2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
gecmısten alıntı yapamadım masallah tum bebekelre cok guzeller allah omurlerını guzel yazsın saglıkla mutlulukla yasasın tum kuzularımız:nazar:

canım ruzgarın pıpısı hıc sıyrılmıyor pıpı ucu hıc gozukmuyor bu ay dr umuza sordum 6. aya kadar yapısıklık olması normalmıs eger bebek cısını yapmakta zorlanmıyorsa bır sıkıntı yok demektır dedı
cnm iltihaptı enfeksiyondu sorundu falan okuyunca azcık panik yaptım.ama yinede riske almasak mı sende sanırım düşünüyodun geçen sene salihi bu sene rüzgarı aslında bide aynı tarih ne güzel olur. mevlüt düğünde büyüyünce artık ay yaptırsakmı ne:1:

cnm iltihaptı enfeksiyondu sorundu falan okuyunca azcık panik yaptım.ama yinede riske almasak mı sende sanırım düşünüyodun geçen sene salihi bu sene rüzgarı aslında bide aynı tarih ne güzel olur. mevlüt düğünde büyüyünce artık ay yaptırsakmı ne:1:

walla ben ıstıyorum ama bin tl butce ayıramadım henuz :)

merhaba kızlar birşey sormak istiyorum benim sütüm çok azaldı ne yediysem bir türlü geri gelmiyor ilk ay bebişim 1200 gr aldı sadece anne sütü ile ikinci ay 600 gr aldı mamaya başladık mama ve anne sütü veriyorduk şimdi gene 600 gr almış bu ay ne önerirsiniz doktor amcamız kızdı 1 kg alması gerekir dedi sütü tekrar geri getirmeye çalışacağız dedi denemediğim kalmadı humana içiyorum şimdi bakalım birde bu vıtamalt varmış içeniniz oldu hiç birde çalışmaya başladım günde 2 kere sağıyorum toplamda 250 ml çıkıyor 800 çıkması lazım dedi doktor siz sağıyormusunuz ne kadar çıkıyor sütünüz

hayırlısı neyse o olsun cnm sizin profösörde çok pahalı :41:.
hem de cokk :(

merhaba kızlar birşey sormak istiyorum benim sütüm çok azaldı ne yediysem bir türlü geri gelmiyor ilk ay bebişim 1200 gr aldı sadece anne sütü ile ikinci ay 600 gr aldı mamaya başladık mama ve anne sütü veriyorduk şimdi gene 600 gr almış bu ay ne önerirsiniz doktor amcamız kızdı 1 kg alması gerekir dedi sütü tekrar geri getirmeye çalışacağız dedi denemediğim kalmadı humana içiyorum şimdi bakalım birde bu vıtamalt varmış içeniniz oldu hiç birde çalışmaya başladım günde 2 kere sağıyorum toplamda 250 ml çıkıyor 800 çıkması lazım dedi doktor siz sağıyormusunuz ne kadar çıkıyor sütünüz

canım tahın helvası yesıllık dere otu ve balık , ama en cok tahın helvası

Merhaba. Yazini gorunce cvp vermeden duramadim biz 3 haftalikken annem yerleri silmis bebek kucagimda yere dustum. Kut diye bir ses, dirsegim mi bebegin kafasi mi delirecektim. Teyzem hemen kucagina aldi, korkma falan diyorlar ama dinlemiyorum, sacimi yolmusum, duvarlara vurmusum hatirlamiyorum bile. Dogru acile gittim, mr tomografi cektirdik. Cok sukur temiz cikti. Sonra bende kafayi taktim ama bebeklere verdikleri cok az. Yetiskin 10 dk, bebek 15 saniye duruyor. Biraz rahatladim yani. Bir de Allah korusun baska rahatsizligi olan bebekler kac kere tomografiye giriyorlar, Allah mecbur birakmasin. Yaptirmasaydim icim rahat etmezdi ama hala aklima gelince gozlerim doluyor. Esim birsey demedi, sarildi uzulme dedi, cunku biz cok badire atlattik. Sen de kirilma esine, o yapsaydi belki sende uyarirdin. Neyse yani omur boyu unutmayacagim.
sanırım birbirimiz çok iyi anlıyoruz çok geçmiş olsun,ben hala atlatamadım ama çok şükür biraz daha rahatım şimdi ama insanın hem kendini suçlü hissetmesi hem bebeğine zarar verdiği düşüncesi gerçekten canını yakıyor.her şey mükemmel olsun die uğraşıyorsun ama dediğinde haklısın çok ciddi sıkıntılarla uğraşıp defalarca tomografi vb çektiren aileler var çok şükür halimize .allah bir daha böyle kazalar ve hiçbir hastalık vs göstermesin hiçbirimizi.paylaşımın için sağol.

