2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar kafama takılan birşey var merak ettim benim gibi başka var mı diye?

benim bulantılarım birgün azalıyor, ertesi gün artıyor...
dün kafamı yastıktan kaldıramadım, ama bugün çok fazla değildi daha rahat yemek falan yedim...

Bu arada kizlar Folio Solgar kullaniyorum dr 1 tablet yeter dedi,Elevit 12.haftadan sonra. baska da bisi vermedi. İlk hamilelikte folikasiti daha fazla kullaniyodum bi de dufaston ictim. Dr. Farkli. Siz gunde ne kadar aliyosunuz folikasiti ?

kızlar hamişlikte çalışan bayanlar için izin durumu nedir tecrübesi yada bilgisi olanlar ne zaman resmi izne ayrılabiliyoruz aydınlatırsanız sevinirim :23:

kızlar hamişlikte çalışan bayanlar için izin durumu nedir tecrübesi yada bilgisi olanlar ne zaman resmi izne ayrılabiliyoruz aydınlatırsanız sevinirim :23:

doğum öncesinde 8 hafta doğum sonrasnda 8 hafta iznimiz var. ancak istersen 37. haftaya kadara çalışıp kalan iznini doğum sonrasına da ekleyebiliyorsun. Allah o günleri görmeyi nasip etsin hepimizeee :)

doğum öncesinde 8 hafta doğum sonrasnda 8 hafta iznimiz var. ancak istersen 37. haftaya kadara çalışıp kalan iznini doğum sonrasına da ekleyebiliyorsun. Allah o günleri görmeyi nasip etsin hepimizeee :)

ne güzelmiş:) peki özel kurumlar için de gecerlimidir sadece devlettemi gecerli:18:

sgk nın vermiş olduğu bir hak bu. yasal hakkımız yani. özel sektördede büyük firmalarda geçerli olduğunu biliyorum ancak hepsini kapsıyor mu ya da küçük işyerleri keyfi mi davranır o kadarını araştırmak lazım. ben öğretmenim 2. dönem evde olucam inşallah :52::24:

kızlarr 9 haftalıkken göbeği şişen varmı benim cidden şişmiş her gören şaşırıyo ama bebiş daha küçük anlamadımkiii

kızlarr 9 haftalıkken göbeği şişen varmı benim cidden şişmiş her gören şaşırıyo ama bebiş daha küçük anlamadımkiii

Canim inan bende de ayni durum var son 1 ayda kilo vermeme ragmen karnimin alt tarafinda sisligim var anlamadim ki bende ilk hamileligim cok acemiyim ama cok erken oldugunu dusunuyorum ve ben kendi sisligimi tombislikten zannediyordum ama sende soyleyince sasirdim simdi

canım benim de aynı, ben de göbek o bebek diil diye dalga geçiodum ama göbek gibi de değil sert bi şişlik.. Bizim bebişler uzun boylu fln heralde :p

kızlar yardım kahverengi akıntı oluyor bende doktora gidicek bir durum mu sizce..valla görünce başımdan aşağıya kaynar sular boşaldı

canım doktoruna sordun mu? benim de dünden beri iki kere çamaşırımda kahverengi lekelenme oldu, karnımda da ağrı var sanki, doktora sormaya korkuyorum :5: dün herkese hamile olduğumu söylemiştik kalp atışlarını da duyunca, nazar mı deydi acaba diyorum :43:

umarım hepimiz sorunsuz bi şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız kızlar :emir_bebek::nazar::nazar:

canım doktoruna sordun mu? benim de dünden beri iki kere çamaşırımda kahverengi lekelenme oldu, karnımda da ağrı var sanki, doktora sormaya korkuyorum :5: dün herkese hamile olduğumu söylemiştik kalp atışlarını da duyunca, nazar mı deydi acaba diyorum :43:

umarım hepimiz sorunsuz bi şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız kızlar :emir_bebek::nazar::nazar:

yok canım doktora sormadım.valla gitmeyede korkuyorum kötü bişe dicek diye.inan bekliyorum.karnımda ara sıra kasılmalar oluyor onun dışında bende bir ağrı yok.allah korusun bişe olsa anlarız herhalde

Kızlar açıkcası yazacak bişi bulamıyorum doktor randevuma kadar söyleyecek söz yok, şuan üç ayın dolmasını bekliyorum sizler gibi...

Son düzenleme:
yok canım doktora sormadım.valla gitmeyede korkuyorum kötü bişe dicek diye.inan bekliyorum.karnımda ara sıra kasılmalar oluyor onun dışında bende bir ağrı yok.allah korusun bişe olsa anlarız herhalde

Günaydın canım
Sakın ihmal etme mutlaka doktoruna bilgi ver
Benim başından beri vardı sürekli progestan kullanıyodum çok şükür hafifledi
Belki doktor sanada ilaç verir hemen geçer ihmal edersen olmaz neden olduğunu bilemiyoruz çünkü o lekelerin

Kızlar açıkcası yazacak bişi bulamıyorum doktor randevuma kadar söyleyecek söz yok, şuan üç ayın dolmasını bekliyorum sizler gibi...

