2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
cnm sağolasın. 4 gündür antibiyotik içiyorum. kuru öksürk başladı. dr a sordum CRP ni ölçtür yine dedi. 3 günde bir kan vermek ne kadar doğru. bitkisel yolla geçirmek istiyorum.

ama hamilelikte çok fazla bitkisel ürün kullanmak da zararlı...mesela adaçayını falan 1 bardaktan fazla önermiyo doktorlar...bitkisel kullancam derken daha fazla sıkıntı yaşama yani...ıhlamurdan elma-tarçından şaşma en güvenilir bunlar....kan vermekte de bi sıkıntı olacağını sanmıyorum zaten azıcık bişey alıyolar

bana ebe 19-20.haftalar arası demişti. Kalp atışını telsiz e benzeyen bi cihazları var onunla dinliyorlar canım.

saol tatlım bende gidince dinleyim ağustosun 24 gitmiştim doktora bu ay gitmeyecem eşim de gelmek istiyo ekim de gitcez artık oğlumu görmeye tabiki babası ve ablasıyla beraber :)

ıhlamurdan başka bişi içmiyorum.kan geçen sefer 1 büyük 1 küçük tüp aldılar.önce de 4 lü için almışlardı.demirim az çıktı zaten.tırsıyorum artık.inş. bu öksürük de geçer. 4 lü sonucuna üzülürken hasa oldum. stres yaramıyo işte.

merhabalar bız doktordan geldık bebegımızle cok sukur her sey yolunda kesın olarak kızımız olacak doktor ultrasonda surası sırt kemıgı surası mıdesı dıe baya bısılerını gsterdı fazla hareketlı dedı gercektende ole pıt pıt vurdu yıne karnıma ellerını kavusturdu ultrasonda valla oanda cok duygulandım detaylı ultrasonu hastanede baska bır hoca yapıomus 10 gun snraya randevu aldık 135 tl dedıler 1 ay snra da sekere bakılcak bıde renklı ultrasonda yuzunu gstercem dedı sımdı heyecanla 1 ay snrayı beklyrum kılosuda 375 gr kabızlıgım oldgunu soledım daha cok su ıcmemı soledı bırmuayenın daha maelesef sonuna geldık bıraz daha uzasa dıe cok baktım ama olmadı

merhaba arkadaslar yeni hastaneden geldm kahverengi leke vardi kadin bakdi plazenta cok öndeymis ondan oluyormus simdi korkuyorum ya plazenta yerine yerlesmese risiko olur diye. benim gibi ayni yasayan varmi?

cok sevindim canım maşallah ne güzel bu rahatlama paha biçilemez

stres mahvediyo insanı yaşamayan anlayamaz cidden...canım desica yazınca sen aklıma geldin bak 100de 1 bile tertemiz çıkmış hiç içini bulandırma sen ki senin ikilin iyi çıkmıştııı..bol meyve ye çorba elma, ballı limon falan bir de bol bol ılık su iç. geçmiş olsun çok

gözünaydınnn yüzü direk görünüyo valla benim doktor da ööle foto çekip veriyo..hatta kızımın babasına benzeyeceğini karnımda anlamıştık biz ama son aylara doğru tabii

merhaba arkadaslar yeni hastaneden geldm kahverengi leke vardi kadin bakdi plazenta cok öndeymis ondan oluyormus simdi korkuyorum ya plazenta yerine yerlesmese risiko olur diye. benim gibi ayni yasayan varmi?

canım geçmiş olsun..plesentanın arkada olması daha iyi diye biliyorum ama önde olunca riskleri neler bilmiyorum..aşağıda olunca plesenta previa mı neydi ööle bişi oluyodu yatmak gerekiyodu ama yatınca düzeliyodu..senin altta bile değilmiş doktor ne dedi peki yat dinlen falan dedi mi?
olmadı prof a falan gidebilirsen git garanti olsun

canım geçmiş olsun..plesentanın arkada olması daha iyi diye biliyorum ama önde olunca riskleri neler bilmiyorum..aşağıda olunca plesenta previa mı neydi ööle bişi oluyodu yatmak gerekiyodu ama yatınca düzeliyodu..senin altta bile değilmiş doktor ne dedi peki yat dinlen falan dedi mi?
olmadı prof a falan gidebilirsen git garanti olsun[/QUOTE]