ayyyy meltem onuda yedim yedim ama bu seferde çok kilo aldım ya günde 3 litre suda içiyorum anlamadım hiç regli oldum onun için azalmış olabilirmi

regl olmaktan olcagını sanmam ama sen sutum az dıye cok dıllendırıyorsn bence ondan da azalıyor dogum yaptıgım gunden berı dr um sureklı kendı kendıme konusmamı ıstıyor sureklı sutum var bebegıme yetıyor seklınde konusuyorum sutum yok ya da az dememe cok kızıyor sut uretımı beyınde bıtıyor ve sureklı pozıtıf konusacaksın dedı yanı o cumleler bızde yasak :)

regl olmaktan olcagını sanmam ama sen sutum az dıye cok dıllendırıyorsn bence ondan da azalıyor dogum yaptıgım gunden berı dr um sureklı kendı kendıme konusmamı ıstıyor sureklı sutum var bebegıme yetıyor seklınde konusuyorum sutum yok ya da az dememe cok kızıyor sut uretımı beyınde bıtıyor ve sureklı pozıtıf konusacaksın dedı yanı o cumleler bızde yasak :)

hmmmm anladım ayyyy meltemmmm bir sütüm var bir sütüm var hiç sorma akıp akıp duruyor diyeyim bari :1:

canım melisaçayı rezene çayı ve özellikle helva ye gerçekten bunlar çok süt yapıyor kalitesini arttırmak içinde bolca kuruyemiş ye canım ve sık sık emzir diycem ama çalışıyormuşsun o zaman sık sık sağ o zamanda çoğalıyor ve negatif düşünme senin sütün var:1::1::1:

canım bulgur pilavı ye ben yediğim etesi gün göğsüm taş gibi oluyo bunu 2 kere deedim ikisindede doldu inş sneinde dolar ama herşeydenönce bol dilenmek ve kafada sütüm var demek en önemlisi kafada bitiyo iş çoğalır sıkıntı etmemeye çalış işe yarıycak görüceksin:26:

selam herkese,
benim oğlum 17 şubatta sezeryanla dünyaya geldi. ilk ay çok kilo almadığı için mama ve anne sütü ile besleniyor. ikinci ay kontrolümüzde kilomuz toparlanınca doktor sünnet olabileceğimiz söyledi. abisi geçen yaz sünnet olmuştu. 9 yaşında. biraz zor oldu genel anastezi yapmışlardı. o yüzden küçüğüme hemen yaptırmak istedik. 2,5 aylıkken geçen salı yani 7 mayısta egepolde doktor Ali bey de sünnet oldu.
kıyafettleriyle beziyle gider gibi ameliyathaneye girdi. aynı kıyafetleriyle beziyle geldi. alt değiştirirken pipiyi görebiliyorsun sargı pansuman olayları yok. saat 2.30 da sünnet oldu 4 de evdeydik. akşam saat 8 gibi yarım fitil verdik o kadar birde her alt değiştirmede krem sürüryruz. daha önce dayımın torunu ve komşularıda aynı doktora sünnet olmuşlar çok memnunlardı bizde çok memnunuz. lokal anastesiyle yapılıyor 3 aydan sonra genel anastezi oluyormuş. sünnet anının bütün fotğraflarını çıkışta cd şeklinde veriyorlar. biz çok memnun kaldık tavsiye ederiz. fiyatt 600 tl

biz de ali beye yaptırdık ve çook memnnum kaldım
aynen beziyle gitti beziyle geldi ne ağrı ne sızı
hemn toprlandı pipi

