- Konu Sahibi papatya3459
-
- #14.461
cnm sağolasın. 4 gündür antibiyotik içiyorum. kuru öksürk başladı. dr a sordum CRP ni ölçtür yine dedi. 3 günde bir kan vermek ne kadar doğru. bitkisel yolla geçirmek istiyorum.
bana ebe 19-20.haftalar arası demişti. Kalp atışını telsiz e benzeyen bi cihazları var onunla dinliyorlar canım.
ama hamilelikte çok fazla bitkisel ürün kullanmak da zararlı...mesela adaçayını falan 1 bardaktan fazla önermiyo doktorlar...bitkisel kullancam derken daha fazla sıkıntı yaşama yani...ıhlamurdan elma-tarçından şaşma en güvenilir bunlar....kan vermekte de bi sıkıntı olacağını sanmıyorum zaten azıcık bişey alıyolar
Kızlar ilk sonucumu aldım amniyosentezin.şükürler olsun ki bir anormalliğe rastlanmamış.Allahım hiç bir anne adayına bu duyguyu yaşatmasın, acabalarla sınamasın...insanın aklına binbir türlü şey geliyor. oh beeeeeeeeee. ohhhhhhhhhhhhhhhh
ıhlamurdan başka bişi içmiyorum.kan geçen sefer 1 büyük 1 küçük tüp aldılar.önce de 4 lü için almışlardı.demirim az çıktı zaten.tırsıyorum artık.inş. bu öksürük de geçer. 4 lü sonucuna üzülürken hasa oldum. stres yaramıyo işte.
merhabalar bız doktordan geldık bebegımızle cok sukur her sey yolunda kesın olarak kızımız olacak doktor ultrasonda surası sırt kemıgı surası mıdesı dıe baya bısılerını gsterdı fazla hareketlı dedı gercektende ole pıt pıt vurdu yıne karnıma ellerını kavusturdu ultrasonda valla oanda cok duygulandım detaylı ultrasonu hastanede baska bır hoca yapıomus 10 gun snraya randevu aldık 135 tl dedıler 1 ay snra da sekere bakılcak bıde renklı ultrasonda yuzunu gstercem dedı sımdı heyecanla 1 ay snrayı beklyrum kılosuda 375 gr kabızlıgım oldgunu soledım daha cok su ıcmemı soledı bırmuayenın daha maelesef sonuna geldık bıraz daha uzasa dıe cok baktım ama olmadı
merhaba arkadaslar yeni hastaneden geldm kahverengi leke vardi kadin bakdi plazenta cok öndeymis ondan oluyormus simdi korkuyorum ya plazenta yerine yerlesmese risiko olur diye. benim gibi ayni yasayan varmi?
canım geçmiş olsun..plesentanın arkada olması daha iyi diye biliyorum ama önde olunca riskleri neler bilmiyorum..aşağıda olunca plesenta previa mı neydi ööle bişi oluyodu yatmak gerekiyodu ama yatınca düzeliyodu..senin altta bile değilmiş doktor ne dedi peki yat dinlen falan dedi mi?
olmadı prof a falan gidebilirsen git garanti olsun
tetanoz aşısı fena çarptı kolum tutmuyor üstelik doktorum gerek yoktu dedi halbuki aile hekimim mecburi demişti.Çok siniar oldum ve daha 5 doz var hiçbirini yaptırmıycam.Çok pişmanım.
günaydn annişler dün dr kontrolü vardı bebişin cinsi belli oldu:) kız geliyor dedi önümüzdeki aya ayrıntılı usg verdi birde tetanoz aşısını sordum nerdeyse dövecekti:) gerek yok dedi olsaydı ben sana baştan söylerdim dedii
merhaba arkadaslar yeni hastaneden geldm kahverengi leke vardi kadin bakdi plazenta cok öndeymis ondan oluyormus simdi korkuyorum ya plazenta yerine yerlesmese risiko olur diye. benim gibi ayni yasayan varmi?
