2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
günaydınlar... ya benim göbeğim mi küçüldü bana mı öyle geliyor :)))))
kızlar cok alemsınız cok guluyorum yazdıklarınıza bırakın gobuşlerınızı bebışlerınızı memışlerınızı :))) onlar gerektıgı kadar buyuyordur
bu arada gobegın kuculmemıstır bebek pozısyın degıstırdıdınde göbegınde seklı ve ebarı degısıyor bende de oye oluyor

kız hiç sorma alemim valla :))))) yazık kocişime :))))))

arkadaşlar maalesef bazı devlet hastanelerinde bunlar yaşanıyor bizde eşimle benim kusmalarım yüzünden halkalıda yeni sayılan doğum hastanesine gittik. Acile git dedi aile hekimim 10 gundur kusuyordum bebek besin almalı serum bağlansın hemen dedi. Ay gitmez olaydım psikolojim bozuldu, doğum ünitesinde girer girmez doktor genç kadın var birde erkek kadın olan evet ne vardı diyor midemi üşütmüşüm dedim o zaman dahiliyeye burda işin yok iyide dedim hamileyim ona bağlı kusuyorum hamilelikten kusuyorum dıycen ozaman mide üşütmesi değil, ama dedim 10 güne kadar kusmuyordum 14, haftadayım ayrıca aile hekimliği acile git beslenmen lazım serum takılması lazım dedi ben çokta meraklı değildim buraya gelmeye bir şurup ver gıdeyım dedim, bir kağıt vermişti aile hekimi teşhisi koyduğu hastalık ismi yazıyordu.

Kadına gösterdim hııı herkes aynısı zaten ama bu konuşmaların hepsi çok ukala, geç içeri muayene edelim dedi, bu arada 20 dakka sıra bekledim kapıda6-7 kadın hepsi karnı burnunda herkes ağlıyarak sancı çekıyor kimsenın umrunda değil doğuma koyun sürüsü gibi götürüyorlar, kadınları 4-5 kişi hasta bakıcı peşimden gelin diye ne sedye var ne bişey hepsi bağıra bağıra gidiyor vahşet gibi arkadan sesleniyor bir hemşire öndekinin 8 cm açılma onunki daha acil oof delirmek üzereydim.

Sonra muayeneye geçiş yapıyordum perde kabini var bir kadını bacaklarını açmış erkek doktor muayene ediyor direk gözüküyor kabin bağlantı aralıkları çok geniş , kadın inliye inliye,

Ben kadın doktora dedim yaa burda hasta var gel gel bişey olmaz dedi geçirdi beni bakmamaak için kafamı çevirdim.

Bir defter imza attırdı allttan muayene istemiyorum yaz çunku sadece alttan bakılıyor neyse attım.

Yattım karnımı açtım o sırada erkek doktor geldi gülüşerek bişeyler konuşuyorlar bende feci öksürüyorum, 2 kere çok öksürük var dedim duymamazlıktan geliyor. Ben öksürmeye devam ediyorum ee bittimi öksürüğün hadi dedi bebek zıplıyor çunku evet dedim.
Jel sıktı oda karanlık bilgisayar ışığı var bir jel sıkmış pantolonum patmış inanamazsın ayağa kalktımki don mon kalmamış sırıl sıklamım

neyse muayene ediyor cinsiyet bellimidir dedim yook artık dedi. Sonra 16. haftaya kadar kusmalar olacak dedi birde hırsını alamamış, bidaha tekrar ediyorum siz bişey tutturmuşsunuz mide üşütmesi diye işte bu bilmem hamileliktir bişeyler zırvalıyor yüzüme bakmıyor laf sokuyor bir bakış attım yüzüne böyle cins cins bakarak, tam kalkıcam heryerim jel kağıt peçeteye uzanayım dedim yardımcı olmak ne mümkün pis pis bakıp gitti kalktım bibaktım batmışım lanet olsun dedim.

Sonra çıktım bir kağıt git idrar testi yap, alt katta, of alt katı bulmak ne mümkün 200 metre koridor aşağılara iniyoruz morg çıkıyor delircem nasıl ağlıyorum ama nasıl eşim dedi gidelim ağlama aşkım.

1 saatte bulduk idrar verilen yeri cam pencere yarı açık üstünde vurup bekleyin yazıyor kadın var camın yanında hemşire bilgisayarla uğraşıyo ayakta vurdum bakmıyor, pardon dedim yok afedersiniz dedim cevap : bekleee neyse 30 saniye sonra döndü kağıdı verdim idrar burdanmı kutuyu uzattı benim amacımda idrar sonucunu alıp özele gitmek dedimki

ne zaman alıcam baaktı zorla 30 dakka sonra peki burayamı getiriyoruz evet, burdan sizmi verceksiniz sonuçları dedim.

