2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar bi arkadaş bulmuş ben de link atıyrum ama nokta nokta çıktığı için açamıyorsunuz sanırım 2013 şubat anneleri şeklinde yazdım 3 üye görünmesi gerek. bi daha bakın isterseniz

e posta ile davet et diye bişi var olmazsa bana özelden maillerinizi atın bn davet gönereyim belki direk isimlerinizden bulamam

çok geçmiş olsun canım neden antibiyotik verdi ki ateşlendi ya da enfeksiyon gibi bi durum mu çıktı.ben ilaca heleki antibiyotiğe çok mesafeliyim.doktor yazsa da bile mantığını sorup bence gereksizse vermiyorum.yine de sen bilirsin ama alışmış onlarda her gelen hastaya ilaç yazıyolar hatta bi doktor arkadaş ilaç yazmadığımız hastalardan bizle ilgilenmedi bi ilaç bile vermedi gibi şikayetler olunca kendimizi mecbur hissediyoruz her gelene bişeyler yazıyoruz diye bi itiraf duymuştum sohbet arasında.huysuzluğunun dişten olması muhtemel ki o dişi çıkarmakta onlar için hiç kolay deil.düşünsene 20 yaş dişlerimiz çıkarken bizde bile ne baş ağrısı ağız kuruluğu dişeti kaşıntısı olmuştu(yani bende olmuştu en azından)bi de 3 güne kadar hem üşür diye hem de davul sesinden uyanır diye arka odada cam kapalı yatırıyordum oğlumu uyku nedir bilmiyodum 10 15 dk uyuyo uyanıyodu 3 gündür açtım camı bi de bunu deneyim dedim maşallah çok güzel uyudu 4-5 kez kalkıp emip uyuyo ki benim oğlum da dişten muzdarip+herkese göre huysuz ve zor bir bebek(gerçi bana öyle gelmiyo ama bu tepkiyi o kadar çok alıyorum ki herhalde huysuz da ben sevgisinden göremiyorum moduna girdim)istersen bi de balkonda yatırmayı dene uyuyunca üstünü örtersin kızım huysuzlanıp uyumadığında bu yöntem çok işime yaramıştı

arkadaşlar hepinizin kandilini kutluyorum.hayırlara ve günahlarımızdan arınmaya vesile olur inşallah.allah yavrularımızla eşlerimizle geçirdiğimiz nice ramazanları kandilleri göstersin.

öncelikle kumpicim artık alıştım kumpiye Kübra demek için alışmak gerek sanırım:):) benim bacaklarım da aşırı ağrıyor öyle ki gece uyandığımda duvarlardan tutuna tutuna yürüyorum

Canim valla ben de alistim kumpiye :) yani bu vakitten sonra kubra deseniz ben de yadirgarim biraz ama nasil rahatiniza geliyorsa oyle yapin, fark etmez benim icin :)
bugun hatice de sordu, kumpirella nerden geliyor diye, ona da yazdim.
kk ya uye oldugumda bir suru kullanici adi denedim, hepsi daha once kullanilmisti. Dene dene fenalik geldi. O donem hamileligin ilk uc ayindayim ve bulantilarim var. Yiyebildigim cok az seyden biri kumpirdi, cok lezzetli geliyordu bana patates, misir vs. Kumpir olsun dedim, o da kapilmis. O zamanlar bahcelievlerde kumpir yapan bir kafe vardi adi kumpirellaydi, bu isim hep ilgimi cekmisti, adam akilda kalici bir isim secmis demistim. Burada da cok kolay akilda kaldi zaten. Kumpirella yazdim kk ya, kabul etti. Denemekten bunalinca aman iyi bu olsun dedim. Kk ya uye olurken bu kadar cok yazip birseyler paylasacagimi bilseydim kullanici adim hakkinda biraz daha dusunurdum :) Bir de adim kubra oldugu icin ku ile baslasin da istemistim. Ama kumpi diye yazardim bastan, bilseydim :))

Bir de sey soracagim size : bebeklerinizi emzirirken elleriyle neler yapiyorlar? Benimki alt dudagimi tutup cekistiriyor ve parmaklarini burun deliklerime sokmaya calisiyor :)) sizde durumlar nedir?

son olarak herkesin kadir gecesi mubarek olsun arkadaslar, burada oldugu gibi dualarda da bulusalim.

