• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ewet.. sabah progestanı tok karına içmem gerektiği için kalkmış kahvaltı hazırlamış yawrum yaa... valla hakkını nasıl öderim bilmem...
kanamayı da atlattımmı bilmem ama atlattıysam eğer keyfim yerinde :)) işten atılmam da umrumda değil :119::124::131:
evet canim atlattin gitti,ama yinede birkac gun dikkatli ol,dahacok uzan,ziplama ve aniden kalkis yapma.bide soyle seni saka falan korkutmasinlar.dun aksam esim film izliyordu,bende salak salak korku filmine onunla beraber baktim,aniden bir sahne vardi korkup atladim,inanki,karnim okadar agridiki,ilk haftalarda her seyin hamilelige negatif etkisi var.gecen hamileligimde esim birisiyle kavga etti bende 4-5 haftayim.korktum yine karnim aksama kadar adet sancisi gibi agridi.

az önce geldim doktordan. 4+6 günlük çıktı ultrasonda .bu arada hamile kalma kilomda 55. ya bşy sorucam fikri olan olursa çok sevinirim doktorumla bu konuyu öğleden sonra görüşücem ama; 55 dk lık bi uçak yolculuğum var .iptal etsem mi bilemedim. olumsuz bir etkisi olur mu acaba hamileliğime .

cancanlar sayfalar uzamış gitmiş yine :1:
aşı olayını da bilimyodum yarın doktora gidicem ben de sorayım bakalım iyice
saç boyatma ve kestirmeden bahsetmişsiniz.
bence ne saç boyatın ne saç kestirin kızlar
bizim oralarda da saç kestirince bebeğin ömrü kısalır derler.inanılıcak gibi değil ama pişman olmaya da gerek yok.varsın uzasın kırıklı olsun.
ya da rengi alalade bişey olsun.boyaların kokusundan benim bile midem bulanıyor boyatırken.3 aydan büyük olsa da yavrularınızı düşünün :emir_bebek:
hiç riske atmaya gerek yok.zaten bir kaç ay sonra göbekler çıkacak.ozaman millet anlar zaten hamile olduğumuz için böyle perişen gezdiğimizi :9:

pembetilki sakin sac kestirme.ben hayatta boyle batil inanclara inanmazdim ama basina gelince her seyden korkar oldum,benim belime kadar dumduz sim siyah saclarim vardi,hamileyken sariya boyattim ve sonra uclarindan kestirdim bana dediler hamile kadin sacini keserse bebegin omrunden keser,bende aman canim bos verin boyle seyleri dedim.4.1 aylik bebegi kayb ettim.benim hikayemi biliyorsunuz,karnimda tekme atmaya baslayan tam 20 haftalik buyuk bebek.ASLINDA CANI VEREN ALLAH ALANDA ALLAH.sacla ilgisi yokma insanin inanasi geliyor.9 ay boyunca boyatirim ama asla makas vurdurmam sacima korktum.

ya demeyin öle ben kestirdim c.tesi günü ama bilmiodum böle bişi olduğunu :(((((((((((((((((((((

kizlar bu yaziyi dikatle okuyun.annem doktorya o anlatti.
diyelimki,10 mayis son adet ve haziranda gunun gecti doktora gittin.oncesine gelelim---10 adetin ilk gunu bildiyiniz gibi yumurtlama sikluse gore degisir,yada psikolojik olar degisir,adetten 11-16 gun arasi yumurtlama olurve hamle kalininca bu gunlerde kalinir,yani yaklasik sattan iki hafta sonra.mesela 24-25 mayis gibi.doktorlar tam yumurtlama gununu bilmedikleri icin dollenmeyi son adetten hesaplarlar,(bazi kisilerde adetten 8 gun sonrada hamile kalinir buyuzden)10 mayistan hesaplayinca adet gunun gecince bebek 4 haftalik olur aslindaysa karninda 2 veya 2.5 haftalik bebek var zaten 4 hafta olmasi mumukun diyil cunki,kimse adet gorduyu gunlerde hamile kalamaz zaten cerde yumurta yokki,yumurta adetten en az 10 gun sonra patlar.neyse ..bazilarina sattan hesapliyoruz bebek kucuk derlerya,hani dollenme gec olmus derler ya bak.bunu soyleyen doktorlar bu hesaplamanin ne oldugunu tama anlamiyorlar ve bunu soyleyen doktorlar sadece ezbere yapanlardi.akilli 1 doktor 10mayista adet gorupte bebek 2 hafta kucuk olursa asla gec dollenme olmus demez,neden cunki,akilli doktor zaten sat zamani dollenme olmadigini bilir,sadece zamaninda dollenme olmus demeli.
10 mayista adet goren iki kisi birinde 21 mayis dollenme olmus,11.gununde...diyerinde 28 mayista dollenme olmus..18.gununde.oyuzden adeti ayni bebek haftalari farkli olanlar neden boyle demesin.bebegin haftasi dollenme gununden baslar,asagi yukari son adetten hesaplarlar ve aslinda hamilelik 38 haftadir.son adetten hesaplandigi icin en sonda bir0-birini tamamlamasi icin 40 hafta derler,ama bebeklerin sadece 5% 40inci haftada dogar,oda gecikme sebebiyle veya adetine 2-3gun kalmis gec dollenme olanlardir.yani yukardan artirilan iki hafta sonda artirilan iki hafta ile beraberlesiyor ve 2,3,5 subatta dogum tarihi olanlarin hepsi ocakta doguracaklar.
bide kalbi duyulmayan veya hala kesesi gorulmeyenler kafasina takmasin.,cunki,10 mayis adetse 27-28 mayis dollenme olduysa demekki,dollenme gununden sayarsak bebek 6-7 diyil 3-4 haftalik olur ve duyulmamasi,gorulmemesi normal.offf parmaklarim agridi.sanirim herkese anlata bilmisimdir.
ornegin ben gecen hamileligimde adetten 15 gun sonra iliskide oldum ve 16.17gunumde hamile kaldim.o hesaplamayla,adetimden 1 hafta gecince bebek 3 haftalik olmali ama doktor 5 hafta dedi ve kese gorlumuyor dedi.tabi gorlumez cunki,adetten hamile kalmadimki,2 hafta sonra esimle beraber olduk ve ogunden hesaplayinca bebek daha 3 haftalik.
ama bu hamileligimde hangi gun olmus bilmeme cunki,adet biter bitmez basladik ve bu ayki adetime kadar hergun olduk,erken dollenmede ola bilir,o yuzden budefa sat hesabi gitmem gerek.sata gore bugun 6. haftaya gectim.yarinda doktora gidicem.kese icin.adetten 2 hafta sonra kaldiysam bile 4 haftalik bebek olsa bile artik kese gorulmeli.benim gunum 40.hafta 17 subat.38den sonra tum dogumlar baslar.buyuzden kizlar subatin 16 kadar olanlar hepiniz ocakta dogum yapicaksiniz.eh iste bazilariniz gecike bilirsiniz.

