2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
sonunda tatilden dönebildik ve hemen doktoruma gittim doğum haftam 25 şubattı 20 şubat dedi değişebilrimiş
vee cinsiyetini öğrendik kız geliyor inş
eşimde yanımdaydı değişirmi diyo doktora umudu var hala erkek olmasında malum ilk çocuk kız olunca :) artık 3. yada 5. ye dedi
kan ilacı verdi vitamin verecekti yazayın dedim iyice şiştim yemekleri düzenli yiyorsan tamam dedi vitamindende kurtuldum
sizeri takipteydim yazamasamda hepinize hayırlı günler

kızlar 20. haftada olanlar için bi yazı... belki okumuşsunuzdur ama alıntı yaptım.. ben de ölçtüm 20-21 arası bişey çıktı :) doğruymuş demekki :)))

Gebeliğin ilk yarısını geride bırakmak üzeresiniz. Artık "karnınız" da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Rahiminizi şu anda tam göbek deliğiniz hizasında hissedebilirsiniz. Bundan sonra da her hafta yaklaşık bir santimetre yukarı çıkmaya devam edecek.

Gebeliğin en ilginç yönlerinden biri de 20. gebelik haftasından itibaren normal tekil bir gebelikte rahiminizin en üst noktası ile kasıklarınızın ortasında yer alan pubis kemiği arasındaki mesafenin santimetre cinsinden ölçümünün yaklaşık olarak gebelik haftasına tekabül etmesidir...

Ultrasonografi incelemeleri yapılmadığı durumlarda bu ölçüm gebelik haftasını belirlemede oldukça etkili bir şekilde kullanılabilmektedir ve dünya üzerinde halen gebelik takibinde yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir.

İsterseniz bir deneme yapabilirsiniz, ancak bunu asla bir takıntı haline getirip ufak-tefek oynamalar için (örneğin 23. haftada yaptığınız ölçümün 21 çıkması gibi) kendinizi üzmeyin.

Bu gebelik haftasından itibaren göbeğinizle pubis arasında kalan orta hat çizgisi de ("linea nigra") koyulaşmaya başlayabilir, endişelenmeyin, bu çizgi doğumdan sonraki birkaç ay içinde tamamen kaybolacaktır.

--------------------------------------------------------------------------------

ayy evet çok sümsük sevmem bende.. ama yaramazda omasın çok.. acık laf dinlesin.. çok yaramaz oluncada başa çıkılmıyor..

topik çok sessiz yaaaa :) nerde bu millet... neyse eğitimhane topiğine de gireyim bari... ne zamandır girmiyorum... bir orası bir burası yolum zaten :)))

bende ikisi arasında gidip geliyorum...çok benziyoz biz yaw...

ayyy ben ilişkiye cesaret edemiyorum.. bebişime bir şey olur diye.. 9 ay kardeş olcaz biz kocamla...

slm hanımlar öğretmen arkadaşlar bişey soracaktm biz kaçıncı haftadan itibaren nöbet tutmayacağız

canım öğrenirsen banada haber ver olur mu?

kızlar yavaş yavaş liste yapmaya başladım bebek için ne lazım olur diye ki elimde hazır bulunsun..buradaki forumları da inceliyorum ama çoğu gereksiz ve fazla abartılmış geliyor bana sebze haşlama makinesi diye bişey gördüm yaa :44:kafam çok karıştı valla ne alcam ne almıycam derken iyice sıyırcam galiba :18:

bebişine hiç bişey olmaz merak etme yeni hamile değilsin ki sonuçta...bence eşini iyice delirtmeden vazgeç bu sevdadan

canım benim bebişim tüp bebek.. o yüzden de daha temkinliyiz.. zaten zor bulmuşum..korkuyom işte.. bir kere yeltendik.. ama yeni yetmeler gibiydik... yapamadık valla....

ay maşallahh yaaaaa ne kadar harikaaa :))) bende ne zaman hissetcem diye bekliyorum sabırsızlıkla :)

canım şeker ye sırtüstü sessiz bi yerde uzan 10 dakika içinde kıpırdıyorlar :) ben ilk tekmeyi hissettiğimde koltukta bacaklarımı karnıma çekmiştim oturarak uyuyakalmıştım. öyle bi tekme yedim ki çığlık atarak uyandım. anneme sordum, sıkıştırmışsın torunumu, yer açıyo kendine özür dile çabuk dedi :)) sıkıştırmak da işe yarıyor sanırım ama ben bi daha denemedim bişey olur diye korktum :) bi de bende öyle bi göbek var ki :)) 76 kiloyum :) ona rağmen sırt üstü yatınca elimi koyduğumda (sadece sabahları) elimi tekmeliyor :)

canım.. artık her yerde herşey var.. bence bir anda odayı sıkış tepiş yapmak gereksiz.. yavaş yavaş alacağım ben... abartmayı düşünmüyorum..alınır her şey... sağlıcakla gelsin de bebişlerimiz...

