2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba benim gögsümün yan taraflari catladi bide kolalrimin en üstünde kenarlari sizdede oldumu cokmu fazla aldim acaba ben. 71 kiloydum simdi 77.8kg olmusum

Bende de aynı dediğin yerlerle beraber belimin yanlari ve bikini bölgesinden gobegimin etrafına doğru çatladı hep. Dördüncü ayın başında başladı catlaklarim. Hem de öyle çok kilo da almadım. 3 kilo aldığım halde her yerim çatlak. Bence büyük oranda genetik.

Yess , ugriyimdedim. Naabersiniz? Haberler nasil? Battaniyelere patiklere kaptirdim kendimi ugrayamiyom foruma.:9::6:

[h=2]işte bu bizim hikayemiz[/h]
herkesin hayalleri vardır,mükemmele yakın...iyi bir iş,iyi bir eş,ev,araba...iki çocuk,biri kız biri erkek,sevdiğinle yaşlanıp,torunlarını sevmek...hele ki doğmamış çocuklarımız için bile o kadar çok hayal kurarız ki...ben mesela iki kızım olsun isterdim,dünyalar güzeli neyse uzatmıyım.hamilelik sürecimi iyi kötü paylaştım burada,suyumun azlığı sebebiyle 1 ay erken dünyaya getirdim kızım meryem mina'yı.herşey çok güzeldi yavrum küveze bile girmedi,hiçbir sağlık sorunu yok(tu).eve geldik ağrım,sancım,emdi emmedi derken klasik lohusalık işte.bebk üç günlük olunca rutin kontrole gittik hastaneye,bebeğin boynu kısa diye bişey geveledi doktor,ciddiye almadım zira bir sağlık sorunu olduğunu bilmiyordum,ayrıca nasıl anlaşılırdı ki üç günlük bebekte...neyse içime ateş düşürdü bu durum.eve geldim bütün gün araştırdım,kayda değer bişey bulamadım,ama down sendromuna rasgeldim,şöyle bir bulgularına baktım,eşimde karşımda oturuyordu,ben baktıkça ağlamaya başladım,şok oldu kocacım,dedim bizim bebeğimiz down sendromlu olabilir mi? ne ilgisi var dedi,olsa doktorlaranlamazmıydı filan derken rahatladım biraz,aradan 3-4 gün geçti eşim dedi bu sefer acaba olabilir mi?zaten içimde zor bastırdığım şüphelerim tekrar hortladı,ertesi gün en yakın çocuk doktoruna götürmeye karar verdim.rahatlamak için...neyse ertesi gün annem,ablam,ben gittik doktora,bebeği soyduk filan derken doktor bana yaşımı sordu, o an etraf dönmeye başladı,size bu bebekle ilgili bişey dediler mi dedi,midem de bulanmaya başladı...velhasıl ben daha bişey demeden doktor zaten şüphesini söyledi,kesin tanı için kan testi gerek dedi...gerisi teferruat hatırlamıyorum,tek hatırladığım o an bir filmde başrol oyuncusu olduğumu hissetmemdi.ilk defa başıma böyle birşey geliyordu,çok şüpheciyimdir,garanticiyimdir,bu güne kadar şüphe olarak kalmıştı.bebeğimden kan aldılar,ben duramadım,ablam aldırdı,neyse doğum yaptığım hastaneye de gitmem gerekti,bantımı alacaktı doktor.gittik,oradaki çocuk doktoruna ve kendi doktoruma durumdan bahsettim,böyle bişey olma ihtimalinin olmadığını söylediler...biraz içimize su serpildi ama bir genetik bölümüne gidip iyice rahatlamalıydık,gittik ama rahatlamadık oradaki doktor da şüphelendi,ve sağlık taraması yaptırmamız gerektiğini söyledi,üç tüp kan aldılar yavrumdan,kanı bile çıkmadı,daha göbeği düşmemişti,çok zor bir gündü.eve geldik bekleme süreci testin sonucu bir ayı bulur dediler,tahmin edersiniz nasıl bir ay geçirdiğimi,asla kabullenmedim,inanmadım,yavruma bakıp bakıp ağladım,her gün ayrı bir psikolojiyle uyandım,kendime umutlar vaadettim,olamazdı,bizi bulmuş olamazdı,neler neler söyledim kendime,sonucun bu gün çıkacağını söylediler,sabah uyku tutmadı eşimle beraber gittim hastaneye sonucu aldık ve hep korktuğum şeyi gördüm,47XX... yani kızımın 47 kromozomu var,ne düşüneceğimi hala bilmiyorum,bütün herşey hikaye,testler,ayrıntılı ultrasonlar,zira tek bir tane şüphe edilecek durum yoktu hiçbirinde...sonuç ;Allah isteyince oluyor,şükrediyorum karnımdaylen anlaşılmadığı için o kararı vermek zorunda kalmadığım için...o kokusu varya......muhteşem,nasıl kıyardım...o kadar güzel ki,masum,bebek,yavrum o benim,nasıl kıyardım?büyük bir aşkın başlangıcı oldu o bizim için,neler bekliyor hiç bilmiyorum,rabbim beterinden saklasın,amin.....​

