2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

cok degısık ya genelde yatar pozısyonda cıkar ya goruntuler sankı boyle ayakta sıze el sallar gıbı sızın cocuk farklı olcak heralde

ses dalgası Ultrasonografinin zararlı olduğunu gösteren çalışmalar
Tıp literatüründe her tıbbi görüşün karşıtında yeralan bir görüş hemen her zaman vardır.
Bu, gebelikte ultrasonografinin fetus üzerindeki etkileri konusunda da geçerlidir ve gebelikte yapılan ultrasonografinin bebek üzerinde zararlı olabileceğini gösteren az sayıda çalışmanın sonuçları 5 ayrı kategoride toplanabilir:
Bu çalışmalara göre gebelikte ultrasonografi uygulaması uygulamaya maruz kalan bireylerde:
1-çocukluk çağı kanserlerinde artışa;
2-disleksi (okumayı öğrenmede gecikme) riskinde artışa;
3-solaklık oranında artışa;
4-ortalama konuşmaya başlama süresinde uzamaya;
5-ortalama doğum tartısında azalmaya neden olmaktadır.
(çoğu çalışmada gebelik döneminde kaç kez ultrason uygulandığı ve her bir ultrason seansının ne kadar sürdüğü dikkate alınmamıştır)
Bu 5 ana başlık hakkında ayrıntılar:
1-çocukluk çağı kanserlerinde artış...
Bu konuda yeni çalışmalar devam etmekle beraber, İngiltere'de 1970-1980 yılları arasında yapılan geniş çaplı bir çalışma böyle bir artışa işaret etmemektedir.
2-disleksi (okumayı öğrenmede gecikme) riskinde artış...
Bu konuda yapılan çok az sayıda bireyi kapsayan bir çalışma riskin hafifçe arttığına işaret ederken, daha büyük bir çalışma bunu doğrulamamıştır.
3-solaklık oranında artış...
Norveçte yapılan bir çalışmada toplumda %15 oranında bulunan solaklık (dikkat: solaklık normalin bir varyantı olarak kabul edilir, yani bir hastalık değildir), gebelik döneminde ultrasonografiye tabi tutulan bireylerde %19 oranında bulunmuş ve bu farklılık istatistiksel olarak anlamlı olarak değerlendirilmiş. Çok az sayıda bireyin incelendiği bu çalışmaya dayanarak kesin bir yorum yapmak doğru değildir ve bu konuda da çalışmalar yapılmaya devam etmektedir.
4-ortalama konuşmaya başlama süresinde uzama...
Bu görüşün ortaya atılmasına neden olan tek bir çalışmanın çok az sayıda kişiden oluşması, çalışmanın standardizasyonunun iyi yapılmamış olması ve "konuşma süresinin" net olarak belirtilmemiş olması nedeniyle bu çalışma çok güvenilir olarak değerlendirilmemektedir. Dahası çok daha fazla kişiyle ve daha iyi standardize edilerek yapılan yeni bir çalışma bu görüşü doğrulamamıştır.
5-ortalama doğum tartısında azalma...
Bu konuda yapılan toplam 11 büyük çalışmadan yanlızca üçünde bu sonuç bulunmuş ve burada da 25 gram ve 42 gram gibi ufak değerler tartı azalması olarak kabul edilmiş. Aynı çalışmalarda ortalama doğum tartısı az olan bebeklerin tümünün yaşamlarının birinci yılında normal kiloda oldukları belirlenmiş.
olduğundan dolayı fetus üzerinde etkisi saptanmamakla beraber zararlı olduğunu gösteren çalışmalar var demiş

kızlar isim olarak bir fikir veriverin. kız olursa kesin bade olacak da erkek olursa kuzey ile rüzgar arasında kaldık. eşim rüzgar diyor ben kuzey...

kızlar bana da bi tahmin yapın sanki kızmış gibi geliyor ama,
küçük görüntü geçen hafta 11+2, büyük görüntü bu hafta
12+5 sizce neye benziyo cinsiyeti?

dizilerden mi etkilendiniz
yok be ya :) kuzeyi biz 4 sene önce ilk evlendiğimizde eşimle çocuğumuz olursa muhabbeti vardı. o da bana kuzey olsun, arkadaşımın adıydı demişti. sonra dizi çıktı. rüzgarı da bilmiyorum dizilerdev var mı??? pek dizi izlemem deyip gıcıklık yapmayacağım, izliyorum vlla ama :) duymadım :) bakalım ...

anladım canım yer gök aşk ta bir bade var illallah dedittirdi herkese hiç sevmiorumkuzey malum filmden rüzgarıda duydum bir dizide vardı
açıkcası ben erkek olursa Peygamber efendimizin isimlerinden koyucam kız olursa daha düşünmedim ama o doğrultuda olacak...

:))ruzgarda yer gök askta toprağın çocuğnun adı):

ay canımöyle güzel anlatıyosunki hemen alışwerişe çıkasım geldi
hiç böyle taytlar, elbiseler düşünmemiştim (ki normalde taytı çok sewerim)
sanki hamile olunca giyim olayı biter, 2 hamile pantolonu bikaç badi, gömlek... vs temel kıyafetler ile idare edilir diye şartlanmışım galiba:44:
alışweriş yapmak istiyooruummm

Son düzenleme:
kuşlar bi tahminde bulunmadınız bari bu ultrason resimlerine bakarak
cinsiyet söylenen topiğin linkini verin de oraya atayım???

o konuda senle hemfikirim kuzum özellikle göbek adını sıkı sıkı tembihleyin doğuma girerken diyolar bende allah kısmet ederde o günleri görürsek sıkı sıkı tembihlicem göbek adını ben buldum :) hem KURAN-I KERİM de geçiyo hemde isimlerimizi birleştirince tarihte hayranı olduğum şahsiyetin ismi çıkıyor meydane gayet başarılı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…