• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar merhaba. ben de bir soru sormak istiyorum. hafta sonu doktora gittik biz de. detaylıdaki doktor haftası 23ten daha küçük mesela gövdesi daha zayıf görünüyor dedi. açıkçası biraz moralim bozuldu. diğer bebişlerin boy kilolarına bakıyorum haftasına göre benimki biraz geri sanki. besleyemiyor muyum kuzumu acaba diye kuşku düştü içime. gerçi tabi ki her bünye farklı ama ne biliim :( bir de usg çıktılarında hangi değer boyunu gösteriyor birkaç tane var çünkü. yardımcı olursanız sevinirim. beslenmeme de dikkat ediyorum aslında meyve mutlaka yiyorum bol bol ama...
fl degerını 7 ıle carpcaksın bırde gelışımı normal sınırdaysa uzulme bazı bebekler zayıf oluyor annenın beslenmesı ıle alakası yok bazen kordondakı akışkanlık ne kadar fazla ıse o kadar cok beslenıyor

Bizim babamız bayramda köye gidiyo :5: yalnız kalcaz oğluşumla :14:
Oy kuzuumm kiyamam Allah kavustursun tatlim
kizlar bugun isten izinliydim hemen saglik ocagina gittim tetenoz asisi yaptirdim. sonradan acimasin diye de uzerine soguk kompres yapiyorum. kizlar alincak cok sey var simdi bebek odasina bakiyorum cunku kurulduktan sonra 2 ay havalanmasi gerekiyormus sonra puseti arabasi,kiyafetler, biberonlar haric. hersey cok pahali ama ben de herseyin en iyisi olsun istiyorum. ilk bebegim. ilk baslarda pek kabullenememistim hos isteyerek de oldu. ama suan oglum beni cok mutlu ediyor. size sacma gelebilecek bi soru soracagim. bebek buyudukce basini kollarini falan hisseder miyiz? ben sadece tekmeleme hissediyorum da. bir de burun aspiratoru nie lazim? bir de emzirme sutyeni kullandiniz mi hic? ay cok soruyorum ama inanin bilmiyorum. az da kaldi artik neredeyse 6 aylik olduk sayilir dimi... sizleri opuyorum
Emzirme sutyeni(kis olacagi icin atleti daha dogrusu) ve aspirator alcam ben. Ben kafa popo ayirt edemiyom ama el ayak olmadigini anliyom sanki mesela. İnsallah onlari da anlariz:)
defneciğimmmm çok çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin inş. birsy sende şeker için sakın üzülme valla yazdı bi diyet listesi yapıyorum perşembe 1 hafta olacak bakalım ama eğerki kilo verdiysemmmmm kesinlikle yapmam kız 5,5 aydır kilo alayım diye yedimde yedim inan hamişler kilo alıyor ben veriyorum sinir oldum yani bebiş sağlıksız olacak diye ama tabii annenin kilo almasıyla alakalı değil onuda biliyorum :1: bizim kızçe iyiymiş çok şükür neyse hemen sana listemi yazayım 100 lük şeker yüklemesi yapılmadı anlamadım neden yapılmadı zaten bende hamiş kalmadan öncede şeker vardı yediklerime dikkat ediyorum hamile kaldığımdan beri ama genede çıktı ne yapalım buna şükür diyeceğiz sabah uyanır uyanmaz 2 bardak ılık su
kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 bardak şekersiz süt
beyaz peynir
5 zeytin domates salatalık
2 dilim tam buğday yada çavdar ekmeği ( beyaz ekmek yok :) )

ara öğün 11:30 da
3 ceviz 2 kaşık yoğurt 1 porsiyon meyve

öğlen yemeği
köfte balık tavuk 2 dilim ekmek 1 kase yoğurt yada cacık bol salata

ara öğün
3 grissini uzun kepekli 1 porsiyon meyve 3 kaşık yoğurt

akşam
2 dilim ekmek bol salata yoğurt yada cacık sebze yemeği yada kurubaklagil özellikle yeşil mercimek yada nohut çünkü bu iki baklagilde şeker oranı en azmış