Cevap: yüksek sesle hanfendi siz idrarı getirin o zaman açıklama yaparız size ben dondum sinirden kadın döndü arkasını içeri odaya giriyor biz pencereden bakıyoruz eşim bağırdı bakarmısınız hayvan yok karşınızda insanız biz neden bu şekilde davranıyorsunuz bir yanıt vermek bu kadarmı zorunuza gidiyor kadın hiiç içeri girdi o sırada başka bir hemşire çıktı odadan bize bakıyor ama hiç bişey demedi oda döndü lanet olsun size dedik attık idrar kutusunu fırlattım içeriye ağlayarak özel hastaneye gittim ama nasıl sinirlerim bozuldu.

Şikayet sitesinde neler yazıyor hastane hakkında yaa kadınları doğuma götürürken bacaklarına vuruyorlarmış. Eşime dedim asla devlette doğurmam benim doktorum prof doktora çok para verceğim için hastanesi devlet olsun diyordum ama umrumda değil dedim.

100 tlye muayene serum kan alma idrar testi yaptırdım hemde eşim serum boyunca yanımda oturdu müşade odasında tek bizdik doktor melek gibi davrandı ve cinsiyetını sorduğumdada tabi bakalım kız gibi dedi yoook artık diyordu öbür dingil doktor bozuntusu

hatırlamak bile istemiyordum ama anlatmak istedim

birde o hastanede çalışan bir hemşire bakın ne yazmış şikayet sitesine :

melek diyor ki:

ben hastane çalışanlarından biriyim ne yazıkki çalıştığım hastanenin kadın doğum polikiliniğinde acil muayene olabilmem için internetten randevu almam söylendi.çocuk servislerinde kesinlikle çalışanlar hem meslektaşlarına hemde hastalara kötü davranmamaktadırlar.paranızla çalışıyosunuz neden hakkını vermiyosunuz gibi yorumlara gelince hastanenin taşınmasıdan dolayı çalışanlar ücretlerini alamamış yada azaltılmış üstüne üstlük personel sayısı az olmasına karşın hasta sayısı artırılmıştır.bir hemşire özel hastanede 5 hasta bakarken bizden 32 hasta bakmamız beklenmektedir.bizim uğradığımız adaletsizliğin hesabını kim ödeyecektir.ve kendi kurumumuzda muayene olamamı kime mal etmeliyim.

ya arkadaşlar bilir ben geçen göğsüm küçüldü diye meraklanıp gittim gece devlet hastanesine :)))) aman allahım gelirken allaha şükürler ediyorum allahım iyiki param var özele gidebiliyorum gidemeyenlere yardım et diye ..... hastane leş gibi... ilgi sıfır... doktor olmadığına kanaat getirdiğim doktor hanım hiçbirşey bilmiyor... şu neden olur diyorum ben bilemicem diyor... bunun için ne yapayım diyorum onu bilemicem.. sen ne biliyorsun allah aşkına...

hadi ya, 6 ay...ben 1 aydır kullanıyrm, çok kullandım diyordum.mesajın rahatlattı beni inan ki.maaşallah arkadaşının oğluşuna da, çok saol cevabın için..

rica ederim canım rahatlatabildiğime sevindim..zaten doktorlar ilaç verirken yarar-zarar oranına göre verirler yani bebeğin için ilaç kullanman ilaç kullanmamandan daha iyi olacaksa o zaman verir ancak..sakın canını sıkma inşallah sen daha da az süreyle kullanırsın...her şey bebişlerimiz için

göğüs küçülmez kız olur mu öyle şeyy benimkiler zaten kücücüktü daha da küçülmesin mümkünse :)) eşim diyo ki senin erikler limon olmuş artık diyo :)))

sabahla akşaam arasında fark oluyo ama bak karnım akşamları daha şiş oluyo. gerginlikten patlıcak gibi..

evet benimde akşamları o kadar gergin oluyoki korkuyorum çatlayacak diye parmağım batmıyo sanki çok yemişimde patlayacak mışım gibi rahatsız edici oluyor bazen

kız hiç sorma alemim valla :))))) yazık kocişime :))))))
sendın o dımı goguslerım kuculdu dıye dr gıden :))) valla kocısıne yazık sız 8. ydan sonra 2 akşamda bır acıle gıdersınız:) ya da bebış ıcerde kafayı yer ben en ıyısı cıkayım burda bu delı kadın benıde delırtecek dıye:)

