2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Çorbayı yaptım geldim
bu arada papaa nın iyi olduğuna sevindim bende merak ediordum

şu an eşimle kız isimlerine bakıoruz nettenaz kaldı kafga çıkacak

Biz de bakıyoruz ve annemler ve kayınvalidemlere de isim bulun dedim ama kimse bulamıyorrr

Aaaa sende mi o doktora gidiyorsun?

sabah ağlama krizine girdim. 4 lü test sonucundan zaten moralim sıfır. birkaç gündür de bebeğimde hiçbir hareket hissetmiyodum. başka bir doktora göründüm. bebeğim secdede yatar gibi uzanmış. yavrum kıyamam çok duygulandım. test sonucum için o da 1;283 down sendromu için riskli, amniyosentez yaptır direkt dedi. benim dr ayrıntılıyı bekle yani 21. haftayı demişti. bu dr da o hafta geç olabilir dedi. amniyosentez yaptır, hastaysa öldür bebeğini istersen diyor resmen, delirtiyolar artık beni ya. nasıl kıyarım ben ona. tüm organları oluşmuş yavrumun katili olabilirsin diyolar. Rabbim sana sığınıyorum yavrumu sağlıkla hayırlısıyla bana bağışla. eşim de üstüne amniyosentezi kesin yaptıralım, hastaysa bi de her gün gözümüzün önünde daha kötü oluruz aldırırız diyor. insan bir olumlu düşünür, teselli eder. Allahım sen sabır ver, yardım et ya Rabbim...

Merhaba...Allah yardimciniz olsun,dualarim sizinle.

Lutfen baska doktorlara da danisin bu tur konularda.
Bende de bir toxoplazma hikayesi vardi yavrumu kurtajla alacaklardi tam 3 doktora daha gorundum...Butun konusmalari bir suzgecten gecirip oyle devam ettik yola.

canım öncelikle allah sabır versin benim yengem de sakat çocuk olduğu için amniyosentez yaptırıp aldırmıştı. tabi birdaha hamile kaldı. onda da tahmin edersin ki risk yüksek çıktı. amniyosentez yaptılar sağlıklıydı şükür öyle devam ettiler yiğenim şimdi 1.5 yaşında adı ceylin... madem o kadar çaresiz hissediyorsun kendini amniyosentez yaptır.

canım erkekler mantık çerçevesinde bakıyor biz daha duygusalız. ben olsam bende aldırmazdım ama bazen % oranı çok yüksek olursa doktorlar sana bırakmadan olacaklara kendileri karar veriyor. inşallah öyle bişey yoktur canım herkesin dediği gibi oranı yüksek olup sağlıklı doğan çok var. sen ne düşünüyorsun amniyosentez yaptıracak mısın?belli bir zamanı varmı amniyonun? 21. haftayı beklemekte baya bi stres yani canım şu benim yazdıım kordon villus meselesini araştırdın mı? kız benim kuzenimede yaptıla ramniyo çok sağlıklı oğluşu var şimdi. doktorların çoğu sorun olursa aldırma taraftarılar. onlara göre bebek yine yapılır.

2 li yaptırmadı dr direkt 4 lü yapalım dedi. hepsi ayrı stres.amniyosentez yüzünden bebeklerini kaybedenler de varmış.kaş yaparken göz çıkrmak istemiyoum.

2 li yaptırmadı dr direkt 4 lü yapalım dedi. hepsi ayrı stres.amniyosentez yüzünden bebeklerini kaybedenler de varmış.kaş yaparken göz çıkrmak istemiyoum.

ben de duydum riskli diye ama sadece duyuyoruz yani kulaktan dolma bilgi dr.lar en iyisini bilir. iyi bir merkezle görüş, dr.dan randevu al, riskli mi değil mi öğren iyice ona göre karar ver. geç olur mu olmaz mı falan hepsini sorarsın hem...

wilma bak senin için buldum... yaptığın stresi tahmin edebiliyorum burdan konuşması kolay biliyorum ama stres yapacağına bir merkeze git görüş bence...
ben amiyosentez yaptırdım korkulacak hiç birşey yok sıvı alındıktan sonra ilk üc gün bol sıvı tüketip yatacaksın yorulmayacaksın oglum 15 aylık oldu hic bir sorun yok şükür sonuçlarda temiz endişe etme aklına takılan başka soru varsa sorabilirsin bu konuda tecrübe edindim

canım endişelenmene gerek yok. 1ay önce amniyosentez yaptırdım. 3. gün dinlendim. hala dikkat ediyorum. ama hiç bir sorunla karşılaşmadım. sonuçlarda çok iyi çıktı ve içimiz artık çok rahat. doktorlar bir konuyu anlatırken en kötü ihtimalleri göz önünde tutarak bütün bilgileri veriyorlar ve biz sanki hepsi bizim başımıza gelecekmiş gibi strese giriyoruz. ama risk sonucu down sendromu da , düşük de olma ihtimali çok az. hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız canım..

arkadaşlar merhaba 18 haftalık ikiz bebeklerime hamileyim 17. haftada amniyosentez oldum iyi ellerde yapılırsa korkulacak bişey değil bebekler için katlanılabilir. dr. bebeklerden birinde bağırsaklarda parlaklık ve beyinde kist gördü, amniyosentez için gittiğimiz doktorda onayladı sadece bir bebekten aldılar acaba diğerinede yaptırmalımıydım. benimle aynı sorunları yaşayanlar varsa lütfen yazın siz neler yaptınız.

canım unutma ki bu sadece risk,senin bebeğinin hasta olduğunu göstermiyor,ALlah korusun
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
hepimizin

ya canım sana ne diyeceğimi bilemiyorum.seninle birlikte üzülüyorum..inan bana..keşke bişeyler desem de seni rahatlatabilsem...ama eşinle birlikte ortak bir karara varmalısın..sonuçlarına beraber katlanacaksınız çünkü...senin en büyük desteğin o olacak..iyi de olsa allah korusun öbür türlü de olsa yola beraber devam edeceksiniz...birbirinizi yıpratmayın..çok realistçe gelebilir ama söylemek zorundayım..önce sizin sağlığınız ve psikolojiniz gelir..bunu asla unutma...şu aşamada doktorların ağzından çıkacak bi kelimeye bile muhtacız...olumlu şeyler duymak için nelerimizi vermeyiz...için rahatlayacaksa amniyosentezi yaptır..amniyosentezden risk olsa bile (%1 miş) bebeğini kaybeden hiç duymadım..allah yardımcınız olsun..

150 sayfayı erinmedim okudum ben bu tarz bi konudan
ama orda 3-5 kötü örneği okumak bile korkutuyor insanı

erkekler abarttığımızı düşünüyorlar onlar daha rahat yapıda oluyor
benim doktorum da amniyosentez çok yapar oldukça tecrübelidir kendi kızkardeşime bile yaptım ben diyor..
risk var ama uzman ellerde 200de 1in bile üstüne çıkıyor
ama ama ama işte keşke hiç sonuçlarda bişi çıkmasaydı da bunları düşünmeseydik
başımda ağrı midemde bulant çocuğuma daha çok zarar veriyorum böyle günler geçer mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…