ara öğün
1 bardak süt 2 grissini meyve

işte bu listeyi verdi bakalım sonuç ne olacak perşembe göreceğiz şekerde öğünlerden önce ve 1 saat sonra ölç dedi bakalım şuan çok güzel gidiyor ama canım çok tatlı çekiyorrrr dayanamıyorummmmm:2:
Cok saol tatlim. Benim zaten buna benzer bi programim vardi iste yine de neden boyle oldu anlamiyorum. Umarim 100lukte bisey cikmaz. Cuma yaptircam.:(
canım bence yanlış düşünüyorsun, bazıları rahatsızlıkları yüzünden sürekli diyet halindeler. Senin de böyle bir sorunun varsa zaten doktorun senin ve bebeğin için en uygun gıdaları içerir diyet uygulayacaktır. Mesela ben sürekli herşeyi yiyorum diye sağlıklımı besleniyor oluyorum, bence hiç sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum, aksine kendimize zarar veriyoruz, hiç üzme kendini
Saol figencim zor olcak ama bebisim icin herseye deger. En buyuk temennim dogumdan sonra kalmamasi.

kızlar yorgunluktan giremedim bugün ancak fırsat bulabildim...detaylı ultrasonumuza girdik çok şükür herşey yolunda tek tek bütün damarlarına organlarına bakıldı biliyosunuz zaten..hiç bi sorun yok kuzumda rahatladım yaa:16: uzun zamandır hareketlerini aşağıda hissediyodum dik duruyo heralde ayaklarıdır hissettiğim diyodum meğerse maymunum baş aşağı duruyomuş onlar da elleriymiş :9: amnion sıvısı olması gerektiği kadar erken doğum riski de görünmüyo baş aşağı durduğuna bakmayın siz bi kaç gün öyle durur sonra beğenmez değiştirir dedi doktor :1: video cd mi de aldım çıkarken tabi bişey görünmüyo çok o ayrı mesele maalesef güzel bi poz yakalayamadık 4 boyutluda tam çapraz kaldı görüntüsü yüzünü falan yandan görebildik ancak...kol bacak kemikleri normalden daha uzun,uzun boylu olacak büyük ihtimal dedi doktor amcası...boy olarak 1.5 hafta öndeyiz ama kilo tam haftasına uygun...25.6 cm olmuş kızçem kilosu da 414 gr. kızzz meltem görürsen geçir şekerim tabloya olmadı diğer tarafa yazarım yine görmezsen...moralimi bozan tek şey bebişimle değil kendimle ilgiliydi 67 kilo olmuşum :18: dediydim anneme çok yedirme şişcem diye biraz kontrol altına almam lazım bu aya kadar 1er kilo 1er kilo giderken 1.5 ayda 4.5 kilo içime oturdu valla...aldıklarımı şimdilik vermem zaten yasak bari biraz daha dikkatli olayım da çok almıyım bundan sonra...sizden naber? geçmişi daha okumadım şimdi okuycam inşallah herkesler ve bebişleri iyidir :16:

Gecmis olsun cnm. Lipton ve dogadan in zencefil limon cayi var. Oksurugu ve bogaz batmasini aliyor. Tavsiye ederim cok ferahlatiyo genzini fln.:38:

