- Konu Sahibi papatya3459
-
- #7.681
hatırlamıyorum tam gündüz vardı ama sanırım gelmedi akşam.
kızlar bu arada söylemeye utanıyorum dün saçma sapan birşey yaptım. :))))))))))) ay aklıma geldikçe :)))))))) ben bütün ultrason resimlerini dijifixle kapladım solmasınlar diye. son resmi kaplamamıştım. eşime kapla dedim. sonra dedi. haydaaaaa :))))))) ben otur ağla :)))))))))) salya sümük sen bizim çocuğumuzu dijifixlemiyon diye :))))))))))))))) ay çok güldüm sonra :)))))))) sabah dalga geçiyor, taklidimi yapıyor... ya siz nasıl bişeysiniz, benim zeki karım eblek bişey oldu diyor :)))))))
canım ben kendi bakış açımı yazıcam şimdi sana.
yurtdışındaki tıp eğitiminde doğallık gündemde onu biliyorum. aslında burda da var o tarzda hekimler ama tam olarak yaygınlaşmış değil.
ben de bir sağlıkçıyım ve benim bildiğim ve şahsi fikrim; her bireyin vücudu kendine hastır. elbette herşeyin doğalından yana olmak iyidir. drunun dediği gibi vücudun, ihtiyacın olanın sinyalini de zaten verecektir ama sen bunu anlayabilecek misin? o yüzden doğaldan yana olacam diye bedeni kendi haline bırakmak da pek doğru değil. yani kan tahlilleri idrar tahlilleri vaginal smear gibi bazı rutin kontrollerle vücudun sesini dinlemek, içgüdüsellikten çıkıp bilimsel veriye dönüşür, daha güvenilir olur.
mesela ben vitamin hapı almıyorum. dr da vermedi zaten. demir ilacı verdi ama hemoglobin ve demir türevleri test sonuçlarıma baktığım zaman normal olduğunu görüyorum ve almaya gerek duymuyorum şu an. ara ara yaptıracağım testlerde ne zaman görürsem artık bebeğe giden kan miktarında demir yetersiz, o zaman almaya başlayacağım. muhtemelen 20. hafta civarı ihtiyacım olmaya başlayacak.
ben hamile olmasam bile düzenli beslenerek o vitaminleri falan sağlıklı bir yaşam için zaten almak zorundayımdır. ama artık bir beden daha taşıdığım için buna daha titizce dikkat etmem gerekir. zaten suda ve yağda çözünen vitaminler var biliyosun. B ve K vitaminini vücudun kendi üretiyor. bazılarının fazlası atılıyor, küçük bir kısmının fazlası depolanıyor. bunları araştırıp öğrenebilirsin. ama mesela A vitamini fazla alındığında(havuç gibi) toksik etki yaratıp zararlı olabiliyor.
süt konusuna gelince; süt bağımlılığından kastı sanırım kalsitonin hormonunun fazla çalıştırılmasıyla alakalı. bu konuyla ilgili yaptığım bir tez çalışması var. yeni yapılan araştırmaları incelerim bişey bulursam dönerim ama kalsitonin zaten hipofizden salgılanıyor yani beynin bir hormon bezinden. yani bu biraz bana şahsi inancı gibi geldi drun. konuyu destekleyen bi durumla karşılaşırdım mutlaka diye düşünüyorum. sütten aldığın kalsiyumun fazlası kemikte depolanıyor evet, ama fazla depolandığı zaman da beyin tarafından başka bir hormon aktifleştirilerek kana geri veriliyor. kemikleşme fazla olduğunda özel kemik hücreleri tarafından(osteoklast) yıkıma uğratılıyor falan filan. kısacası vücudun zaten kendi dengesi var buna da bilirsin belki "homeostasi" diyoruz.
ama bu demek değil ki kanından kemiğe kemiğinden kana aynı kalsiyum dolaşıp duracak ve sen hiç süt içmeyeceksinsüt ürünleri tüketmek (hamile olmasak bile) ileride yaşayacağımız kemik problemlerini (kemik erimesinden tut, eklem rahatsızlıklarına kadar..) azaltır. tabii ki herşeyin fazlası zarar. aniden aşırı yüklenmek de doğru değil. dengeli beslenirsek gerçekten haplara ihtiyacımız yok aslında. sadece folik asit haplarının kimyasal formu gıdalardakinden metabolik olarak daha kolay bebeğe ulaşılabilir diye veriliyor. alabilirsen onun da fazlası atılıyor zaten. günde 400miligram alabilirsin. nöral hasarları varsa bebeğinin onları tedavi eder. ama içmesen de cevizden bademden falan zaten vücuduna giriyordur merak etme.
