2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

  • normal dogum

    OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

    OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

    OY: 21 17,8%

  • Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Fizik tedavi ya da masaj iyi gelebilir sen bi doktora git yinede bişeyler önerir.
 
kızlar selammmm bışey sorcam benım karnım altta buyuyor yanı kasıklarımda sonra nasıl olacak merakla beklıyorum
 
Bebeğiniz
Hamilelik hormonlarının verdiği rahatsızlıkları düşünmek yerine bebeğinize odaklanın. Bu hafta bebeğiniz 10cm ve 70 gr büyük bir armut büyüklüğünde. Kulakları kafasının iki yanında yer aldı ve gözleri yüzünün ön tarafına yerleşiyor. Bununla da kalmıyor el ve ayak parmaklarını oynatabiliyor, rahim dışındaki hayata uyum sağlamak için nefes hareketleri yapıyor.

Şu anda burnu ve üst solunum yolunda amniyotik sıvıyı hareket ettiriyor; bu da ciğerlerindeki ilkel hava keseciklerinin gelişmesine yardımcı oluyor. Bacakları kollarından daha hızlı uzuyor, kol ve bacak eklemlerini oynatabiliyor. Göz kapakları hala kapalı da olsa, ışığı hissedebiliyor. Eğer karnınıza bir ışık yansıtsanız bebeğiniz bu ışığı hisseder. Eğer bu hafta ultrasona girerseniz çocuğunuzun cinsiyetini öğrenebilirsiniz. Ama bebeğinizin pozisyonundan dolayı cinsiyetini öğrenemezseniz de hayal kırıklığına uğramayın.

Rahminizin içini görebilseydiniz bebeğinizin transparan cildinden mavi damarları farkederdiniz.
Bu haftada bebeğiniz kıl üretiyor, doğuma bir kaç hafta kala ise saçları oluşacak. Bebeğinizin kemikleri ise bu hafta itibariyle sertleşmekte. Zamanını daha çok nefes almaya çalışarak ve parmağını emerek geçiriyor.

Siz
Gebelik hormonları vücudunuzu zorluyor özellikle diş sağlığınızı, iltihaplanmalara neden oluyor ve onları plak ve plaklara karşı daha duyarlı yapıyor. Daha öncelerde çok sağlıklı olan dişetleriniz artık çk daha hassas ve kanamaya hazır olabilir. Bununla birlikte kronik burun tıkanıklığı ve hatta burun kanamaları bile yaşıyor olabilirsiniz.

Karnınızda normale göe bir şişlik farkedeceksiniz. Gelecek haftalarda doktorunuz bebeğin gelişimini görmek için rahminizi ölçmeye başlayacak. Bu ölçümlerde doğumun gerçekleşeceği gün hakkında daha net bir fikir verecek.

Bu hafta bebeğinizle konuşmaya başlamanız için çok güzel bir zaman. Bebeğinizin kulakları dışarıda ki sesleri duyabilecek kadar gelişti. Annesinin sesini duyabilir artık. Ona kitap okumayı deneyebilirsiniz.

Ruh haliniz sürekli değişiyor olabilir. Hayatınızda olacak büyük değişimler sizi strese sokabilir, bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyor olabilirsiniz. Kendinizi germemeye çalışın.

Hayatınız
Şimdiye kadar toplam da 2,5 kilo almış olabilirsiniz. Hormonal değişikliklerden dolayı burnunuz tıkanabilir. Bu çok yaygın birşeydir ve hamilelik nezlesi diye ismi bile vardır. Kan basıncının artmasıyla burun kanaması da görülebilir.

Eğer amniyosentez yaptıracaksınız bunu bu hafta ve 18. hafta arasında yaptırabilirsiniz. Bu test yüzlerce genetik ve kromozom bozukluklarını ortaya çıkartır.

Belirtiler

Bu hafta daha da hamile gözüküyor olabilirsiniz. Hormonal değişimlerden dolayı sindirim sisteminin yavaşlaması gaza ve kabıza sebebiyet veriyor. Beklenmedik anlarda gaz çıkartabilirsiniz.

Uykusuzluk
Uykusuzluk ve uykuya dalmakta zorluk çekmek bu haftanın belirtisidir. Anne adaylarının %70'i uykusuzluk çekiyor. Uykuda idrar çıkarmak, bacaklara kramp girmesi ve huysuz bacak sendromu da bu dönemde görülen belirtilerdendir. Uyumanıza yardımcı olmak için hamile yastıklarını deneyebilirsiniz. Uyumadan önce masaj yaptırmak da uyumanıza yardımcı olur.

Mide yanması ve hazımsızlık
Şimdi sabah bulantılarınız geçtiği için daha açsınız, bir otururşta çok yemek yemeniz, mide yanması ve hazımsızlığa neden olabilir. Gastrointestinal rahatsızlığa karşı küçük öğünler halinde yiyin. Üç büyük öğün yerine az ama sık yiyin böylece sindirim sisteminize fazla yüklenmemiş olursunuz.

