Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Valla bende hep büyüyen beşik istiyordum ama kullananlardan hiçte iç açıcı şeyler duymadığım için vazgeçtim...şimdi normal ama yine boyutları büyük bir beşik alacağız allah kısmet ederse..
aşk olsun keşke o kadarı elimden gelse de yapıversem ama nerdeee böyle nette gördüklerimi kafam basarsa yapmaya çalışıyorum işte
bi de hamile bandı diye bişey gördüm hem kısa gelen üstlerinizi rahat giyebiliyosunuz hem de düğmesini kapatamadığınız pantolonlarınızı
duyduklarım şöyle birincisi yatak olması için komidini falan içinden çıkarınca vida izi çok kalıyormuş, ikincisi çocuk 4-5 yaşlarında beğenmeyip kendi istediğinin alınmasını istiyormuş diğer kişiden duyduğumda çocuğu yatırırken zor oluyormuş...gibi yani bende kullanmadım bilmiyorum duyduklarım böyle sadece ama kime sorduysam pek olumlu yorum almadım açıkçası onun için bende vazgeçtim...
eğer tahminim doğruysa ben o pantolonu lcw de görmüştüm kumaşı penyeydi
sanki okula giymeye uygun olmaz gibime geldi tabi öğretmen olmadığım için tam bilemeyeceğim
sus kızzzz şimdi ben kiracıyım aslında kendi evim olsa kızıma oda yapardım neyse dün akşam büyük ablamı aradım zaten ben park yatak almaya karar vermiştimde eşim büyüyen beşik alalım dedi ablama dedim böyle böyle diye ayyyy hayır kümbe gibi onlar sakın alma park al sen dedi ileriye doğru kendi evin olur belki o zaman oda yaparsın dedi neyse sonra peşine küçük ablamı aradım konuştuk falan dedim abla senin beşik gibi beşik alacağım ( büyüyen aldı ablamda kendi evi bu arada kiracı değil :) ) sakın sakın valla bin pişman oldum keşke küçük alaydım kümbe gibi bi dünya yer kaplıyor büyüyünce oda yaparsın küçük beşik al yatak odana kur zaten ilk zamanlar yatak odasında yatacak çocuk beşiğinde yatak sakın yanına yatırma alışıyor sonra ayıramıyorsun emzir altını al beşiğine koy dedi hemen paylaşayım sizinle kızanlar
Kusurabakmayın ama bilgimin olmadığı yada başıma gelmeyen birşey hakkında size yalan yanlış cevap yazıp üzülmenize sebep olmak istemediğimden sorunuza bir cevabım yok. Boşuna sitem ediyorsunuz illak ki gün içerisinde sorunuza burdaki arkadaşlardan cevap gelecektir.Sabahları bir kısmımız çalışıyor bir kısmımızda uyuyor geç kalkıyoruz hemen yazdığınızda cevap alamamanız çok doğal.Burda kalıp yada kalmamak kendi seçiminiz gönlünüzden nasıl geçiyorsa o şekilde yapınız.Sitem ederek daha önceki gerginliği yada gerginlikleri baz alarak sonradan katılan anneciklere haksızlık etmiş oluyorsunuz ama.....Sevgiyle kalın.
Ben pek sıcak bakmıyorum cnm..büyüdükçe ihtiyaçları çok değişiyor.Yerden kazanmak değilse ilk seçeneğin bence okula başlayana kadar yada 3-4 yaşına kadar olan bir tip seç derim.Ben bir müşterime büyüyen tip karyola takımı tasarlamış ve imal ettirmiştim odası çok ufaktı.Hem büyüyünce çalışma masasına veya giysi dolabının büyümesine ihtiyaç duyacaklar.Tekımın devamını getirmek geliştirmek isteyceksin, buda çok zahmetli bence...
detaylı usg yi dr uma sordum.. daha doğrusu sekreterine sordum.. muaynenesinde yokmuş..eğer bir şey görürse detaylıya yönlendiriyormuş.. ama ben bebişimi detaylıda da görmek istiyorum..bunun için sizlere bir sorum var izmir de karşıyakadayım.. ve buralarda gidebileceğim bir yer var mı? gerçi uzak olsada gitmek istiyorum.. bana fiyatını ve bir yerler tavsiye edermisiniz? randevu alayım en azından..
