2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
sehir: almanya
anne adi: Tülin
anne yasi: 21
bebek adi: henüz cinsiyetti belli degil
cinsiyeti: henüz belli degil
son adet tarihi: 19.05.2012
beklenen dogum tarihi: 23.02.2013
dogum sekli: normal dogum

bunlarda benim bilgilerim

bende bade koyucam herhlde çok beğeniorum çelişkiler wardı kafamda ama napiim artık.....kaç kilo aldınız kızlar ben 6 kilo aldım ama çok popom buyudu herşey iğrenç duruo usutmda zaten normaldede wardı kalçam offf[/QUOTE

Ben iki kilo verdim hamilelik sırasında. Sonra 3 kilo aldim. Hamile kaldığım kilodan bi kilo fazlayim su an. Ama ben zaten kilolu olduğum için benimki normal. Zayifsan seninki de normal.
Herkesin bi yerleri büyüyor galiba:) benim de goguslerim çok büyüdü. Eşim de dalgaya aliyo bunlar beş kişiyi doyurur diye:) tecrübeli annelere soruyorum. Göğüsler sonra eski haline döner mi:)

selam kızlar, biz de kuzumla yalnızız bugün ama teyzeleri var Allahtan:)onlara yazalım dedik. aylar yaklaştıkça tabi doğumu daha düşünür oldum. normali sağlıklı ama annenin çatısına göre değişir diye biliyorum . yavrumu zorlarlar mı,ben çok kan kaybeder miyim vs. biçok soru var aklımda. kan kaybedince depresyona giriyorum,yavrumla ilgilenemem diye korkuyorum. bi de arkadaşıma çatın gayet iyi dediler normal doğurdu. 2 gün sancı çekti.doğumdan sonraki aylarda dikiş yeri acısından oturamadı.depresyona girdi kansızlıktan.ama 1 yıl sonra 0 göbek kaldı:)sezaryeni düşünüyorm bi yandan sağlıklı mı diye. karnımdaki dkişlerden ve kalan koca göbekle rahat hareket eder miyim, yavruma bakabilir miyim?onda da kan kaybı çok mu bilmiyorum. sütüm gelir mi gelmez mi? amaan bir sürü soru var aklımda.siz ne düşünüyosunuz merak ettim. Allah hepimize hayırlısnı nasip etsin.

aranizda en kücügü benim galiba yas olarak ;-)

sanırım sensin evet tatlım :1: bak meltem benide eklememiş yazayım barii

yaşadığım yer istanbul
anne yaşı: 25
bebişimin cinsiyetcazııı: erkek
bebişin adı: alperen kayra
sat:23.05.2012
bdt:27.02.2013
doğum şekli:sezeryan

başkaa neee gerekliiiiiiiiiiiiiii ??

Berinee napiosuuun??

ayy canım arkadaşım ya iyi ki geldin.. sinir küpü oldum iyice patlamak üzereyim..:47: eşimin amcasının kızı geldi dün hastaydı burda polis okulunda okuyor. neyse hastaneye götürdük serum falan taktılar ılaclarını aldık eve geldı yemek yaptım yedi bide meyve hazırladım hasta diye sonra 3 4 saat uyudu kalktı yurda gitti.. sabah 10 gibi geldi kahvaltı vs yemek falan bu arada da oturma odasındakı kanepeye uzandı ama sabah geldıgınde turp gıbıydı sonra ben ev işi yapmaya baslayınca yattı.. ablamda oglunu uyutuyordu.. alısverıse cıkması gereklıydı cocuguda bıze bırakıcaktı.. neyseee o hasta kız bı anda ıyılestı bıde bana demez mı ablaaa hasta olmasaydım ev ıslerıne yardım ederdım dıye.. lan madem hastasında ne ısın var gezmede! ya zaten egılıp dogrulamıyorum burzu delırıcem ölürmüsün öldürür müsün!:47: karman çorman anlattım sinirimden bacım k bakma

ayy canım arkadaşım ya iyi ki geldin.. sinir küpü oldum iyice patlamak üzereyim..:47: eşimin amcasının kızı geldi dün hastaydı burda polis okulunda okuyor. neyse hastaneye götürdük serum falan taktılar ılaclarını aldık eve geldı yemek yaptım yedi bide meyve hazırladım hasta diye sonra 3 4 saat uyudu kalktı yurda gitti.. sabah 10 gibi geldi kahvaltı vs yemek falan bu arada da oturma odasındakı kanepeye uzandı ama sabah geldıgınde turp gıbıydı sonra ben ev işi yapmaya baslayınca yattı.. ablamda oglunu uyutuyordu.. alısverıse cıkması gereklıydı cocuguda bıze bırakıcaktı.. neyseee o hasta kız bı anda ıyılestı bıde bana demez mı ablaaa hasta olmasaydım ev ıslerıne yardım ederdım dıye.. lan madem hastasında ne ısın var gezmede! ya zaten egılıp dogrulamıyorum burzu delırıcem ölürmüsün öldürür müsün!:47: karman çorman anlattım sinirimden bacım k bakma