Gaz
Relaksin hormonu ve progesterone'un kasları rahatlatması gaza neden olur. Gaz yapan besinlerden kaçın mesela; brokoli, kabak, bezelye ve kızarmış yiyecekler.

Karın şişikliği
Gastrointestinal sistemin rahatlamasına ve gaz üretimine neden olan hormonlar aynı zamanda abdominal distansiyona da neden olur. Rahatlamak için zaman ayırın ve kendinizi manikür, masaj gibi uygulamalarla şımartın çünkü stres içinize daha fazla hava almanıza neden olur bu da abdominal distansiyonu artırır.

Baş ağrısı
Gebelik sürecinde baş ağrısının nedeni: hormonlar, stres ve yorgunluk olabilir. Ağrınızı azaltmak için alnınıza veya ensenize soğuk kompres uygulayın ve karanlık sessiz odada dinlenin.

Bayılma
Başınız döndüğünde eğer oturacak veya dinlenecek yer bulamazsanız dizlerinizin üzerinde başınız karşıya bakacak şekilde eğilin sanki ayakkabı bağlamaya çalışıyormuşsunuz gibi. Bu sizi bayılmanızı ve ilaç kullanmanızı önler.

Varis damarları
Varis damarları hakkında iyi haber. Hiçbir şekilde zarar vermezler. Ayaklarınızı kaldırdığınız kan akış sirkülasyonunu sağlar ve bacak damarlarınızdaki basıncı artırır.

Alt karın ağrısı
Rahminizi destekleyen kaslar ve ligamentler esnedikçe karnınızın alt kısımlarında ağrı hissedebilirsiniz. Bu çok normaldir ama eğer ağrı sıklaşırsa doktorunuza danışın.

İpucu: Kilo Alımı
Her ne kadar birinci dönemde az kilo almış olsanız da, şimdi kilo alma zamanı. İkinci üç aylık dönemin başlangıcında, bebeğiniz daha da büyüyor ve onunla birlikte sizde. Mottonuz yavaş ve düzenli olsun ve her hafta hedefiniz yaklaşık 500gram olsun.Eğer evde tartılıyorsanız haftada bir bunu sürekli halde yapın aynı zamanlarda ve aynı durumlarda bizim tavsiyemiz giyinik olmadan tartılmanız. Veya tartılma işini aylık doktor ziyaretlerinizde yapın.

Bebeğinizin hareketlerini hissetmeniz ile ilgili sorular

Soru 1: Bebeğimin hareketlerini ne zaman hissedeceğim?
Bebeğinizin hareketlerini 7-8. haftalarda başlasa da, 16-22. haftaları arasında hissetmeye başlarsınız. Hatta ultrasona girerseniz bebeğinizin akrobatik hareketlerine şahit olabilirsiniz.

Soru 2: Bu ilk hareketleri nasıl olacak?
Kadınlar bebeklerinin ilk hareketlerini, patlayan mısır, kelebeklerin kanat çırpması gibi bir his olduğunu söyler. İlk hissettiiğinizde bunu gaz sancısı sanabilirsiniz ama düzenli olarak hissettiğinizde farkı anlayacaksınız. Özellilkle otururken ve yatarken daha net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Soru 3: Bebeğimin hareketleriyle ilgili ne zaman endişelenmeliyim?
Şu an çok hissetmeseniz de, bebeğinizin tekmeleri gitgide kuvvetlenecek ve düzenli olarak hissedecekseniz. Bu noktada bebeğin hareketlerinde bir azalma olup olmadığına dikkat edin. Harekette azalma bir problem olduğu anlamına gelebilir. Bebeği kontrol etmek için nonstress testine girmeniz gerekebilir.Üçüncü üç aylık döneme girince doktorunuz size bebeğin tekmelerini saymanızı söyleyecektir.
 


walla canım ellerine sağlık harika anlatmışlar hangi siteden aldın bu bilgileri haftalarımızı oradan takip edelim.
 
aynen beni anlatmış ya kızlar ben çok kötyüm,midem alt üst,.... 13+0 ım bugün, ne olur bir cvp yazın böyle olan var mı benm gibi, geçmeyen, bebek nasıl beslenecek?????????????????????????????????
 