şimdiden teşekkürler...
egepole gitmezsen benim doktorum alsancakta prof fuat akercan canım..perinatalog zaten kendisi 200 lira muayene ücreti ödüyorsun zaten her gittiğinde ayrıntılı gibi bakıyor..gidecek olursan numara veririm özelden yazarsın bana
kahvaltı zamanı... sonra aşı olmaya gideceğim... kolay gelsin bana... sonrada okul...belki okula gitmeden hemen önce aşı olurum...insallah okulda kötüleşmem...
biraz ağır olmamış mı ? burada cevaplar çok hızlı yazılıyor. arada kaynamış da olabilirsin ya da sorduğun soruda kimsenin bir fikri yoksa ne cevap yazacağız ?
sen arada bir gelip hal hatır sormadan işine geleni yazıp da cevap veriyorsan kusura bakma da kimse cevap yazmak istemez.
ama yine de düşündüğün gibi kötü insanlar değiliz ben şahsen bir fikrim olmadığı sorulara cevap yazmıyorum önemini azaltmamak için
yine de topiğe bir daha gelip gelmemek senin elinde kimseyi zorla tutmuyoruz burada
aynen yaa aynen...saki kendisi günlerdir bizim bütün sorularımıza cevap vere vere helak olmuş da tafra duyuyoruz...beni de defalarca kez görmediler.bunca kalabalıkta çok doğal değil mi..ne kadar emek verirsen o kadar karşılık alırsın..hoşçakal diyip durmaya gerek yok ki bir daha yazmazsın olur biter yahu...ben buradaki herkesin çok duyarlı ve yardımsever olduğunu düşünüyorum..öyle ki birinin derdine hepimiz gönülden üzülüyoruz
Alinmaya darilmaya hatta çıkışmaya ne gerek var cnm? Beni dr cagirdi siram geldi attim telefonu cantaya muayeneye girdim mesela. Arti esine katiliyorum lökosit sonuclarimi nerden aklimda tutayim yanimda da yoklar zaten en son tahlil yaptirali 1 ayi gecmistir. Ne cevap yazabilirim ki ben simdi sana?
Lokosit, vucutta mikrop oldugu zaman savasmak icin sayisi artan beyaz kan hucreleri. Nete girsen zaten cikar karsina ama bizim degerlerle kiyaslamanin zaten hic bi mantigi yok. Şu mikropta sayisi bu oluyo, o mikropta şu sayi oluyo diye bisey mumkun mu ki nasil ve kim anlicak 10-15 degerin idrarda kum olup olmadigini. Drun oyle dediyse oyledir, basima gelmedigi icin bilmiyorum. Yorum yapip yanlis yonlendirmek de istemem ama sen bozulma diye cvp yazdim.
ya büyüyen yataktan çok memnun olan da var asla alma diyen de..ben kızıma büyüyen yatak almamıştım..ama yatağını geniş yaptırmıştım 10cm kadar.ona rağmen 4,5 yaşında ve anca iyi geliyor genişliği..o büyüyen yatakları standart genişlikte alırsanız 5 yaşından sonra kesinlikle dar gelecektir..büyüyen alacaksanız da hiç olmazsa siparişle daha geniş yaptırın derim ben
sus kızzzz şimdi ben kiracıyım aslında kendi evim olsa kızıma oda yapardım neyse dün akşam büyük ablamı aradım zaten ben park yatak almaya karar vermiştimde eşim büyüyen beşik alalım dedi ablama dedim böyle böyle diye ayyyy hayır kümbe gibi onlar sakın alma park al sen dedi ileriye doğru kendi evin olur belki o zaman oda yaparsın dedi neyse sonra peşine küçük ablamı aradım konuştuk falan dedim abla senin beşik gibi beşik alacağım ( büyüyen aldı ablamda kendi evi bu arada kiracı değil :) ) sakın sakın valla bin pişman oldum keşke küçük alaydım kümbe gibi bi dünya yer kaplıyor büyüyünce oda yaparsın küçük beşik al yatak odana kur zaten ilk zamanlar yatak odasında yatacak çocuk beşiğinde yatak sakın yanına yatırma alışıyor sonra ayıramıyorsun emzir altını al beşiğine koy dedi hemen paylaşayım sizinle kızanlar
merhaba cnm bende buyuyen yatakları sevmıyorum.3yasında kızım var ılk 9 ay odamda sepette yattı.dogmadan odasınıda yapmıstık ve normal oda takımı almıstık bebek ıcın beyaz besık ebatını bıraz buyuk yaptırfmıstımsıfonyerı dolabı normal takım.kracıydım ama para odedıgım surece ev benımdı.tasınsamda esyayı alıp evıme tasıycaktım.Allahtan oturdugumuz evı aldık bozmadık odaıda.boyası ozel seyler yaptırmstık tavanına ugrasmıstk baya.
