2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
slm şubat anneleri bebişleri umarım herkes iyidir geçmiş yapmaya zamanım yok uzun süredirde fırsat bulup giremedim
bebişimle birlikte kötü zamanlar geçirdik hatırlamak istemiyorum o yüzden bahsetmeyeceğim şimdi iyiyiz çok şükür
bugün 52 günlük olduk sütümüz azmı yetiyomu anlayamadım henüz çünkü göğüslerim yumuşak ama bebeğim içerken lıkır lıkır seler geliyo bide sıkınca fışkırıyo ama göğüslerim hiç sertleşmedi
ama sütü az olan anneler benim bir tavsiyem olacak bende çok işe yaradı
şu dr oetkerin kuru mayaları paketle ben onları evde yapılmış konsantre erik suyuyla karıştırıp içtim (mayayı suyla eritip konsantre erik suyuna karıştırdım)3-4 saat sonra dolsun göğüsler gerçekten çok işe yaradı tadı kötü oluyo ama bebişler için katlanılmayacak kadar değil:)) başka şekildede tüketebilirsiniz maya çok işe yarıyor
gaz sorunu ayrı bir dert çok çektik şimdi biraz rahatız sab simplex kullanıyoruz bide sabah akşam zeytin yağı 1 çay kaşığı kadar bunlar bizi rahtlattı bide yediklerime dikkat ediyorum
annem doğum yaptığım günden beri söylemişti zeytinyağı ver biz hep kullandık die ama inatla dinlemedim gaz sancımız doruğa ulaşınca gece 2 lerde dr da alınca soluğu ve dr tavsiye edince kullandık ve faydasını gördük
öncesinde zinco denedik ama tadını sevmedi verir vermez kusuyordu fayda göremedik nurse harweys kullandık oda bi işe yaramadı

ÖNEMLİİİİİİİİİİİİİİİİİ
gelelim benim sorunuma günü bana yakın yada daha büyük olanlar cvp larsa çok mutlu olacağım bebeğinizle ilk ne zaman göz teması kurabildiniz ne zaman emerken gözlerinizin içine bakmaya başladı yada bakışlarını sizin yüzünüze dikti emerken kaç günlüktü lütfen cvp yazın çok önemli benim için sizinde aklınızda bulunsun dikkat edin
canım yaa ınan hıc dıkkat etmedım ne zaman temas kurduguna neden sordun ? ama bayadır goz teması kuruyor ruzgar benımle , hatta oda ıcınde benı takıp edıp tanıyor falan , yada sesıme donebılıyor , goz teması bazı rahatsızlıklarda onemlı bılıyorum , otızmın tanısında da onemlı ama oda 2 yasından once anlasışmıyor , baska nelerde onemlı kı?

canım hiç üzülme benim hala sütüm gelmedi..kısmet meselesi gerçekten kiminin 3 ay geliyor kiminin 2 yıl senin elinde değil ALLAHın verdiği nimet neler denedim neler ama hala 1 damla bile sütüm yok.eşim dahil olmak üzere herkes tepki verdi.sabrettim tepki verdikçe sütüm çoğalmayınca anladılar ki elden bişey gelmiyor..çokkk sabır istiyo anne olmak...RABBİM bebişlerimizi tepkilere rağmen sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah...çok dua ediyorum ALLAHtan oğluşum maşallah sağlıklı yoksa daha çok yıpranırdım...hala imreniyorum emziren anneleri oğluma geceleri mama yapana kadar öle çok ağlıyoki sesi kısıldı çokkk üzülüyorum...eşine benden selam söle şükretsin azda olsa anne sütü alıyo bide asla az dememek lazımmış...sütün kesilmemesi için...inşallah kısa sürede göğüslerin toparlanır bol bol bebişini emzirinsin canımmm...