Kızlar merhaba,

Benim bir sorum olucak.. Bugün itibari ile tam 6 gündür ishalim. Önce demir hapından oluo sandm hapı kestim ama geçmedi, artarak ve ağrılı bi şekilde devam etti. Dün acil e gittm, testler yapıldı, yemekten ya da sudan geçen bi bağırsak enfeksiyonu kaptığımı söylediler ve serumuma antibiyotik karıştıracaklarını söylediler. Ben kendi doktoruma sormadan antibiyotik almıcağımı söyleyince acil doktoru sinirlenip beni bırakıp gitti. Bugün doktoruma sordum, antibiyotik içme 2 gün daha bekle geçmezse gel hastaneye yatırarak serumla fln tedavi edicez dedi Bu beni çok korkuttu. Hamile kaldığımdan beri bi gün ishal bi gün kabızdım zaten ama ilk defa bu kadar uzun ishal oluyorum ve bir türlü geçmiyor

Bu şekilde ishal yaşayan var mı aranızda? İlaç almadan böyle devam etmem bebeğe zarar verir mi ki?
 

bebeğe zarar verırı mı bılmem ama sana zarar vereceği kesın vucudun susuz kalacak v.s durum boyleoluncada bebek olumsuz etkılenır bence bana kalırsa doktorun dedıgını yap ve serum tedavısıne basla
 

çok çok geçmiş olsun cnm bende daha bugün kendime geldim...mide bulantısı ve ishal bendede vardı...acile gittim hiç test bile yapmadılar..binada bikaç kişi daha olmuş eşimde öle...bizimde sulardan kaynaklı muhtemelen..burada şebeke suyu yok tankerle su depoya geliyor onu kullanıyoruz deponun halide içler acısı...yemeğe içmeye damacana kullanıyoruz ama daha dikkatli olmam gerekiyor demekki..ben muz ve patates haşlamasıyla beslendim...senin enfeksiyon olduğu için kesmeye çalışma ishali bence. bol bol bu dediklerimden ye yağlı kesinlikle yeme...ben kahve limon ve karanfil yaptım ama karanfilin hamilelikte tehlikeli olduğun söyledi bi arkadaş sonra pişman oldum korktum bende....ama bence sen kesinlikle kesmeye çalışma maden suyuyla ayran yap iç...maden suyu vücudunda eksilen minerali karşılıyor...benim karnımın içi hala yara gbi yürürken bile karnımın içi acıyodu.çok şükür bugün iyiyim yoksa bende başka ilçeye veya şehire gidecektim...
 
aynen beni anlatmış ya kızlar ben çok kötyüm,midem alt üst,.... 13+0 ım bugün, ne olur bir cvp yazın böyle olan var mı benm gibi, geçmeyen, bebek nasıl beslenecek?????????????????????????????????

Kiz sen benim yazdiklarimi hic okumuyon mu anam!:) benim de oyle kusuyom hatta. Açma corba bugun tek. kusmamak icin de destekli uzaniyom smd
 

Cnm gecmis olsun. Kamikazecim sana da. Dogru soylediklerin. Bol bol su icmeye calis. İcemiyosan serum taktir. Bebegin amniyon kesesindeki su yarim saatte bir yenileniyo. Bu ihtiyacini karsilamya calis. Hem vucudun toksinleri daha hizli atar. Dr dedigi gibi gecmezse yine hastaneye basvur.
 
Teşekkür ederim kızlar, dediklerinize dikkat edicem, umarım geçer 2 güne.. Ne zor şeymiş yahu hamilelik şikayetlerin biri bitior biri başlıyor :)
 

1 ay mı senden daha minik hamişler ögrendiler aslında niye oyle dedi acaba
 
1 ay mı senden daha minik hamişler ögrendiler aslında niye oyle dedi acaba

Bilmiyorum canım yaa bende diyorum azcık daha böyle dikkatli incelese anlardı gibime geliyor bebiş de çok büyümüş ve hareketliydi ama anlamadım bir hafta daha geçsin de devlet hastanesine gidip öğreneceğim dediğin gibi belli olması lazım hemde...
 

bencede git:)eğer benim doktorda söylemezse bende gidicem başka bir doktora..haftaya pazartesi gidicem ense kalınlığını ölçücek 13 haftaya girmiş olcak cinsiyetide söylemesi lazım bakalım ne olacak
 
Merhaba kızlar,

Ben 13 haftalık hamileyim ve gögüslerimde çok şiddetli kaşıntı oluyor.
Bu gibi bir durumu yaşayan var mı aranızda?
Kaşıntıyı engellemek için ne önerirsiniz , yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de çatlak oluşmasını engellemek için ne kullanıyorsunuz ?

tşk.
 
bencede git:)eğer benim doktorda söylemezse bende gidicem başka bir doktora..haftaya pazartesi gidicem ense kalınlığını ölçücek 13 haftaya girmiş olcak cinsiyetide söylemesi lazım bakalım ne olacak

Gitmezsem çatlarım zaten, merak ediyorum:))) inşallah bebişin gösterir kendini de doktorun söyler canım sende merak altında kalmazsın benim gibi :)) aslında benimki gösterdi de noldu sanki bakan olmadı ki :)))
 
Gitmezsem çatlarım zaten, merak ediyorum:))) inşallah bebişin gösterir kendini de doktorun söyler canım sende merak altında kalmazsın benim gibi :)) aslında benimki gösterdi de noldu sanki bakan olmadı ki :)))

zaten en çokta buna kızıyorum bizim önemsediğimiz şeyleri doktorumuz önemsemiyo bakmakta istemiyolar çok saçma yaa insan kendini kötü hissediyo(
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…