canim bilmiyorum sezaryen sonrasinda hala gobegim mor, o hamilelikte olusan cizgi var ya yukaridan asagi dogru, o da duruyor. Doktorum kirkin cikinca gel demisti ama esim islerini ayarlayamadigindan hala gidemedim doktora. Sezaryen yapan diger anneler de soylesin yaw, gobek deliginizin morlugu gecti mi?
bayilma meselesine gelince, senden daha ilgincini gordum. Bir kadinla tanistim, kadin yillarca gelinlikcide modelist olarak calismis ama hani dugmen kopacak gibi olurken ip sarkar ya, onu gorunce midesi bulaniyor ogurerek kusuyormus.bu cok ilginc gelmisti :-)

Canım benimde göbeğim,göbek deliğim, vajina kenarları, popomun bir kısmı,ve bacak arkamda hala koyu siyah leke şeklinde duruyor.Ve göbek çizgimde maalesef:( Hamileliğimin 6. ayında çıktı bu lekeler.Doktorum zamanla 5-6 aya düzelir belki daha uzun sürer dedi. Kese yaptım birkaç kere azaldı rengi açıldı ama hala var .Annemin 3 hamileliğinde de olmuş, 6-7 aya geçmişti dedi doğumdan sonra. Ten rengim beyaz epey, yaz tatilinde deniz kenarında ne yapacağım bilmiyorum. Çok çirkin duruyor sanırm ilk kez mayo giyeceğim :(

Ben dereotu yiyorum ısırgan cayı iciyorum cnm faydasını gördüm eskisine göre daha iyi tasmıyor belki ama bebek aclıktan bagırmıyor artık.

ayrıca her bebek birbirinden farklı. kimseyle kıyaslama bebeğini. zamanla tutacaktır allahınn izniyle.bir de biberondan önce bence mutlaka göğsünü ver .sütün olmasa da ver.bir arkadaşım 6. ayına kadar sütü olmadıgı halde verdi hep ve 6. ayında sütü geldi.o yüzden vazgeçme.

CANIM senn dedigin gibi yüzü koyun yatırıyorum fakat bogulcak gibi oluyor cok üzülüyorum simdi kucagımdaykenn 2 3 dk tutabiliyor masallah ama yüzü koyun kaldıramıyor kafası büyükmü acaba ondanmı ki.ins dedigin gibi zamanla tutar dr umuz 15 gün verdi hala tutmazsa norolojiye gitcez insalah 10 güne kadar tutar basını.sütü veriyorum zaten bebegime üzülmekten azaldı sütüm sade anne sütüyle besliodum 1.5 aydr.simdi biberonu emmeyi unutmus almıyor biberonu napcam bilmiyorum kasıkla zor oluyor mama yedirmek yaa

Canım bence neyi seversen onu ye, o zaten süt yapacaktır :9: bu konuda çok ciddiyim. Bu süt yapar mı yapmaz mı kilo alır mıyım almaz mıyım endişesi duymadan canı neyi çekiyorsa ye. Ben bu sıralar ne yapıyorum biliyor musn? Havaların güzelliğini fırsat bilip, güya doktorumun isteği üzerine spor amaçlı yürüyüşe çıkıyorum ama bir problem var, yürüyüş öncesi koca bir magnum double karadut-böğürtlenli götürüyorum, tadı şahane sana da öneririm:9: ardından başlıyorum yürüyüşe, tab yanımda litrelik suyum da var, dondurma bitince dayıyıorum suyu lıkır lıkır, ohhhh missss.... Geliyor sütler..mesela bugün ütü yaptım saatlerce, mutfağa gittim gitim geldim birinde iki tane çokonat yedim, birinde bir tane muz, birinde birkaç hurma ki acayip susatıyor, birinde bir kase sütlaç :9: bak bu saydıklarımın hurma hariç hiçbiri süt yapan şeyler deyince akla gelen şeyler değil, ama ardına suyu da içtin mi bol bol, ne rezeneye gerek kalıyor ne humanaya :9: yani canın ne çekiyorsa onu ye canım. Süt yapsın yapmasın kaygısına girme, aç bırakma kendini.
Bir de sütümü sağmıyorum, iki sebep var, birincisi canımı yakıyor, ikincisi çıkacak miktarı görünce az gelebilir diye korkuyorum. Şu an içn sütümün kızıma yettiğini bildiğim için, ya da böyle olduğuna inandığım için diyeyim, sağıp da miktarı görmek istemiyorum.

