2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
herkese merhaba.Cumartesi günü kasığımda bir sancı oluştu,kadın doğum devlet hastanesinin aciline gittim,doktor ultrasonla baktı bebeğin eşi kesenin altında dedi bu sebeple ağrıyor ayakta fazla kalmamalısın dedi.bebeğin sağlıklı 13+1 günlük ve % 80 erkek dedi.Çok mutlu oldum hala inanamıyorum.doktora üç kere sordum eminmisiniz diye,kıyafetlerini almaya bile başlayabilirsin dedi.Bir kızım var erkek kardeş çok istiyodu çok mutlu oldu ama hala inanamıyorum acaba doğru mudur diye bu sabah ta kan tahlili için gittim başka bi doktor baktı o cinsiyetini söylemedi henüz erken dedi.Çarşamba günü kendi doktoruma gidicem randevu aldım.Acaba 13 haftada doktor gerçekten doğru görebilmişmidir cinsiyeti % 80-90 dedi ama ....

güzel anneler ve kuzularına iyi haftalar. kızlar birşey sorucam. iştahsızlk ve mide bulantısı yanında 2 gündür bacaklarımda içi sert koca sivilceler çıkmay başladı. sinek ısrığı gibi amaevde sineklik var 1 tane sinek bile yok:) 2-3 derken artıyor sivilceler ve çok kaşınıyor. ara ara kollarım da kaşınıyor, kızarıyor ama geçiyor. bacaklarımdakiler neden olur acaba???

kizlar ben yuzukoyun yatmadan uyuyamiyorum. siz yatiyomusunuz bebek icin iyi degilmis sanirim ama benim daha gobek cikmadi oyuzden rahat yatiyorum. siz nasil uyuyosunuz?

canım bende senin gibi uyuyanlardanım ama 1 haftadır felan yatmıyorum yüzüstü ben yatsam bile kocam uyandırıyo beni kalk bebişi eziyosun diye :)) oyüzden bende çözümü ayaklarımın arasına bi tane daha yastık koyarak çözdüm ben kociş ve yastıklar biraz kalabalık oluyoruz ama üstüne yatmıyorum en azından, bişey olmaz belki bebişe ama ben rahmimi hissediyorum o zamanda acıyo sende dene bakalım belki işe yarar :))

bebeğin eşi ne demek??? nasıl aşağıda oluyor. kanama mı oluyor aşağıda olunca??? hiç bilmiyorum... ne cahilim yaaa

valla bende çok bilmiyorum.bende doktordan gelince internetten baktım,bebeğin eşi plesentası demekmiş bebeğin beslendiği şey.neyse işte doktor eşi dedi.benim 10.haftaya kadar kanamalarım ve kahverengi akıntılarım oldu.bu sebeple oluyormuş meğer

olabılır cnm hayırlısı Allah gonlune gore versın.pozısyonu ıyıyse gormustur cnm

canım sırt üstü yatmanın ne zararı olacak. benim dr. hiç öyle sırt üstü falan demedi. bana da mantıksız geliyor zaten..

ilk 3 aydan sonra yüzüstü yatmak sakıncalı diye okumuştum. ayrıca son aylarda sol yana yatılmalıymış. sağ yan ve sırt üstü yatmak kan dolaşımını azaltırmış. ama bizim için daha erken bence.

canım okadar yuksek bir yuzde verdigine gore emindir hayırlı olsun oglusun

güzel anneler ve kuzularına iyi haftalar. kızlar birşey sorucam. iştahsızlk ve mide bulantısı yanında 2 gündür bacaklarımda içi sert koca sivilceler çıkmay başladı. sinek ısrığı gibi amaevde sineklik var 1 tane sinek bile yok:) 2-3 derken artıyor sivilceler ve çok kaşınıyor. ara ara kollarım da kaşınıyor, kızarıyor ama geçiyor. bacaklarımdakiler neden olur acaba???

oy oy maşallah, ikili testi biz haftaya bıraktık ama ense kalınlığını ölçebildi, 0,7 mm gayet iyiymiş. benimki uykucuydu, dürterek uyandırdı doktor teyzesi :)
[FONT=Comic Sans M[B][/B]S]maşalah canım bebeğine
bizimde ense 0.6 mm çıktı
hatta bu da az mı diye bian stres yaptım
ama doktorum benım de herşey pozitifi dedi
seni de duyunca rahatladım
her şeyi takar olduk[/FONT]
evet canım ben de yaptırdım 7.haftada aşılar falan var 20li haftalarda
bebege gıden kan akısını engellıyo.doktorun atlams demekkı .ınternetten arasır matıklı oldugunu orursun cnm
aaa ben var ya sırt üstü yatınca resmen karnımdan itibaren kasılıyorum yani rahat edemiyorum
bundan mı acaba
sağol canım yaa

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

allahtan zamanı kaçırmamışım ilk 3 ay önemli değilmiş. neyse saol besyocum, bundan sonra sola yatıyoruz ama öyle yatınca benim kalbim sıkışıyor yaaa arkama yastık koyayım bari (( ama şey diyor, insanın başı dönermiş eğer kan gitmezse zaten, sırt üstü yatınca... bundan sonra dikkat edelim bari...

kızlar birşey sorucam. iştahsızlk ve mide bulantısı yanında 2 gündür bacaklarımda içi sert koca sivilceler çıkmay başladı. sinek ısrığı gibi amaevde sineklik var 1 tane sinek bile yok:) 2-3 derken artıyor sivilceler ve çok kaşınıyor. ara ara kollarım da kaşınıyor, kızarıyor ama geçiyor. bacaklarımdakiler neden olur acaba???

kızlar pıtırcıkların cinsiyetlerini listeye ekliyorum belli olanlar bi haber edin yazıverim sizi listeye:)

cnm geçmiş olsun halsizlik ve bulantı bende de mevcut ama şu sivilce olayı hakkında pek bilgim yok bence sen onu doktoruna bi danış krem felan bişi verir belki

halsizlik ara ara bulantı bende de var
ama sivilceler iin bence doktora görün

uzun zmandr bıseyler yazıorum soruorum hıckımse cevap vermıyor ama bırkere daha sansımı denıcem bugun asırı derecede belım agrıyor dun vantilatörden baya soguk aldım usutmeden olablrmı yoksa bebekle ılgılıde boyle sddetlı agrı olurmu

cnm bebek ağrı yapar ama çok şiddetli olurmu bilmem belki tutulmuştur zaten ağrıyosa daha kötü olmuştur belini sıcak tut dinlen geçer allahın izniyle ama doktora gidince de bu şikayetini söyle bakalım ne dicek

bel ağrısı bende de var canım. vücudun ağırlık merkezi değişiyor o yüzden ağrıyormuş. vücudumuzda çok büyük değişiklikler oluyor o yüzden bu tür şeyler normal mutlaka hamileliğin getirdiği sıkıntılar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…