2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bu nub teorisine göre besyonunkini dün ben kıza benzettiğimi söylemiştim. bugün doktorun kız dediğini yazmış. ya bu nub teorisi doğru bişeymi yoksa yaa sevtaporhan ınki de erkeğe benziyor az önce baktımda. sevtap bebişin ultrasonda çok sevimli çıkmış elinde fenerle göbüşüne ışık tutmuşa benzettim gülesim geldi.

ya bu beişlerimiz göbüşlü göbüşlü ne sevimli yaa. günde kaç kere bakıyorum usg sine. kocam dün bana çok çocukçu olma abartma filan dedi sinirimi bozdu. halbuki hiç abrtmadığımı düşünüyorum. kendisi 10. çocuğu gibi relax old. için. sakınılan göze çöp batar diye bi felsefesi var.ayy aklıma geldi sinir oldum gene. sevdirmiycem oğlumu. sonra gelip karnımı öpüyo filan gönlümü almak için. oyy oy koca bebeeemm. sizin herifler nasıl?

Ay benimki şımarık ayneen gönül alamak için hemen bebişe laf atıyoo Yok kimin kuzusuymuş yok şöyleymiş böyleymiş..
Benim kociş kızkardeşlerinin çocuklarından dolayı antremanlı hatta en küçük görümce yeni doğum yaptı ..hemen yapıştırıyo dayısının kuzu diye..diyom bu kimin kuzu diyee..Uyuz şey nolcek !

Son düzenleme:
baktım da ben ordakine net değil ki anlamadım. başlık sahibi belki anlar.kaç haftalık ordakinde bebişin.

11-12 arası bişiydi tam hatırlamıyom benim görüntüler yandı sıcaktan elimde bi o var bi tanede 2li testte verdi ama o tepeden ondan bakılmaz sanırım başkada yok buranın ultrasonu çok iyi diil ondan anca bu kadar görüntü
Eki Görüntüle 477269

aaaa hiç dikkat etmemiştim :) valla aynen dediğin gibi, sanki elinde fenerr baaak diyooorr :) 2 tane daha resmi var. hele biri var, eşim diyor e.t. uzaylı gibi ... gıcık :) ama öyle bir çıkmış ki gözler ağız parlıyor :) bak bu :)

bence seninkine kız diycek. bana oğlan dedi.herkeste oğlan diyo ben hariç

banada öle geldi bakalım hayırlısı...ben nokia oviden bir uygulama indirmiştim hangi günler gebelik mümkün hangi günler kız hangi günler erkek takvimle gösteriyor..ona göre korundum hep ben işe de yaradı.bende hangi gün hamile kaldığımı biliyorum tam kızdan erkeğe geçtiği gün o yüzden tam aradayım bende hiç yorum yapamıyorum o takvime göre..bakalım o topikte ne diyecek

e.t. mii ? oy kuzzuuu annen baban sana gülüyo mu? gülben ergen gibi oda ters ışık maduru olmuş yavrucak

