2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bi git bakalım senn tahmşn ediyorum pazartesi kesn belli olur inşallah allah gonlune gore verir canım

canım niye kızsın.onlarda biliyor bazı şeyleri.sen hangi şehirdesin canım
benn bursadayım canım, ne bileyim bazı doktorlar sonradan gelen hastalara sıcak bakmıyorlar falan dediler de ondan şeyettim... tamam o zaman yaaa artık karar değiştirmicem bursa ziya çetin ve doruk hastanesi... adam zaten çok iyi bir doktor 2006 ve 2010 da bursanın en iyi doktoru ödüllerini almış... her konuda güvenebileceğim bir doktor...

ben çatlamazsam kimse çatlamaz merak etmeyin:))bu kadar merak olmaz yaa içim içimi yiyo rüyalar desen ayrı bir furya oluşturdu:18::18::18::18:

bennn çatlarımm anam gittim göstermedi kapamış bacaklarını bebişim :))) 3 hafta sonra gösterir gidecem bakayımm neymiş valla çatlicam yoksa bişiler örmek almak istiyorum ama böylede olmuyor

benımde bıldığim zıya ama geç hastaları o almıyo işte bıldiğim kadarıyla bıarasana onu konus.olmadı bak kafan ıkarıstırayım bıraz daha tup bebekte özer kutlu ustune yok neden onu hıc dusunmedın

kızlar şimdi bişi dicem ama gülmeyin
ben bebişimm kel doğsun istemiyorum o yüzden saçlarının uzun olması için ne yapmalı ne yemeliyim :26::26::26:

bi git bakalım senn tahmşn ediyorum pazartesi kesn belli olur inşallah allah gonlune gore verir canım

amın cnm kızımın olucagını bılıyorum ama kesın olsun goruyum kukusunu kızım oldugunu dun bıle ıftarda kafamı karıstırdılar
dıyorumbosuna solemeyınkızım olcak.belırsızlık kotu .

kızlar dün akşam iftara annemdeydim
komşulardan da sonra misafirliğe gelenler oldu
anneme artık annanne olursan ne yaparsın şimdiden bişeyler
ör dediler, annem de ben altın alırım en iyisi o dedi, zaten kaynanası
herşeyi yapıo dedi, yaaa anneme bak insan bi yelek bile örmez mi:)
bari öremiyosan ördür senden hatıra, tabi ben gülümsedim bişey demedim
sizin anneleriniz örüyo mu neler yapıyolar?

cnm bizde şöyle olur
anneanne bebeğin çeyizini yapar a'dan z'ye herşeyini hazırlar ve doğumdan sonra kızını ziyaret edip götürür
hatta kız olursa bizde meryem tabağı denilen tatlı var ondan ikram edilir herkese..
tabi örgüde örülür yani bebeğin tüm ihtiyaclarını ( ilk bebek ) oldugu için anneanneye düşüyor.. 2. bebeğe yapmasada olur
tabi bu bizim adet diyim yani ben herkeste bunu gördüğüm için söyledim bazı yörelerde değişiyor olabilir..
benim annem uzaktaa hemde baya bi uzak ama yinede gelcek doğumda inş.

yok tatlım bizim buralarda doğum için öle adetler yok
o adetler sadece düğünde var doğumda ilk defa duydum böle bi adet
ama çok güzelmiş :) anneye bişey düşünmek stres yapmak kalmıyo galiba :)

kızlarrr bebişini hisseden varmıı ya merak ediyorum geçenlerde hastanede bi kadın gördüm ben 3 aylıkken içimde kıbırdıyodu dedi. bende kendimi tuhaf hissettim ya bende kıbırdamıyoo dedim muayene sırası bana gelmemişti tabi korktum bebiş iyimi diye :))
bebişi kıbırdayan varmı acaba merak ediyorum :26::26::26:

canım ya ben korktuğum için son aylara kadar hiç bişey almayı düşünmüyorum .bizimkilere de almayın dedim.örgü işine gelince annemde öremez altın takar heralde.ama hatıra olsun diye ördürebilir.....ama bizde de beşiği falan filan anne anne alır.biz beşiğin parasını almış olacaz altın olarak

annem köreyim diyor ama ben stemiyorum. bebekler örgüicinde pek rahat olamıyor sanki. penyelerde daha rahat oluyor. dayanamaz patik yapar ama. yelek isemediğimi ozellikle söyledim. hem iplerin tüyleri bebeğe dokunmaz mı? nefes almasıni zorlaştırır gibi geliyo bana.

yok tatlım bizim buralarda doğum için öle adetler yok
o adetler sadece düğünde var doğumda ilk defa duydum böle bi adet
ama çok güzelmiş :) anneye bişey düşünmek stres yapmak kalmıyo galiba :)

canım sen daha bişi görmemişsin doğu bölgesi böyle
inanırmısın komşumuzun bebeği oldu annesi kızına yaptıgı çeyiz kadar bebeğe çeyiz yapmıştı :)
benim annemde yapar ama o kadar çok değil çok istemiyorum yaık annemede :)
hatta bi tanıdığın bebeği olmuştu.. kaynanasının yanında oldugu için kaynanası bebeişe hiççbişi yapmamış düşün bir iki parçadan başka niyemi çünkü annenin çeyizini beklemişler.. tabi ayıp etmişler böyleleride var burda

canım ne alakası var kışın soğuğunda penyemi giydirecen bebişe
o kadar güzel örgü modelleri varki hem ipten ipe değişiyor
batan dokunan ipler var bide yumuşak ipler var
olmasa penye üzerine giydirirsin için rahat eder batmaz bebişe
sığuk üşümesin bebişler zaten kışın ortasında doğacaklar..

bızdede annane yapabılıyosa ılk bebek annanenındır.kızımın besıgını tırnak makasından bıberon emzık havlu badı tulm hstane cıkısı battanıye ne alıncaksa hereyını aldı ustunede dogunca takısını taktı.ama orgu ormedı bende ısemedım yun orgyu sevmem kayın valıdem yaptı odamerserıden ıpk saten ıpten yaptı.bırsuru hazır seyler var.

tabi öyle cnm ama ben hatıra olsun die dedim, bide hiç uğraşmıyor hemen kısa yol altın alayım diyor
zaten benim annem de benim gibi örgü bilmez ki hayatı okumakla geçmiş
eline mil tığ hiç bişey almamış :)

oh çok sevindim benim gibi birini görmek içimi rahatlattı
demekki tek değilmişim :)

abooo valla cnm sizin işte çok masraflıymış:)
ama bebek iki tarafın da hem erkek tarafı her zaman daha
çok ister neden bu bebek çeyizi kızın annesine düşüyo ki?

yün örgüyü ben de sevmem ve giyemem. rahatsız oluyorum. belki ondan bebegim de rahat edemez die düşünüyorum. hem kış çocugu evde kalorifer ile ısınacak. ablam çocuklari hep kış cocuguydu kendi atlet ile dolaşır çocuklari penye ile giydirirdi. biraz buyuyunce yurumeye baslayinca orgu giydirmeye basladi.

anne anne ye babaanneye gerek kalmıyo aslında zaten anne baba dayanamayıp alıyo herşeyii....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…