesin, sünnette olmuş maaşallah, damatlığını da görün inşallah..

teşekkürler arkadaşlar bekleyip göreceğiz herşeyi. evet meltemcim ondan bahsediyor gerçi benim doktorumda dediğin gibi ilk doğduğunda ölçüm sonucu yanlış olabiliyor demişti ölçümden ölçüme fark olabiliyormuş 10 gün sonra bi ölçüm daha yapacaklar. bide alnının genişlemesi gerekiyormuş bu durumda ama öyle birşey yok ya ben çok telaşlıyım hergün ağlamaktan yoruldum hamileliğimde herşey normaldi böyle sorunlara hazırlıklı değilmişim. takip edeceğiz lafı beni sinirlendiriyor artık. onlar takip edecekte ben bu süre zarfında acabalarla o kadar yoruluyorum ki

Canım herşe güzel olucak olumlu düşün, bol bol dua et. bak alnı genşlememiş demekki tek bir bulgu yetmiyor kötü düşünmek için bu çok sevindirici..

her yöne denedim ama olmuyor.sütüm az desem az çıkması lazım kullabilsem çok işime yarardı nerde yanlış yapıyorum acaba?

valla bilemedim şimdi... ama dediğin gibi az d olsa çıkması lazım... birde daha bebek emmeden dene bakalım baktın o da olmadı aldığın yere bir götür bakalım...

Kızlar benim oglum 23 günlük ve tv ye odaklanıyor. Tv tersine gelse bile... Muhtemelen ses ve görüntüye odaklanıyor ama engellemeli miyim.

benim kız 50 günlük o da başladı eşim farketmiş o yüzden artık evde televizyon açılmıyor onun bulunduğu ortamlarda çünkü bebeğin motor gelişimini çok olumsuz etkiliyor. 0-12ay arası özellikle izlenen tv ilerde konsantrasyon bozukluğu,odaklanamama problemi ve dikkat dağınıklığı yapıyormş okul çağında. ben o nedenle bizim için zor da olsa izlettirmicem ve açmıyacağım. tabi bu benim düşüncem her anne kendi çocuğu için en iyisini bilir...

Son düzenleme:
31 günlük bebeğim var gündüz çok güzel uyuyor iki saate bir kalkıp emiyor ama gece 11 den sonra bazen 3 e bazende 5 ekadar uyumuyor.sizin bebeklerinizin uyku düzeni oluştu mu ?ayrıca bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz benim bazen göğsümde uykuya dalıyor bazende ayağımda sallıyorum ama yanlış mı yapıyorum sürekli sallanmaya alışır mı acaba.

31 günlük bebeğim var gündüz çok güzel uyuyor iki saate bir kalkıp emiyor ama gece 11 den sonra bazen 3 e bazende 5 ekadar uyumuyor.sizin bebeklerinizin uyku düzeni oluştu mu ?ayrıca bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz benim bazen göğsümde uykuya dalıyor bazende ayağımda sallıyorum ama yanlış mı yapıyorum sürekli sallanmaya alışır mı acaba.

canım hemen alışıyorlar benim oğlum gazını çıkartırken omzumda uyudu 2 kere şimdi sadece öyle uyuyor omuzlarım mahfoldu yapmıcaz diyoruz ama son çarede yapıyoruz sen bilirsin tabiki en iyisini ama emin ol hemen alışıyorlar çok zeki bu sıpalar:)

birde oğlumun iştahı günlük tuvalet miktarı normal kilo geelişimi çok iyi ama 3 gündür yer yemez uyuyor sızıyor hatta:)..birde gece gündüz ayrımı nasıl yapıcaz sabah çok iyi ama gece çok kalkıyor

Şimdiye kadar gaz sorunu yaşamadan geldik ama sanırım biz de bugün bu sorunu yaşayanlar kervanına katıldık.
Kendimi çok kötü hissediyorum, sanırım ben bebeğim ha şimda kaka yaptı ha yapacak derken çok ıslak bıraktım, o da gaz yaptı diye tahmin ediyorum, çok kötü hissediyorum. Kızım sabahtan beri sıkıntılı, sıkıntılı oldulça meme istiyor, o da karnını daha çok şişirip daha çok acı çektiriyor.
kimyon bu kada küçük bebeklerde kullanılır mı? Mesela suya koyun demleyin diyorlar da bebeğe su vermiyoruz ki bu kadar küçükken, ne yapayım kızar bir akıl verin.