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, benim kafam epey karisti ve size sormak, yorumlarinizi hatta sizin doktorlarinizin ne tavsiye ettigini ogrenmek istedim. Ben daha once yazmistim ama unutulmustur, yurtdisinda yasiyorum. Burada hersey sizin anlattiklarinizdan farkli ilerliyor. Misal ultrasona sadece belirli ay ve doktor onayi ile girebiliyorsunuz. Ama benim kafami karistiran, hepiniz farkli vitaminler kullaniyor, sut yahut sut urunleri icip yemenin faydalarindan bahsediyorsunuz...Ama benim doktorum israrla sormama ragmen vitaminlerin %90 ina karsi..Sadece 14. haftaya kadar folic acid kullanmami onerdi. Onun haricinde hicbir vitamin yazmadi. Sut icemiyorum dedigimde, zaten icme her duyduguna inanma, bu sadece ikinci dunya savasi sonrasi olusturulan bir sut lobisi..Portakal suyu vs C vitamini de sirf amerika nin portakal ihracatini desteklemek icindir diyor..Hatta hatta kadinlardaki kemik erimesinin son 50 yilin hastaligi oldugunu ve bunun nedeninin cocuklukta zorla sut lobisi tarafindan sut icirilen nesilin artik dogalinda olmasi gereken kalsiyumu vucutlarinin alamadigini sut bagimli oldugunu ve faydasi olacagina daha kemikleri gucsuzlestirdigini soyledi...Ayni seylerin benzerlerini de portakal suyu vs icin yineledi...Folic asit bittikten sonra demir ilaci alabilirsin ama vucudun seni uyarmadikca hic bir ek vitamin almiyacaksin diyor...Bebegi de kendini de dogal olmayan yollarla zorla vitamine bogmak kisa vadede olumlu gozuken ama uzun vadede cok olumsuz sonuclar yaratir dedi...Acikcasi ne yapacagimi sasirdim..Turkiye deki hamile arkadaslarimin cogu sizin sohbetlerinizde paylastiginiz bilgileri paylasiyor ayni yolu izliyor...Ama burada ne ultrason ne vitamin ne ekstra herhangi bir dikkat edilmesi gereken sey uzerinde durmuyorlar. Tek soyledikleri cig et, sushi, bazi baliklarin yenmemesi..Onun disinda kos, hopla, zipla ne yaparsan yap,.Vucudun ters gelen seyde seni uyarir, birseye ihtiyac duyarsa da uyarir diyorlar....Ya ben cok anlayissizim yahut benim vucudum avrupali kadinlardan farkli...Cunku kendimi dinlesemde ne canim birsey cekiyor, ne sunu bunu yapma diyor....Ozetle ne yapmaliyim??? Buradaki doktoru dinleyip ne sut icip ne vitamin almasam mi yoksa sizler ve turkiyedeki diger tum arkadaslarim gibi her ne kadar icemesemde sut icin kendimi zorlayip, sonrada ilk firsatta turkiye de bir doktora gidip gerekli vitaminleri mi yazdirmaliyim??ne dersiniz..

cnm bir çay kaşığı kadar kimyon iç yada çorbana yemeğine karıştır daha fazlada olabilir eğer miden kabul ederse çok iyi geliyor rahtlatıyor ben onunla bulmuştum kolayını :))
iyi çıkarmalar:))

kimyon düşüğe neden olduğu için çok fazla tüketilmemesi gerektiğini duymuştum.ba araştırıp ona göre kullan istersen...

yok hayatım ilk ayları kastetmedim. tüm hamileliği boyunca bulantı kusma şikayeti olanlar için sorun olmaz diyenler komik geliyor bana. tanıdıklarım var o sorunları yaşayan. maalesef bebekleri de yaşıyor, keşke hiç sağlık sorunu yaşamasalar kıyamam kilo almak umrumda değil. inş sağlıklı olan herşeyi yiyebilirim 9 ay boyunca:))) aa bi de benim bebiş son ultrasonda bacak bacak üstüne atıp sakladı kendini. kesin erkek diyen yakınlarım "aa o zaman kız" demeye başladılar. sağlıklı , hayırlı olsun inş bebişlerimiz:))))

canım bunu en iyi sen gözlemlesin aslında. sana orası mı daha çok güven veriyor burası mı? yani hastanelerdeki doğum uygulamalarına bak açıkçası bizde çok yanlış yapılıp aaa böyle olmamalıymış deyip vazgeçilen çok uygulama oluyor. sağlıkçı arkadaşalr daha iyi bilir tabi ama eğer geçen yıllarda orasıda türkiyedeki gibiyse ve senin dediğin daha doğal yöntemlere yeni geçtilerse orayı uygula.süt hakkında bu tür şeyler bende duymuştum. olabilir siyasetine tkilemediği şey yok. sen devamlı ordaysan oranın doktorunu dinle bence.peki benimde merak ettiğim bişey var. orda sezeryane bakış açıları nasıl?

