2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Böyle sıvı değil de daha cok koyü kivamli beyaz bisey azıcık gelmiş internetten baktım kolostrum diye bişeyden bahsetmişler inşallah odur bı kere oldu bı daha olursa doktorumu arayıp sorucam korktum :)

cnm o bende de var ama benim öle sıvı değil goğus ucumun deliğinde böle beyaz birikiyor sanki böle katıı ama elinle tırnağınla oynadın mı çıkıyor ben herkezin öledir diye düşünüyordum:):)önemli bişe değildir cnm merak etme ben hiç dikkat bile etmedim .:):)korkma cnm istersen yine doktorunu ara ama sen bilirsin tabi.

Böyle sıvı değil de daha cok koyü kivamli beyaz bisey azıcık gelmiş internetten baktım kolostrum diye bişeyden bahsetmişler inşallah odur bı kere oldu bı daha olursa doktorumu arayıp sorucam korktum :)

tatlım ne olduğunu bilmiyorum ama dikkat et
havuzdan denizden mikrop kapma eğer doktorunun
telefonu varsa ara sor bence en azından için rahat etsin.

Günaydın kizlar oglusumla Bodrum keyfi yapıyoruz :) dün birden göğüs ucum acıdı bikinim de siyahti bı baktım beyaz bı sıvı gelmiş böyle bisey yaşayan var mı?

tatlımmm benimmm geçen nerde okudumm sanırım milupanun hamilelik belirtileri kısmı olabilir orda diyordu göğüsten beyaz sıvı glebilir normal diyordu

Aynen aynen göğüs ucumda beyazlıklar oluyodu ama dün bikinime de bulaşmış akmış biraz zaten tatile çıkmadan önce gittim doktora her şeyi sordum deniz havuz vs.. Çıktıktan sonra dus alıp ıslak bikinilerle oturmazsan hiçbir sorun olmaz dedi. Zaten adama zirt pirt gidiyorum bi de ararsam bı daha gelme buraya diyecek ) ama bı daha yasarsam böyle bisey arayacağım

[h=3]12. Hafta[/h]
  • Artık rahminiz büyüdüğü için idrar kesenizdeki baskı kalkar ve sıklıkla tuvalete gitme ihtiyacınız azalır. (Son 3 aya kadar böyle devam eder.)
  • Bulantılar geçer ve yorgunluk hissi de azalır.
  • Kan hacminin artmasından dolayı baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetleri artar. (İlerki dönemlerde azalır.)
  • Hormonlar yüzünden, cildinizde çeşitli değişiklikler meydana gelir. Bazı annelerin cildi gerginleşip güzelleşirken, kimilerinde sivilcelenme olur. (Böyle durumlar genellikle ‘kız çocuğunun, annesinin güzelliğini ödünç alması’ olarak yorumlanır.)
  • Ayrıca bu haftalar diş kontrolünüz için uygun bir dönem çünkü diş etleri hamilelikten olumsuz yönde etkilenir.

[h=3]13. Hafta[/h]
  • Karnınızda ve sağ kasığınızda ağrılar olabilir. Çünkü rahim, kendini tutan bağlara göre daha hızlı büyür. (Bağların gevşemesiyle bu ağrılar ortadan kalkar.)

[h=3]14. Hafta[/h]
  • Bu hafta, hamileliğinizin en rahat dönemi olan ikinci trimester (İkinci 3 aylık dönem) başlar. Çünkü artık vücudunuz hamileliğe uyum sağlar. Hatta dışarıdan bakanlar, dikkat ederlerse hamile olduğunuzu anlayabilirler.
  • Bu dönemde hormonlar en üst seviyeye çıkar ve dolayısıyla bulantı yorgunluk hissiniz azalır. (Yorgunluğunuz devam ediyorsa dinlenmeye devam etmelisiniz. )
  • Progesteron hormonunun etkisiyle tüm düz kaslarda oluşan gevşeme, bağırsak kaslarında da gerçekleşir ve kabızlığa neden olabilir. ( Lifi zengin besinler yemeli ve tuvalet ihtiyacınızı ertelememelisiniz.)
  • Bu dönemde göğüs ve karnınızdaki toplardamarlar genişler ve emzirmeye uygun şekilde meme uçlarınız büyüyerek koyulaşır.

[h=3]15. Hafta[/h]
  • Bu hafta elinizi karnınıza götürdüğünüzde, rahminizi dışarıdan top gibi hissedebilirsiniz.
  • Kalbiniz hamilelik öncesine göre %20 daha fazla kan pompalar. (Bu oran hamileliğiniz boyunca %30-50’lere kadar yükselir.)
  • Ayrıca göğüslerinizden ‘klostrum’ adı verilen normal bir sıvı gelebilir.