diyelimki,10 mayis son adet ve haziranda gunun gecti doktora gittin.oncesine gelelim---10 adetin ilk gunu bildiyiniz gibi yumurtlama sikluse gore degisir,yada psikolojik olar degisir,adetten 11-16 gun arasi yumurtlama olurve hamle kalininca bu gunlerde kalinir,yani yaklasik sattan iki hafta sonra.mesela 24-25 mayis gibi.doktorlar tam yumurtlama gununu bilmedikleri icin dollenmeyi son adetten hesaplarlar,(bazi kisilerde adetten 8 gun sonrada hamile kalinir buyuzden)10 mayistan hesaplayinca adet gunun gecince bebek 4 haftalik olur aslindaysa karninda 2 veya 2.5 haftalik bebek var zaten 4 hafta olmasi mumukun diyil cunki,kimse adet gorduyu gunlerde hamile kalamaz zaten cerde yumurta yokki,yumurta adetten en az 10 gun sonra patlar.neyse ..bazilarina sattan hesapliyoruz bebek kucuk derlerya,hani dollenme gec olmus derler ya bak.bunu soyleyen doktorlar bu hesaplamanin ne oldugunu tama anlamiyorlar ve bunu soyleyen doktorlar sadece ezbere yapanlardi.akilli 1 doktor 10mayista adet gorupte bebek 2 hafta kucuk olursa asla gec dollenme olmus demez,neden cunki,akilli doktor zaten sat zamani dollenme olmadigini bilir,sadece zamaninda dollenme olmus demeli.
10 mayista adet goren iki kisi birinde 21 mayis dollenme olmus,11.gununde...diyerinde 28 mayista dollenme olmus..18.gununde.oyuzden adeti ayni bebek haftalari farkli olanlar neden boyle demesin.bebegin haftasi dollenme gununden baslar,asagi yukari son adetten hesaplarlar ve aslinda hamilelik 38 haftadir.son adetten hesaplandigi icin en sonda bir0-birini tamamlamasi icin 40 hafta derler,ama bebeklerin sadece 5% 40inci haftada dogar,oda gecikme sebebiyle veya adetine 2-3gun kalmis gec dollenme olanlardir.yani yukardan artirilan iki hafta sonda artirilan iki hafta ile beraberlesiyor ve 2,3,5 subatta dogum tarihi olanlarin hepsi ocakta doguracaklar.
bide kalbi duyulmayan veya hala kesesi gorulmeyenler kafasina takmasin.,cunki,10 mayis adetse 27-28 mayis dollenme olduysa demekki,dollenme gununden sayarsak bebek 6-7 diyil 3-4 haftalik olur ve duyulmamasi,gorulmemesi normal.offf parmaklarim agridi.sanirim herkese anlata bilmisimdir.
ornegin ben gecen hamileligimde adetten 15 gun sonra iliskide oldum ve 16.17gunumde hamile kaldim.o hesaplamayla,adetimden 1 hafta gecince bebek 3 haftalik olmali ama doktor 5 hafta dedi ve kese gorlumuyor dedi.tabi gorlumez cunki,adetten hamile kalmadimki,2 hafta sonra esimle beraber olduk ve ogunden hesaplayinca bebek daha 3 haftalik.
ama bu hamileligimde hangi gun olmus bilmeme cunki,adet biter bitmez basladik ve bu ayki adetime kadar hergun olduk,erken dollenmede ola bilir,o yuzden budefa sat hesabi gitmem gerek.sata gore bugun 6. haftaya gectim.yarinda doktora gidicem.kese icin.adetten 2 hafta sonra kaldiysam bile 4 haftalik bebek olsa bile artik kese gorulmeli.benim gunum 40.hafta 17 subat.38den sonra tum dogumlar baslar.buyuzden kizlar subatin 16 kadar olanlar hepiniz ocakta dogum yapicaksiniz.eh iste bazilariniz gecike bilirsiniz.