kızlar yorgunluktan giremedim bugün ancak fırsat bulabildim...detaylı ultrasonumuza girdik çok şükür herşey yolunda tek tek bütün damarlarına organlarına bakıldı biliyosunuz zaten..hiç bi sorun yok kuzumda rahatladım yaa:16: uzun zamandır hareketlerini aşağıda hissediyodum dik duruyo heralde ayaklarıdır hissettiğim diyodum meğerse maymunum baş aşağı duruyomuş onlar da elleriymiş :9: amnion sıvısı olması gerektiği kadar erken doğum riski de görünmüyo baş aşağı durduğuna bakmayın siz bi kaç gün öyle durur sonra beğenmez değiştirir dedi doktor :1: video cd mi de aldım çıkarken tabi bişey görünmüyo çok o ayrı mesele maalesef güzel bi poz yakalayamadık 4 boyutluda tam çapraz kaldı görüntüsü yüzünü falan yandan görebildik ancak...kol bacak kemikleri normalden daha uzun,uzun boylu olacak büyük ihtimal dedi doktor amcası...boy olarak 1.5 hafta öndeyiz ama kilo tam haftasına uygun...25.6 cm olmuş kızçem kilosu da 414 gr. kızzz meltem görürsen geçir şekerim tabloya olmadı diğer tarafa yazarım yine görmezsen...moralimi bozan tek şey bebişimle değil kendimle ilgiliydi 67 kilo olmuşum :18: dediydim anneme çok yedirme şişcem diye biraz kontrol altına almam lazım bu aya kadar 1er kilo 1er kilo giderken 1.5 ayda 4.5 kilo içime oturdu valla...aldıklarımı şimdilik vermem zaten yasak bari biraz daha dikkatli olayım da çok almıyım bundan sonra...sizden naber? geçmişi daha okumadım şimdi okuycam inşallah herkesler ve bebişleri iyidir :16:

Gokceciiikkk hadi gecmis olsun gozun aydin masallah ikinize de:nazar::emir_bebek: bayramda bilhassa dikkat et yediklerine ;)

Oy kuzuumm kiyamam Allah kavustursun tatlim

Emzirme sutyeni(kis olacagi icin atleti daha dogrusu) ve aspirator alcam ben. Ben kafa popo ayirt edemiyom ama el ayak olmadigini anliyom sanki mesela. İnsallah onlari da anlariz:)

Cok saol tatlim. Benim zaten buna benzer bi programim vardi iste yine de neden boyle oldu anlamiyorum. Umarim 100lukte bisey cikmaz. Cuma yaptircam.:(

Saol figencim zor olcak ama bebisim icin herseye deger. En buyuk temennim dogumdan sonra kalmamasi.
neden gögüste kis olsun ki:27:sütyen kis mi yapıyor:26:
maaşallah her ikinize de:nazar::nazar::9::9:

Gokceciiikkk hadi gecmis olsun gozun aydin masallah ikinize de:nazar::emir_bebek: bayramda bilhassa dikkat et yediklerine ;)

sağol canım 1 ay sonra da şeker yüklemesini yaptırırım onda da bişi çıkmazsa artık önemli testler bitiyo zaten yan gelip keyifle yatcam :1: yok canım burda bayramlar pek bayram gibi geçmediğinden sıkıntı yok zaten :9:

neden gögüste kis olsun ki:27:sütyen kis mi yapıyor:26:

maaşallah her ikinize de:nazar::nazar::9::9:

çok sağol canım bana maşallah olmasaydı iyiydi ama :1:

bu arada birsy kist değil kış demek istemiş galiba kışın atlet giyeriz daha iyi olur gibisinden ben öyle anladım msjından :17:

off yine alamadım randevu açılmamış yarın geceye kaldım:5::5:

ben çıkıyorum hayırlı geceler:3::3:yatıoarum oda ayrı bir dert uykuda kalça kemiklerimi sıkıyorum ağrıdan uyuyamıyorum sonradan:5::5:

Ya ben bazen bebeğin hareketlerini vajinamda hissediyorum. Sanki resmen vajinama vuruyo asagidan çıkacak gibi hissediyom. Bebek aşağıda mı acaba ya. Kontrolum de 1 hafta sonra.benim gibi hisseden var mı?

