2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Ne güzel yazmışsınız. Herkes ağzına geleni yazmasın. Agzından çıkanı kulağı duysun. Dogum da kalp ameliyatı kadar önemli. Kimse kadın dr istiyorum diye kapris yapamaz İran değil burası Türkiye cumhuriyeti. Sacma fikirlere niye saygi duyayim? utaniyorum dense anlarim. Ama bagnazliktansa anlamiyorum bu zihniyeti. Dokroru erkek olan kadinlarin ve onlarin kocalarinin durumu ne oluyor bu zihniyete gore, kocalarimiz baska adma gostermemize izin veriyor, oyle mi yani? Kızların mesleği beni ilgilendirir, bu toplumsal bir sorun. Cahil olmasınlar. Merak ediyorum bunu diyenler acil bir durum oldugunda ' ay benimkini bir tek kocam görebilir , cocuğumun saglıgından daha önemli ' mı diyecek? Erkek drlar bakmıyor bile, asıl kadınlar inceliyor. Ayrıca tanımadığın insanlarla canımli yazılar yazma lütfen. Bu üslupta yazı yazan biriyle her zaman aramda mesafe olur. Önce herkes eleştirmeyi ve öz eleştiri yapmayı öğrensin. Her konuyu polemiğe çevirip mahalle kavgasına dönüştürmeye gerek yok.

ah be güzelim..sen bu topikte kimsenin eleştirilmemesi gerektiğini bimiyormuydun..ben bir kere öyle bişi yaptım..yanlış anlaşıldı..başka bi arkadaş da ayn ı sorunu yaşadı..bişeye yorum yaptı..kızın üstüne oynadılar..kızcağız bi daha topiğe girmedi... senin ne demek istediğini herkes anladı..en iyi de ben anladım...o yüzden bence fazla uzatmayalım derim...(naçizane)

ben burdan hiçbir arkadaşa değil de bi arkadaşın eşine şaşırdım yaa
çocuğum nasıl acaba sağlıklı mı diye heyecanla bekleyeceğine karımın bilmemneresini erkek mi görüyor diye zor bekliyor falan
insanın fikri neyse zikri de odur hesabı düşünüyorum
demek ki kendisi tüm kadınlara sadece karşı cins olarak bakıyor ki öyle kutsal bir durumda bile aklına cinsellik geliyor

yoksa utanmak falan ayrı mesele
kuaföre ağda yaptıramayan utanan da çok mesela
ama dediğim gibi benim doktorum erkek, bayan doktora da gidiyorum, beni ilgilendiren mesleklerinde ne kadar başarılılar ve titizler olur herzaman

Benim demek istediğimde aynen bu. Önemli olan bizim ve bebeklerimizin saglıgı. Önceliğimiz bu olmalı. Utanmak normal sonuçta. Ben gericilikten erkek doktor karşıtlığına sınır oluyorum. Babam 5 yıl Karadeniz ve güneydoğuda delik yaptı. Ailesini burada bırakıp üstelik. Böyle meslek askı olan insanları erkek Dr diye istememek ne yani? Öyle seyler anlattı ki kadın doğumlu yok diye evde dogurtmuslar. Allah korusun kan kaybından ölen anneler oluyormuş. Tabi bu 25 yıl önce , ama bakıyorum da birşey değişmemiş , ileriye gideceğimize geriye gidiyoruz.

ben burdan hiçbir arkadaşa değil de bi arkadaşın eşine şaşırdım yaa
çocuğum nasıl acaba sağlıklı mı diye heyecanla bekleyeceğine karımın bilmemneresini erkek mi görüyor diye zor bekliyor falan
insanın fikri neyse zikri de odur hesabı düşünüyorum
demek ki kendisi tüm kadınlara sadece karşı cins olarak bakıyor ki öyle kutsal bir durumda bile aklına cinsellik geliyor

yoksa utanmak falan ayrı mesele
kuaföre ağda yaptıramayan utanan da çok mesela
ama dediğim gibi benim doktorum erkek, bayan doktora da gidiyorum, beni ilgilendiren mesleklerinde ne kadar başarılılar ve titizler olur herzaman

Benim demek istediğimde aynen bu. Önemli olan bizim ve bebeklerimizin saglıgı. Önceliğimiz bu olmalı. Utanmak normal sonuçta. Ben gericilikten erkek doktor karşıtlığına sınır oluyorum. Babam 5 yıl Karadeniz ve güneydoğuda delik yaptı. Ailesini burada bırakıp üstelik. Böyle meslek askı olan insanları erkek Dr diye istememek ne yani? Öyle seyler anlattı ki kadın doğumlu yok diye evde dogurtmuslar. Allah korusun kan kaybından ölen anneler oluyormuş. Tabi bu 25 yıl önce , ama bakıyorum da birşey değişmemiş , ileriye gideceğimize geriye gidiyoruz.