Canım duaların, iyi dileklern için çok teşekkür ederim, bilmukabele, umarım senin de en kısa zamanda gelir sütün. Bir doktora göründün mü? Sorun ne olabilir, neden gelmedi sütün acaba?
İnsanların anlamadığı bizim zaten yeterince endişelendiğimiz ve yavrumuzun iyiliğini herkesten fazla düşündüğümüz. Memede her zaman hazır ve ideal şekilde duran bir süt varken, kim ister biberon steril etmeyi, 3 ü 1 arada kahve yapar gibi mama yapmayı, sıcak mı soğuk mu test etmeyi,biberonla ten teması kurmadan bebek beslemeyi. Emzirmek gibi rahat birşey var mı ya?
bu arada bebeğin gerçekten çok ama çok tatlı, maşallah, her seferinde çok şirin görünüyor gözüme :9:

canım benim oğluşumdada aynı sıkıntı vardı bide gazını çıkarttığı halde hala gazı vardı doktora götürdüm etkili bir damla verdi günde 2 kez veriliyo çok şükür maşallah atlattık sıkıntımızı rahat rahat yapıyo..inşallah senin bebişinde atlatır kısa sürede

miniciğim...gaz sorunumuz çok şükür yok ...sorun kaka yapmakta...fitile alışmasın istiyorum...bugün badem yağı aldım,onu verdim...1 kaç gün içiricem,faydası olur inşlh...

Canım duaların, iyi dileklern için çok teşekkür ederim, bilmukabele, umarım senin de en kısa zamanda gelir sütün. Bir doktora göründün mü? Sorun ne olabilir, neden gelmedi sütün acaba?
İnsanların anlamadığı bizim zaten yeterince endişelendiğimiz ve yavrumuzun iyiliğini herkesten fazla düşündüğümüz. Memede her zaman hazır ve ideal şekilde duran bir süt varken, kim ister biberon steril etmeyi, 3 ü 1 arada kahve yapar gibi mama yapmayı, sıcak mı soğuk mu test etmeyi,biberonla ten teması kurmadan bebek beslemeyi. Emzirmek gibi rahat birşey var mı ya?
bu arada bebeğin gerçekten çok ama çok tatlı, maşallah, her seferinde çok şirin görünüyor gözüme :9:

ALLAH razı olsun canım...dediğin gibi çok zor mama hazırlamak bide sakin olmuyo mama çocuğu çokkk sinirli oğluşum...inşallah az da olsa sütüm gelirde rahatlar biraz bebişim...doktora 2 gün önce yine gittim süt hormonlarım benim çok yüksekti 2 yıldan beri o yüzden hep ilaç kullandım.hamilelikte ilk doktorum kullanma dedi şehir değiştirince diğer doktor tehlikeli derece yükselmiş kullanmalısın dedi ama inan içimden hiç kullanmak gelmiyodu keşke kullanmasaymışım diyorum...haptan dolayı süt hormonum süt üretecek kadar yüksek değil 1 buçuk aydır kullanmıyorum ama hala yükselmedi...kimler neler neler söledi eşim dahil olmak üzere çokkk ağladım günlerce kısmet böylemiş...herkes sağlıksız olucağını sölüyor süt almadığı için çokkk şükür sağlıklı oğluşum maşallah...2 yıl boyunca anne olma hayali kurdum...anne olamazsın dedi doktorlar tedavi gördüm çok zor zamanlar yaşadım anne sütü almış almamış bunu düşünemicem inan sağ salim sağlıcakla kucağımda ya bebişim..gerisi önemli değil benim için çokk şükürrr RABBİMe

miniciğim...gaz sorunumuz çok şükür yok ...sorun kaka yapmakta...fitile alışmasın istiyorum...bugün badem yağı aldım,onu verdim...1 kaç gün içiricem,faydası olur inşlh...

bende vermiştim... badem yağındansa zeytin yağının daha çok faydasını gördüm canımmm...inşallah düzelir bebişin...

kızlar antibiyotik kullanmak zorunda kaldım vücüdüm doğumdan 2 hafta sonra enfeksiyon kapmış ateşlenmiştim emziremedim o yüzden mama verdim ilaçlardan sütüm kesildi ...1 aylık olduk tam bir buçuk kilo almışız 7 cm uzamışız bir ayda gelişimimiz normal ..ama bizim sıpa doymuyor doktor 110 cc ye çıkar dedi çıkardım ama yine aynı 1 saat sonra başlıyor parmaklarını emmeye avaz avaz avaz bağırıyor sıpa benim gibi mama veren varmı aranızda acaba ..bu arada doktorumuz gelişimi ve sağlığı iyi olduğu sürece moralimi bozmamın gereksiz olduğunu söledi ama benim sütüm ilaçtan kesildi siz sütüm var dedikçe gelecektir emin olun...

