- Konu Sahibi papatya3459
-
- #13.921
slm cnm ben beslenmeme çok dikkat edemiyorum açıkçası sadece günde bir meyve yemeye 1büyük bardak süt ve bol su içmeye özen gösteriyorum şimdilik 2 kilo aldım
arkadaşlar maalesef bazı devlet hastanelerinde bunlar yaşanıyor bizde eşimle benim kusmalarım yüzünden halkalıda yeni sayılan doğum hastanesine gittik. Acile git dedi aile hekimim 10 gundur kusuyordum bebek besin almalı serum bağlansın hemen dedi. Ay gitmez olaydım psikolojim bozuldu, doğum ünitesinde girer girmez doktor genç kadın var birde erkek kadın olan evet ne vardı diyor midemi üşütmüşüm dedim o zaman dahiliyeye burda işin yok iyide dedim hamileyim ona bağlı kusuyorum hamilelikten kusuyorum dıycen ozaman mide üşütmesi değil, ama dedim 10 güne kadar kusmuyordum 14, haftadayım ayrıca aile hekimliği acile git beslenmen lazım serum takılması lazım dedi ben çokta meraklı değildim buraya gelmeye bir şurup ver gıdeyım dedim, bir kağıt vermişti aile hekimi teşhisi koyduğu hastalık ismi yazıyordu.
Kadına gösterdim hııı herkes aynısı zaten ama bu konuşmaların hepsi çok ukala, geç içeri muayene edelim dedi, bu arada 20 dakka sıra bekledim kapıda6-7 kadın hepsi karnı burnunda herkes ağlıyarak sancı çekıyor kimsenın umrunda değil doğuma koyun sürüsü gibi götürüyorlar, kadınları 4-5 kişi hasta bakıcı peşimden gelin diye ne sedye var ne bişey hepsi bağıra bağıra gidiyor vahşet gibi arkadan sesleniyor bir hemşire öndekinin 8 cm açılma onunki daha acil oof delirmek üzereydim.
Sonra muayeneye geçiş yapıyordum perde kabini var bir kadını bacaklarını açmış erkek doktor muayene ediyor direk gözüküyor kabin bağlantı aralıkları çok geniş , kadın inliye inliye,
Ben kadın doktora dedim yaa burda hasta var gel gel bişey olmaz dedi geçirdi beni bakmamaak için kafamı çevirdim.
Bir defter imza attırdı allttan muayene istemiyorum yaz çunku sadece alttan bakılıyor neyse attım.
Yattım karnımı açtım o sırada erkek doktor geldi gülüşerek bişeyler konuşuyorlar bende feci öksürüyorum, 2 kere çok öksürük var dedim duymamazlıktan geliyor. Ben öksürmeye devam ediyorum ee bittimi öksürüğün hadi dedi bebek zıplıyor çunku evet dedim.
Jel sıktı oda karanlık bilgisayar ışığı var bir jel sıkmış pantolonum patmış inanamazsın ayağa kalktımki don mon kalmamış sırıl sıklamım
neyse muayene ediyor cinsiyet bellimidir dedim yook artık dedi. Sonra 16. haftaya kadar kusmalar olacak dedi birde hırsını alamamış, bidaha tekrar ediyorum siz bişey tutturmuşsunuz mide üşütmesi diye işte bu bilmem hamileliktir bişeyler zırvalıyor yüzüme bakmıyor laf sokuyor bir bakış attım yüzüne böyle cins cins bakarak, tam kalkıcam heryerim jel kağıt peçeteye uzanayım dedim yardımcı olmak ne mümkün pis pis bakıp gitti kalktım bibaktım batmışım lanet olsun dedim.
Sonra çıktım bir kağıt git idrar testi yap, alt katta, of alt katı bulmak ne mümkün 200 metre koridor aşağılara iniyoruz morg çıkıyor delircem nasıl ağlıyorum ama nasıl eşim dedi gidelim ağlama aşkım.
