2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canımm cok hoşuma gidiyor emzik bebekler de ama kaucuk olanı denedik onuda almıyor..
nz5840 arkadasın bebeğinin son yüklediği resimde oğlunun emziğine bayıldım ya cok istiyorum bende :))tutturmuş belinden zinciriyle ne hoş:)) tabi sonra bıraktırmak da sıkıntı yaratabilir suanda biberonla falanda hiçbirşey vermiyorum belkide buyüzden alışamıyor..
kaucuk emziği agzına alınca çiğner gibi ağız hareketleri yapıyor emmiyor:)) zorlamıycam ama silikonu da kaucuguda denedim içimde kalmadı en azından :))

ilk bebeğimde 10 aylıkken bıraktırmıştım sıkıntı yaşamadım cnm inş.bundada yaşamam :)

canım bilemiyorum o ismi hiç duymadım, ne demek nöroloji kökenli? çocuk nörolojisi mi? yani doktorun tavsiye etmiş neticede, kafanın karışmasında çok haklısın. özellikle de epilepsi çalışıyorsa...
google da aradım şimdi ayşin dervent'i, cerrahpaşalıymış,ben çapa'daydım ondan duymamışım. bayağı övmüşler. ama çocuk hastalıkları uzmanı diyor? neyse yerinde olsam sanırım giderdim canım, özellikle de yönlendirildiyseniz sizi yönlendiren doktorun da bir bildiği vardır elbet.

canım öncelikle maşallah kızın çok şeker:nazar: ayşin hanıma gittik. tedaviye başlandı inş. yakın zamanda güzel sonuçlar alırız

Kumpirella maşallah 6 aylık gibi gözükmüş senin kuzu,boyu kilosu yerinde.İnşallah hep böyle yüzü güler.

Kızlar benim 3*4 gündür memişlerim baya bi süzüldü.Üçüncü ayda memelerin eski dolgunluğu kalmaz diye okumuştum ama bebeğim de hiç kilo almayınca üzüldüm.24 saat ona emek veriyorum ve büyümediini görmek beni üzüyor.Humananın çayı işe yaramıyor.Çok su içiyorum.Hurma yiyorum.Helvayı filan bıraktım çünkü çok kilo aldım,aynalara bile bakasım yok.Kendim iri yarı bebek minnacık olunca insan daha bi üzülüyo.Regl olunca süt azalır ve tadı değişir ama bende öyle bir durumda yok,şaşırdım.Son sütü alsın diye memişleri sıkmaktan çokta çirkin oldular :(

Canim ben milkmax aldim eczaneden cok iyigrldi ozellikle yatmadan once yiyorum bir kasik baya doluyor.. bulgur pilavi ve ayranda etkili dene istersen...

kızlra ya saat 17'den bu yana oglum hala uyumadıııı huysuz bi şekilde sesler cıkartıyor kucagımda da durmak istemiyor ayagımda sallayınca uyuyor gibi beşiğine yerleştirdiğimde daha oturmadan ses cıkartmaya baslıyor...tıpkı şimdi oldugu gibi
cıkıyorum malesef yine....

Kumpirella maşallah 6 aylık gibi gözükmüş senin kuzu,boyu kilosu yerinde.İnşallah hep böyle yüzü güler.

Kızlar benim 3*4 gündür memişlerim baya bi süzüldü.Üçüncü ayda memelerin eski dolgunluğu kalmaz diye okumuştum ama bebeğim de hiç kilo almayınca üzüldüm.24 saat ona emek veriyorum ve büyümediini görmek beni üzüyor.Humananın çayı işe yaramıyor.Çok su içiyorum.Hurma yiyorum.Helvayı filan bıraktım çünkü çok kilo aldım,aynalara bile bakasım yok.Kendim iri yarı bebek minnacık olunca insan daha bi üzülüyo.Regl olunca süt azalır ve tadı değişir ama bende öyle bir durumda yok,şaşırdım.Son sütü alsın diye memişleri sıkmaktan çokta çirkin oldular :(

tuzecim, öncelikle inşallah diyeyim, Allah hepimizin yavrularının yüzünü güldürsün. evet benim kızım biraz büyük çıkmış o fotolarda.ama zaten bir aylıkken iki aylık gelişimindeydi,özellikle boyu uzun. bu ayki kontrolümüze henüz gitmedik ama tahminim bu ay en fazla 700-800 gr almıştır, ben de bu yeter mi değil mi onu düşünüyorum bu aralar.