cnm bence sen doktorunu dinle mantıklı düşündüğünde haklı olabilir mesela annem hamilelik süreçlerini anlattığında ben bunları yapsam kesin çocuk düşer diyorum mesela yükseğe uzanma ağır kaldırma felan annem tuğlalı sobayı tek başına iki kat çıkarmış hiç bişicikler olmamış sürekli tarlada ekin toplamaya gidiyolarmış dünya yük doğru düzgün beslenme yok süt peynir vitamin hak getire o zamanlar maşallah hepimiz turp gibiyiz sakınan göze çöp batarmış ya birazda o mevzu var bizde herşeye evham yapıyoruz hoş o zamanki bünyelerle şimdiki bünyeleri karşılaştırmaya kalksak bi dünya fark çıkar m,llet namazında niyazında erkenden kalkar tarlaya gider herşey doğal falan filan ultrasyonun zararlı olduğunu bile bile şahsen ben sürekli ultrasyona girip bebişi görmek istiyorum merak işte halbuki o radyasyon cidden zararlı ama işte dinleyenmi var bende geçen hafta gittiğimde doktor bana vitamin ve demir hapı verdi bu hafta da gerek yok bırak dedi ben de bıraktım sabah da muhabbeti oldu bende senin doktorunun dediğini yapçam ne gelirse allahtan gene korurum kendimi ama böle çok fazla kıla tüye takılmicam ( takilmicam diye kendimi şartlandırıyorum :))yoksa bu bebişleri kucağımıza alana kadar iyice hastalık hastası olcaz

selam canım sen nerdeysın ısvıcremı yoksa yanlış mı hatırlıyorum , arkadasım ısvıcrede 2, dogumunu yaptı orada doktorlar bızım buradakı gıbı değil kesınlıkle doğal olmayan hıcbırseyı yapmıyorlar doğumu bıle sezeryana almıyorlar kolayca ozel çayları varmış doğumu başlatmak ıcın onu ıcırıyorlar kremler suruyorlar, ben senın doktorunun soyledıgı herseye katılıyorum ilk hamıleliğimde doktorun verdıgı hıc bır vıtamını ıcmedım 9 ay kustum dogru duzgun hıc bırşey yemedım 9 kılo ıle doğum yaptım oğlum 4350 gr dogdu yanı tamamen doğal beslenerek takvıye almadan

duble beğen butonu olsa beğenirim gerçekten hep doğla beslenmişler filanda bide şu boyutu var o kadar yıpratmışlar kendilerini şimdide iskelet sistemleri kas sstemleri çökmüş. kayınvalidem hiç canının kymetini bilmez tarlada doğuran tiplerdeen. şimdide her yeri ağrır.bakkalım biz nasıl olacaz o yaşlarda. annemde kızıyo bana her ay ultrasona girme zararlı diyede değildir diyodum. gerçekten zararlı mıdır ya ultrason? ben ses dalgası diye biliyorum

o özel çay neymiş yaa.

Devlet hastaneleri saat 16:00 kapanıyo açan olmaz cnm telefonu...Sen bebişini doyur hemencik
ay ben saate hiç bakmadım kiyedim yedim
afiyet olsun canım. bende çok acıktım ama herifi bekliycem bide onunla yiyom çok kilo alıyom

teşekkurlerben böle arada yiyorum bide eşimlede akşam yiyorumgenelde tam bugday ekmeği tüketioruz evde yapıyoruz mis gibi oluyor ekmeğimiz hem tok tutuyor hemde kilo yapmıyor

Son düzenleme:

onlar o kadar şeye rağmen 50lerde 60larda çökmeye başlıyo biz daha 25imizde kıçımız ağrıyo başımız ağrıyo eskiden doğurmaya bile hastaneye gitmiyolarmış biri çıkıyomuş ebe (tecrübeyle meslek edinmiş ) çatır çatır doğurtuyormuş biz serumlarla ilaçlarla gebelik geçiriyoruz akşama kadar yatsak bi o kadar daha yatmak isteriz ama onların canı durmaz ille bişilerle uğraşırlar ultrasyon ses dalgası değildir iyice arştırmak gerek ben bi yerde okumuştum hatta dur bulup eklerim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…