belki de senin ülkende beslenme düzeyi gelişmiş ve sağlıklıdır zaten diye drun gerek duymamış olabilir bunlara. bunu sen biliceksin. dolayısıyla bahsettiğin her iki durumun da ucunu kaçırmamak lazım.
diye düşünüyorum...umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. ve unutma: kimseyle kendini kıyaslamamak lazım. evet çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz, ama hepimizin farklı bir bebeği olacak. çünkü hepimiz farklıyız. :)
İnsallah bi sorun yoktur iyidir ikisi de:26:
Osmanin yanina hersey olur yaa. Pilav olur salata olur.(aciktim ben) gonlunden ne geciyosa tatlim ya bilemedim ki smd..
Benim koca da kürşat koyalim diyo. Nerden buldu bu orjinal ismi bilin bakalim. Lisede cok populer bi cocuk varmis onun adiymis. Sanirim kiskaniyodu onu benim cirkinim.kursat diye bebek nasi sevilir? Hic sevimli gelmiyo bana ne bilim.
Zaten bizimki kiz galiba. Nub teorisi topiginde mubarek hepiniz kiz demissiniz.:)
ben de dun aksam sordum size kaynadi. Birsen ismi nasil?
Osmanin yanina hersey olur yaa. Pilav olur salata olur.(aciktim ben) gonlunden ne geciyosa tatlim ya bilemedim ki smd..
Benim koca da kürşat koyalim diyo. Nerden buldu bu orjinal ismi bilin bakalim. Lisede cok populer bi cocuk varmis onun adiymis. Sanirim kiskaniyodu onu benim cirkinim.kursat diye bebek nasi sevilir? Hic sevimli gelmiyo bana ne bilim.
Zaten bizimki kiz galiba. Nub teorisi topiginde mubarek hepiniz kiz demissiniz.:)
onu bunu gectim de göçmen kaymagini bilir misiniz? Tuzlu.
Heh iste ondan istiyo canim! Olsa da soyle kaymakli yumurta yapip yesem. Oooffff!!!! Nerde bulcam ki yoktur buralarda. Hep tatli kaymak var.
Osman kemali sevdim. Orhan kemale benzemis
osman cihan, osman melik, osman arda, osman fırat, osman kemal, heee ben kafayı yerim bu gidişle. rüyamda sayıklarım osman osman diye. kocamda yanlış anlamasa barii. kızlar bende çok sayıklarım. sezaryende bayıltıyorlarmoş ya ben sezaryeni bide onun için sevmiyorum ya etrafımda insanlar filan varken küferedersem, yada saçmalarsammduymuştum hanım hanımcık kadınlar neler diyomuş.
KizlaR gumus19 dun kontrole gidicekti haver var mi? Goremedim sonra topige girdigini.
osman fırat güzel geldi bana da:)
off midem çok kötü artık geçse ya şu bulantılar 12+2 yim bugn
12 haftayı geçip de mide bulantıları devam eden var mı ben gibi?
canımmmm sahsı fıkrımı sorarsan ben bırsen ısmını sevmem ne guzel kız ısımlerı var onlardan bırını koysana benım ılk oğlumda ısım koyamamak çok ıcıme uhde olmustu baskada cocuk dusunmedıgımızden hep dşyordum dunya gozuyle oğluma ısım koyamadım:) nasip ruzgara ımıs
Niye sevmezsin? Sevmedigin birinin adi mi? Ben de sevmedigim insanlarin adini koymak istemiyorum, o isim cok guzel olsa da hemen vazgeciyorum.
B harfiyle baslasin istiyorum ama bu sebeplerden dolayi Birsen den baska guzel isim begenemiyorum. Bana en guzeli birsen gibi geliyo zaten.:) ama itiraf edim o da benim ismim.
Kendi isimlerini koyanlar var valla. Ferhan sensoyla derya baykalin kizlarinin adlari ferhan ve derya.
Neden olmasin? Anne babanin ismini yasatmak icin onlarin isimlerini koyabiliyosak, kendi isimlerimizi niye yasatmayalim?
Hem yaramazlik yaptiginda anana babana kiziyo gibi olur insan.kendime daha kolay kizarim.
Aslinda anne baba ismi koymak, bi taraftan bakinca da öc almak niyetli gibi gozukuyo bana.:)
gunaydın arkdaslar herkez kalkmıs bı benmıım boyle yatan kocayı yolladım bı vurdumkafayı sımdı kalkıyorum ayyçok tembel oldum yaaa
birsencim orjinal hatunsun vesselam. biricik nasıl isim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?