slm kızlar uzun zamandır giremiyorum... kötü bir dönem geçirdim.bi yirmi gün kadar önce merdivenlerden düştüm. bayaa bi korktum bebişim iyiymiş çok şükür ama şu aşı kafamı karıştırıo. 18. hafta vurulacaktım düşünce vurulmadım şimdide düşük olabilir dedi sağlık ocağındaki doktor. bir ay sonra vuralım. bnm doktorda izne gitmiş. üstelik hastalıktan kalkamıorm ne yapacam bilemiorum. okulda öğrenciler bile acıolar halime ::(((

ah be güzelim..sen bu topikte kimsenin eleştirilmemesi gerektiğini bimiyormuydun..ben bir kere öyle bişi yaptım..yanlış anlaşıldı..başka bi arkadaş da ayn ı sorunu yaşadı..bişeye yorum yaptı..kızın üstüne oynadılar..kızcağız bi daha topiğe girmedi... senin ne demek istediğini herkes anladı..en iyi de ben anladım...o yüzden bence fazla uzatmayalım derim...(naçizane)

;))))) tamam , cevap yazmayacağım. Haklisin aslında. Zaten çok nadir girebiliyorum onda da gerginliğe gerek yok. Tşk;))

slm kızlar uzun zamandır giremiyorum... kötü bir dönem geçirdim.bi yirmi gün kadar önce merdivenlerden düştüm. bayaa bi korktum bebişim iyiymiş çok şükür ama şu aşı kafamı karıştırıo. 18. hafta vurulacaktım düşünce vurulmadım şimdide düşük olabilir dedi sağlık ocağındaki doktor. bir ay sonra vuralım. bnm doktorda izne gitmiş. üstelik hastalıktan kalkamıorm ne yapacam bilemiorum. okulda öğrenciler bile acıolar halime ::(((

geçmiş olsun güzelim..çok şükür bebek de iyiyimiş..ama önemli olan sensin...önce senin sağlığın...aşıya gelince bence burda o soruna cevap arama..çünkü herkesein doktoru farklı bişi söylemiş..sen de doktoruna güven...

ayyyy çok geçmiş olsun öğretmenim :( dikkat et kendine... herkesn doktoru farklı bişey söylüyo anladıgımız kadarıyla bu aşı mecburi değil önlem amaçlı sadece bazı doktorlar kendisinin ve hastanesinin hijyenine güvenio gerek görmüo kimisi de riske atmıo aşı ol dio. ama sen merdivenden düşünce belki riskli görülmüş olabilir aynı seyleri dün mü önceki gün mü bi arkadas daha yazmıs istersen bir ay sonra vurun, ama bol bol uzan :( yorma kendini allah korumus bişey olmamıs gerçekten... çok geçmiş olsun

geçmiş olsun canım valla tetanos aşısı biraz karışık herkesin dr aynı bölümü bitirmiş olsalarda aynı görüşte değiller kafamız karıştı bizimde benim aile hekimim 5 doz dedi kadın doğum dr. tek doz yeter 24-28 haftalar içinde vurunsan iyi olur dedi. bende tek doz vuruncam :44:

Lütfen içimi rahatlatın azıcık,19+4 günlük oldum ama hala hissetmiyorum bebeğin hareketlerini,sırtüstü uzanınca karnımdaki sertliği bariz görüyorum ve hissediyorum ama bahsettiğiniz pıt pıtlar, kelebek kanatları,baloncuk patlamaları yok bende.Henüz erken mi sizce? Hepinize sağlık diliyorum kızlar

Lütfen içimi rahatlatın azıcık,19+4 günlük oldum ama hala hissetmiyorum bebeğin hareketlerini,sırtüstü uzanınca karnımdaki sertliği bariz görüyorum ve hissediyorum ama bahsettiğiniz pıt pıtlar, kelebek kanatları,baloncuk patlamaları yok bende.Henüz erken mi sizce? Hepinize sağlık diliyorum kızlar

canım ben de sen gibiydim bak 20. haftanın sonuna doğru basladm hissetmeye normal o. ben o sertliği bile gaz sanıodum :) sen yine görüomusun falan :) tedirgin olma bosuna :)

canım ben de sen gibiydim bak 20. haftanın sonuna doğru basladm hissetmeye normal o. ben o sertliği bile gaz sanıodum :) sen yine görüomusun falan :) tedirgin olma bosuna :)

duyarlılığın için teşekkür ederim AYSEYLUL,aslında çok takılıyoruz etrafımızdakilerin söylemlerine,genel olarak rahat biriyim ama birkaç kişi ''aa hala hissetmiyor musun'' deyince ister istemez acaba mı? dedim.Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin hepimize.