amannnnn hiç deme o ayak ağrısını kumpicim...demek sendede var...ee napcan yaşlanıyoruz artık,ağrılar sızılar geliyor yavaş yavaş:)))
Ya bana da yaşla ilgisi var gibi geliyor, sanki 5 yıl önce anne olsam böyle olmazmış gibi ama daha genç annelerimiz de yaşıyorsa bu ağrıları, emzirmeyle kaybettiğimiz kalsiyumla ilgili olduğunu düşünürüm.emzirmek çok güzel ama bağışıklık sistemini de zorluyor. Mesela benim ayaklarımda siğiller çıktı, cildiye doktoru emzirmeye bağladı. Saç dökülmesi zaten hepimizde, biriktirip peruk yaptırıp satmak lazım :) annenin saçını süpürge etmesi yalanmış, ortada süpürge edilecek bir saç kalmayacak bu gidişle. diş çürükleri daha bir kendini hissettiriyor. Kemiklerimiz de zayıflıyor bence kalsiyum depolarını paylaşırken. Ağrılar biraz da ondandır belki.

www . facebook . com / groups / 676338585713035 /

kızlr facebook adresi yazdığı için sanırım orada nokta nokta çıkıyor. ben aralıklarla yazıyorum adresi birleştirip bulabilirsiniz

Son düzenleme:

Canim sana da hayirli kandilleerr... ayy benim oglusda ayni eli gozumde burnumda agzimda... sevgi gosterisi sanirim:))

Bazen o kadar boğuyorlar ki insanlar şu yazanları yüzlerine haykırmak istiyorum.

haaa bir de şu var : ayyyy keskiiiiiinnnn bu çok zayıııfff çok küçüüüüüüüüüüükkk diyenlere....> ben bu kadar becerebildim daha iyisini sen yap diyesim geliyoo..... aaaaaayyyyy gerildim bak ......

Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.

Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.

Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.

Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!

Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var. Zor değil.

Sevgiler.

Son düzenleme:
kskiiiiin daha bn yazacaktım bugün bununla ilgili bişey ii oldu. ben de anneme çok kırıldım bugün bilgisayardan görştük melekkkk kamerdan mı öyle görünüyor yoksa zayıf mı kolları falan çok ince dedi. ayy anne bn bakamıyorum bu çocuğua gel de bakıver dedim gülerek ama çok kırıldım ben bıktım çünkü. benim oğlum zaten prematüre.2 kilo doğdu.yaşamama ihtimali bile vrdı her çocuk boğum boğum olacak diye bişey yok. ben de bıktım ayy çok küçükmüş..pek bi cansız (!) emmiyor mu yemiyr mu mama mı veriyosun emzir bak vs vs yoruldum çok ağzına sağlık senin de.

inşallah bende verebilirim canım
öyle ümit ediyorum
bayramda kiloma laf edecek kişiler çıkacak muhakkak
şimdiden tasası aldı valla

teşekkür ederim canım
ateş yok ama dr lar el alışkanlığı antibiyotik yazıyor bence
bugün huzursuzluğu ve ağlama krizleri devam etti,iki doktora gittik
biri boğaz enfeksiyonu dedi diğeri kulak enfeksiyonu
ne olduğuna ortak bi karar yok yani
acaba diş mi diyorum, iki dr da duymazdan geldi
ben de antibiyotik konusunda hassasım, ama en az 6 aylık olmadan kulak damlası falan veremezlermiş
mecburen kullanıyoruz antibiyotiği
avaz avaz ağlıyor ömer, benimde içim gidiyor
arada anneee dedi gibi duyuyorum daha da üzülüyorum elimden bi şey gelmediği için ((
tavsiyene hemen uydum aldım ömeri çıktım balkona
nasıl soğuk bi esinti var ben üşüdüm resmen
ama ömer ağlamayı kesti ve uyumaya başladı
üstünü kafasını falan iyice sarmaladım iyice daldı içeri aldım üşür diye
içeri girer girmez ağlama krizine kaldığı yerden devam etmeye başladı :44:
galiba kulağı ağrıyor, kulağını koparmaya uğraşıor
ve sancı giriyor, sancı girdikçe kıvrılıp daha da bağırıyor
Rabbim şu mubarek gün hürmetine oğluma şifa ver

hayirli kandilleriniz olsun kizlar allahim bugunun hurmetine hepimizi affetsin esimiz bebeklerimiz ve sevdiklerimizle hayirli bir omur nasip etsin insallah biraz gec oldu ama oglum durmadi bugun hic anca firsat buldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…