Selam arkadaşlar, doğumdan sonra ancak yazacak zamanı bulabiliyorum:) ama ara sıra takip edip, okudum forum mesajlarını, bebişlerin doğum hikayelerini, şikayetlerimizi, dertlerimizi vs :)
Benim doğum hikayemi anlatayım fırsat bulmuşken :)
Benim bebişimin doğum tarihi 1 Şubat idi ama kızım 40.haftasını doldurmasına rağmen hiçbir gelme belirtisi göstermedi. Benim de ne çatım açıldı, ne nişan geldi ne de suyum.Ağrım,sızım hiç birşeyim yoktu yorgunluk hissimden başka, kızımda sağlıklıydı. Normal doğum istediğim için bekleyecektim ki ,2 şubat günü kontrol için gittiğimde doktorum risk almayalım ne olur ne olmaz haftası dolmuştur uyarısı ile apar topar aynı günde doğuma girdim. Saat 17:15 de 3420 gr 50 cm ölçülerinde Spinal anestezi ile sezeryanla dünyaya geldi kızım:) Ameliyat çok güzeldi acı,ağrı duymadım ve kızımın sesini duymak, resim çektirmek, beraber sıcaklığını hemen hissetmek tarif bile edilemez 1 duyguydu. Eşimin de yanımda olmasını istemiştim ama hastane kurallları gereği almadılar ne yazık ki

Neyse ki benim dikiş atma işlemin devam ederken yavrumu çıkarıp banyo vs işlemlerini yapmışlar o sırada da babası ve tüm sülalem benden önce bol bol uzaktan da olsa sevmiş :)
Hemen anne sütüm geldi ve emzirdim.Sağ mememi hemen aldı ama solda çok diretti ucu daha küçük diye istemedi. Ama çok uğraştım 15 gün kadar ağlamasına aldırmadım zorla verdim ve şükür her 2 memeyide emiyor.
Loğusalığım çok kötüydü, yani şöyle ki 2.bebeği düşünüyorum ama loğusalık yüzünden vazgeçebilirim o kadar yani

Çok şiddetli ağrı( dikiş-ameliyat) az da olsa 40 gün kanamam oldu, çok aşırı terleme, aşırı birden üşümeler, iştahsızlık,ateş, kabus dolu rüyalar, bebeğime iyi bakmak için sık sık uyanmak, uykusuz geceler vs .Yani hatırlamak bile istemiyorum bebeğimin sevgisi dışında hiç bir şeyi. Eşim bitanem çok destek oldu izin aldı 15 gün ama nafile adama 1 küfür etmedğim kaldı sinir yüzünden

Annem 1 ay yanımda kaldı, kayınvalidem geldi herşeyimle uğraştılar ama ben hiç iyi değildim. Çok şükür 40 bitti ben iyileştim, kalıcı hasar almadan kimseye hasar vermeden:)
Şimdi herşey çok güzel,kızım çok sağlıklı;bugün 3.ayı doldu ve sağa, sola dönüyor, gülüyor, beni babasını, babaannesini tanıyor, şarkı söylemem çok hoşuna gidiyor.Tv ve pc görürse takip ediyor. Anne sütü veriyorum sadece ve 5700 gr 60 cm boyuda. Gelişimi de güzel tek sorunumuz bir türlü tamamen gitmeyen konakları ve boynundaki isilik gibi kızarıklıkları.
Onlarda sabırla ve sık banyo ile geçecek inşallah.
Allah tüm bebekleri korusun, sağlık ve mutluluk versin hem bebişlerimize hem bize :)