herkesin hayalleri vardır,mükemmele yakın...iyi bir iş,iyi bir eş,ev,araba...iki çocuk,biri kız biri erkek,sevdiğinle yaşlanıp,torunlarını sevmek...hele ki doğmamış çocuklarımız için bile o kadar çok hayal kurarız ki...ben mesela iki kızım olsun isterdim,dünyalar güzeli neyse uzatmıyım.hamilelik sürecimi iyi kötü paylaştım burada,suyumun azlığı sebebiyle 1 ay erken dünyaya getirdim kızım meryem mina'yı.herşey çok güzeldi yavrum küveze bile girmedi,hiçbir sağlık sorunu yok(tu).eve geldik ağrım,sancım,emdi emmedi derken klasik lohusalık işte.bebk üç günlük olunca rutin kontrole gittik hastaneye,bebeğin boynu kısa diye bişey geveledi doktor,ciddiye almadım zira bir sağlık sorunu olduğunu bilmiyordum,ayrıca nasıl anlaşılırdı ki üç günlük bebekte...neyse içime ateş düşürdü bu durum.eve geldim bütün gün araştırdım,kayda değer bişey bulamadım,ama down sendromuna rasgeldim,şöyle bir bulgularına baktım,eşimde karşımda oturuyordu,ben baktıkça ağlamaya başladım,şok oldu kocacım,dedim bizim bebeğimiz down sendromlu olabilir mi? ne ilgisi var dedi,olsa doktorlaranlamazmıydı filan derken rahatladım biraz,aradan 3-4 gün geçti eşim dedi bu sefer acaba olabilir mi?zaten içimde zor bastırdığım şüphelerim tekrar hortladı,ertesi gün en yakın çocuk doktoruna götürmeye karar verdim.rahatlamak için...neyse ertesi gün annem,ablam,ben gittik doktora,bebeği soyduk filan derken doktor bana yaşımı sordu, o an etraf dönmeye başladı,size bu bebekle ilgili bişey dediler mi dedi,midem de bulanmaya başladı...velhasıl ben daha bişey demeden doktor zaten şüphesini söyledi,kesin tanı için kan testi gerek dedi...gerisi teferruat hatırlamıyorum,tek hatırladığım o an bir filmde başrol oyuncusu olduğumu hissetmemdi.ilk defa başıma böyle birşey geliyordu,çok şüpheciyimdir,garanticiyimdir,bu güne kadar şüphe olarak kalmıştı.bebeğimden kan aldılar,ben duramadım,ablam aldırdı,neyse doğum yaptığım hastaneye de gitmem gerekti,bantımı alacaktı doktor.gittik,oradaki çocuk doktoruna ve kendi doktoruma durumdan bahsettim,böyle bişey olma ihtimalinin olmadığını söylediler...biraz içimize su serpildi ama bir genetik bölümüne gidip iyice rahatlamalıydık,gittik ama rahatlamadık oradaki doktor da şüphelendi,ve sağlık taraması yaptırmamız gerektiğini söyledi,üç tüp kan aldılar yavrumdan,kanı bile çıkmadı,daha göbeği düşmemişti,çok zor bir gündü.eve geldik bekleme süreci testin sonucu bir ayı bulur dediler,tahmin edersiniz nasıl bir ay geçirdiğimi,asla kabullenmedim,inanmadım,yavruma bakıp bakıp ağladım,her gün ayrı bir psikolojiyle uyandım,kendime umutlar vaadettim,olamazdı,bizi bulmuş olamazdı,neler neler söyledim kendime,sonucun bu gün çıkacağını söylediler,sabah uyku tutmadı eşimle beraber gittim hastaneye sonucu aldık ve hep korktuğum şeyi gördüm,47XX... yani kızımın 47 kromozomu var,ne düşüneceğimi hala bilmiyorum,bütün herşey hikaye,testler,ayrıntılı ultrasonlar,zira tek bir tane şüphe edilecek durum yoktu hiçbirinde...sonuç ;Allah isteyince oluyor,şükrediyorum karnımdaylen anlaşılmadığı için o kararı vermek zorunda kalmadığım için...o kokusu varya......muhteşem,nasıl kıyardım...o kadar güzel ki,masum,bebek,yavrum o benim,nasıl kıyardım?büyük bir aşkın başlangıcı oldu o bizim için,neler bekliyor hiç bilmiyorum,rabbim beterinden saklasın,amin.....​