bana kesinlikle iliskiye girme ve spor yapma dedi. hastaneye gitmisdim haftayada kendi kadin doktoruma gidecem. kadin bana ilerdeki 6-7 hafta icinde kendi yerine gecer dedi, ya gecmese diye sordum dedi ozaman riskli ola bilir. simdi risk dedi ama risk ne anlama gelyior yani ne olabilir sormadim internete okudum benim gibi olanlar sezeryan olmasi lazimis bu benim icin sorun degil bebegim saglikli olsunda nasil doguyor öyle olsun

bana kesinlikle iliskiye girme ve spor yapma dedi. hastaneye gitmisdim haftayada kendi kadin doktoruma gidecem. kadin bana ilerdeki 6-7 hafta icinde kendi yerine gecer dedi, ya gecmese diye sordum dedi ozaman riskli ola bilir. simdi risk dedi ama risk ne anlama gelyior yani ne olabilir sormadim internete okudum benim gibi olanlar sezeryan olmasi lazimis bu benim icin sorun degil bebegim saglikli olsunda nasil doguyor öyle olsun[/QUOTE]

aynen öyle canım..benim de enzim yüksekti sezaryan olmuştum hiç farketmiyordu benim için de..
çook şükür çok da rahat geçirdim umarım 2. de öyle olur
yeter ki risk oluşturmasın sen her bulduğun fırsatta ayaklarını tepeye uzat dinlen
dediğim gibi arkadaşımın kanaması da oluyordu aşağıdaydı eşi bebeğin 2 ay yattı normale döndü sonra..ki senin ona göre hiçbir şey değil

tetanoz aşısı fena çarptı kolum tutmuyor üstelik doktorum gerek yoktu dedi halbuki aile hekimim mecburi demişti.Çok siniar oldum ve daha 5 doz var hiçbirini yaptırmıycam.Çok pişmanım.

ben anlamıyorum benim doktorda tetanozu yaptır dedi ne diyo bunlar her biri başka ağız haftaya sağlık ocağından bekliyorlar aşı içindir illaki napıcam şaşırdım
birde siz kan hapı yada vitamin kullanıyormusunuz

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 100%"]
ANNE HAKLARI BİLDİRGESİ
24 EYLÜL 2001, BARSELONA, İSPANYA
1.Annelik hür seçim olmalıdır. Her kadın çocuk sahibi olma, doğum sıklığını saptama ve sahip olmak istediği çocuk sayısını belirleme hakkına sahiptir. Etkili korunma yöntemleri her kadına ulaştırılabilmelidir.

2.Her kadının üreme sağlığı, gebelik, doğum ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Sağlık kuruluşları ve uzmanlar, anne ve eşine bu eğitimi vermek, doğum öncesi bakımın bir parçası olarak eşlerin hazırlık kurslarına katılmalarını özendirmek zorundadırlar.

3.Her kadın dünyadaki tüm ülkelerin hükümetleri tarafından doğru yönlendirme ve gereksiz risklerden uzak bir gebelik garantisi verilme hakkına sahiptir.Tüm kadınların gebelikte yeterli sağlık hizmetleri ve koruyucu önlemlerden yararlanma hakkı vardır. Gebelikte sağlık hizmetleri kaliteli ve yeterli kaynağa sahip olmalıdırlar. Obstetrik bakımın sınırı yoktur. Obstetrik bakımın kültür ve inançlara bağlı olarak çeşitlilik gösterdiği akılda tutulmalıdır.

4.Her kadın gebelik ve doğumda uygulanabilecek teknolojik girişimler ve gelişmeler hakkında yeterli bilgi alma ve en güvenli uygun işleme ulaşma hakkına sahiptir. Her kadının uygulanabilir perinatal tanı işlemleri hakkında yeterli bilgi edinme hakkı vardır. Kadın, bu işlemler hakkında karar vermede bağımsız olmalıdır.

5.Her kadın gebelikte yeterli beslenme hakkına sahiptir. Kadının beslenmesi, çocuğunun gelişimi ve kendi sağlığı için gerekli tüm besinleri alabilmesini sağlamalıdır.