oğlum 4 gündür tuvaletini yapamıyordu
yarın dr a götürecektik bugün kendiliğinden yaptı çok şükür
4 gündür çıkmadığından mı yoksa sabah verdiğim rezene çayından mı fayda gördü bilmiyorum ama belki işinize yarar diye yazmak istedim

kızlar ben spinal sezeryan oldum
bugün 19 günlük olduk
dr korse konusunda pek önermiyorum, karın kaslarını psifleştiriyor
korse kullanma dedi
siz kullanıyormusunuz
göbeğm kalsın istemiyorum
19 günde 9 kg gitti sadece
11 kg paşalar gibi duruyor
sezeryan olanlar korse konusunda ne diyorsunuz bi akıl verin bana

arkadaşlar bebeğine kalça ultrasonu çektiren var mı aranızda? dr umuz 1 aylıkken çektir dedi. bugun devlet hast ne gittik. 1 aylıkken çekilmez dedi dr. en az 45 günlük olmalıymış. hatta 2 aya kadar beklense daha iyiymiş... kafam karıştı. bi de dr bebeğimin kalçasında mı poposunda mı ne gamze oldugunu ve onun da bakılması gerektiğini söyledi. bu ne ki şimdi? bişey anlamadım ben. gerildim de biraz.

benim bebeğim 2780 doğmuştu hastaneden çıkarken 2540 a düşmüştü. 31 günlükken aşı olduk. elbiseleriyle 3800 çıktı. hemşire 3600 olarak not aldı. sizce yeterli mi? bana zayıf gibi geliyo. tombik bebekleri gördükçe çok imreniyorum.boyumuz da sanki aynıymış gibi geliyo bana. 48 cm dogmustu. saglık ocagındakıler dogru düzgün ölçemediler bir türlü.2-3 kez denedi. 54-53 50 her seferinde farklı ölçtü o gün. başını ayarlasa ayagını kaçırıyor. ayagını gererken cocugu cekıyor basını kaydırıyor ölçemedi yani. 1 aylık bebek kaç cm uzamalıdır en az?

bu arada bebeğim çok ıkınıyordu. karnı taş gibi oluyordu bazen. sevgili (?) kayınvalidemin engin(!!) tecrübelerine dayanarak anason çayı verdim 1-2 çay kaşıgı. bugun dr a sordum çok ıkınıyor anason çayı rezene felan........... daha cümlem bitmeden delimisin sen. zehirleseydin bi de çocugu hiç verilir mi saçmalama diye bir çıkıştı ki şaştım kaldım. tek yapmam gereken bana gaz yapan şeyleri tüketmemekmiş.

haaa bi de malum süt meselesi... benim göğüslerim ilk günlerden sonra yumuşacık oldular. yorgunken uykusuzken düzgün beslenemediğimde sütüm azalıyor bunu anlayabiliyorum ama normal zamanlarda yeterli mi bilemedim. sıktıgımda geliyor ama öyle fışkırmıyor.deliklerden çıkıp aşağı dogru sızıyor. yeterli mi acaba ? çok sık emmek istiyor oğlum.. doymuyo mu yoksa beni yalancı meme gibi kullanmak mı istiyo kestiremedim.emiyo göğsümde uyuyo. gaz çıkarayım hem uyanır az daha emziririm diyorum gaz çıkarmıyo. yerine yatırıyorum uyanıyo tekrar emmek istiyo.azcık emp yine uyuyo... bazen çok yoruyo bu durum beni.