sıze dıyecegım durumunuz el verıyosa odasını yapın park yaak alıcaksanızda odaya dolabını sıfonyeını alıp odasını kurun.kıyafetlerı oyuncakları esyaları anca sıgıyo.kızım 9 aydan berı kendı odasında tek yatıyo.33 aya kadar emzırdım.gıt gel yaptım ama alıstı kızım.
merhaba cnm bende buyuyen yatakları sevmıyorum.3yasında kızım var ılk 9 ay odamda sepette yattı.dogmadan odasınıda yapmıstık ve normal oda takımı almıstık bebek ıcın beyaz besık ebatını bıraz buyuk yaptırfmıstımsıfonyerı dolabı normal takım.kracıydım ama para odedıgım surece ev benımdı.tasınsamda esyayı alıp evıme tasıycaktım.Allahtan oturdugumuz evı aldık bozmadık odaıda.boyası ozel seyler yaptırmstık tavanına ugrasmıstk baya.
sıze dıyecegım durumunuz el verıyosa odasını yapın park yaak alıcaksanızda odaya dolabını sıfonyeını alıp odasını kurun.kıyafetlerı oyuncakları esyaları anca sıgıyo.kızım 9 aydan berı kendı odasında tek yatıyo.33 aya kadar emzırdım.gıt gel yaptım ama alıstı kızım.
birsenciğimmmm bende park yatağıyla dolap alıcam kuzum şimdilik yatak odama koyacağım çünkü benim evimde yer yok yatak odası yemek odası ve oturma odası onun için park yatak alıyorum kuzum
offf bir toparlandı ki yine sormayın gitsin
ben onların kasılma olduğunu bilmiyordum
dün doktoruma sordum öyleymiş bu aylarda olur dedi
rahim doğuma hazırlanıyor dedi..korkmayın yani hatunlar
bir de aşağıda olması sorun mu dedim..rahim ağzın kapalı şu anda sorun yok dedi..
haftada en az 4 kere yumurta ye ve her gün süt muhakkak iç dedi..
offf bir toparlandı ki yine sormayın gitsin
ben onların kasılma olduğunu bilmiyordum
dün doktoruma sordum öyleymiş bu aylarda olur dedi
rahim doğuma hazırlanıyor dedi..korkmayın yani hatunlar
bir de aşağıda olması sorun mu dedim..rahim ağzın kapalı şu anda sorun yok dedi..
haftada en az 4 kere yumurta ye ve her gün süt muhakkak iç dedi..