6.Çalışan kadınlar gebelik sırasında veya gebelik nedeniyle işten çıkarılmama hakkına sahiptirler. İşinin devamlılığı gebelik nedeniyle ayrım yapılmaksızın her kadına garanti edilmelidir. Annelik hakları, gebelik izinleri ve çalışma düzenine adaptasyonu kapsayacak şekilde, maaş miktarını etkilemeksizin ve iş kaybı endişesi olmaksızın, hükümetlerin iş yasaları ile korunmalıdır. Anne çalışma saatleri içinde emzirme hakkına sahiptir.

7.Her kadın gebeliğine gönüllü son verme nedeniyle ayrım, cezalandırma ve sosyal dışlanma ile karşılaşmama hakkına sahiptir.

8.Annelik hakları sosyal yapı ile sınırlandırılamaz. Annelik hakları tek ebeveynli aile ile İKİ ebevynli ailede aynıdır.

9.Her anne karar verilmesi gerekli durumlarda ve üreme işlemleri sırasında baba ile sorumlulukları paylaşmak hakkına sahiptir. Baba, annenin düşüncelerine saygı duyma sorumluğunu taşır. Annelik açısından her kadının eşi tarafından zorlanmama hakkı vardır. Üreme ile ilgili kararlar kadın ve erkek tarafından eşitlik ilkesi ve ortak sorumluluk ile alınmalıdır.

10.Her kadın emzirmenin faydaları ve doğumdan hemen sonra emzirmeye başlamanın yararları konusunda bilgilendirilme hakkına sahiptir. Ancak, her kadının sosyal-kültürel önyargı olmaksızın laktasyon biçimine bağımsız karar verme hakkı vardır.

11.Her kadın kendisini ve fetüsü etkileyecek (tanı ve tedavi amaçlı) karar mekanizmasında yer alma hakkına sahiptir. Her karar bağımsız alınmalı ve anne adayı konu hakkında bilgilendirilmiş olmalıdır.

12.Kurumlarda doğum yapan kadınlar kendileri için kültürel önemi olan giyim (kendisinin ve bebeğin), yiyecek, plasentanın akıbeti ve diğer uygulamalar ile ilgili konularda karar verme hakkına sahiptirler. Her kadın hastanede kaldığı sürece bebeği ile birlikte olma hakkına sahiptir.

13.İlaç bağımlılığı, AIDS veya diğer medikal veya sosyal problemler nedeniyle toplumdan dışlanabilecek olan gebeler özel sağlık programlarından yararlanma hakkına sahiptirler. Göçmen kadınlar da ülke vatandaşı olan kadınlarla aynı haklara sahiptirler.

14.Her kadının sağlık çalışanlarının samimiyetine inanma ve sağlık çalışanlarından hastanın gizlilik hakkına saygı duymasını beklemeye hakkı vardır.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
[TD="width: 100%"]
YENİDOĞAN HAKLARI BİLDİRGESİ
24 EYLÜL 2001, BARSELONA, İSPANYA
1.İnsan hakları evrensel bildirisi yaşamın tüm evrelerini içerir. Tüm insanlar hür doğarlar, eşittirler ve aynı haklara sahiptirler.

2.Kız veya erkek, bir insan olarak yenidoğanın özlük hakkı her değerin üzerindedir. Yenidoğanlar, Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrultusunda korunmalıdırlar.

3.Her yenidoğanın yaşama hakkı vardır. Bu hakka tüm insanlar ve hükümetler tarafından ırk, cinsiyet, ekonomik, coğrafya özellikleri, doğum yeri, din veya başka nedenlerle ayrım yapılmaksızın saygı duymalıdır. Yönetimler çocuklar arası ayrımı önleyici tedbirleri almalıdırlar.

4.Her yenidoğan kültürel, politik veya dini nedenlerle yaşamının riske edilmemesi hakkına sahiptir. Hiç kimse kısa veya uzun dönemde yenidoğanın sağlığını risk altına sokacak, fiziksel bütünlüğünü bozacak bir işlemi yapma hakkına sahip değildir. Hiçbir koşulda zarar verme kabul edilemez.

5.Her yenidoğanın doğru kimlik, aile ve uyruğa sahip olma hakkı vardır. Devlet yaşamın tüm evrelerinde insana eşit şekilde bu hakkı garanti etmelidir.