Ya ben bazen bebeğin hareketlerini vajinamda hissediyorum. Sanki resmen vajinama vuruyo asagidan çıkacak gibi hissediyom. Bebek aşağıda mı acaba ya. Kontrolum de 1 hafta sonra.benim gibi hisseden var mı?

ben varım ben :1: cevabını da bugün öğrendim kızçem maymun misali baş aşağı duruyomuş detaylı ultrasonda gördüm canı sıkıldıkça da duvarlara vuruyo heralde :9: şaka bi yana cidden o bölge daha hassas ve deri-yağ oranı olarak da daha ince olduğu için daha rahat hissediliyomuş bende acayip gıdıklanma yapıyo mesela zor tutuyorum kendimi :9::9:

ben varım ben :1: cevabını da bugün öğrendim kızçem maymun misali baş aşağı duruyomuş detaylı ultrasonda gördüm canı sıkıldıkça da duvarlara vuruyo heralde :9: şaka bi yana cidden o bölge daha hassas ve deri-yağ oranı olarak da daha ince olduğu için daha rahat hissediliyomuş bende acayip gıdıklanma yapıyo mesela zor tutuyorum kendimi :9::9:

Bi sıkıntı yok yani dımı canım. Kafası baskı yapio vajinaya ozaman. Ama benimki baya ayağıyla vuruyo gibi ya. Bi garip hissediyom. Alttan sanki cikivercek gibi sanki korktum.

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :):):)

tamm bebegmm ellemedımmm:)
tşk.ederim kuzucuttt

masallah masallah subahanallahh sımdıden 1 kg ıse sen bı tosun dogurursun hemen meyvelere dalyrum bendee
kız bende meyveye başladım buara benimkide tosuncuk olsun :))

Ya pazartesi sabah kalktık hapşırıp tıksırıyodum benim sabah hapşırıklarım pek meşhurdur diye umursamadım. :2:
meğer girip olmuşum akşam yatağa düşürünce anladım.Pazartesi akşamdan beri mütemadiyen uyuyorum hapşırık hala devam gözlerim şakır şakır akıyo üstüne bide öksürük başladı meyve falan yiyorum ama hala düzelme belirtisi bile yok.Bu arada şekerim çok yükselmişti doktora gittim az daha insüline başlıoduk :15: sonra tahliller falan derken stres bağlı olarak şekerim yükseliomuş bunu öğrenmiş olduk.Şeker düşene ve stresim geçene kadar diyete devammış :2::2:
Gripi nasıl geçirebileceğim konusunda önerisi olan varmı:2: ve bu durumdan bebek etkileniyomudur acaba?

canımm çok geçmiş olsunnnn

gözünaydın fıstıkk görüyomusun bıdığı kafayı aşağı dayamış ha dünyaya tersten bakcak kız bu gelince :)))maşallahh demeyide unutmayalım sana

Bi sıkıntı yok yani dımı canım. Kafası baskı yapio vajinaya ozaman. Ama benimki baya ayağıyla vuruyo gibi ya. Bi garip hissediyom. Alttan sanki cikivercek gibi sanki korktum.
ben,mkide zaman zaman öle vajinada ağrı baskı hissediyorum ben kötüye yoruyodum hep demekki bizimkide oralarda biyerde :)

slm kuşlar napıosunuz nasılsınız
benim bugün öğleden sonra çok yoğun geçti müdürden izin aldım
öğleden sonraki derslere girmedim sağlık ocağına gittim tetenoz aşımın
2.sini vuruldum dahiliyeden tsh ölçümümü yaptırdım doktor tam
kan testi de yaptırdı sonra doğum doktoruma gittim bebeğime baktı
çok şükür herşey normal hem de maşallah diyeyeim 1 kilo dedi
çok ii beslemişsin dedi ben de dedim bu şimdiden böyleyse çıkışı nasıl olacak die:)
cumartesi gününe de radyologtan randevu aldım 24. haftamı doldurduğuma dair belge
alcam sonra kat nöbeti tutmicam çok şükür :)
bebekler kaç kilo topiğimize cumartesi günü tam boyunu ve kilosunu yazarım.

:nazar:maşallah gerçekten iyi beslemişsin annesi :49:

Back
X