Dünyadaki en değerli varlığımız olan minik bebeklerimizin uyuyacağı yatakların seçimi pek çok açıdan büyük önem taşımaktadır. Bebeğimizin uyku kalitesi onun sağlıklı gelişimi açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca bebek yataklarının minicik bebeklerin sağlığını tehdit edecek malzemelerden imal edilmemiş olması ve onların uyku sırasında ve uyandıklarında güvenliklerini riske atacak tasarım kusurlarına sahip olmaması da büyük önem taşımaktadır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı bebek yataklarının seçiminde anne-babalar kendi yataklarını seçerken gösterdikleri özenin kat kat fazlasını göstermelidirler. Bebek Yataği
Büyüme hormonu en fazla uyku sırasında salgılanmaktadır. Bu nedenle biraz önce söz ettiğimiz gibi, bebeklerin uyku kalitesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bebekler zamanlarının çok büyük bir bölümünü uyuyarak geçirdikleri için yataklarında çok uzun süreler boyu kalmaktadırlar. Bu nedenle bebek yataklarının hem konforlu hem de sağlıklı olması gerekir.
Bebek yatağı seçiminde, karyola bebeğin uyandığında deviremeyeceği şekilde ağır ve sağlam olması gerekir. Bebekler hareketli olduklarından uyandığında yerinde durmak istemeyecek, hoplayıp zıplayacaktır. İşte bu nedenle karyolanın sağlam ve devrilmez olması önem taşımaktadır. Karyolada parmaklıklar bulunuyor ise ( ki hemen hemen tamamında bulunur ), parmaklık aralıkları ne çok dar ne çok geniş olmalıdır. Parmaklık aralığının 2.5cm-6cm aralığında olması genel olarak idealdir. Ayrıca bu parmaklıklar her iki yönde de kolaylıkla açılabilecek mekanizmaya sahip olması gerekir. Ancak bu mekanizma bebeklerin çalıştıramayacağı bir şekilde olmalıdır. Ayrıca parmaklıkların yüksekliğinin en az 60 cm olması, büyüdükçe aktifleşecek olan afacanın yatağından atlamasını engellemesi açısından önemlidir. Yine karyoladaki tüm köşe ve kenarlar yuvarlatılmış olmalı, kesinlikle sivri köşe ve kenarlar bulunmamalıdır. Bebek Yatağı 2
Yatak sertliği de hem bebeğinizin sağlığı hem de konforu açısından büyük önem taşır. Bebek yatağı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Çok sert olması konforu azaltacak ve uyku kalitesini bozacaktır. Çok yumuşak olması ise tazecik ve gelişmekte olan iskelet ve kas sisteminin ortopedik yapısını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca çok yumuşak yataklarda bebeklerin nefes alma yolları kapanabilir. Yarı ortopedik yataklar bu açıdan tavsiye edilir. Bebek yataklarında bebeğinizin başının gömülerek nefes alma yollarının kapanmaması için alez vb. yatak örtüleri kullanılmaması gerekir. Bebek Yatağı 3
Yatak ile çarşaf arasında sıvı geçişini engelleyecek ince bir koruyucu kullanılabilir. Yine yataktaki örtü, çarşaf ve nevresimlerin doğal malzemelerden üretilmiş, alerjen olmayan ve yıkanabilen kumaşlardan imal edilmiş olmalıdırlar.
Bebek yataklarında yastık seçimi de önemlidir. Yastığa bebeğin başı tam olarak gömülmemelidir. Ayrıca bebek yataklarında koruyucu olarak dahi fazladan ikinci, üçüncü bir yastık konulmamalıdır. Bu fazla yastıklar bebeklerin nefes alma yollarını kapatabilmektedir.
Bu yazımızda sizlerle ideal bebek yatağının sahip olması gereken özellikleri paylaşmaya çalıştık. Daha fazla bilgi edinmek için daha önceki tarihlerde sizlerle paylaştığımız aşağıdaki konuları da okumanızı tavsiye ediyoruz.
Kısçeler bir yazı buldum sizlerle paylaşmak istedim...
Bebek Yatağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dünyadaki en değerli varlığımız olan minik bebeklerimizin uyuyacağı yatakların seçimi pek çok açıdan büyük önem taşımaktadır. Bebeğimizin uyku kalitesi onun sağlıklı gelişimi açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca bebek yataklarının minicik bebeklerin sağlığını tehdit edecek malzemelerden imal edilmemiş olması ve onların uyku sırasında ve uyandıklarında güvenliklerini riske atacak tasarım kusurlarına sahip olmaması da büyük önem taşımaktadır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı bebek yataklarının seçiminde anne-babalar kendi yataklarını seçerken gösterdikleri özenin kat kat fazlasını göstermelidirler.