Günaydınnn, bu paylaşımı bugün yaptığın için teşekkür ederim Meltem bir anne için ne kadar zor, acı bir olay ama hikayenin sonundada yazıldığı gibi Rabbim isteyince herşey olur oyüzden çok fazla üzülüp kendimizi yıpratmamızın bir anlamı yok bugün detaylıya giricem biçok arkadaşımıza detaylıda kötü şeyler söylendiği için bugünden bende korkuyorum yada korkuyodum diyim ama korkunun ecele faydası yok Allaha dua etmekten başka yapabileceğimiz hiçbişey yok Rabbim çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşallah hepimize.:emir_bebek:

Anne Karnında Yaratılış 40 Günde Tamamlanır

“Döllenmiş olan dişi hücre, rahim içerisine gelinceye kadar çoğalır, yüzlerce hücrelik bir küme haline gelir. Rahim içerisin***de kendine uygun yeri bularak gebeliği başlatır. Dikkat edin!.. Gebeliğin ilk başladığı safhada bütün hücreler birbirinin aynı***dır. Şekilleri aynı, taşıdıkları genetik kalıtım yükü hep aynıdır. İşte tam burada, aniden sırrını hala çözemediğimiz muazzam bir olay yaşanır. Bu hücreler gayet sakin, gayet durgun iken, birden bire bü***yük bir telaş başlar. Hücrelerden bir kısmı bulundukları yerin yuka***rısına, bir kısmı yanlara, bir kısmı aşağılara doğru göç eder. Yani bir dağılma olur. Dağılan her grup durdukları noktada şekil değiştir***meye başlar. Yukarıya giden grup beyni oluşturur. Beyin, daha imal edilirken çalışmaya başlamıştır. Yanlara giden hücreler elleri nakış gibi işler. İlk olarak palet gibi bir şey ortaya çıkar. Sonra bu paletin üzerinde
oluklar meydana gelir. Olukların bulunduğu yerdeki hücreler kendisini yok ederler. Bu şekil***de parmakların ortaya çıktığını gö***rürüz. Diğerleri mideyi, bağırsakla***rı, ayaklan teşkil etmeye başlar.”
“Peki, bu hücreler neden dur***duk yerde faaliyete başlıyorlar? Kendilerine kim emir veriyor da bi***rileri yukarı birileri aşağıya gidi***yor? Yukarıya gidenler nereden bi***liyorlar beyni teşekkül edecekleri***ni? Eli teşkil edecek hücreler nasıl oluyor da yanlara kayıyorlar? İşte bu nokta bugün bilim tarafından bilinmiyor. Ama bu bir gerçektir.”