6.Her yenidoğan hayatının geri kalan kısmında kendisine optimal fiziksel, ruhsal, dinsel, ahlaki ve sosyal gelişimini sağlayacak sağlık hizmetini, duygusal ve sosyal bakımı alma hakkına sahiptir. Toplum onun tüm ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumludur. Yenidoğanın otonomisi olmayacağından, anne ve babanın yazılı izni olmadan hiçbir tıbbi girişimde bulunulamaz. Ancak ebeveyn veya vasinin doğrudan girişim olasılığı yoksa acil durumlarda çocuğun lehine hareket etmek zorunluluğu bu durumun dışındadır. Ekonomik ve sosyal sınıf gözetilmeksizin ayrımcılığın tüm şekillerinin karşısında durulmalı, bakımda adil olunmalıdır.

7.Her yenidoğan büyümesini sağlayacak doğru beslenme hakkına sahiptir. Annenin emzirmesi teşvik edilmeli ve destek olunmalıdır. Annenin emzirmesi kişisel, fiziksel veya psikolojik nedenlerle olası değil ise doğru suni beslenme sağlanmalıdır.

8.Her yenidoğan doğru tıbbi bakım alma hakkına sahiptir. Çocuklar en sağlıklı şekilde yaşama, tıbbi, iyileştirici ve önleyici hizmetlerden yararlanma hakkına sahiptirler. Devlet, çocuk sağlığını tehdit eden geleneksel uygulamaları önlemelidir. Hükümetler doğum öncesi ve sonrası bakımdan sorumludur.

9.Gebe kadın yaşamla bağdaşmayan anomalili bir fetüs taşıyorsa yaşadığı ülkenin kanunları çerçevesinde gebeliğe devam etme veya gebeliği sonlandırma hakkına sahiptir. Fetus doğduğunda yenidoğana gereksiz tedavi yöntemleri uygulanmamalıdır.

10.İmmatüritesi en düşük viyabilite sınırının altında olan yenidoğanı hayatta tutabilmek için çaba gösterilmemelidir. Bu olgularda doğumun gerçekleştiği bölgenin coğrafi, sosyal ve ekonomik koşulları dikkate alınarak yargıya varılmalıdır. Sınırdaki olgularda doğumdan önce ebeveynler bilgilendirilerek, karara katkıda bulunmaları sağlanmalıdır.

11.Her yenidoğan ülkenin mevcut sosyal koruma ve güvenlik haklarından yararlanma hakkına sahiptir. Bu haklar sağlık konusunda olduğu gibi hukuk alanında da söz konusudur.

12.Yenidoğan ebeveyninin isteği olmadan onlardan ayrılmamalıdır. Yenidoğanın yaşamını tehdit eden istismar varlığında, ailesinden ayrılmasını gerekli kılsa bile, yenidoğanın korunması, kanuni ve idari yollarla garanti altına alınmalıdır. Bu kural yenidoğan hastanede iken uygulanabilir olmalıdır.

13.Evlat edinme durumunda, evlat edinilen yenidoğan en iyi şartlara sahip olmalıdır. Evlat edinme hakkının getirdiği tüm hukuksal garantiler uygulanmalıdır. Hiçbir koşulda organ satışı kabul edilmemelidir.

14.Silahlı çatışma olan ülkelerde tüm yenidoğanlar ve gebe kadınlar korunma hakkına sahiptirler. Bu koşullarda annenin emzirmesi özendirilmeli ve korunmalıdır.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Yenidoğan fiziksel ve mental olarak olgunlaşmamasından dolayı talep edemeyeceği özgün haklara sahip bir kişidir. Bu haklar topluma, tüm ülkelerin kanuni ve ayrıcalıklı kurumlarının denetiminde uyulması gereken bir dizi zorunluluk ve sorumluluk yüklemektedir.