göz temasını sormuş bir arkadaş. benim oğlum bir haftalıkken parmaklarımızı sağ sol yaptıgımızda takip ediyodu bikaç tur.şimdi maaşallah çok daha güzel takip ediyo izliyo. konuştugumuzda dinliyo dikkatlice yüzümüze bakıyo. sanırım 20-25 günlük kadarken de emerken gözlerime bakmaya yüzümü incelemeye başladı.canım oğlum yaaaa çok seviyorum onu. Rabbim onu bana beni ona bağışlasın. kimseyi yavrusundan ayırmasın inşallah...

kızlar benim sütüm iki günde azaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kızıma yetmiyor artık gögüslerim yumuşacık süt felan yok emerken sinirleniyor ağlıyor mama yapıyorum onuda istemiyor midesi bulanıyor sanki mamadan yüzünün şekli degişiyor ne yapacam sütüm geri çoğalsın diye yemediğim şey kalmadı süt artıran çay içiyordum çok faydası olmuştu ama oda fayda etmiyor artık kendimi çok kötü hissediyorum kızım aç ağlarken bende onunla ağlıyorum dayanamıyorum çok sinirlerim bozuldu :((

oğlum 4 gündür tuvaletini yapamıyordu
yarın dr a götürecektik bugün kendiliğinden yaptı çok şükür
4 gündür çıkmadığından mı yoksa sabah verdiğim rezene çayından mı fayda gördü bilmiyorum ama belki işinize yarar diye yazmak istedim

kızlar ben spinal sezeryan oldum
bugün 19 günlük olduk
dr korse konusunda pek önermiyorum, karın kaslarını psifleştiriyor
korse kullanma dedi
siz kullanıyormusunuz
göbeğm kalsın istemiyorum
19 günde 9 kg gitti sadece
11 kg paşalar gibi duruyor
sezeryan olanlar korse konusunda ne diyorsunuz bi akıl verin bana
Benm dr um onerdi bn korse kullaniyorm bende sezeryan oldum iorse taknca ayakta daha rahat hareket ediyorum takmassam karnim sarkiyo ben 88 kilo ile doguma girdim 17 gunde 80 kilodayim suan hedef 58 bakalim ne iadar surede vericem kilolari.bu arada sezeryan olup spora ne zaman baslanmali ben kol gogus ve bacak hareketlerine yavas yavas baslamak istiyorum

Canım her mesajını büyük bir merak ve dikkatle takip ediyorum, anladığım kadarıyla halen durumunuzun adı net olarak ortaya koyulabilmiş değil. Testlerdeki bulgular da sıkıntılarınızın sebeplerini tam ortaya koyamıyor gibi. Bu süreci en kısa zamanda atlatabilmeniz için dua ediyorum aklıma geldikçe. lütfen dediğim doktoru bulmaya çalışın, size yardımcı olabileceğine kesinlikle inanıyorum.
Benim annem de ben emzirirken aynı odada duramıyor, aynı seninki gibi yara olan göğsü açınca mama yapalım mı diye soruyor. Benim de yüzüm bu konulardan dolayı hep asık, eşim işten geliyor ben ondan daha yorgunum. annem Eşimin mama karşısındaki tutumunu da çok zalimce buluyor, aynen dediğin gibi, ben yavrumu düşünüyorum annemse beni.
ben bu göğüs acıları yüzünden emzirmeyi bırakan birini tanıyorum, artık anlıyorum yani, o kadar da garip değilmiş.
inşallah geçecek canım, inşallah dediğin gibi hatırlamayacağız bile.

canım ilgin için teşekkürler. bende dediğin doktora götürmek istiyorum ama iki çocuk doktoru bir nöroloji doktoru gördü kızımızı. çocuk doktorlarından biri diğer çocuklara göre hipoaktif ama ilerleme kaydediyor dedi. biri ise hareketlerini normal gördü.nöroloji doktoruda normal olduğunu düşünüyor. eşimle annem bunları duyunca senin yüzünden çocuğu doktor doktor dolaştırma, hep olumsuz düşünüyorsun kötü şeyler oluyor, bizim kızımızda birşey yok gibi yorumlar yapıyorlar. bende yoruldum artık çocuğum için mi endişeleneyim kendi endişeleri mi bastırıp moralimi yüksek tutmaya mı çalışıyım yada annem ve eşimin dediklerine mi katlanayım. şu an doğumda oluşan idrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu. allahtan kana karışmamış idrarda kalmış o yüzden hastaneye yatmadı evde antibiyotik tedavisi görüyor canım kızım. bu durum hipoaktif yapabilirmiş. bakalım tedavi bitsin ona göre bir yol çizicem bende. gerçi şu an daha iyi allaha şükür. mama olayına ise ben artık takılmıyorum bu kadar geliyor sütüm ne yapayım herşeyi yiyorum elimde sürekli pompa şu an bile :) göğüs acısı yüzünden emzirmeyi bırakanlar var onu bırak sezaryan ağrısı yüzünden hiç emzirmeyip direkt mama vereni bile biliyorum ben. ruh hali herşey olabiliyor sabır versin rabbim.