“Bu muazzam faaliyet, büyük bir hız ve büyük bir özenle ama ke***sintisiz olarak 40 gün içerisinde ta***mamlanır. Gebeliğin 40. gününde, yani 6. haftasında bir çiğnemlik et parçası, tam bir insan yavrusu olmuştur. Her şeyiyle mevcut, yaşayan bir insan yavrusu… Bugün, ultrasonografi dediğimiz aletle bu yavrunun kalp atışlarını görebiliyoruz. Demek ki etiy***le, canıyla insanın yaratılışı 40 gün içinde tamamlanmaktadır. Üçüncü ayın sonunda çocukta ağrı hissi de teşekkül etmiştir.”

“O söylemişse doğrudur…”

Sevgili Peygamberimiz, ultrasonografi aletinin keşfinden tam 1400 sene önce şöyle bir bilgi verir insanlara;

‘Anne karnında yaratılış 40 günde tamamlanır.’

(PROF. DR. CEVAT BABUNA, BİLİMDEN İMANA, BABIALİ KÜLTÜR YAYINCILIĞI, 2001)

günaydın bebişler:)
kahvaltımızı yaptık, babamızı uğurladık,ıhlamurumuzu kaynattık geldik.
ah benim kocam ya sabah kalkmış mutfağı topluo kıyamam hastayım ya
akşam da çok yedik içtik. baktı ben ağlamaya başlıcam mutfağın halini görünce...
bazen rahatına acayip düşkün oluyo, çocuk olunca nolcak diyom, hangisine yetişcem diyorum bazen de şaşırtyo beni sıpam:)

allah kimseyi böyle bi sınavla denemesin... bu şekilde çocukları olan ailelere de sabır güç kuvvet versin... onların yeri çok ayrı bu dünyada ve öbür dünyada...

gunydınnnn kızlar nabrsınızz.bız kocayı yolladık uzandım elımde pc karnım açç ama hıc cnmıstemıyo hava kapalııı offf yataktan cıkasım yokkk

gunydınnnn kızlar nabrsınızz.bız kocayı yolladık uzandım elımde pc karnım açç ama hıc cnmıstemıyo hava kapalııı offf yataktan cıkasım yokkk

günaydın canım madem evdesin çıkma yatak keyfi yap biraz ama bebişin karnını doyur önce annesi:32:

günaydın canım madem evdesin çıkma yatak keyfi yap biraz ama bebişin karnını doyur önce annesi:32:

hiçç cıkasımyok wallaa ama kızcağizim hıc durmuyor sanırım doyurmadan bende yatamıcammm yaaa ne var sankı söylee seslensek mutfağaa onu getır bunu getir biri olsada getırseee offff offff

Gunaydin herkeseee... Biz de babiskoya el salladik simdi kahvalti yapmamiz lazim cunku kizim acken cok kipirdiyo su an oldugu gibi. Aynen ben de cok useniyrm brs85 :) sofrada bile yarisinda yoruluyrm. Hazirlamayi gectim, insan yemeye usenir mi yaa? Yoerken yoruluyrm resmen bu ne miskinlik?:1:

Biz bisiler yiyelim snr gene bisiler yazcam size

günaydın kızlar ... nasılsınız. biz okuldayız sıkıldık:( foruma bakalım dedik bayağı bi ilerlemiş. umarım herkes iyidir...

Gunaydin herkeseee... Biz de babiskoya el salladik simdi kahvalti yapmamiz lazim cunku kizim acken cok kipirdiyo su an oldugu gibi. Aynen ben de cok useniyrm brs85 :) sofrada bile yarisinda yoruluyrm. Hazirlamayi gectim, insan yemeye usenir mi yaa? Yoerken yoruluyrm resmen bu ne miskinlik?:1:

ayyy ben halaaa yemedımm face takıldımm wallaa utandım senden gıdemde bende bısıler hazırlıyım en azından bi bardaksüt:)hade gıdemde gelem bende

valla aynen canım bende öyleyim ben ilk oğluşuma hamile iken hiç böyle değildim 38 .haftaya kadar çalıştım hopluyordum zıplıyordum bunda değil bunları yapmak kolumu kaldırasım yok kız çocuklarından mı kaynaklanıyor ne eşim bile öyle diyor su yanımda duruyo eşime koysana diyorum :)

Back
X