Şimdiye kadar gaz sorunu yaşamadan geldik ama sanırım biz de bugün bu sorunu yaşayanlar kervanına katıldık.
Kendimi çok kötü hissediyorum, sanırım ben bebeğim ha şimda kaka yaptı ha yapacak derken çok ıslak bıraktım, o da gaz yaptı diye tahmin ediyorum, çok kötü hissediyorum. Kızım sabahtan beri sıkıntılı, sıkıntılı oldulça meme istiyor, o da karnını daha çok şişirip daha çok acı çektiriyor.
kimyon bu kada küçük bebeklerde kullanılır mı? Mesela suya koyun demleyin diyorlar da bebeğe su vermiyoruz ki bu kadar küçükken, ne yapayım kızar bir akıl verin.
canım benim bebek de çok gazlı değil maaşallah ama zaman zaman olmuyor da değil, hem gaz sancısı hemde kaka yapmada sıkıntı olup da ıkındığını görünce ben öncelikle yere, halının üzerine battaniye serip sert zemine yatırıyorum o zaman daha rahat debelenip gazı çıkabiliyor baktım olmadı ayşe önerin gaz masajını yapıyorum tüm hareketleri sırasıyla , o da olmazsa odasında banyo anında yaktığımız seyyar radyatör var onu iyice açıp üzerinde tülbent ısıtıp karnına ve ayaklarına koyuyorum, oda olmazsa zinco damla verip masaja devam ediyorum. ben sürekli ilaç vermeyi seven biri olmadığım için ilacı en son noktada veriyorum o da bir-iki kere oldu, zaten diğer dediklerimin içinden biri muhakkak işe yaradı bizde umarım denersen sende de yarar...
benim kız zaten uykucunun önde gideni. emzirdikten sonra yatağına bıraksam hemen uyuyor ama gazını çıkarmayınca da kusuyor yani bi 5-6 kez başımıza geldi. omzuma gazını çıkarmak için yatırınca orada uyuya kaldı. şimdi onu istiyor bazen. genelde yerine yatırıyorum 10-15 dk uykuya dalması sürüyor kucağıma alsam hemen uyuyacak ama ona alışacak bu seferde. bende direniyorum. bizim kızda gülmeye başladı dün babasına bugün anneannesi ve babaannesine güldü. bana gelince gülme falan yok anca kaş çatıyor. ben emzirmek için inat ediyorum ya. o da emmemek için inat ediyor. ağzını nasıl sıkı sıkı kapatıyor sinir oluyorum. biberonu getirince önce biberon olduğunu keşvediyor sonra ağzının kilidi de açılıyor.
sütümde azaldı artık sağmakla çoğalmıyor.
canım bebişin madem biberon alıyor gel onu kandır sen bence,plastik göğüs ucu koruyucular var onu dene o da biberon başı gibi ya plastikten biberon sanıp emer bence emmezse de en azından ben herşeyi denedim dersin üstelik çok pahalı da değil wee marka olanlar 6-7 tl falan...
31 günlük bebeğim var gündüz çok güzel uyuyor iki saate bir kalkıp emiyor ama gece 11 den sonra bazen 3 e bazende 5 ekadar uyumuyor.sizin bebeklerinizin uyku düzeni oluştu mu ?ayrıca bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz benim bazen göğsümde uykuya dalıyor bazende ayağımda sallıyorum ama yanlış mı yapıyorum sürekli sallanmaya alışır mı acaba.
canım bence kesinlikle alışır üstelik bebeği sallamak da sağlığı için iyi değil diyor uzmanlar tabi sen de bir yerden sonra çaresiz kalmışsın. bence ona uykuyla eşleştirebileceği bir şey yap mesela bir müzik aç enstrümantal olsun ve her seferinde aynı müziği aç emzir, mayıştır (ama asla memede uyumasına izin verme) yatağına yatır ve odadan çık ve mıkırdanırsa hemen gitme baktın çok ağlıyor yanına git yerinden kaldırmadan hafifçe vurarak pışpışla baktın kriz boyutunda ağlıyor kaldır sakinleştir yeniden yatır böyle böyle alışır umarım... bebeğin o müzikli uykuyu eşleştirmiş olucak onu duyduğu an uyku vakti olduğunu ve uyuması gerektiğini anlayacak içgüdüsel olarak.... tabi bu naçizane benim fikrim bana uyan sana uymaz onu bilemem bunlar sadece öneri
birde oğlumun iştahı günlük tuvalet miktarı normal kilo geelişimi çok iyi ama 3 gündür yer yemez uyuyor sızıyor hatta:)..birde gece gündüz ayrımı nasıl yapıcaz sabah çok iyi ama gece çok kalkıyor
gece emme süresi nasıl kaç dakika emiyor az emiyorsa süre olarak uykuya düşkündür ve gece daha az emip sızıyordur ve bu yüzden sık uyanıyordur baktın az emdi ve uyuyacak, durdu emmesi hemen çenesini falan parmağınla hafif dürt tekrar emmeye başlat.
benimkide aynı gündüz iyi ama gece düzeni yok.uyku düzenini nezaman nasıl oluşturmaya başlıcaz bilmiyorum.ayrıca kendi kendine uyumasını öğretmek de iyi olucak ama nasıl yapacaz bilmiyorum.tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.
gündüz mümkün olduğu kadar aydınlık ve gürültülü ( müzik, radio, cd v.s) ortamda emzir ve uyut hatta gerekirse konuş (hadi annecim uyku/yemek vakti, hadi güzel bebeğim uyu/iç sütünü bakalım v.s) çünkü aydınlık ve gürültü uyarıcı bir şey bir nevi, gece de mümkün olduğu kadar karanlık, sessiz ve hiç konuşmadan emzirip uyutmayı dene derim ben ki çocuk farklılığı sezinlesin.. yine eşleştirme yapsın gündüz-aydınlık/gürültü ; gece- karanlık/sesizlik... gece uyaran olmadığı için anlar ve uykusu dağılmadan yeniden uykuya geçer. ayrıca ben altını gece 12 de çok çok kısık ışıkta alıyorum ve bir daha kaka yapmadığından eminsem gece altını almıyorum saat 5 e kadar...