ALLAH razı olsun canım...dediğin gibi çok zor mama hazırlamak bide sakin olmuyo mama çocuğu çokkk sinirli oğluşum...inşallah az da olsa sütüm gelirde rahatlar biraz bebişim...doktora 2 gün önce yine gittim süt hormonlarım benim çok yüksekti 2 yıldan beri o yüzden hep ilaç kullandım.hamilelikte ilk doktorum kullanma dedi şehir değiştirince diğer doktor tehlikeli derece yükselmiş kullanmalısın dedi ama inan içimden hiç kullanmak gelmiyodu keşke kullanmasaymışım diyorum...haptan dolayı süt hormonum süt üretecek kadar yüksek değil 1 buçuk aydır kullanmıyorum ama hala yükselmedi...kimler neler neler söledi eşim dahil olmak üzere çokkk ağladım günlerce kısmet böylemiş...herkes sağlıksız olucağını sölüyor süt almadığı için çokkk şükür sağlıklı oğluşum maşallah...2 yıl boyunca anne olma hayali kurdum...anne olamazsın dedi doktorlar tedavi gördüm çok zor zamanlar yaşadım anne sütü almış almamış bunu düşünemicem inan sağ salim sağlıcakla kucağımda ya bebişim..gerisi önemli değil benim için çokk şükürrr RABBİMe

evet canım biberonla uğraşmak çok zor sütü ısıt doğru ısıya getir sağ steril et kızıma sütü verdim şu an göğüs sağıyorum ne sinir bozucu ama dediğin gibi yanımızdalar ya buna şükür.

arkadaşlar bebeğine kalça ultrasonu çektiren var mı aranızda? dr umuz 1 aylıkken çektir dedi. bugun devlet hast ne gittik. 1 aylıkken çekilmez dedi dr. en az 45 günlük olmalıymış. hatta 2 aya kadar beklense daha iyiymiş... kafam karıştı. bi de dr bebeğimin kalçasında mı poposunda mı ne gamze oldugunu ve onun da bakılması gerektiğini söyledi. bu ne ki şimdi? bişey anlamadım ben. gerildim de biraz.
.

bizede doğum yaptığımız hastanede 1.ay dediler ama ben kendi doktoruma başladım 2.ayda çekicez dediler

canım ilgin için teşekkürler. bende dediğin doktora götürmek istiyorum ama iki çocuk doktoru bir nöroloji doktoru gördü kızımızı. çocuk doktorlarından biri diğer çocuklara göre hipoaktif ama ilerleme kaydediyor dedi. biri ise hareketlerini normal gördü.nöroloji doktoruda normal olduğunu düşünüyor. eşimle annem bunları duyunca senin yüzünden çocuğu doktor doktor dolaştırma, hep olumsuz düşünüyorsun kötü şeyler oluyor, bizim kızımızda birşey yok gibi yorumlar yapıyorlar. bende yoruldum artık çocuğum için mi endişeleneyim kendi endişeleri mi bastırıp moralimi yüksek tutmaya mı çalışıyım yada annem ve eşimin dediklerine mi katlanayım. şu an doğumda oluşan idrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu. allahtan kana karışmamış idrarda kalmış o yüzden hastaneye yatmadı evde antibiyotik tedavisi görüyor canım kızım. bu durum hipoaktif yapabilirmiş. bakalım tedavi bitsin ona göre bir yol çizicem bende. gerçi şu an daha iyi allaha şükür. mama olayına ise ben artık takılmıyorum bu kadar geliyor sütüm ne yapayım herşeyi yiyorum elimde sürekli pompa şu an bile :) göğüs acısı yüzünden emzirmeyi bırakanlar var onu bırak sezaryan ağrısı yüzünden hiç emzirmeyip direkt mama vereni bile biliyorum ben. ruh hali herşey olabiliyor sabır versin rabbim.