ben ılk hamılelıgımde ozel hastanede dogum yaptım ama doktorum ssk doktoru ıdı oyuzden 9 ay boyunca sskya gıttım( ama doktorum sayesınde hıc sıra beklemedım yada tahlıl sonucu almadım sağolsun doktorum ben sabah ıdrar ve kan verıyordum ogleden sonra doktorum sonucları alıp benı arıyordu kapısında da sıra beklemıyordum ılk once benı alıyordu)
ama 38. haftamda camasırımda ıslanma vardı doktorumda senı alltan muayene etmek ıstemıyorum usg doktoruda semınerde dedı ve benı tepecıge sevk ettı gıtmeden de kan tahlılımı verıp gıttım tepecıge gıttım hastanedem metrekeareye 10 hamıle dusuyr adım atacak yer yok neyse doktora gırdım derdımı anlattım boyle boyle , bana dedıkı ben muayene etmeden senı usgye göderemem bırde kan ver dedımkı zaten buraya gelemden doktorum tahlıllerı yaptı madem zel doktorum var burda ne ısın var dıye soylendı neyse benı koltuga aldı o elındekı karga burun gıbı vajınayı acan aletı bır soktu sokması ıle fırlayarak dışarı çıkması bır oldu cıkarkende bacagıma carpı cıktı o kadar canım yandıkı anlatamam neyse turnusol kagıdı batırdı rahıme baktı suyun degıl gelen dedı benı usgye yolladı ama o kadar ters davrandı o kadar canımı yaktıkı hala ah ederım o doktora sonucları gosterdım doktoruma o da kızdı muayene yapmak ıstesem bende yapardım dıye o da kızdı son oldu benımde devlettekı maceram allah da sukurler olsun benı bır daha kapıalrına dusurmedı ,

günaydin arkadaslar benim sorum olacakdi sabah kalkdim tuvalate gittim hafifden kahverengi leke vardi az bisi demin gittim yine var kötü biseymi acaaba benim gibi olan varmi

canım hiç araştırma direkk doktorunu ara cepten önemsiz bieşy bile olsa önemli gibi haraket etmemiz lazım kan bu

bugün pazar numarasida yok bende almanyada yasiyorum ben burda kimse kimseye özel numarasini vermyior. zahmet olmasa sizden biri kendi doktorunuzu araqyip benim icin sora bilirmi. bikee peceteyle sildimi gelyior az bisi iknic kez sildigimde yok bise yine, hem kan degil kahverengi leke

Son düzenleme:

bugun pazar normalde olsa sorulur ama benimkisi prof çok acil durumda arıyorum ve bu ara çok aradım pazar gunude rahatsız etmek ıstemem hastaneye gıt dıyecek bana hemen

Şöyle yapabilirim bak bir özel hastane telefonu vereyım Batı bahat kadın doğum hastanesidir burayı ara ve acildeki doktorla lütfen telde görüştürün de görüştürürler durumunu anlat sana tavsiyede bulunur bu hastane iyi ve ilgili

0212 471 33 00

sana bu şekilde yardımcı olabilirim kendin derdini anlatman lazım başka türlü olmaz

bence arama degılde dırek doktora gıt acıle falan en azından ıhmale gelmez

kızlarrrrrr.... hayatımın en cesur kararını vermiş bulunuyorum :)))) ömrühayatımda saçlarımı ilk defa kısa kestireceğim... hiç böyle bişey yapabileceğimi sanmıyordum ama karar verdim. ne diyorsunuz... saçlarım kabarık ve dalgalı aslında ama napim yaaa yapsınlar bişeyler... bıktım artık senelerdir yanlardan tel tokayla tutturup ören bayan gibi toplamaktan.. ay pişman olur muyum ki.... aaaaaaaaaaaa..... napsam yaaaaaa.....

kesinlikle böyle yapmak lazım..ya asıl üzüldüğüm sanırım bizim hemşiremiz o ve benin haftaya aşım var :44:
bence aile hekimini değiştir tatlımmm çünkü her aile hekiminin hemşiresi farklı bi sor bakalım canımm benimm kardeşim aile hekimi ondan biliyorumm öyle olması lazımm sen bi sor genede
günaydınlar... ya benim göbeğim mi küçüldü bana mı öyle geliyor :)))))
hahahah bende bir haftadır aynı şeyi soruyorum eşime hehe D gülüyoo oda :))

benim de saçlarım kıvırcık ve biraz kabarık aynı çılgınlığı 6 ay önce yaptım ben de önleri uzun arkası daha kısa kestirdim fena olmuyo kıvırcık saça da giden bi modelmiş gerçekten arada köpükledim arada fön çektim falan idare ettim ama mutlaka tel toka desteğiyle de olsa toplanacak gibi olması lazım yoksa her gün yıkayıp şekillendirmek zorunda kalıyosun 1 gün yapamayınca da sinirleri bozuluyo insanın ben tekrar uzatıyorum şimdi

acılen ruzgar dogunca justın bıeber cd almam lazım esek sıpası yerınde duramıyor duyunca demekkı dogduktan sonra hjustınle susacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…