Canımmm yazık sana valla yaa..kızım sen hamilesin ne misafiri bu kadar ya?onlar sana hizmet ediceğine sen mi hizmet edioyosun :53:

Canımmm yazık sana valla yaa..kızım sen hamilesin ne misafiri bu kadar ya?onlar sana hizmet ediceğine sen mi hizmet edioyosun :53:

ya görümcemden Allah razı olsun yemegıme kadar yapıyor işleride yapıcak ama oğlu çok yaramaz onun peşinde koşmaktan kadın mahvoluyo bütün gün bende bugün iş yapıım dedim biraz..

ya görümcemden Allah razı olsun yemegıme kadar yapıyor işleride yapıcak ama oğlu çok yaramaz onun peşinde koşmaktan kadın mahvoluyo bütün gün bende bugün iş yapıım dedim biraz..

Diğer kız ne zaman gidicek?boşver iş falan yapma sende herkes oturuyosa sende otur boşuna strese girme tatlım..

Diğer kız ne zaman gidicek?boşver iş falan yapma sende herkes oturuyosa sende otur boşuna strese girme tatlım..

amaaan ne biliyim kuzum bu akşam gider heralde.. Alperende tekme atıp duruyoo :1:

Hee aman gidicekse hiç takma yarın yaparsın işlerini..O minik kuzunun tekme atan ayaklarını yer yutarıım beeeennn.Benim meleğimde bi kaç gündür bi kıpırdak habire tepiklio :16::16:

yesin teyzesiiii onu.. bu hafta sonu detaylıya giricem minikim napıyo acep :) kız bu arada eşim aradı ölüyodum haberin yok diye niye dedim.. bdpliler eylem yapıyomuş sonra saldırmışlar bunlarda onlara tabi biber gazı joplar iyi dövdük ama diyo.. iyi iyi dedim bitanede jop sana sallasalardı dedım ıcımden :1:

Selam kızlar..dün doktora gittim bana detaylıya istersen gir demişti bende bu gittiğim de detaylıya giremeyeceğimi söyledim biraz bozuldu ve ozaman normal ultrasonla inceleyeyim dedi doktorumda bayan neyse bebeğe bakarken ağzını buruşturuyo yamultuyo falan dedim ne oldu bana hiç suyun geldimi dedi bende gelmediğini söyledim onun dediği bebeğin suyunda biraz azalma varmış ve detaylı ultrasona mutlaka girmeliymişim...dedim yengemin gittiği bir doktor var ona giderim detaylı için bana dediği o bölgede detaylı yapan doktor yokmuşta yol gitmeye ne gerek varmış doktor ayağıma gelecekmiş orda yaptıraymışım...bi nevi zorlama
Neyse çıktık ordan ben inanmadım tabi öyle bişey olduğuna gittik başka özel hastaneye profesör e..dedim başıma böyle olay geldi sizinde bakmanızı istiyorum..Doktor bey de inceledi ve hiçbir şekilde suda azalma olmadığını söyledi ve sağolsun çok ilgilendirdi bilgi verdi. İçim rahatladı ve o hastanenin bu detaylıdan kar aldığını böyle şeyler söyleyerek insanları mecbur bıraktıklarını belitti..ayrıca sen bilirsin detaylıya gir bebeğin böbreğinde sorun çıktı diyelim -ki öyle bir sorun yok dedi bebeğini aldırımısın dedi bende asla öyle birşey yaptırmam ne olursa olsun dedim dedi ozaman ne gerek var sen içini ferah tut hiç de birşey yok dedi.... aradan biraz geçsin başka doktora daha gideceğim bakalım bende birşey olduğuna inanmıyorum ama yine 3. bir doktorla garntileyeyim :) işte başıma gelenler kızlar doktorlarda bazen çıkarları için insanları korkuta biliyomuş demekki...

biz doktorumuza güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz anlamadım. İnşallah gönlüne göre bi doktor bulursun.

Sakız deneyecem şimdi,midem gaz dolu affınıza sığınarak bağırsak gaz dolu oğluşumda sağolsun kıpır kıpır :) herşey miniğim için anne olmak hakkaten zor işmiş yaw:p

Canım sakız çiğnerken ağızdan ve kulaktan aynı anda hava girdiği için gaz yapıyormuş.Bende de gaz sorunu varda doktorum söyledi.
aybukeahmet canım öğretmenmişsin faranjit olmasın boğazının gıcıklanması. Faranjitse ılık su en iyi çözüm bence

kızlar bebiş beş aylık oldu daha hiç bir hazırlık yok bende. dün annemle biraz bakalım dedik.Kafam daha çok karıştı. Bi oda yapacağım iki kapaklı dolapla şifonyere benzeyen raflı birşey alacağım beşiği de mobilya alacağım ama büyüyen beşik mi yoksa normal beşik mi. birde yanımda kalması için park yatak mı sepet beşik mi karar veremedim.