oh canım yaaaa inanılmaz sevindim sana bakmak için girmiştim nasıl bi rahatlama olmuştur şimdi sende
bu sonuç kesin gibi bişi zaten gözünaydınnnnn
testte kaç çıkmıştı peki?
ya kızlar bebegın ısmını zeynep ada dıe dusunuoduk ama supheye dustum sureklı karar degstrmekde ıstemyrum bıde sızın fıkırlerınızı alayım bana bı oylama yapın nolurrr:)
zeynep ada
zeynep bade
zeynep idil
zeynep ela
bunlardan en cok ıcıme sınen aslnda bade ama bakalm sızın dusuncelernz neler
selam kızlar :) şu tetanoz benm de kafama takıldı şimdi, yarın doktora gidicem ben de bi sorayım.
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 33%"][/TD]
[TD="width: 33%, align: center"][/TD]
[TD="width: 34%, align: right"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 100%"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 100%"]Burada belirtilenler dışında size ters ya da acayip gelen her durum acil olabilir. Bu nedenle aklınıza takılan herhangi bir şey olduğunda mutlaka doktorunuzu aramalısınız.
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]BULGU[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Olası problem (yüksek risk)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Diğer olası nedenler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Vajinal kanama (miktarı ve süresi ne olursa olsun, gebeliğin hangi döneminde görülürse görülsün, beraberinde ağrı olsun ya da olmasın)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Düşük tehlikesi, plasenta previa, ablasyo[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Hormonal kanamalar, implantasyon kanaması[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Pelvik ağrı ya da karın ağrısı(sürekli olan ya da kramp tarzında)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Düşük tehlikesi, Dış gebelik, ablasyo[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Yumurtalık kistleri, erken gebelikte rahminin büyümesine bağlı gerilme ağrısı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Geçmeyen sırt ağrısı[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Düşük, erken doğum tehditi[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]İdrar yolu enfeksiyonları, hamilelikte görülen normal ağrılar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Vajinadan sıvı gelmesi[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Erken doğum tehditi, zarların erken açılması, düşük[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Fazla miktarda vajinal salgı, idrar kaçırma[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #BB0000"]Sağ üst karın bölgesinde şiddetli ağrı[/TD]
[TD="bgcolor: #E4E4E4"]HELLP sendromu[/TD]
[TD="bgcolor: #FFE1E1"]-[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Ellerde ve yüzde aşırı ve ani şişme[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Gebeliğe bağlı hipertansiyon (preeklempsi)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Normal şişlikler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Şiddetli başağrısı[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Gebeliğe bağlı hipertansiyon (preeklempsi)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Migren,sinüzüt, diğer baş ağrısı sebepleri[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #BB0000"]Havale geçirme[/TD]
[TD="bgcolor: #E4E4E4"]Eklempsi[/TD]
[TD="bgcolor: #FFE1E1"]Epilepsi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Görme bozuklukları[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Diğer nedenler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Rahimde kasılma ve sertleşme[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Erken doğum eylemi[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Mide problemeleri, normal Bracxton Hicks kasılmaları[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Fetal hareketlerde azalma[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Fetal distress (bebeğin sıkıntıda olması)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Bebeğin uyku halinde olması, plasentanın ön tarafta yerleşmiş olması[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Fetal hareketlerin olmaması[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Fetal distess, Fetal ölüm[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Bebebin uyku hali, plasentanın ön tarafta yerleşmiş olması[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Ateş (37.5 santigrad derecenin üstünde)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Enfeksiyon (idrar yolu enfeksiyonu)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Su alımında azalma (dehidratasyon)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]Kusma (ağızdan beslenemeyecek kadar şiddetli)[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Hiperemesis gravidarum[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"]Besin zehirlenmesi, enfeksiyonlar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"]İdrar yaparken yanma[/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"]Enfeksiyon (idrar yolu enfeksiyonu)[/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 33%, bgcolor: #BB0000"][/TD]
[TD="width: 33%, bgcolor: #E4E4E4"][/TD]
[TD="width: 34%, bgcolor: #FFE1E1"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?