süt için üzüntünü anlıyorum, ben de hiç öyle bol sütü olan biri değilim. kiminin birinden emerken öteki göğsünden akıyormuş sütler, o bile olmadı pek bende. ben de tavsiye üzerine takviye ürün kullanmaya başladım. linki de şu:
LACTAMİLK | Anne Sütü Arttırıcı Bitkisel Destek Ürünü
normalde tırsarım böyle zayıflama ürünleri vs gibi şeylerden ama hem öneren kişiye biraz güvendim, hem de süt zayıf noktamız sanırım bu sıralar. ben de bu ürünün faydasını gördüm,sütümü artırdı gibi geliyor. içerik aynen humanaya benziyor, sadece bu kapsül. ben de senin gibi humananın faydasından şüpheliyim, hele bu sıcak havalarda hiç içesim gelmiyor. bu kutu bitince bir daha humana da almayacağım. ben de çok su içiyorum ama sürekli birşeyler yemezsem sadece su da işe yaramıyor, yemeden sütüm az oluyor. bunu bebeğimin emiş şeklinden anlıyorum. bu yüzden ben de emzirirken kilo alanlardanım.
ayrıca bahar'a katılıyorum, ben de ciğer vs gibi et yemenin sütü daha doyurucu yaptığını düşünüyorum, yanında da bolca kıvırcık vs yeyince ohhh gelsin sütler.

sen mesleğin sebebiyle bu gruptaki en bilgili annelerden birisin. o yüzden sana söyleyeceklerim büyük ihtimalle bildiğin şeyler ama bir de şunu sormak istiyorum sana, gün içinde çok yoruluyor olabilir misin? bana daha önce bir memur sitesinde de yazdığını söylemiştin. çok vaktini alıyor mu? uzanıp dinlenebildiğin zamanlar oluyor mu? ben gün içinde kızımın çok uykusu gelince yatarak onu emziriyorum sonra onunla 1 saat filan uyuyorum. bu da sütümü çok artırıyor. sonra şu oluyor:
gün içinde dinlenme ----> daha dolu göğüsler----> daha iyi emme, daha iyi karın doyurma-----> tokluğu daha uzun süre yaşama, anneyi rahat bırakma----> daha dolgun göğüsler
bende bu silsile böyle gidiyor işte, emme araları 3 saate yaklaşınca sütüm azaldı sıkıntısı pek yaşamıyorum.

bir de şu su meselesi kafamı karıştırdı. perşembe günü işyerime arkadaşlarımı görmeye gittim. çok özlemişim onları,çok iyi geldi, çok mutlu oldum. o gün çok az su içebildim, takviye ürünlerimi de almadım. buna rağmen göğüslerim çok doluydu, şaştım kaldım. hani suyla ne alakası var o zaman? mutluluk da sütü kesinlikle artırıyor.
bence bu süt meselesi de hem genetik, hem hormonal. tıpkı doğum yapan bazı tiplerin hemen tığ gibi olması gibi.

son olarak, aramızdan kimsenin çıkıp kendini güzel hissettiğini yazdığını görmedim:9: her alışveriş can sıkıntısı olmaya başladı. daha bugün lcw de alışveriş yaptım, aldığım gömlekleri filan görmelisin, çuval gibi. kiloların kalça ve göbekte toplanması kıyafetlerin düzgün durmasını imkansız kılıyor. eşim bebekle fotolarımızı çekiyor, kızıma bakıp ayyy ne şirinnn derken ordan hoppp birden gözüm katlanan göbeğime, kocaman olmuş kalçama takılıyor, canım çok sıkılıyor. ve göbek deliğimin içi hala mosmor, o da ayrı bir kötü görüntü.

canım öncelikle maşallah kızın çok şeker:nazar: ayşin hanıma gittik. tedaviye başlandı inş. yakın zamanda güzel sonuçlar alırız

teşekkürler canım.:9:
doktor muayene sonucunda ne dedi, epilepsi mi varmış,yaklaşımı nasıldı? vaktin olunca detayları biraz anlatır mısın, merak ediyorum. inşallah güzel sonuçlar alacaksınız canım, buna yürekten inanıyorum.

hatiiice nerde ya kaç gündür, göremiyorum onu?
ben de muhteşem yüzyıldaki rahmetli valide sultan gibi başlayacağım şimdi:
"haticemin halini hiç beğenmiyorum" :9:

Kızlar öncelikle bebişler cok güzel yaaa:)) mis onlar misss...2.5 ayı geride bıraktık bundan sonra 2.alışveriş zamanı geldi 6.300 bebişim var ve 3-6 mı yoksa braz daha byk bedenmi alsam bilemedimmm:(( boyumuzda var 63 cm

her merkanın markasızda olsa büyüklükleri farklı oluyor canım. gözkararı almak gerek. marka alıyorsan da öğreniyorun zaten bunun ki büyük oluyor bunun ki küçük gibi. ben 3-6 aylık diye ayırmıştım daha 3 aylık olmadı kızım ama 3-6 aylıklar tam oluyor üzer,ne. ama zaten havalar ısınıyor, bir body bile yeter, akşamları ince bir tulum giydiririm ben artık.

tüzem yeni girdim msjını gördüm. tatlım yaa benim göbüşte olduğu gibi duruyo valla nası gitcek ne zaman yok olcek bilmem bende süt olsun diye sabahları helva yumurta kesin yiyorum sütüm geliyor ama akşamları gazdan dolayı ayakta ittire ittire içiyoruz tamamen boşaltmıyor doktorumuzda emdir sonra göğsünü sağarak tamamen boşalt yoksa göğüs tam boşalmazsa süt üretmeye başlamaz dedi bizimkide 15 günde 370 gram almış oda zorlamamla 130 gram daha alması gerekiyomuş :26: ama ek gıda vermeyelim anne sütü şimdilik yeterli dedi 4 aylık olunca meyve sularına başlıcaz... canım bide rezene günde 2 kez felan içiyorum o fayda ediyo içmediğim zaman az gibi oluyo bi denesene...

canım taze sarımsak taze soğan(yeşil ve beyaz) ve ciğer ye..ben bunlara devam ediyorum buaralar. öyle helva falan hiç yemedim ben yeşillik ve soğanın faydasını cok gördüm.gecen gün doktorum da ciğer yememi söyledi.sende bi dene istersen inşallah faydası olur

Geçen hafta yemiştim canım,memişlerin dolgunluğundan gece uyanmak zorunda kaldım ama dün yediğimde tık yoktu,demekki hormonal bir mevzu sözkonusu.

Canim ben milkmax aldim eczaneden cok iyigrldi ozellikle yatmadan once yiyorum bir kasik baya doluyor.. bulgur pilavi ve ayranda etkili dene istersen...

E bebekte görmüştüm ebrarım,bi ürün buldum o işe yaramazsa onlardan alacağım.

tuzecim, öncelikle inşallah diyeyim, Allah hepimizin yavrularının yüzünü güldürsün. evet benim kızım biraz büyük çıkmış o fotolarda.ama zaten bir aylıkken iki aylık gelişimindeydi,özellikle boyu uzun. bu ayki kontrolümüze henüz gitmedik ama tahminim bu ay en fazla 700-800 gr almıştır, ben de bu yeter mi değil mi onu düşünüyorum bu aralar.

süt için üzüntünü anlıyorum, ben de hiç öyle bol sütü olan biri değilim. kiminin birinden emerken öteki göğsünden akıyormuş sütler, o bile olmadı pek bende. ben de tavsiye üzerine takviye ürün kullanmaya başladım. linki de şu:
LACTAMİLK | Anne Sütü Arttırıcı Bitkisel Destek Ürünü
normalde tırsarım böyle zayıflama ürünleri vs gibi şeylerden ama hem öneren kişiye biraz güvendim, hem de süt zayıf noktamız sanırım bu sıralar. ben de bu ürünün faydasını gördüm,sütümü artırdı gibi geliyor. içerik aynen humanaya benziyor, sadece bu kapsül. ben de senin gibi humananın faydasından şüpheliyim, hele bu sıcak havalarda hiç içesim gelmiyor. bu kutu bitince bir daha humana da almayacağım. ben de çok su içiyorum ama sürekli birşeyler yemezsem sadece su da işe yaramıyor, yemeden sütüm az oluyor. bunu bebeğimin emiş şeklinden anlıyorum. bu yüzden ben de emzirirken kilo alanlardanım.
ayrıca bahar'a katılıyorum, ben de ciğer vs gibi et yemenin sütü daha doyurucu yaptığını düşünüyorum, yanında da bolca kıvırcık vs yeyince ohhh gelsin sütler.