ay evet ben de bakmaya başladım bazı listeler çok abartı, gereksiz eşya yani. teyzem yeni anne oldu ve evini gereksiz eşyalarla doldurdu. sebze haşlama makinesine gerek yok, mesela benim kuzenim hiç sebze yemedi, çorbasını da 4 aylıkken içti 5 aylıktan itibaren içmedi. tencerede haşlanır onlar :) en önemli cihazlar bebe diafonu, oda nemlendirici bence. en azından kafamda şimdilik bunlar var. sterilizasyon makineleri de saçma, haftada bir biberon kaynatmak bana daha mantıklı geliyor ve daha sağlıklı. biberon ısıtıcısı falan da saçma. o kadar para tuzağı var ki :)

datlummm 20 haftadan sonra bazı hastaneler(hacettepe gibi) gebe kabul etmiyor.haberin olsun.ışın hanımda en az 2 ay takip etmek istiyormuş. son dakikada gelen seyrini bilmediği gebelikleri almıyormuş.sen eğer arada geliyorsan taşınmadan bir tane cepte dursun istersen.
yaa hakikaten neden bu kadar çok uyanıyoruz ki ((

canım rabbim bizi bebiş olunca sık sık uyanıp emzireceğimiz için o duruma hazırlıyor. bende defalarca su ve tualete kalkıyorum.

slm hanımlar öğretmen arkadaşlar bişey soracaktm biz kaçıncı haftadan itibaren nöbet tutmayacağız

6. aydan itibaren diye duymuştum ama araştırmak lazım. net öğrenirsem yine yazarım.

bebişine hiç bişey olmaz merak etme yeni hamile değilsin ki sonuçta...bence eşini iyice delirtmeden vazgeç bu sevdadan

bencede canım. ama tüp bebek filansa bilememde risk yoksa o zevkten mahrum kalma..

sen de haklısın canım valla ne diyim...allah kocana bol sabır versin o zaman

o şafak sayıyor ne yapsın.. önce sadece 9 ayı hesapladı.. sonra üstüne lahusalığıda koyunca şok oldu biraz ama ne yapalım.. aslında denesem mi? ayyy.. ne biliyim ya.. korku işte...

bence de çok saçma şeyler var..eğer çok lazım olursa alınır.. diyorum ya.. artık her şey her yerde var.. bulmakta sorun değil ki...

canım benim durumum biraz farklı..ben kıbrıstayım burada aradığın şeyi ya bulamıyosun ya da çok pahalıya buluyosun...o yüzden liste yapıp 10 gün sonra istanbula ailemin yanına gitiğimde taşıyabileceğim kadar bir kısmını almak istiyorum...

vay vay vay hasta seçiyorlar yani :) haftaya tekrar geldiğimde gidicem zaten ışın hanımdan randevu almaya çalışayım bari. olmazsa da özel muayenehaneye giderim iyi bir doktor bulup. bakalım kısmet :))

bencede canım. ama tüp bebek filansa bilememde risk yoksa o zevkten mahrum kalma..

canm aslında risk yok.. yani normal hamileliğimi yaşıyorum işte.. ama ben kendim korkuyorum.. dedim ya denesem de..olmuyo..
korkuyoz ikimizde..kaptırırız da bir şey olur diye.. ne yapalım bizim süreç zorlu geçecek...benim adam 9 ay sonra bu halde olur..

o zaman çok mantıklı canım.. sen unuttuklarınıda bize bir tel edersin.. biz göndeririz...

doğurur doğurmaz "geç odaya kadın" deyip saçından çekip ahahahahha :))) düşününce komik geldi :)

slm fıstıklar yaa aşkı memnu
bitti yine üzüldüm final bölümüne sanki ilk defa izliyomuşum
gibi oldu yine içim bi garip oldu, keşke devamı olsaydı,
hayatımda ilk defa bi diziye bu kadar bağlanmıştım
bittiğinde sanki bi yakınım uzağa gitmiş de bir daha hiç
görneyecekmişim gibi hissetmiştim, çok saçma ama
öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…