2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım neden bu kadar sıkıntı yapıyorsun kendine sırf gögüslerinden dolayı, daha bebeğini göreli 14 gün olmuş bence gitmemelisin, çünki ortada bir belirti yok. ağrı, kanama vs. Bebeğini rahatsız etme bence

Offf kızlar sinir sistemim çöktü şuan hastaneyi aradım randevu için neymiş benim doktor kongreye gitmiş hey allahım yarabbim 1 aydır gün sayıyorum ben yaaa... birde pazartesiye değil taa salı ya randevu veriliyormuş (( yok ben sinirden ölecemm

Madem konu hep göğüsten gidiyor, bende bir soru sorayım. Benimde göğüslerim acayip kaşınıyor, sürekli kaşısamm dur demeyeceğim yani. Acaba hamilelikten mi yoksa ben uyuz mu oldum?

Böyle tansiyon aleti gibi bir alet var ucunda kalem gibi birşeyi var aynı ultrason gibi karnına jelsürüyorlar ve dinliyorlar. Basit bir uygulama yani.

canım herkez elbette herşeyin iyisi olsun ister. Ama sırf iyisi olsun diye de hiç kullanmayacağımız boş yere şeyler almamak lazım. Benim evim kira olmamasına rağmen ben park yatak alacağım. ileride çocuğumun büyüdüğünde inşallah kendi odasını kendi seçer. Zaten şimdiki bıcırıklar çok uyanık oluyorlar herşeyi biliyorlar. O yüzden şimdi park yatak alacağım

off kötü olmuş ama napcaksın üzme kendini bebeşini de düşün üzme annesi onu da

e canım benim sen niye randevularını bu kadar geç alıyorsun ki ? muayeneden çıkar çıkmaz alsana bi sonraki randevunu. bi de 1 gün mü ötelediler bi hafta mı anlamadım canım. hayırlısı sıkma canını canım yaa

Madem konu hep göğüsten gidiyor, bende bir soru sorayım. Benimde göğüslerim acayip kaşınıyor, sürekli kaşısamm dur demeyeceğim yani. Acaba hamilelikten mi yoksa ben uyuz mu oldum?

allah seni ne güldüm var ya uyuz olmadın canım büyüyoruz ondan kaşınıyoruz deri gerildikçe kaşınıyoruz ay hala gülüyorum

bol bol su iç canım bi de nemlendirici ya da bebe yağı kullan. yoksa kaşınmaktan çatleycen

Nihayet doktoruma ulaştımdetaylı ultrason için randevu alıp beni arıcak bakalım haber bekliorum ondanbirde burada tetanoz aşısı yapmıolar dedim gelince yaptırırsın dedi detaylı için 20 ile 22 haftalar arası olman gerekiyor dedi ben 17 siden önce dönemeyeceğim burdan detaylı çeken doktora soracak onuda

Son düzenleme:
kızlar ocak annelerine detaylıyı sordum da
orda birisi radyoloji uzmanı değil periantolog bakar demiş

kızlar ocak annelerine detaylıyı sordum da
orda birisi radyoloji uzmanı değil periantolog bakar demiş

benim 2li testi perinatoloji uzmanı bakmıştı..az öncede doktorum detaylı için bana randevu alacak haber bekliorum alınca bana sölicek nereye gitmem gerektiğini o zaman sana yazarım inş. gun içinde arar....

off kötü olmuş ama napcaksın üzme kendini bebeşini de düşün üzme annesi onu da

Sorunu şimdilik çözdüm kızlar aynı hastanede olan başka bir doktordan randevu alabilirsin dedi oradaki bayan ...nasıl olsa test yapılacak daha sonra tekrar gelir kendi doktoruna sonuçları gösterebilirsin sorun olmaz dedi... Tabii bende atladım hemen :)) diğer doktor için yarın saat 2 ye aldım randevumu.. cinsiyetinide öğrenecem inşallah... rahatladım vallahi...

benim 2li testi perinatoloji uzmanı bakmıştı..az öncede doktorum detaylı için bana randevu alacak haber bekliorum alınca bana sölicek nereye gitmem gerektiğini o zaman sana yazarım inş. gun içinde arar....

çok sevinirim canım
özelden yazarsan iyi olur geride kalamsın mesajın

Sorunlu gebeliklerin belirlenmesi, tanısı ve tedavisini yerine getiren bir uzmanlık alanıdır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olduktan sonra, ek olarak en az 3 yıl süre ile bu konuda yan dal uzmanlık eğitimi almak gereklidir.Hem anne hem de bebeğin sağlığı ile ilgilenen bilim dalıdır. Amaç riskli durumları belirlemek ve buna göre takip ve tedaviyi planlamaktır.
Riskli gebelik çok geniş bir kavramdır. Risklerin önemli bir kısmını; genetik yapı, yaş ve yaşam tarzımız belirler. Bazı riskleri yaşam tarzımızı değiştirerek azaltabiliriz(Sigara içmek, kilo, ilaç kullanımı, egzersiz, stres gibi). Aslında az veya çok bütün hamileleri ilgilendiren riskler vardır. Önemli olan daha yüksek risk grubundakileri belirlemek ve varsa önlem almaktır. Bu değerlendirmeyi aşağıdaki bilgilerin ışığında daha etkin yaparız;

• Önceki gebeliklerdeki öykü(Düşük, erken doğum, şeker, tansiyon, anormal bebek vb)
  • Hamilenin tıbbi özgeçmişi(Hastalık, ameliyat, allerji)
  • Mevcut sağlık durumu
  • Aile öyküsü
  • Fetusun (Anne karnındaki bebeğin duurmu)
    • Kromozom ya da gen hastalıkları riski
    • Gelişme geriliği
    • Organ anomalileri
    • Kan uyuşmazlıkları
    • İkiz – çoğul gebelikler
    • Amnios sıvısı anomalileri
    • Plasenta yerleşim anomalileri
    • İri bebek
    • Kalp gelişim anomalileri
    • Down Sendrom riski
    • Fetal damar-kan dolaşım problemleri
    • Akciğer sıvı toplanmaları
    • Kemik gelişim problemleri
    • Annenin enfeksiyonlarının bebeğe yansıması
    • Yüz ve beyin gelişim sorunları
    • Duruş anomalileri
    • Böbrek gelişim ve idrar yolu sorunları
    • Fetusta kist oluşumları
    • Fetal tümörler

hadi gözün aydın canım bak boşuna sıktın canını ahh biz kadınlar ne de tez canlıyız böyleeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…