sen mesleğin sebebiyle bu gruptaki en bilgili annelerden birisin. o yüzden sana söyleyeceklerim büyük ihtimalle bildiğin şeyler ama bir de şunu sormak istiyorum sana, gün içinde çok yoruluyor olabilir misin? bana daha önce bir memur sitesinde de yazdığını söylemiştin. çok vaktini alıyor mu? uzanıp dinlenebildiğin zamanlar oluyor mu? ben gün içinde kızımın çok uykusu gelince yatarak onu emziriyorum sonra onunla 1 saat filan uyuyorum. bu da sütümü çok artırıyor. sonra şu oluyor:
gün içinde dinlenme ----> daha dolu göğüsler----> daha iyi emme, daha iyi karın doyurma-----> tokluğu daha uzun süre yaşama, anneyi rahat bırakma----> daha dolgun göğüsler
bende bu silsile böyle gidiyor işte, emme araları 3 saate yaklaşınca sütüm azaldı sıkıntısı pek yaşamıyorum.

bir de şu su meselesi kafamı karıştırdı. perşembe günü işyerime arkadaşlarımı görmeye gittim. çok özlemişim onları,çok iyi geldi, çok mutlu oldum. o gün çok az su içebildim, takviye ürünlerimi de almadım. buna rağmen göğüslerim çok doluydu, şaştım kaldım. hani suyla ne alakası var o zaman? mutluluk da sütü kesinlikle artırıyor.
bence bu süt meselesi de hem genetik, hem hormonal. tıpkı doğum yapan bazı tiplerin hemen tığ gibi olması gibi.

son olarak, aramızdan kimsenin çıkıp kendini güzel hissettiğini yazdığını görmedim:9: her alışveriş can sıkıntısı olmaya başladı. daha bugün lcw de alışveriş yaptım, aldığım gömlekleri filan görmelisin, çuval gibi. kiloların kalça ve göbekte toplanması kıyafetlerin düzgün durmasını imkansız kılıyor. eşim bebekle fotolarımızı çekiyor, kızıma bakıp ayyy ne şirinnn derken ordan hoppp birden gözüm katlanan göbeğime, kocaman olmuş kalçama takılıyor, canım çok sıkılıyor. ve göbek deliğimin içi hala mosmor, o da ayrı bir kötü görüntü.

Canım bende aksesuar meme uçları var sütümü kesen bunlar.Annemle babam amca çocukları,bi hata edip aşık olmuşlar ve evlenmişler.Rabbime çok şükür bana sadece bu kusuru uygun görmüş.Bebeğim olmasaydı bu uçların olduğundan bile bihaberdim.Oğlumun doğumunun üçüncü günü kolaltlarımdan sütler inince ölüyorum,her yerimden süt akacak zannetmiştim.Bunlar kendini meme sanan uçlar,onlar kullanılmayınca sütü kesiyorlarmış.
Dün bi arkadaşım bi ürün önerdi,hemen almaya gideceğim.Eğer faydalı bulursam sizinla paylaşacağım.Oğlumda karpuz ve vitamalt çok işime yarıyordu.Gün içinde dinleniyorum canım.Eşim sağolsun yemek filan yapamazsan kasma diyor.Şu ayna olayı kötü.Yaza düğünlerde var,gelinlerimiz incecik bi ben böyleyim,inşallah verebilirim.Uzun cevabın ve desteğin için çok teşekkür ederim.

tüzem yeni girdim msjını gördüm. tatlım yaa benim göbüşte olduğu gibi duruyo valla nası gitcek ne zaman yok olcek bilmem bende süt olsun diye sabahları helva yumurta kesin yiyorum sütüm geliyor ama akşamları gazdan dolayı ayakta ittire ittire içiyoruz tamamen boşaltmıyor doktorumuzda emdir sonra göğsünü sağarak tamamen boşalt yoksa göğüs tam boşalmazsa süt üretmeye başlamaz dedi bizimkide 15 günde 370 gram almış oda zorlamamla 130 gram daha alması gerekiyomuş :26: ama ek gıda vermeyelim anne sütü şimdilik yeterli dedi 4 aylık olunca meyve sularına başlıcaz... canım bide rezene günde 2 kez felan içiyorum o fayda ediyo içmediğim zaman az gibi oluyo bi denesene...