duyarlılığın için teşekkür ederim AYSEYLUL,aslında çok takılıyoruz etrafımızdakilerin söylemlerine,genel olarak rahat biriyim ama birkaç kişi ''aa hala hissetmiyor musun'' deyince ister istemez acaba mı? dedim.Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin hepimize.

aminn cümleye inşş...ya o ilk cocuk olmasıyla gerçekten cok alakalı sanırım saglık ocagındaki hemşire de dedi 21. haftanın sonuna kadar hissedersin mutlaka dıe gercekten 20.haftanın sonuna dogru hissettim şimdi durmuo eşeksıpa :) sen de hissedersin bikaç haftaya bende sen gibi kendımı burda okuyup okuyup kötü hissedıodum ama :) hiç gerek yok ;)

kızlar benim çok büyük bir sorunum var diş çekilmesi gerekiyor ama bebeğime birşey olmasından korkuyorum arada ağrısa dayançam doğuma kadar bir yılda bir sürü çürüğüm oldu başka salık sorunları yüzünde hep erteledim şimdi dayancak gibi değil en fazla 2 gün hafifler ağrısı sonra terar şiddelenir öyleki yemeden içmeden uykudan kesiliyorum birşeyler öneririseniz :43::43:

ben detaylıya grdım doktorum 13 ekımde aylık kontrolumuz var seker yuklemesı yapılcak ozaman renklı ultrasonda bebegın yuzunu gosterıcem dedı hamılelıgn eglencelı tarafı yanı anladgm kadaryla
bende 18 ekimde gidicem o sıralar 25 haftalık olacağız inş.:nazar:25 haftalıkken şeker yüklemesi yapalım demişti doktorum:27:o zaman bende renkli ultrasonu sorayım bakalım ne diyecek:26:yalnız benim gittiğim hastane araştırma hastanesi renkli ultrason varmıdır bilemiyorum:26::44:
en kısa zamanda kuru kara üzüm alıyorum ben de
bir kere oldum kabız aman daha da olmasın berbat bir şeymiş cidden
insan doğuracak gibi de oluyor cidden ama:))

:) sen dopıng yapıosun dopıng :):) ceviz faydalı ye valla :) ben o kddar dardaydım ki :( :'( 2 gündür bardak bardak kayısı marmelatı içtim bana mısın demedi şu kuru üzüm kurtardı üşütmüşüm heralde iyice valla hava bi soğuk bi sıcak gibi cok dikkat edin ben mahvoldum :( soğuk soğuk terlıodum sancı girince şeklim değişiodu mdür yardımcısı bana acıdı hocalr gülüolar o doğurursun dıe korkmustur dıe de gercekten cok kötüydüm ya :(

kızlar doğru iz üzerindesiniz:1::1:şu eleviti içtiğimden beri 9 doğuruyordum resmen ya:5:kabızlıktan mafolmuştum son zamanlarda aç karna kayısı incir mevsimi olduğu için taze yedim ve üzerine sıcağa yakın ılık su içtim ve o gun içerisinde rahat çıkabiliyordum:27:fakat her gun şekerli şekerli sabah aç karna yemekten tırsttım şekerim yukselir die:27:çünki bizim sulale genetik şeker hastalığı var:27:doktorum magnezyum yazdı da kurtuldum bu dertten sizinde aklınızda bulunsun sıkıştığınız anda kullanın derim:34:

Ayşeylul bende 10 kilo aldım:1::1:yalnız tatilden eve döndüğümde 1 hafta sonra tartıldım 1 kilo vermişim:53:kendimi kasmıyorum canım ne isterse yiyorum:9::37:

Son düzenleme:
kızlar benim çok büyük bir sorunum var diş çekilmesi gerekiyor ama bebeğime birşey olmasından korkuyorum arada ağrısa dayançam doğuma kadar bir yılda bir sürü çürüğüm oldu başka salık sorunları yüzünde hep erteledim şimdi dayancak gibi değil en fazla 2 gün hafifler ağrısı sonra terar şiddelenir öyleki yemeden içmeden uykudan kesiliyorum birşeyler öneririseniz :43::43:

valla aft olsa karbonatlı tuzlu suyla calkala derim ama bilmediğim bişey o canım dişçiye görn bence aktarlara da sorabilrisin doğal bi tedavisi varsa yardımcı olurlar ben bilmiorum napılır ona :/ geçmiş ols

ayyyyy :S pardon nasıl okumussam diş etlerin cekilio sandım :) salak salak... dişin çekilecekmiş meğer... doktor çekilecek dıosa cektıreceksın ne zamana kadar cekecen o agrıyı :( :S

dişinin üstüne karanfil koy uyuşturur:27:benim diş doktorum demişti:27:bu ağrı kesicilerin hammaddesi karanfil diye...

Son düzenleme:
Back
X