Rica ederim cnm ya nedemek....Elimden ne gelirse...
Benim görümcem de yeni doğum yaptı o Chicco nun kini kullanıyor
Elektriklisini memnun..evet bende liste yapmaya başladım ufaktan...:D
Ne çok şey var yaaa...

ay cnm bugün bi liste yaptım internetten baktım ama kendime göre çıkardım
bazı şeyler çok gerekli gelmedi bana mesela emzirme önlüğü, emzirme yastığı
flan gibi, ama liste bir uzun ki sorma akşam kocişime göstercem kesin laf söyleyecek bişeyler
bulacak :) allahtan ikimiz de çalışıyoruz yoksa çok zor olurmuş ya bide
ben üstelik oda yapmıcam şimdi, çünkü çok küçük gerek yok önümüzdeki yıla
düşünüyorum ona rağmen bi sürü masraf oluyo.

Bende de göğüs ucu problemi var. Bebeğim ememezse ben de almak zorunda kalabilirim. Manual olanlar kullanışlı olmuyor. Teyzem sütü gelmediği için kullanmıştı. Çok ugrastiriyo. Çok zaman aliyo ve yoruyor.

ben de galiba elektrikli alcam onların manuel olarak da kullanılabileni
varmış bi yere gittiğinde yanında götürmek için flan şimdiden
bir iki elektronik şeyleri alsam ii olacak daha hiç bişey almadım ben:)

selam kızlar, biz de kuzumla yalnızız bugün ama teyzeleri var Allahtan:)onlara yazalım dedik. aylar yaklaştıkça tabi doğumu daha düşünür oldum. normali sağlıklı ama annenin çatısına göre değişir diye biliyorum . yavrumu zorlarlar mı,ben çok kan kaybeder miyim vs. biçok soru var aklımda. kan kaybedince depresyona giriyorum,yavrumla ilgilenemem diye korkuyorum. bi de arkadaşıma çatın gayet iyi dediler normal doğurdu. 2 gün sancı çekti.doğumdan sonraki aylarda dikiş yeri acısından oturamadı.depresyona girdi kansızlıktan.ama 1 yıl sonra 0 göbek kaldı:)sezaryeni düşünüyorm bi yandan sağlıklı mı diye. karnımdaki dkişlerden ve kalan koca göbekle rahat hareket eder miyim, yavruma bakabilir miyim?onda da kan kaybı çok mu bilmiyorum. sütüm gelir mi gelmez mi? amaan bir sürü soru var aklımda.siz ne düşünüyosunuz merak ettim. Allah hepimize hayırlısnı nasip etsin.

cnm ben epidural normal istiyorum allahtan bi sıkıntı çıkmazsa
daha ilk gebeliğimde sırf korkuyorum die bıçak altına yatmak istemiyorum
üstelik sezeryana ne kadar rahat derlerse desinler normalin daha sağlıklı
olduğunu düşünüyorum, biraz zahmet acı çekicez tabi ama miniğimizi
kucağımıza alıp kokusunu içimize çektiğimizde herşeyi unutacağımızı
düşünüyorum, tabi yine söylüyorum bi sıkıntı bi terslik acil durum
olmadıktan sonra inşallah kendimi normale alıştırıyorum.

yesin teyzesiiii onu.. bu hafta sonu detaylıya giricem minikim napıyo acep :) kız bu arada eşim aradı ölüyodum haberin yok diye niye dedim.. bdpliler eylem yapıyomuş sonra saldırmışlar bunlarda onlara tabi biber gazı joplar iyi dövdük ama diyo.. iyi iyi dedim bitanede jop sana sallasalardı dedım ıcımden :1:

kız berine napıosun cnm ne yaptınız kocanla valla aklım sende
kaldı, bi karar verdin mi? kocan nasıl davranıyo sana?

Ben detaylıya giridm ama 31 ekimde bi daha giricem doktor kontrole gel tekrar bakalım dedi meleğimi yine renkli renkli görcem inşallah..Kız kocişin jop mop yemesin be yazık valla polislerin işi zor anacım her bişiie koşuolar :34:

brokoli salatası, nohut yemeği, et sote, bulgur-pirinç karışık pilav,kabak yoğurtlaması yemek yapmayı severim ama hamileyken çekilmiyor bende çözümü toptan yapmakla buldum hafta da 1-2 günüde kocişe yükledik mi geçiştiriyoruz öle haftayı

$DSCN0497.webp$DSCN0508.webp$DSCN0507.webp$DSCN0506.webp$DSCN0505.webp$DSCN0504.webp$DSCN0503.webp$DSCN0502.webp$DSCN0501.webp$DSCN0500.webp$DSCN0498.webp$DSCN0494.webp$DSCN0495.webp$DSCN0493.webp$DSCN0492.webp$DSCN0491.webp$DSCN0509.webp
puseti 40 tl
hastane çıkışı 40 tl
tululum tanesi 10 tl
uzun kollu bodylar tanesi 5tl
pijama takımı 10 tl ye tanesini aldım
2 tae patik aldım tane 2 tl
agız bezi bir paket mermerşahi bezli içinde 12 tane var 15 tl aldım kızlar buzamanaca birşey alamamıştım yeni almıya başladım allah razı olsun babamızdan

Back
X