Hele bi ek gıdalara geçelim o zaman spora başlayacağım canım,eşime bile sokulamaz oldum,hoş olmuyor diyorum,o bn görmüyorum bile diyor ama o kadınsılığı hissedemiyorum.Rezenem bitmişti,dün aldım.Senin kuzu nasıl,foto bekliyoruz :)

Hele bi ek gıdalara geçelim o zaman spora başlayacağım canım,eşime bile sokulamaz oldum,hoş olmuyor diyorum,o bn görmüyorum bile diyor ama o kadınsılığı hissedemiyorum.Rezenem bitmişti,dün aldım.Senin kuzu nasıl,foto bekliyoruz :)

ah canım yaa olmuyo eski koyduğum cicilerin fotoları silinmiyor onlar gitmeyince yerine foto kaydedilmiyor ...:24:
canım hiç öyle düşünme merak etme eşlerimiz bizim kadar kafalarına takmazlar bizdeki kiloları biz varız şuramız öyle şuramız böyle diye inceleyip duran :37:zati onlar bizi her halimizle seviyolar canımcım kolaymı dünyanın en güzel varlıklarını taşımışız her bi tarafımız değişiyo ama olsun böylede mutlu olalımmmmm hihihi...:46: hadi tüzem gülümse... mutluluk hormonları+sütlü memişler+mutlu annişler+tatlı tosbik bebişler:52:

çay mı içiyor canım_?? ben daha ek hiçbir şeye başlamadım..su dahi vermedim daha..ama zaten bi sürü ilacı var bikarbonatlı su falan alıyor günde 4 kez 1cc. buyüzden su vermeyelim dedi doktor sadece anne sütü emiyor..beni bırakmaması için biberonla hiçbişey verdirtmiyor doktor..ama bizim tabi sıkıntılı oldugundan sanırım..bende kendimce bişey vermeye korkuyorum birazda
gecen gün annemler tatlı bişeylerle emziği alıştır dedier onu bile yaptırtmadım emmezse emmez dedim.(emziğio kadar seviyor olmama ragmen)
Bitek cay veriyorum ek olarak cnm ablam tavsiye etmisti almanyada veriyolarmıs hep memnun da kaldım daha huzurlu uyuyor gibime geliyor tatlıya gelince vermeyi hic düsünmüyorum ek gıdaya gecince bile bakalım yapabilirsem

cNM YA MİNİMUM GÜNDE 20G ALMASI GEREKİYOR DEDİ DOKTORUMUZ BİZİMKİ 21 G ALDI ONA BİLE MAMA VERDİRMEDİ ki seninki bu hesapla benimkinden cok alıyor doktora göre degisiyor yani valla yegenime de doktor bol verdirdi güzel büyüdü ama asırı istahlı oldu simdi durdurmaya calısıyolar 2 yasında 4 yas kilo boyunda

Bitek cay veriyorum ek olarak cnm ablam tavsiye etmisti almanyada veriyolarmıs hep memnun da kaldım daha huzurlu uyuyor gibime geliyor tatlıya gelince vermeyi hic düsünmüyorum ek gıdaya gecince bile bakalım yapabilirsem

cNM YA MİNİMUM GÜNDE 20G ALMASI GEREKİYOR DEDİ DOKTORUMUZ BİZİMKİ 21 G ALDI ONA BİLE MAMA VERDİRMEDİ ki seninki bu hesapla benimkinden cok alıyor doktora göre degisiyor yani valla yegenime de doktor bol verdirdi güzel büyüdü ama asırı istahlı oldu simdi durdurmaya calısıyolar 2 yasında 4 yas kilo boyunda

canım en azmı 20 gr yani maksimum ne kadarki... yani benim doktor ayda 1 kilo alması gerektiğini söyledi bide benim bebiş şu an tam 3 aylık azmı alıyo diye düşünüyodum

bana 6 aya kadar 20-30 g günlük alması normal dedi ki iyi tecrübeli bir doktor memnun bütün tanıdıklarım. gün sayısı ile carpınca 900-1kg ayda alınabilir ama sart degil minumum 600 g alsın yeter

bana 6 aya kadar 20-30 g günlük alması normal dedi ki iyi tecrübeli bir doktor memnun bütün tanıdıklarım. gün sayısı ile carpınca 900-1kg ayda alınabilir ama sart degil minumum 600 g alsın yeter

anladım canım sağol yorumun için ... bizim doktor sabit fikirli gibi geldi yani oysaki sağlık ocağına götürdüğümde bu ay 500 gram anca alır belki hiç almayadabilir demişti artık hareketleniyolar kilo almazsa tedirgin olma dedi ama doktorda böyle dedi kafa karıştı haliyle :37:

Kızlar ben topiğin son annesiyim ya, ikinci ay kontrolümüze bu haftaiçi gideceğiz. İkinci ay sonunda sağlık ocağında yapılan aşılar hangileriydi, aklımda tutamadım, söyler misiniz? Biri tüberkülozdu sanki ama?

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Back
X