Son düzenleme:
canim bilmiyorum sezaryen sonrasinda hala gobegim mor, o hamilelikte olusan cizgi var ya yukaridan asagi dogru, o da duruyor. Doktorum kirkin cikinca gel demisti ama esim islerini ayarlayamadigindan hala gidemedim doktora. Sezaryen yapan diger anneler de soylesin yaw, gobek deliginizin morlugu gecti mi?
bayilma meselesine gelince, senden daha ilgincini gordum. Bir kadinla tanistim, kadin yillarca gelinlikcide modelist olarak calismis ama hani dugmen kopacak gibi olurken ip sarkar ya, onu gorunce midesi bulaniyor ogurerek kusuyormus.bu cok ilginc gelmisti :-)

Canım benimde göbeğim,göbek deliğim, vajina kenarları, popomun bir kısmı,ve bacak arkamda hala koyu siyah leke şeklinde duruyor.Ve göbek çizgimde maalesef:( Hamileliğimin 6. ayında çıktı bu lekeler.Doktorum zamanla 5-6 aya düzelir belki daha uzun sürer dedi. Kese yaptım birkaç kere azaldı rengi açıldı ama hala var .Annemin 3 hamileliğinde de olmuş, 6-7 aya geçmişti dedi doğumdan sonra. Ten rengim beyaz epey, yaz tatilinde deniz kenarında ne yapacağım bilmiyorum. Çok çirkin duruyor sanırm ilk kez mayo giyeceğim :(

Annesi sen de (kızın mı var bilmiyorum ama) bebişine bikini giydirirsin üzülme :9: oğluşun varsa da onun denizdeki halleri seni o kadar mutlu eder ki göbeğindeki morluğu düşünmezsin bile. Ben de bu yıl denize girebileceğim bir yerlere kaçabilsem keşke, kızım ne yapardı görebilmeyi çok isterdm.Hem çok güzel mayokini modelleri var, onlardan bakarsın olmadı.

Kızlar selam,

Öncelikle hepimizin anneler günü kutlu olsun. Bu günlerde duygu yoğunluğu yaşıyorum, 20 Mayıs' ta iş başı yapıyorum. Kızıma annem bakacak. Ama o kadar duygusal ve ağlamaklıyım ki anlatamam. Nolur yardım edin desteklerinize ihtiyacım var...................... Kızımı çok özleyeceğim.. nasıl katlanacağımı bilmiyorum..

