- Konu Sahibi papatya3459
-
- #45.341
Inşallah benimde geçer ama bana bir tane krem verdi hap vermiyorum emzirdigin için dedi birde yumuşatıcı krem verdi o kadar bakalım bunlarla geçmezse başka bi doktora giderim. İstanbulda oturuyorum bezmialeme gittim birde özele giderim geçmezse
Stresten kurtulmam için eşimden ayrılmam lazım:-( eşimle sorunum yok ama ailesiyle ara sıra sorunlar çıkıyo 2hafta önce yine bi sorunu çok taktım kafama sonuç her yerimde güller açtıcanım inşallah geçer hemen bende özele gitmiştim ama öyle çok iyi bir doktora falan değil ayaküstü gitmiştim hospitalium şişlide(15 lira muayne ücreti ) bakmasıyla krem yazması bir oldu çıkıştaki eczaneden aldım 1 haftayı bulmadan geçti ama en çok neye bu kadar stres yaptıysan ondan kurtulmaya çalış sinir stresten çıkıyor çünkü
beceriksizimm ben . bi kase yoğurt mayalayamadım kuzuma yagünlük sütle nasıl yoğurt yaparım bebişe hep sulu oluyor bi tutturamadım
beceriksizimm ben . bi kase yoğurt mayalayamadım kuzuma yagünlük sütle nasıl yoğurt yaparım bebişe hep sulu oluyor bi tutturamadım
Stresten kurtulmam için eşimden ayrılmam lazım:-( eşimle sorunum yok ama ailesiyle ara sıra sorunlar çıkıyo 2hafta önce yine bi sorunu çok taktım kafama sonuç her yerimde güller açtıinşallah benimde geçer geçse ne olacak insanı çıldırtiyorlar kanser olmadığıma şükrediyorum.
Caniim moralini bozmalarina swni uzmelerine hele ki sağlığını tehlikeye atmalarina izin vermee.. biz olmasak çocuklarimiz be yapar. . Rabbim Hepimize saglik sihhat versinn..uzak olmayı dene insallah hersey yoluna girer..
:2:
Ben hergün mayalıyorum canım anlatıyım.önce sütü cezvede 10 dk kısık ateşte kaynatıyorum. Daha sonra elim ısıya dayanabildiğinde minik kavanoza koyuyorum ve 1 çay kaşıyı yoğurt ekleyip karıştırıyorum bi kumaşla sarıyorum 4 saat hiç ellemiyorum sonra buzdolabına kaldırıp sonraki gün yediriyororum çok güzel oluyo. Ama işn püf noktası süt ne çok sıcak nede ılık olmıcak parmağını batırdığında elin yanmıyosa mayalayabilirsin
Valla ben de ne yaptiysam bi turlu tutturamiyodum. Mini firinda yaptim bu sefer super oldu. Gunluk sutten bi kez denedim cıvık olmustu. Bu sefer acik sut aldim guzel oldu artik firinda yapicam. Sütü once kaynattim. kaynayinca bi 10 dk kadr karistirarak kaynattim sutte fazla su varsa buharlassin diye. (Annem öyle derdi karistirark kaynatmazsan tutmayabilir bazen fazla su katiyolar sute derdi) Sonra üst dudagimla sicakligini kontrol ettim hafif yakacak sekildeydi eli de cok olmamakla birlikte biraz yakiyodu. Firini da 40-50 derece arasina ayarladim fırınin alt rafina tencerenin kapagini kapatip koydum. Firinin fanini da calistirdim. Yaklasik 4 saat sonra oldu. Hatta az once yaptim buzdolabina koydum katilassin biraz daha. Ben de geçen gun yogurt yapma makinesi sordum bikac yere. Mini firinlar da yapiyo o işi ne gerek var almana dedi spotcu amcanin biri. Mantikli da geldi..Evdeki firinin kullanma klavuzuna baktim hakikaten de varmis oyle ozellik. Kucuk firinlarin hepsinde oluyomus zaten. Simfer benimki.
canim ocaktan sütü kaynattiktan sonra aliyosun ya o esnada sütü mayalamadan önce firini calistirdim ben. Zaten 40-50 dereceye ayarlicaksin cabucak isinir fırınin ici. Mayalamadan önce çalıştırdım firini. Fazla da sicak olmasin firin süt kesilir. Yani sutu sogumaya biraktigimda calistirdim. Aslinda cok da farkedecegini sanmiyorum da gene de garanti olsun istedim. Kabın fazla sogumasina firsat kalmasin yeter. Sütü mayaldiktan sonra da kabın kapagini kapat, fazla sarsmadan firina koy 4 saat falan da acma. Ben sadece tencere yeterince sicak mi diye firinin kapagini acip tencereye dokundum bir iki kere. Bu akşam yedirdim ogluma az bisey. Homur homur yedi :)
Eki Görüntüle 750886
merhaba anneler ne zamandır giremiyorum inşallah tüm bebişler iyidir.benim oğluşum çok yaramaz oldu çok mama yiyor çokta hareketli emekleme hareketlerine de geçtik.dişlerimiz de büyümeye başladı o yüzden pek fazla vakit ayıramıyorum foruma...şimdilik örümceğimize günlük 5 10 dk biniyoruz ama çok sevdik almakta zorlanıyorum oğluşumu :) maşallah paşama ayakları yetişse gidecek sanki :)
sağol canım ama benim asıl merak ettiğim şu. ben günlük pastörize süt kullnaıyorum. zaten kaynatılmış süt bu. tekrar kaynatmakla bütün özelliğini yitirir bi faydası olmaz ki. bir bardak süte hatta dolu bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum bi çimdik de şeker (ablamınn tavsiyesi ekşi tadı bebek sevmez diye )yine sulu oluyor . 9-10 saat de beklettim bi işe yaramadı.
canim ocaktan sütü kaynattiktan sonra aliyosun ya o esnada sütü mayalamadan önce firini calistirdim ben. Zaten 40-50 dereceye ayarlicaksin cabucak isinir fırınin ici. Mayalamadan önce çalıştırdım firini. Fazla da sicak olmasin firin süt kesilir. Yani sutu sogumaya biraktigimda calistirdim. Aslinda cok da farkedecegini sanmiyorum da gene de garanti olsun istedim. Kabın fazla sogumasina firsat kalmasin yeter. Sütü mayaldiktan sonra da kabın kapagini kapat, fazla sarsmadan firina koy 4 saat falan da acma. Ben sadece tencere yeterince sicak mi diye firinin kapagini acip tencereye dokundum bir iki kere. Bu akşam yedirdim ogluma az bisey. Homur homur yedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?