Büyüme hormonu en fazla uyku sırasında salgılanmaktadır. Bu nedenle biraz önce söz ettiğimiz gibi, bebeklerin uyku kalitesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bebekler zamanlarının çok büyük bir bölümünü uyuyarak geçirdikleri için yataklarında çok uzun süreler boyu kalmaktadırlar. Bu nedenle bebek yataklarının hem konforlu hem de sağlıklı olması gerekir.
Bebek yatağı seçiminde, karyola bebeğin uyandığında deviremeyeceği şekilde ağır ve sağlam olması gerekir. Bebekler hareketli olduklarından uyandığında yerinde durmak istemeyecek, hoplayıp zıplayacaktır. İşte bu nedenle karyolanın sağlam ve devrilmez olması önem taşımaktadır. Karyolada parmaklıklar bulunuyor ise ( ki hemen hemen tamamında bulunur ), parmaklık aralıkları ne çok dar ne çok geniş olmalıdır. Parmaklık aralığının 2.5cm-6cm aralığında olması genel olarak idealdir. Ayrıca bu parmaklıklar her iki yönde de kolaylıkla açılabilecek mekanizmaya sahip olması gerekir. Ancak bu mekanizma bebeklerin çalıştıramayacağı bir şekilde olmalıdır. Ayrıca parmaklıkların yüksekliğinin en az 60 cm olması, büyüdükçe aktifleşecek olan afacanın yatağından atlamasını engellemesi açısından önemlidir. Yine karyoladaki tüm köşe ve kenarlar yuvarlatılmış olmalı, kesinlikle sivri köşe ve kenarlar bulunmamalıdır.
Yatak sertliği de hem bebeğinizin sağlığı hem de konforu açısından büyük önem taşır. Bebek yatağı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Çok sert olması konforu azaltacak ve uyku kalitesini bozacaktır. Çok yumuşak olması ise tazecik ve gelişmekte olan iskelet ve kas sisteminin ortopedik yapısını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca çok yumuşak yataklarda bebeklerin nefes alma yolları kapanabilir. Yarı ortopedik yataklar bu açıdan tavsiye edilir. Bebek yataklarında bebeğinizin başının gömülerek nefes alma yollarının kapanmaması için alez vb. yatak örtüleri kullanılmaması gerekir.
Yatak ile çarşaf arasında sıvı geçişini engelleyecek ince bir koruyucu kullanılabilir. Yine yataktaki örtü, çarşaf ve nevresimlerin doğal malzemelerden üretilmiş, alerjen olmayan ve yıkanabilen kumaşlardan imal edilmiş olmalıdırlar.
Bebek yataklarında yastık seçimi de önemlidir. Yastığa bebeğin başı tam olarak gömülmemelidir. Ayrıca bebek yataklarında koruyucu olarak dahi fazladan ikinci, üçüncü bir yastık konulmamalıdır. Bu fazla yastıklar bebeklerin nefes alma yollarını kapatabilmektedir.
Bu yazımızda sizlerle ideal bebek yatağının sahip olması gereken özellikleri paylaşmaya çalıştık.
bulantılarım hafifledi çok şükür ben içiyorum artık canım:)
kaşığın ucuyla çoook minik nescafe değdiriyorum ama..nesquik alacam onu da hani minicik koyacam
günlük süt içiyorum çünkü kokuyor bana...sabah akşam 400 cc kadar içiyorum toplamda
kasılma beter bişi yaa kızımdan hatırlamıyorum ben bunuuu
bulantılarım hafifledi çok şükür ben içiyorum artık canım:)
kaşığın ucuyla çoook minik nescafe değdiriyorum ama..nesquik alacam onu da hani minicik koyacam
günlük süt içiyorum çünkü kokuyor bana...sabah akşam 400 cc kadar içiyorum toplamda
kasılma beter bişi yaa kızımdan hatırlamıyorum ben bunuuu