Şimdiye kadar gaz sorunu yaşamadan geldik ama sanırım biz de bugün bu sorunu yaşayanlar kervanına katıldık.
Kendimi çok kötü hissediyorum, sanırım ben bebeğim ha şimda kaka yaptı ha yapacak derken çok ıslak bıraktım, o da gaz yaptı diye tahmin ediyorum, çok kötü hissediyorum. Kızım sabahtan beri sıkıntılı, sıkıntılı oldulça meme istiyor, o da karnını daha çok şişirip daha çok acı çektiriyor.
kimyon bu kada küçük bebeklerde kullanılır mı? Mesela suya koyun demleyin diyorlar da bebeğe su vermiyoruz ki bu kadar küçükken, ne yapayım kızar bir akıl verin.

canim bebege su verilmez diye bir sey yok. ben kizima arada su da veriyorum rezene cayi da veriyorum. gerci abartacak kadar degil tabi. 3-4 cay kasigi. kendisi istemedigi taktirde zaten dudaklarini sim slkl kapatiyor zorlasamda veremiyorum. ben kizimda gaz olmasin diye günde 2-3 kupa rezene-anason- kimyon cayi iciyorum. su hazir sallama olanlardan yapiyorum. simdiye kadar sükür asiri bir gaz sikintimiz olmadi ve arada karnina masaj yapiyorum o da cok etkili oluyor. ayaklarinin da sürekli sicak olmasina dikkat et, cünkü onlar soguk oldugunda da olabiliyor. en önemlisi yediklerimiz. ben gaz yapan herseyi hayatimdan cikardim. sogan sarmisak, lahana grubu gaz yapacak ne varsa. ilk bebegimde de aynisini yaptim 5 aylik olana kadar sonra yavas yavas yemege basladim ama o zamana kadarda hic gaz sorunu yasamadim.Allah hepimizin yardimcisi olsun...

gercekten hemen alisiyorlar. ben ilk kizimi hep emzirirken uyutuyordum ve iki yasina kadar emzirdim. 2 yasina kadar hic vazgecmedi öyle uyumaktan artik cildiracak hale geliyordum. simdi ikinci kizim 33 günlük. ilk günler enzir yerine koyardim kendi kendine uyuyakalirdi. bir kac gece gaz cikarirken uyuyakaldim (biliyorum cok tehlikeli) simdi hep o sekilde uyumak istiyor. saatlerce koynumda o sekilde yatsa giki cikmaz. 1 haftadir tekrar eski düzeni oturtmaya calisiyorum banamisin demiyor.:50:

birde oğlumun iştahı günlük tuvalet miktarı normal kilo geelişimi çok iyi ama 3 gündür yer yemez uyuyor sızıyor hatta:)..birde gece gündüz ayrımı nasıl yapıcaz sabah çok iyi ama gece çok kalkıyor

benimkide aynı gündüz iyi ama gece düzeni yok.uyku düzenini nezaman nasıl oluşturmaya başlıcaz bilmiyorum.ayrıca kendi kendine uyumasını öğretmek de iyi olucak ama nasıl yapacaz bilmiyorum.tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.

bebeklerde gaz problemi 15-20 gün sonra başlıyor genelde.gaz için rezene verebilirsin doktorumuz bi sakıncası olmadığını söyledi.