[TR]
[TD="width: 33%"]
[/TD]
[TD="width: 33%, align: center"]
[/TD]
[TD="width: 34%, align: right"]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="width: 100%"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]BULGU[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Olası problem (yüksek risk)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Diğer olası nedenler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Vajinal kanama (miktarı ve süresi ne olursa olsun, gebeliğin hangi döneminde görülürse görülsün, beraberinde ağrı olsun ya da olmasın)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Düşük tehlikesi, plasenta previa, ablasyo[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Hormonal kanamalar, implantasyon kanaması[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Pelvik ağrı ya da karın ağrısı(sürekli olan ya da kramp tarzında)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Düşük tehlikesi, Dış gebelik, ablasyo[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Yumurtalık kistleri, erken gebelikte rahminin büyümesine bağlı gerilme ağrısı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Geçmeyen sırt ağrısı[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Düşük, erken doğum tehditi[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]İdrar yolu enfeksiyonları, hamilelikte görülen normal ağrılar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Vajinadan sıvı gelmesi[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Erken doğum tehditi, zarların erken açılması, düşük[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Fazla miktarda vajinal salgı, idrar kaçırma[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #BB0000"]Sağ üst karın bölgesinde şiddetli ağrı[/TD]
[TD="bgcolor: #E4E4E4"]HELLP sendromu[/TD]
[TD="bgcolor: #FFE1E1"]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Ellerde ve yüzde aşırı ve ani şişme[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Gebeliğe bağlı hipertansiyon (preeklempsi)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Normal şişlikler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Şiddetli başağrısı[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Gebeliğe bağlı hipertansiyon (preeklempsi)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Migren,sinüzüt, diğer baş ağrısı sebepleri[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #BB0000"]Havale geçirme[/TD]
[TD="bgcolor: #E4E4E4"]Eklempsi[/TD]
[TD="bgcolor: #FFE1E1"]Epilepsi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Görme bozuklukları[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Diğer nedenler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Rahimde kasılma ve sertleşme[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Erken doğum eylemi[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Mide problemeleri, normal Bracxton Hicks kasılmaları[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Fetal hareketlerde azalma[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Fetal distress (bebeğin sıkıntıda olması)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Bebeğin uyku halinde olması, plasentanın ön tarafta yerleşmiş olması[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Fetal hareketlerin olmaması[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Fetal distess, Fetal ölüm[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Bebebin uyku hali, plasentanın ön tarafta yerleşmiş olması[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Ateş (37.5 santigrad derecenin üstünde)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Enfeksiyon (idrar yolu enfeksiyonu)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Su alımında azalma (dehidratasyon)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Kusma (ağızdan beslenemeyecek kadar şiddetli)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Hiperemesis gravidarum[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Besin zehirlenmesi, enfeksiyonlar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]İdrar yaparken yanma[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Enfeksiyon (idrar yolu enfeksiyonu)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"] [/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"] [/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Burada belirtilenler dışında size ters ya da acayip gelen her durum acil olabilir. Bu nedenle aklınıza takılan herhangi bir şey olduğunda mutlaka doktorunuzu aramalısınız.

canm gecms olsun bebegının ıyı olmasına cok sevndm bu plasentanın yerıyle ılgılı bısıler okumustum sımdı bebeklerımız asagıda zamanlar yukarı dgru cıkacaklar ınsallah ozaman plasentanda yukarı dgru cıkar da sıkıntın kalmaz ama devam etse bıle sen dınlenmene cnsel ılskye grmemeye dıkkat ett doktorunda demıs zaten allahın ıznyle alrsn bebegını kucagna bunu yasayan cok ınsan var oyuzden sakın sıkma canını

ya kızlar bebegın ısmını zeynep ada dıe dusunuoduk ama supheye dustum sureklı karar degstrmekde ıstemyrum bıde sızın fıkırlerınızı alayım bana bı oylama yapın nolurrr:)

zeynep ada
zeynep bade
zeynep idil
zeynep ela
bunlardan en cok ıcıme sınen aslnda bade ama bakalm sızın dusuncelernz neler

oh canım yaaaa inanılmaz sevindim sana bakmak için girmiştim nasıl bi rahatlama olmuştur şimdi sende
bu sonuç kesin gibi bişi zaten gözünaydınnnnn
testte kaç çıkmıştı peki?

kızlar ben yeni üyeyim bi oglusum olcak insalah 14 subat sanırım. desica senn adına cok sevindim bn . allah kimseyi evlatla sınamasın

zeynep bade ya da zeynep ela daha iyi geldi bana

kız var ya gece gece kurtlandırdın beni...bunların yarısı bende var yahu :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…