canım ellerine sağlık, benim her şey normal bu durumda 5+4 üm :)) bi de ben duysam şu sıpamın kalp atışlarını, ahhh zaman geçmiyorrrr

az önce geldim doktordan. 4+6 günlük çıktı ultrasonda .bu arada hamile kalma kilomda 55. ya bşy sorucam fikri olan olursa çok sevinirim doktorumla bu konuyu öğleden sonra görüşücem ama; 55 dk lık bi uçak yolculuğum var .iptal etsem mi bilemedim. olumsuz bir etkisi olur mu acaba hamileliğime .
gozun aydin canim keseyi gormussun.listeye yazicam.ucak yolculugunun hic 1 korkusu yok,hamileligin normalse hc 1 sorunun yoksa hayatini herkes gibi yasayip her sey yapa bilirsin.ucakla yolculugun hic 1 zarari olmaz.sadece son ayda riskli.cunki heran bebek gele bilir.:49:

seker hamisler gobisler ne garip dimi,hepimiz idrar testi kan testi yaptiriyoruz,sonra tahliller,kese,kalp atisi 2li 3lu testler bilmem neler dopmler cinsiyet.nasilda endiseli ve cok yorucu donemler.ama bide eskiye bakalim.:10: ninelerimiz,adeti gecin ce hah hamileyim derlerdi bitti,ne kalp atisi ya hic bir seyi bilmezler gormezlerdi,onlar icin ureme hayatin kanunuymus,kokusuz endisesiz hamilelik gecirirlerdi.bizim gibi 9 ay korkarak diyil.onlarin ayi bittiginde bebek cikardi.iste KINDER SUPRIZ.cinsiyetiyle hastaligi ve sagligiyla ogun neyin ne oldugunu bilirlerdi.
simdi tibbin ilerlemesinin en iyi tarafi mesala ben 20.haftada ultrasona gitmeseydim hasta cocuk dunyaya getirecektim ve bu cocuk 1-2 gun yasayip olucekti.
ya acaba hangi devr daha guzeldi.yani ultrasona falan gitmeden nasil ozamanlar hamile olduklarina inanirlardi?

kızlar şimdi doktordan geldim 5+1 günlük ama kese falan yok tekrar kan tahlili yaptılar niye görünmediki bebek yok mu yoksa:((

canım korkma kan da çıktıysa sorun olmaz sladı çok güzel anlatmış oku o yazıyı lütfen ve sakın korkma bende ilk gittiğimde görünmemişti

gunaydin canim tehlikeyi atlattin.gecmis olsun.evet anne gibisi yoktur.anne anne yinede anne.

ewet.. sabah progestanı tok karına içmem gerektiği için kalkmış kahvaltı hazırlamış yawrum yaa... valla hakkını nasıl öderim bilmem...
kanamayı da atlattımmı bilmem ama atlattıysam eğer keyfim yerinde :)) işten atılmam da artık umrumda değil :119::124::131:

arkadaşım ama hamilelik süresi heasaplanırlken her hastanede yada her doktor son adet görme tarihine göre hesaplar çünkü kimse hangi ilşki sırasında döllenme gerçekleştiğini net bilemez . son adet tarihine göre hesaplandığı içinde hamilelik süreci tahmini doğum tarihi 40 haftanın sonu diye düşünülür döllenmeden hesaplansa 387 hafta olur. yani ikiside aynı hesap. bende hemşireyim 2, gebeliğim. ve son adetime göre hesaplama yaprım her doktor gibi... neden rutini değiştirmek istiyorsun bir türlü anlamadım... kimsenin kafasını bulandırömaya gerek yok bence...

hamişler şimdi nette gezinirken bazı şeylere rastladım.
hani hamileyken çilek dut zeytin balık kiraz ve ciğer yiyip elini yıkamadan bir yerine sürersen orada izi kalma olayı varmış.
ben sadece çileği biliyodum.ınun dışında her gün kahvaltıda zeytin falan yerim.belki sürmüşümdür bir yerlerime .
acaba bilmeden yapılanlarda etkilimidir :18: korktum yavvvv :ssz:

Uzun zamandır giremedim tatile gitmiştim

c.tesi niyahet doktora gittim kese göründü ama kalp atışları için 2 hafta sonra gitmem gerekiyormuş...

fakat bu sabah 2 damla kadar kahverengi lekem oldu...kızlar sizde de oldumu olduysa ne kadar zaman da geçti progesteron kullanmaya başladım

Back
X