bebekleri fıtıktan ameliyat olan annelere sorum var
oğlumun bezini değiştirirken çığlık çığlığa ağlıyor
sabah yine altını değiştirirken ağlamaya başladı ve bana göre sol kasığında ceviz büyüklüğünde bi şişlik çıktı
elimle kontrol ettim içi boş gibi
sonra oğlanı kaldırdım susturdum, ağlamıyorken tekrar baktım şişlik yok
yarın dr a gideceğiz ama bana bi cvp yazarsanız çok memnun olurum
siz nasıl farkettiniz fıtığı

benim kız zaten uykucunun önde gideni. emzirdikten sonra yatağına bıraksam hemen uyuyor ama gazını çıkarmayınca da kusuyor yani bi 5-6 kez başımıza geldi. omzuma gazını çıkarmak için yatırınca orada uyuya kaldı. şimdi onu istiyor bazen. genelde yerine yatırıyorum 10-15 dk uykuya dalması sürüyor kucağıma alsam hemen uyuyacak ama ona alışacak bu seferde. bende direniyorum. bizim kızda gülmeye başladı dün babasına bugün anneannesi ve babaannesine güldü. bana gelince gülme falan yok anca kaş çatıyor. ben emzirmek için inat ediyorum ya. o da emmemek için inat ediyor. ağzını nasıl sıkı sıkı kapatıyor sinir oluyorum. biberonu getirince önce biberon olduğunu keşvediyor sonra ağzının kilidi de açılıyor.
sütümde azaldı artık sağmakla çoğalmıyor.

bebekleri fıtıktan ameliyat olan annelere sorum var
oğlumun bezini değiştirirken çığlık çığlığa ağlıyor
sabah yine altını değiştirirken ağlamaya başladı ve bana göre sol kasığında ceviz büyüklüğünde bi şişlik çıktı
elimle kontrol ettim içi boş gibi
sonra oğlanı kaldırdım susturdum, ağlamıyorken tekrar baktım şişlik yok
yarın dr a gideceğiz ama bana bi cvp yazarsanız çok memnun olurum
siz nasıl farkettiniz fıtığı
canım bizimkinde bağırma ağlama falan yoktu. kasığında pipisinin üst tarafındaydı şişlik ma bir sabah açtığımda testisine kadar inmişti nerdeyse. o gün hemen götürdük şişlik oluyor ama sert değildi çok fazla. ağladığında yada ıkındığında geri gidiyordu yani kendini sıktıkça mesela kakasını yaparken belirginleşiyordu kurtulduk biz çok şükür sünnet de olduk iyileşti bile nerdeyse. bi konrole gidin sizde bence.

Merhaba kızlar, bebeğimi emziğe alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor, atıyor ağzından. Nuk kaucuk emzik kullanıyorum. Emzik kullanan arkadaslar ne yapabilirim lütfen yardım edin. Öbür türlü 7*24 emiyo beni

canım benim bebek de çok gazlı değil maaşallah ama zaman zaman olmuyor da değil, hem gaz sancısı hemde kaka yapmada sıkıntı olup da ıkındığını görünce ben öncelikle yere, halının üzerine battaniye serip sert zemine yatırıyorum o zaman daha rahat debelenip gazı çıkabiliyor baktım olmadı ayşe önerin gaz masajını yapıyorum tüm hareketleri sırasıyla , o da olmazsa odasında banyo anında yaktığımız seyyar radyatör var onu iyice açıp üzerinde tülbent ısıtıp karnına ve ayaklarına koyuyorum, oda olmazsa zinco damla verip masaja devam ediyorum. ben sürekli ilaç vermeyi seven biri olmadığım için ilacı en son noktada veriyorum o da bir-iki kere oldu, zaten diğer dediklerimin içinden biri muhakkak işe yaradı bizde umarım denersen sende de yarar...