1 saatte bulduk idrar verilen yeri cam pencere yarı açık üstünde vurup bekleyin yazıyor kadın var camın yanında hemşire bilgisayarla uğraşıyo ayakta vurdum bakmıyor, pardon dedim yok afedersiniz dedim cevap : bekleee neyse 30 saniye sonra döndü kağıdı verdim idrar burdanmı kutuyu uzattı benim amacımda idrar sonucunu alıp özele gitmek dedimki
ne zaman alıcam baaktı zorla 30 dakka sonra peki burayamı getiriyoruz evet, burdan sizmi verceksiniz sonuçları dedim.
Cevap: yüksek sesle hanfendi siz idrarı getirin o zaman açıklama yaparız size ben dondum sinirden kadın döndü arkasını içeri odaya giriyor biz pencereden bakıyoruz eşim bağırdı bakarmısınız hayvan yok karşınızda insanız biz neden bu şekilde davranıyorsunuz bir yanıt vermek bu kadarmı zorunuza gidiyor kadın hiiç içeri girdi o sırada başka bir hemşire çıktı odadan bize bakıyor ama hiç bişey demedi oda döndü lanet olsun size dedik attık idrar kutusunu fırlattım içeriye ağlayarak özel hastaneye gittim ama nasıl sinirlerim bozuldu.
Şikayet sitesinde neler yazıyor hastane hakkında yaa kadınları doğuma götürürken bacaklarına vuruyorlarmış. Eşime dedim asla devlette doğurmam benim doktorum prof doktora çok para verceğim için hastanesi devlet olsun diyordum ama umrumda değil dedim.
100 tlye muayene serum kan alma idrar testi yaptırdım hemde eşim serum boyunca yanımda oturdu müşade odasında tek bizdik doktor melek gibi davrandı ve cinsiyetını sorduğumdada tabi bakalım kız gibi dedi yoook artık diyordu öbür dingil doktor bozuntusu
hatırlamak bile istemiyordum ama anlatmak istedim
birde o hastanede çalışan bir hemşire bakın ne yazmış şikayet sitesine :
melek diyor ki:
ben hastane çalışanlarından biriyim ne yazıkki çalıştığım hastanenin kadın doğum polikiliniğinde acil muayene olabilmem için internetten randevu almam söylendi.çocuk servislerinde kesinlikle çalışanlar hem meslektaşlarına hemde hastalara kötü davranmamaktadırlar.paranızla çalışıyosunuz neden hakkını vermiyosunuz gibi yorumlara gelince hastanenin taşınmasıdan dolayı çalışanlar ücretlerini alamamış yada azaltılmış üstüne üstlük personel sayısı az olmasına karşın hasta sayısı artırılmıştır.bir hemşire özel hastanede 5 hasta bakarken bizden 32 hasta bakmamız beklenmektedir.bizim uğradığımız adaletsizliğin hesabını kim ödeyecektir.ve kendi kurumumuzda muayene olamamı kime mal etmeliyim.
bence aile hekimini değiştir tatlımmm çünkü her aile hekiminin hemşiresi farklıbi sor bakalım canımm benimm kardeşim aile hekimi ondan biliyorumm öyle olması lazımm sen bi sor genede
hahahah bende bir haftadır aynı şeyi soruyorum eşime heheD gülüyoo oda :))
senin kac aylarda basladi? bazilari diyor iliskiye girdikden sonra olabilirmis ama biz iliskiyede giremedik aksam. imkanim olsa gidecem ama bugün pazar hastaneye gidebilirim ama evde degilim annemdeyim kimseyi korkutmakda istemyiorum daha esmin haber yok ona bisey demedim üzülmesin diye
canım benım birinci ay başladı 2.5.aya kadar kanamam oldu.son ay geçti.ama arada gene oluyor.önce ilişki sonrası oldu.ama arada gene oluyor.
bu arada ben malesefffffffffff 3-3.5 kilo aldımmmmm :(((((((((((
bende 3 kilo aldım sadece. önceden internette şimdiden 6-7 kilo alanları okuyunca çok moralim bozulurdu ama doktor 2-4 kilo alımının normal olduğunu söyledi. ben hamilelikten önce çok abur cubur yerdim artık yemiyorum çünkü o tarz şeylerin bebeğe hiçbi faydası yok boşuna kilo alır kendini şişirirsin dedi doktorum.