Pofikçi mesajını aslında dün okudum, ve dünden beri düşünüyorm aslında sana nasıl destek olabileceğimi. Seni anladığımı sanıyorum, benim de normalde 29 mayısta işbaşı yapmam gerekiyordu ancak ben memur olduğum için 2 yıllık ücresiz izne ayrıldım. 5 yıldan fazla süredir çalışıyorum ve her ay hesabıma yatan parayı harcamaya fazlasıyla alıştım. Ama bir bebek sahibi olmak sanki bize kadınlığımızı hatırlatıyor, herşeyimizle bebeğimize adamak istiyoruz kendimizi. Bence her kadın sadece canı istiyorsa çalışmalı, buna mecbur olduğu için çalışması çok üzücü. Belli ki senin durumun böyle. Nasıl bir iş yapıyorsun, hakların ne bilmiyorum. Mesela memurlukta günde 3 saat-1,5 saat filan süt izinleri var. Evin işine ne uzaklıkta vs bunlar önemli. Eğer mecbursan çalışmaya, annenin bakması iyi birşey öncelikle, bunun kıymetini bilmeye çalış. İnan bana yerinde olmak isteyen bir sürü kişi vardır. İlk başlarda bebeğini evde bırakıp çıkmak zor gelecektir, ama zamanla sen de bebeğin de buna alışacaksınız, yani çevremde gördüğüm hep öyle oluyor. Sonra ben kesinlikle kaliteli zaman geçirme olayına inanan biriyim, sürekli aynı evde olmasına rağmen aslında 'çocuğunun yanında olmayan' anneler de tanıyorum.dışarda olduğun süreyi evdeyken temizlik, yemek yaptığın ve bebeğinle ilgilenemediğin zamanlar olarak düşün. Eve geldiğindeki elektriğin çok önemli. Mahçubiyet ve suçluluk hissedip bunu çocuğa davranışlarınla yansıtırsan çocuk özellikle biraz daha büyüdüğünde hem seni özleyip hem hırçınlaşabilir. Dengeyi iyi tutturmak lazım. Ama zamanla düzenini sağlayacağına inanıyorum. Annen yemeğine filan da yardım ederse sen bebeğinle yine çok güzel zamanlar geçirebilirsin. Annen böyle zor oluyor, haftaiçi bizde yatsın haftasonu sende kalsın olayına girerse ona hiç müsade etme ama :9: o olayı başka yerlere götürüyor benim gözlemime göre.
Benim de durumum seninkinden biraz farklı. Eşim şu an için önümüzdeki iki yıl ben çalışmasam da geçimimizi sağlayabilecek durumda çok şükür. Ben de o da verdiğim aradan hoşnutuz. Ama ailemden, anne babamdan çalışmaya devam etmem için desteğin abartısı baskıya dönüşüyor ya, resmen baskı görüyorum. İki yıl çalışmayı düşünmediğimi, hatta keşke ücretsiz izin hakkım daha uzun olsaydı da kızımla kalmak isterdim dediğimi duyunca şaşırıyorlar. Erkek eline bakmamalıymışım, 2 sene çok uzunmuş. Onlar kızıma bakarmış, ben sütümü sağıp verirmişim vs. Kızımla olmaktan ne büyük keyif aldığımı görmüyorlar. İnsanların mutluluk algısı nasıl da değişti, paran varsa sıkıntılarının hiç olmayacağını filan zannediyorlar. Bir de benim çalıştığm hastanenin kreşi var, 1 yaşından sınra oraya verebilirim kızımı ama hastaneye dönüp dönmemek konusunda kararsızım. Gerçi şu an hiçbir şeye karar vermek zorunda değilim.
Son olarak, yaşadığın duygu yoğunluğu bana hep annemin bekarken ısrarla maddi durumu iyi kişilerle evliliği düşünmem konusundaki ısrarırın ne derece yerinde olduğnu hatırlattı. Öyle bir iki aday çıkmıştı da, benim de çalışmamı mecburiyete sokacak kişilerdi, genciz ikimiz de, birlikte neler yaparız kafasındaydım. İnsan işte en çok böyle durumlarda anlıyor durumun ciddiyetini. Evet para mutluluğun garantisi değil ama parasızlık mutsuzluğun garantisi gibi. İhtiyaçlar insana içine sinmeyen şeyler yaptırabiliyor. Sana bunu yaşatan sisteme, ülkemin annelik hakkında hiçbir fikri olmayan, birkaç haftalık doğum iznini bile lütuf gören yöneticilerine koca bir yazıklar olsun. Almanya'da doğum izni sanırım 3 yılmış da daha da artırmaya çalışıyormuş insanlar, part time çalışma olanakları da çok fazlaymış.onları geçtim, gelişmekte olan ülkelerde bile doğum izni 1 yıl, ücretsiz izinde kadron da 3 yıl korunuyormuş.
Ne diyeyim inşallah ilerde bizim bebeklerimiz büyüdüğünde bunları yaşamak zorunda kalmazlar.

Canimm ne guzel yszmissin tam bana hitap etti..az once esim aradi iznimin bittigini yillik izne ayrilscagimi soylemis mudure
Sonra hakim bey cagirmis ne zaman geliyo diye sikistirmis eylulde baslamak istedigimi soylemis esim.. ogleden sonra telefpnlasacakmisiz moralim boxuldu temmuzda gel basla diyecrk kesin.. kirmakta istemiyorum aslinda cok zor durumdalar ama benim cocugumda kucukk :((

Back
X