evet canım biberonla uğraşmak çok zor sütü ısıt doğru ısıya getir sağ steril et kızıma sütü verdim şu an göğüs sağıyorum ne sinir bozucu ama dediğin gibi yanımızdalar ya buna şükür.

ALLAH yardımcın olsun canım inşallah bebeişinde kısa sürede toparlanır...kızını kokla benim i,çinde 40 nın çıktımı bilmiyorum ama gerçekten 40 çıktıntan sonra değişiyo bebişler benim oğluşum çok şükür dahada toparlandı gelişimi hızlandı

kızlar antibiyotik kullanmak zorunda kaldım vücüdüm doğumdan 2 hafta sonra enfeksiyon kapmış ateşlenmiştim emziremedim o yüzden mama verdim ilaçlardan sütüm kesildi ...1 aylık olduk tam bir buçuk kilo almışız 7 cm uzamışız bir ayda gelişimimiz normal ..ama bizim sıpa doymuyor doktor 110 cc ye çıkar dedi çıkardım ama yine aynı 1 saat sonra başlıyor parmaklarını emmeye avaz avaz avaz bağırıyor sıpa benim gibi mama veren varmı aranızda acaba ..bu arada doktorumuz gelişimi ve sağlığı iyi olduğu sürece moralimi bozmamın gereksiz olduğunu söledi ama benim sütüm ilaçtan kesildi siz sütüm var dedikçe gelecektir emin olun...

maşşalhhh oğluşuna çokkk tatlı bizde mamacıyız doğumdan beri...3450 ile doğdu 2 gün önce ttartıldı 4500 olmuşuz 53 cm maşallahh :nazar: 42 günlük oğluşum...benim oğluşumda seninki gibi hiççç doymuyo kaç kaşık mama ekliyosun biz 1 aydan sonra 3 ölçeğe çıktık 120 cc veriyorum çünkü doktoru su verme dedi ama dudakları çok kuruyodu ben biraz sulu yapıyorum mamasını...çok ağlatma derim benim oğluşumun sesleri kısıldı 1 haftadır incecik sesle bağrıyo :50: ben çağresini 2 adet biberon aldım ağlamaya başlayınca mama yapana kadar boş olanı veriyorum sesi kısalana kadar ağlamıyo artık çok şükür...

maşşalhhh oğluşuna çokkk tatlı bizde mamacıyız doğumdan beri...3450 ile doğdu 2 gün önce ttartıldı 4500 olmuşuz 53 cm maşallahh :nazar: 42 günlük oğluşum...benim oğluşumda seninki gibi hiççç doymuyo kaç kaşık mama ekliyosun biz 1 aydan sonra 3 ölçeğe çıktık 120 cc veriyorum çünkü doktoru su verme dedi ama dudakları çok kuruyodu ben biraz sulu yapıyorum mamasını...çok ağlatma derim benim oğluşumun sesleri kısıldı 1 haftadır incecik sesle bağrıyo :50: ben çağresini 2 adet biberon aldım ağlamaya başlayınca mama yapana kadar boş olanı veriyorum sesi kısalana kadar ağlamıyo artık çok şükür...

tşk ederim canım senin bebeğinede maşallah...doktorumuz 110 a 4 ölçek dedi 2-3 saatte bir dedi ama bizimki dengesiz bazen 1 saatte bir istiyor o zaman 60 olarak veriyorum dokunmasın diye ..bazende 5 saate kadar uyuduğu oluyor denge kuramadık daha ..benimkide mamayı yaparken avaz avaz bağırıyor çok sabırsız..