benim kız zaten uykucunun önde gideni. emzirdikten sonra yatağına bıraksam hemen uyuyor ama gazını çıkarmayınca da kusuyor yani bi 5-6 kez başımıza geldi. omzuma gazını çıkarmak için yatırınca orada uyuya kaldı. şimdi onu istiyor bazen. genelde yerine yatırıyorum 10-15 dk uykuya dalması sürüyor kucağıma alsam hemen uyuyacak ama ona alışacak bu seferde. bende direniyorum. bizim kızda gülmeye başladı dün babasına bugün anneannesi ve babaannesine güldü. bana gelince gülme falan yok anca kaş çatıyor. ben emzirmek için inat ediyorum ya. o da emmemek için inat ediyor. ağzını nasıl sıkı sıkı kapatıyor sinir oluyorum. biberonu getirince önce biberon olduğunu keşvediyor sonra ağzının kilidi de açılıyor.

canım bebişin madem biberon alıyor gel onu kandır sen bence,plastik göğüs ucu koruyucular var onu dene o da biberon başı gibi ya plastikten biberon sanıp emer bence emmezse de en azından ben herşeyi denedim dersin üstelik çok pahalı da değil wee marka olanlar 6-7 tl falan...

canım bence kesinlikle alışır üstelik bebeği sallamak da sağlığı için iyi değil diyor uzmanlar tabi sen de bir yerden sonra çaresiz kalmışsın. bence ona uykuyla eşleştirebileceği bir şey yap mesela bir müzik aç enstrümantal olsun ve her seferinde aynı müziği aç emzir, mayıştır (ama asla memede uyumasına izin verme) yatağına yatır ve odadan çık ve mıkırdanırsa hemen gitme baktın çok ağlıyor yanına git yerinden kaldırmadan hafifçe vurarak pışpışla baktın kriz boyutunda ağlıyor kaldır sakinleştir yeniden yatır böyle böyle alışır umarım... bebeğin o müzikli uykuyu eşleştirmiş olucak onu duyduğu an uyku vakti olduğunu ve uyuması gerektiğini anlayacak içgüdüsel olarak.... tabi bu naçizane benim fikrim bana uyan sana uymaz onu bilemem bunlar sadece öneri

gece emme süresi nasıl kaç dakika emiyor az emiyorsa süre olarak uykuya düşkündür ve gece daha az emip sızıyordur ve bu yüzden sık uyanıyordur baktın az emdi ve uyuyacak, durdu emmesi hemen çenesini falan parmağınla hafif dürt tekrar emmeye başlat.

benimkide aynı gündüz iyi ama gece düzeni yok.uyku düzenini nezaman nasıl oluşturmaya başlıcaz bilmiyorum.ayrıca kendi kendine uyumasını öğretmek de iyi olucak ama nasıl yapacaz bilmiyorum.tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.

gündüz mümkün olduğu kadar aydınlık ve gürültülü ( müzik, radio, cd v.s) ortamda emzir ve uyut hatta gerekirse konuş (hadi annecim uyku/yemek vakti, hadi güzel bebeğim uyu/iç sütünü bakalım v.s) çünkü aydınlık ve gürültü uyarıcı bir şey bir nevi, gece de mümkün olduğu kadar karanlık, sessiz ve hiç konuşmadan emzirip uyutmayı dene derim ben ki çocuk farklılığı sezinlesin.. yine eşleştirme yapsın gündüz-aydınlık/gürültü ; gece- karanlık/sesizlik... gece uyaran olmadığı için anlar ve uykusu dağılmadan yeniden uykuya geçer. ayrıca ben altını gece 12 de çok çok kısık ışıkta alıyorum ve bir daha kaka yapmadığından eminsem gece altını almıyorum saat 5 e kadar...

haaa birde ben gaz çıkarmaya yardımcı titreşimli anakucağı aldım bazen ona koyuyorum işe yarıyor hem onunla mutfağa götürüp yemeğimi de yapıyorum aspiratör sesinde mayışıyor zaten :-)

Back
X