2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar selaaammm
evimize geldik biz
yarın doktor kontrolümüz var
hayırlısıyla biz de güzel haber veririz inşallah
birkaç gün çok giremem sonra da tatile çıkacağız..
takip edebilirim umarım:)

merhaba arkadaşlar
bugün ikili testimiz vardı
şükür ense ve burun her şey normal
nasıl hareketliydi maşalah
bu arada kesin olmamakla birlikte erkeğe benzetti doktor
kan sonuçları salı çıkacak

hımmm ay araştırma hastanesi nasıl düşürcem bilmiorum olmadı deneyim bari:26:sende hayırlı haberlerle dönersin inş.

tatlım hangi hastaneye gidiyosun sen? istanbuldasın diye hatırlıyorum. çapa cerrahpaşa falansa dahiliden arayıp öğrenebilirim sonucunu. özelden mesaj atsana bana.

bugün çok durgun sayfa yaaaa off sıkıldımmmm

ben yoktum ya ondan

cnm bir çay kaşığı kadar kimyon iç yada çorbana yemeğine karıştır daha fazlada olabilir eğer miden kabul ederse çok iyi geliyor rahtlatıyor ben onunla bulmuştum kolayını :))
iyi çıkarmalar:))
yavru ben bu akşam bol bkimyonlu çorba içtim bana mısın demedi yaw ama bi kahve sigara yaptım anında wc ssz

erkek işte yaw duygularını belli edince pipileri kısalıyomuş kız bilmiyo musun sen?

bence seninkine kız diycek. bana oğlan dedi.herkeste oğlan diyo ben hariç

nereye ben hariç. yukarda sevdirmiycem oğlumu diyodun. :)

canım ben kendi bakış açımı yazıcam şimdi sana.

yurtdışındaki tıp eğitiminde doğallık gündemde onu biliyorum. aslında burda da var o tarzda hekimler ama tam olarak yaygınlaşmış değil.

ben de bir sağlıkçıyım ve benim bildiğim ve şahsi fikrim; her bireyin vücudu kendine hastır. elbette herşeyin doğalından yana olmak iyidir. drunun dediği gibi vücudun, ihtiyacın olanın sinyalini de zaten verecektir ama sen bunu anlayabilecek misin? o yüzden doğaldan yana olacam diye bedeni kendi haline bırakmak da pek doğru değil. yani kan tahlilleri idrar tahlilleri vaginal smear gibi bazı rutin kontrollerle vücudun sesini dinlemek, içgüdüsellikten çıkıp bilimsel veriye dönüşür, daha güvenilir olur.

mesela ben vitamin hapı almıyorum. dr da vermedi zaten. demir ilacı verdi ama hemoglobin ve demir türevleri test sonuçlarıma baktığım zaman normal olduğunu görüyorum ve almaya gerek duymuyorum şu an. ara ara yaptıracağım testlerde ne zaman görürsem artık bebeğe giden kan miktarında demir yetersiz, o zaman almaya başlayacağım. muhtemelen 20. hafta civarı ihtiyacım olmaya başlayacak.

ben hamile olmasam bile düzenli beslenerek o vitaminleri falan sağlıklı bir yaşam için zaten almak zorundayımdır. ama artık bir beden daha taşıdığım için buna daha titizce dikkat etmem gerekir. zaten suda ve yağda çözünen vitaminler var biliyosun. B ve K vitaminini vücudun kendi üretiyor. bazılarının fazlası atılıyor, küçük bir kısmının fazlası depolanıyor. bunları araştırıp öğrenebilirsin. ama mesela A vitamini fazla alındığında(havuç gibi) toksik etki yaratıp zararlı olabiliyor.

süt konusuna gelince; süt bağımlılığından kastı sanırım kalsitonin hormonunun fazla çalıştırılmasıyla alakalı. bu konuyla ilgili yaptığım bir tez çalışması var. yeni yapılan araştırmaları incelerim bişey bulursam dönerim ama kalsitonin zaten hipofizden salgılanıyor yani beynin bir hormon bezinden. yani bu biraz bana şahsi inancı gibi geldi drun. konuyu destekleyen bi durumla karşılaşırdım mutlaka diye düşünüyorum. sütten aldığın kalsiyumun fazlası kemikte depolanıyor evet, ama fazla depolandığı zaman da beyin tarafından başka bir hormon aktifleştirilerek kana geri veriliyor. kemikleşme fazla olduğunda özel kemik hücreleri tarafından(osteoklast) yıkıma uğratılıyor falan filan. kısacası vücudun zaten kendi dengesi var buna da bilirsin belki "homeostasi" diyoruz.

ama bu demek değil ki kanından kemiğe kemiğinden kana aynı kalsiyum dolaşıp duracak ve sen hiç süt içmeyeceksin süt ürünleri tüketmek (hamile olmasak bile) ileride yaşayacağımız kemik problemlerini (kemik erimesinden tut, eklem rahatsızlıklarına kadar..) azaltır. tabii ki herşeyin fazlası zarar. aniden aşırı yüklenmek de doğru değil. dengeli beslenirsek gerçekten haplara ihtiyacımız yok aslında. sadece folik asit haplarının kimyasal formu gıdalardakinden metabolik olarak daha kolay bebeğe ulaşılabilir diye veriliyor. alabilirsen onun da fazlası atılıyor zaten. günde 400miligram alabilirsin. nöral hasarları varsa bebeğinin onları tedavi eder. ama içmesen de cevizden bademden falan zaten vücuduna giriyordur merak etme.