mama ile beslerken endişede duymuyorum artıık 1.500 kilo almış 7 cm uzamış oğlum bir ayda demekki yaramış maşallah

arkadaşlar bebeğine kalça ultrasonu çektiren var mı aranızda? dr umuz 1 aylıkken çektir dedi. bugun devlet hast ne gittik. 1 aylıkken çekilmez dedi dr. en az 45 günlük olmalıymış. hatta 2 aya kadar beklense daha iyiymiş... kafam karıştı. bi de dr bebeğimin kalçasında mı poposunda mı ne gamze oldugunu ve onun da bakılması gerektiğini söyledi. bu ne ki şimdi? bişey anlamadım ben. gerildim de biraz.benim bebeğim 2780 doğmuştu hastaneden çıkarken 2540 a düşmüştü. 31 günlükken aşı olduk. elbiseleriyle 3800 çıktı. hemşire 3600 olarak not aldı. sizce yeterli mi? bana zayıf gibi geliyo. tombik bebekleri gördükçe çok imreniyorum.boyumuz da sanki aynıymış gibi geliyo bana. 48 cm dogmustu. saglık ocagındakıler dogru düzgün ölçemediler bir türlü.2-3 kez denedi. 54-53 50 her seferinde farklı ölçtü o gün. başını ayarlasa ayagını kaçırıyor. ayagını gererken cocugu cekıyor basını kaydırıyor ölçemedi yani. 1 aylık bebek kaç cm uzamalıdır en az?bu arada bebeğim çok ıkınıyordu. karnı taş gibi oluyordu bazen. sevgili (?) kayınvalidemin engin(!!) tecrübelerine dayanarak anason çayı verdim 1-2 çay kaşıgı. bugun dr a sordum çok ıkınıyor anason çayı rezene felan........... daha cümlem bitmeden delimisin sen. zehirleseydin bi de çocugu hiç verilir mi saçmalama diye bir çıkıştı ki şaştım kaldım. tek yapmam gereken bana gaz yapan şeyleri tüketmemekmiş.haaa bi de malum süt meselesi... benim göğüslerim ilk günlerden sonra yumuşacık oldular. yorgunken uykusuzken düzgün beslenemediğimde sütüm azalıyor bunu anlayabiliyorum ama normal zamanlarda yeterli mi bilemedim. sıktıgımda geliyor ama öyle fışkırmıyor.deliklerden çıkıp aşağı dogru sızıyor. yeterli mi acaba ? çok sık emmek istiyor oğlum.. doymuyo mu yoksa beni yalancı meme gibi kullanmak mı istiyo kestiremedim.emiyo göğsümde uyuyo. gaz çıkarayım hem uyanır az daha emziririm diyorum gaz çıkarmıyo. yerine yatırıyorum uyanıyo tekrar emmek istiyo.azcık emp yine uyuyo... bazen çok yoruyo bu durum beni.göz temasını sormuş bir arkadaş. benim oğlum bir haftalıkken parmaklarımızı sağ sol yaptıgımızda takip ediyodu bikaç tur.şimdi maaşallah çok daha güzel takip ediyo izliyo. konuştugumuzda dinliyo dikkatlice yüzümüze bakıyo. sanırım 20-25 günlük kadarken de emerken gözlerime bakmaya yüzümü incelemeye başladı.canım oğlum yaaaa çok seviyorum onu. Rabbim onu bana beni ona bağışlasın. kimseyi yavrusundan ayırmasın inşallah...
cnm bebişin az kilo almış gibi gerçi sağlıklı olsunda önemli deil ama göğüslerin aynı benimki gibi anlattığına göre ama ben arada mamada veriyorum vermeyi istemesemde çünkü yetmeyince kendini parçalıyo memede baktırıyo kendine ağlamasa doyuyo die yatırırdım bence doymuyo diycem ama göğsümde uyuyo diosun bende kestiremedim :) ama zayıf gibi cnm

mini boş biberon çekerse gaz yapıyo dediler ben maması bitince hemen çekiyorum ağzından bide diş çıkaran seninkiydi sanırım nasıl oldu dişmiymiş sorunu?

Back
X