ben 4 kilo aldim ;-). biyerde okudum plazenta asagda oldumu olabiliyormus lekelenme. bu durumda doktora gitmek lazimi acaba yarin gidecem bugün gidemicem cok korkuyorum yaa ilk bebegimin kalbi durmustu iki ayliken bu simdi ikinici hamileligim
4.5 kilo ile onden gidiyorummm
Ben diyetisyen kontrolündeyim günde 6 öğün besleniyorum ve 5 kilo verdim 4 ayda.. son 1 haftadır kilo almaya başladım.beyaz ekmek yok şeker yok tuz yok haftada 1 tatlı yeme hakkın var 2 top dondurma mesela.öğlen mantı yiyebiliyorum yağzsız boool yoğurtlu.hiç aç kalmadan bebişide büyüterek rahat ettim.
maşallah ne güzelll
Ben 3 kilo aldim 54ten 57ye. 7 ögün beslenme programim var ama kacamaklarim da varmerhaba kızlarr gün içinde nasıl besleniyosunuz neler yiyosunuz kaç kilo aldınız
Ayyyy ne cok almissiiiiinnnn vaah vaaah vah!canım benım birinci ay başladı 2.5.aya kadar kanamam oldu.son ay geçti.ama arada gene oluyor.önce ilişki sonrası oldu.ama arada gene oluyor.
bu arada ben malesefffffffffff 3-3.5 kilo aldımmmmm :(((((((((((
Morcivertcim merak etme siz de nasi hissediceksiniz gor bak nasi deppikler aticak
Ben 3 kilo aldim 54ten 57ye. 7 ögün beslenme programim var ama kacamaklarim da varmesela biraz once lahmacun yedim
Ayyyy ne cok almissiiiiinnnn vaah vaaah vah!acil kilo vermen lazim sakin yeme bisey
sen oyle san 20.Haftama gırıyorum ve 6 kıloooo:)4.5 kilo ile onden gidiyorummm
7 öğün beslenme programını merak ettim canım neler var listende.. ben de örnek alabilirim senin programından
Morcivertcim merak etme siz de nasi hissediceksiniz gor bak nasi deppikler aticak
1.Kahvaltida domates peynir iki dilim tam bugday ekmek ve iki ceviz sadece. Gun asiri da haslanmis yumurta. Sut veya acik sekersiz cay
2.bir porsiyon meyve mesela bir avuc kiraz ya da bir seftali gibi
3.iki kofte buyuklugu et ve 4 kasik sebze ile ogle yemegi
4.yogurt/ salata/meyve
5.peynir ekmek
6.ogle yemegi gibi aksam yemegi
7.yatmadan once meyveli yogurt
Yardimci olabildim mi acaba?:44:
inşallah cnm inşşgebelikten önce de en ilgimi çeken şey bebişin içerdeki hareketleriydi az kaldı kuzum depişcek inş yakında
Ben 16yi bitirmeme iki uc gun kala hissettim ilk o da yuzustu yatip sikistirinca oldu :) bir hafta sonra yatip dikkatimi verince hissetmeye basladim.
oynamya basladıgındı acabanız olmuyor o oldugunu hemen anlıyoesunuz hatta ben bugun hafıftan kızdım ruzgara tam vajınama vuruyor her tekmesınde canım yandı tekmede değil sankı elınde tornavıda ıcerde tamırat yapyor gıbı buruldum canım acıdı yanısanırım 6 kilo ile en önde ben varım yarından sonra 20. haftamız başlıcak ama yine de fazla hiç mide bulantısı yaşamadım ve beslenmem gayet düzenli kiloyu nerden aldığımı inanın anlayamıyorum hamilelikten önce ne yediysem aynı şeyleri yiyorum ama kilo uçuşa geçti sanki:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?