belki de senin ülkende beslenme düzeyi gelişmiş ve sağlıklıdır zaten diye drun gerek duymamış olabilir bunlara. bunu sen biliceksin. dolayısıyla bahsettiğin her iki durumun da ucunu kaçırmamak lazım.

diye düşünüyorum... umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. ve unutma: kimseyle kendini kıyaslamamak lazım. evet çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz, ama hepimizin farklı bir bebeği olacak. çünkü hepimiz farklıyız. :)

azı karar çoğu zarar işte yaw herşeyin! azcık kendine dikkat etcen, çok da pimpirikli olmican. annanem derdi rahmetli, ben gençken karda çıplak ayak koşardım, şimdi sızlıyo o karlar kemiklerimde diye. karı kısmı da biraz dikkat edicek ayağına beline bi de şeyine..

ultrasound yüksek ses dalgası. bizim duyabileceğimiz desibelin üzerinde. nesneye hızla çarpıp geri döndüğü için o başlıktaki elektrotlar sayensinde, görüntü oluşturuyo. (yaw ne çok şey biliyom ) her zaman dediğim bişey var burda da sakalım yok ki işte : ULTRASONUN ZARARI İSPATLANMIŞ DEĞİLDİR, AMA ZARARLI OLMADIĞI DA İSPATLANMAMIŞTIR!!!! çoookkk uzun yıllar sonra kokusu çıkabilir abartmamakta fayda var..

kızlar isim olarak bir fikir veriverin. kız olursa kesin bade olacak da erkek olursa kuzey ile rüzgar arasında kaldık. eşim rüzgar diyor ben kuzey...
yaa badeyi meltem dediydi galiba aşk getiren anlamı diye. ahan da dedim bu tam bizim çocuğa göre! ama şarap ve içki anlamına da geliyormuş diye vazgeçtim açıkçası en sağlıklısı türk dil kurumunun sitesine bakmak yaa. türkçe mi kürtçe mi kökeni falan onları da veriyo. kişi adları sözlüğü. tavsiye ederim. envai çeşit isim var. :)

görümcem dediydi ne kadar doğru bilmiyorum ama Peygamber efendimizin isimlerinden koymak pek doğru değilmişmiş. çünkü kötülük yaparsa o isme yakışmazmış, biri ona küfür ederse hoş olmazmış falan filan.. ama Allah'ın isimlerinden koymanın (Esma) gibi caiz olmadığını bir ilahiyatçıdan duymuştum. Aklınızda bulunsun.

kuşlar bi tahminde bulunmadınız bari bu ultrason resimlerine bakarak
cinsiyet söylenen topiğin linkini verin de oraya atayım???
Kuzum ben de senle aynı durumdayım. bu pipi işlerinden hiç anlamıyorum. ben de milletten yorum bekliyorum.

göbek adını hemşireye tembihlemek mi? o ney yaa? hiç duymadım bi anlatım bakem.
Fatih Sultan ve Mehmet çok orjinalmiş ama sevdim

benim kocam da "bu ne biçim dizi yaa? ben yazsam daha güzel senaryo yazarım!" diyo.

yaa ben de dün gece isim bakmaktan 3e kadar uyumadım. cinsiyet tahminleri başladıkça coşmuşuz hepimiz. Ela ismi güzel ama dikkat et mavi gözlü çıkmasın.
Bu arada ceylin ismi cennet kapısı demek değilmiş dikkat!!! Nihat Hatipoğlundan duymuştum geçenlerde. cennetin altı kapısı varmış ve ceylin bunlardan biri değilmiş. Türk Dil Kurumu Ana Sayfası ye bakın derim.
Sizce Birsen nasıl bir isim? Güzel olur mu?:26:

benim de 27 eylüle verdiler merak etme

behise süt iç tabii ki de saçmalamayınız lütfen!!! bebişler 6 ay süt içmicek mi bizden yaw??? en azından memelerimiz büyür bişey olmaz

merhabalar hayırlı sahurlar herkeze.
ısımleren bade ısmı ıckı anlamında bende kızımın ısmı defne onada uyuyo dıye bbade ıstedım ama oladı ıckı ıcmı dıye.sahos eden ıckı anlamındaymıs hemde tukusu bıle var.
allahın ısımlerını kyabılırız ama basına kul ısmı koyulması lazımmıs.mesela kerem Abdulkerem gıbı mesela Rauf baınabır ısım olması lazımmıs.Allahın kulu anlmınagelsın dıye.ben kızımın zamanında oglum olsaydı mehmet rauf koyucaktım.sonra kızm oldu.mllette zor sylıyemeyz falanyaptı.cokzormus gıbı.
pygamber ısımlerıne gelınce peygamber efendımız hz muhammet (sav)koyasan ococuga kotu soz solemıyekmıs kımsesolenırse koan kısıler sorumu.
ben bı kız ısmı daha buldum bakalım.peygamber efendımızın annesının ısmı BERRE.lıstrye eklendı.

günaydın kızlaar.. bebişleriniz nasıl ben kalp atışalrını hissediyorum güppüdü güppüdü..dün mide bulantım yoktu ama bakalım bugün nasıl olacak.

benim bulantım azaldı ama sanki icim daralıyor gibi oluyor. tuhaf bir şekilde oksijensiz kaldıgımı hissediyorum. özellikle geceleri kapı cam acik yatiyorum öyle rahat uyuyorum. hep soğuk arıyor vucudum. normalde de herkes yanar ben hissetmezdim. simdi herkseten beterim. bunlari yaayan var mi. yoksa bende bir problem mi var. doktora gitmelimiyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…