Az kaldı arkadaşım azıcık daha sabır ne yapalım Allah sağlık versin de bekleyelim
Keyfin yerindeyse biraz daha rahat olmaya çalış ne yapalım mecburuz :26:

Bugün bebişimin kalp atışlarını gördük çok şükür .doktor sesi dinletmedi siyah beyaz ultrasonda dinlenmiyomuş neyse görmek bile yetti..Allah herkese nasip etsin...SLADI bilgileri güncellerken kalp atışlarını eklersin dimi...?kolay gelsin şimdiden...

Selam Sladi,canim rica etsem beni de eklermisin listeye?
Sat 24mayis
Dogum 28subat
Kilo 44
2.cocuk Ablaya kardes
Sehir:Baku
Keseyi gorduk
Umarim eksik bisey yok,cok tesekkur ederim onceden.
selam canim bilgilerini aldim listeye eklerim.aramiza hosgeldin :7:iyi paylasimlar.bu arada azerimisin yoksa bakude yasayan turkmusun?

tatlim hamilelik zamani ilk aylarda karinda sisilik olur ama o bebegin sisiligi diyil,buyyen rahim bagirsaklari sikar.karnin alt bolgesindeki,kasiktaki sertlik rahimdir,ama gobekteki sisi bagirsaklarin sikismasdan oluyor.ona yalanci karin derler.
daha bebegin sisirecegi karin 16.haftadan sonra baslayacak.karin sisitikce gobege dogru kalktikca kasiktaki sertlik yukariya dogru kalkicak ve 9 ay sert olucak.henuz bebek karini cikaracak kadar buyumedi.
:49:

arkadaşlar merhaba
dr. testler istemişti onun sonuçlarını aldım. diğerleri iyi gibi duruyor da toxoplazma testi yaptırnmıştım. ıgm negatif ama sınıra yakın bir negatif, ıgg de pozitif çıkmış. pek bir şey anlamadım ama bu toxoplazma çiğ etten sebzelerden kediden köpekten bulaşan ve bebeğin beynine yerleşen bir bakteriymiş, araştırdığım kadariyle... acaba var mı yok mu daha önceden mi geçirmişim tam bir şey anlamadım ama canımı sıkmaya yetti. dr. a taratıp mail attım. dr. a göstterip aratacak bakalım. adam benşi topa tutacak artık valla :) offf canım sıkıldı. var mı bu testi yaptıran...

arkadaşlar merhaba
dr. testler istemişti onun sonuçlarını aldım. diğerleri iyi gibi duruyor da toxoplazma testi yaptırnmıştım. ıgm negatif ama sınıra yakın bir negatif, ıgg de pozitif çıkmış. pek bir şey anlamadım ama bu toxoplazma çiğ etten sebzelerden kediden köpekten bulaşan ve bebeğin beynine yerleşen bir bakteriymiş, araştırdığım kadariyle... acaba var mı yok mu daha önceden mi geçirmişim tam bir şey anlamadım ama canımı sıkmaya yetti. dr. a taratıp mail attım. dr. a göstterip aratacak bakalım. adam benşi topa tutacak artık valla :) offf canım sıkıldı. var mı bu testi yaptıran...
TATLIM canini sikma doktorun sana bu konuda aciklmama yapmadimi.TOKSOPLAZMA bir cok hamilede rastlanan birsey,
zaten kanda cok cikarsa bebek suana kadar kalmazdi duserdi,eyer bebek dusmediyse tehlike gecmistir.gelicek aylarda bu viruslar git-gide artar ve o zaman bebege zarar olur.bunun icin kanda test yapiliyor zaten ilk 2 ayda yuksekse bebek duser yuksek diyilse henuz bebege birsey yapmamistir ve ilerki,aylarda artmamasi icin tedavi olunursun.3.aydan sonra bu viruslar hizla artar ve doktorun yazdigi ilaclar bunu karsini alir.ay bosver bu hepimizde cika bilicek bisey,sadece tedaviyle kanda miktari azaltilir ve hic 1 zarari olmaz.
bendede butur viruslar cika bilir.ama bosver bebege bisey yapmadan tedavi edilecegi icin kan test

i yapiyoruz zaten.

arkadaşlar merhaba
ay gelicek hafta bende gidip bu testi yaptiricam ve azicikta olsa toksoplazma stemeqalovirus cikacagindan eminim,cunki,hamislerin cogunda cikar.tabi doktor tedavi yapicak ve artmasinin karsisi alinacak.bende gecen hamisliktede cikti ve tedavi olundum.

Back
X