Sagol canım ) benim son adet tarihine göre 15 hafta ultrasona göre 14. Yani aşağı yukarı doğru zamanda gelen bı akıntı telaşa mahal yok )

yaa kızlar bu arada ben dün doktora gittim yaa sölemeyi unuttum baş ağrısından benim evin yakınında acil bişe oldumu gittiğim bir hastane var kızımında doktoru orda medipol hastanesi kendi doktorum çok uzak yaa bende tabii24üne kadar bekliyemiycem için teyzeme giderken aradım yer vardı.hemen ilk hastaneye geçtim.ben kendi doktorumun ultrasonu çok güzel kocaman ve çok net görüyoruz bebeği medipolun ultrason cihazları hiç güzel değil ama en azından hareket ediyor bebeği görüyorum kadın baktı baktı herşey çok güzel 13+2 çıktı bir gün ilerde çok önemli değil gerçi o çok hareketliydi falan cinsiyeti hiç belli değil tahmin edemem dedi. bende dedim o zaman kızdır falan dedim :):)
doktor nedese beğenirsinizz sanki erkek gibi bir çıkıntı var ama anlıyamıyorum kız mı erkek mi çok küçük dedi bacaklarınıda kapatıyor sürekli dedi..gülücektim yaa valla ultrasondan zaten seçilmiyor bile doğru düzgün zaten kadın nasıl görsün.gerçekten erken zamanlarda öğrenilenler ultrason ve doktorla alakalı.

ama bu kadında çok şeker.ben aslında başka bir doktora gidiyordum gittim mi medipolede kadın yokmuş başka bir doktora gittim ilk defa oda çok ilgiliydi.eşim diyoki mine hamileliğinde iki doktoramı gidicez yanii bune böle diyoo:):)

benim hastanem çok uzak bana yani uzak değilde zırt pırt gidemem yani muayneden muayneye ben göztepedeyim hastane maltepe dragosta15,20 dk sürüyo gitmek.medipolde çok yakın orasıda takipte doktorun yoksa acilde kabul etmiyorlar hasta.bende ara ara gidiyorum ki acil bişe oldumu hemen oraya gidebiliyim takipli dktorum var gözksün.

ama kendi doktoruma gitmek çok istedim yaa onun ultrasonundan görmek çok istedim kızımıı:)

ya kızlar benim yüzümde belimde omuzlarımda boynumun
alt taraflarında her yerde küçük küçük kırmızı nokta şeklinde
sivilceler çıktı, kız çocuk annenin güzelliğini alırmış derler
henüz cinsiyeti belli değil ama ne güzel hatundum
aynada bakmaya korkar oldum kendime
sizde de oldu mu hiç böyle?

Anaaaam harbi den kız mı geliyo acep ???....Sen öyle kırmızlık felan deyince !..

benimde göbeğimde oldu öle benek benek anam sıcaklardandır dedi :)

Aslında şu adresteki gibi bişiy mi acep söz ettiğiniz kızlar...?

Gebelikte (hamilelikte) cilt deiiklikleri ve cilt sorunlar - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

besyu tatlım vallahi bu habere cok sevindim inşallah bu doktor haklı cıkar saglıklı bi ogluşun olur bir kız bir erkek zaten besyu şunu cok duydum ilk haftalarda kız denip erkek cıkan cok oluyormuş belki pipi tam buyumemiş oluyor ondan gorememiştir ilk doktorun ne guzel bide oglun olsa belki kapatırdın cocuk defterini ben bi kızı olup erkek arzulayana oglu olup kız arzulayanlara hiç tepkili degilim kim istemez farkı tatmayı inşallah bu haber bole devm eder

kızlar doktordan geldim. mide bulantısından içim dışıma çıktı. bir de idrarda yanma vardı. doktorum test yaptır dedi normal çıktı. o hastanede başka bir doktora muayene oldum. diğerinin tersine bebeğin eşi aşağıda değil yukarıda dedi. kafam karıştı. ense kalınlığı 1.3 , boyu 5 cm. bulantı için emedur içmeye devam. ama sanırım daha önce çok öğürme olduğu için artık midem bişey kabul etmiyor.hamilelikten önce de stresten olmuştu böyle. bir de rennie duo şurup verdi. doğurana kadar 6 ay kulan dedi:) 13. haftada mide bulantısı normal değil, enfeksiyon olabilir dedi. o da yok. sonunda serum yiycem galiba, serum gerektiğini nasıl anlıycam bilmiyorum. tansiyonumun çok mu düşük olması lazım??? Allahım inş doğru dürüst yemek yeriz de bebişlerimiz de biz de sağlıklı oluruz...bu arada cinsiyet için 16. haftayı bekle dedi o da( ikili test yerine direkt 4 lü yaptıracağım için sabredicez napalım:)))

bana da sıcaklardandır dediler ama şu yaşıma kadar
kaç sıcak geçirdim neden şimdiye kadar olmadı
baya sivilce var küçük küçük nokta
şeklinde kırmızı
ben iyice kıza inandırdım kendimi valla doktor erkek derse
ben dicem o kordondur iyi bak die :)

oyyyy maşallahhhhhhhhhhhhh yavruşunaaaaaaaa maşallahhhhhhhhhhh ay ne güzel oluyo görmek bende inşallahh bu pazartesi görücemm ikili testide var

kızlarrrr benimde çenemde vardı biri bitiyo biri başlıyodu ama şimdi kalmadı bişeyyy geçcidir bence hormon değişimlerimize bağlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…