2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar ben topiğin son annesiyim ya, ikinci ay kontrolümüze bu haftaiçi gideceğiz. İkinci ay sonunda sağlık ocağında yapılan aşılar hangileriydi, aklımda tutamadım, söyler misiniz? Biri tüberkülozdu sanki ama?

canım 2. ayda şimdi karta baktımda bcg ,difteri boğmaca tetanoz son olarak da pnömokok aşısı var. üçüncü ayımızda isteğe göre rota aşısı biz olduk iğne sanıyodum ağız yoluyla veriliyomuş. şırıngayla yavaş yavaş içirdi...

bugün paşamın 3 aylık kontrolü vardı 62.5 boyu 6.850 grm da kilosu normal dedi ebe ama sizce nasıl 3.15 gram 49 cm boyuydu doğduğunda :nazar::nazar::nazar::nazar:

yani ayda 1 kilo 3 cm boy baş çevreside 1.5 cm olmalıymış aslında çok bilinmiş iyi bir doktor inan oğluşun incelenmedik bir yeri kalmadı bakalım sağlıklı olsunda :nazar: gerisi önemli değil...

ya senin doktorun dedigine göre benim kız da az gelisiyo ama bakıyorum cok hareketli fıldır fıldır gözler cin gibi saglıklı olmasa yedigi yetmese oyle yapmaz masallah bence kafana takma 1kg yu doldurmadı diye 700- 800 g alsın kafi 1kg da alırsa güzel olur hani ama olmasa da gelismedi demek degil

bugün paşamın 3 aylık kontrolü vardı 62.5 boyu 6.850 grm da kilosu normal dedi ebe ama sizce nasıl 3.15 gram 49 cm boyuydu doğduğunda :nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm boy kilo cetvelleri var oraya bakabilirsin ama bence güzel büyümüs masallah:nazar:

ya senin doktorun dedigine göre benim kız da az gelisiyo ama bakıyorum cok hareketli fıldır fıldır gözler cin gibi saglıklı olmasa yedigi yetmese oyle yapmaz masallah bence kafana takma 1kg yu doldurmadı diye 700- 800 g alsın kafi 1kg da alırsa güzel olur hani ama olmasa da gelismedi demek degil

cnm boy kilo cetvelleri var oraya bakabilirsin ama bence güzel büyümüs masallah:nazar:

doğru diyosun canım yani benim oğlanda maşallah ayağa kaldırdıkmı yere bi basıyo :nazar::nazar::nazar:
canı olmasa basarmı dedimya her şey normal bi100 200 az olsun sağlıklı olsun :15:

canım 2. ayda şimdi karta baktımda bcg ,difteri boğmaca tetanoz son olarak da pnömokok aşısı var. üçüncü ayımızda isteğe göre rota aşısı biz olduk iğne sanıyodum ağız yoluyla veriliyomuş. şırıngayla yavaş yavaş içirdi...

Canım teşekkür ederim bilgi verdiğin için. ben de baktım aşı kartına 4 tane aşı gözüküyor 2. Ayda ama sağlık ocağında hangileri yapılıyor, hangileri isteğe bağlı onu merak ettim de size sorayım dedim.

Canım ben de senin gibi düşünüyorum, henüz kontrole gitmedik ben evdeki tartıyla anlamaya çalışıyorum kızımın aldığı kiloyu ve benimk de bu ay 700-800 gr aldı gibi geliyor. Ben de 1 kg alsın istiyordum ama kızım ne kadar emerse o kadar kaka yapıyor onu fark ettim. Keyfi yerinde, iştahı da. Hareketli de, huzursuzluğu yok. Bebek 1 kg yu doldurmadı diye üzülürsek var olan sütümüz de azalır, sütüm yaramıyor yanılgısına düşeriz. Aman dikkat...

Canım teşekkür ederim bilgi verdiğin için. ben de baktım aşı kartına 4 tane aşı gözüküyor 2. Ayda ama sağlık ocağında hangileri yapılıyor, hangileri isteğe bağlı onu merak ettim de size sorayım dedim.

canım benim, o saydıklarımın rota aşısı isteğe bağlı olup diğer yazdıklarımın hepsi zorunlu yani 2. ayda 2 bacak 1 koldan vuruluyo hepsi bir günde olup bitiyo...:34:

ruzgar 700 gr aldı 4 cm uzadı bu ay persantılımız yuksek olmasına ragmen 500 gr eksıgımız var buna ragmen drumuz sadece anne sutune devam dedı bu arada ben dıyete basladım dr da ızın verdı yag seker un kısaca karbonhıdrat alımının sutune etkısı yok dedı bende 5 gundur dıyetteyım

ruzgar 700 gr aldı 4 cm uzadı bu ay persantılımız yuksek olmasına ragmen 500 gr eksıgımız var buna ragmen drumuz sadece anne sutune devam dedı bu arada ben dıyete basladım dr da ızın verdı yag seker un kısaca karbonhıdrat alımının sutune etkısı yok dedı bende 5 gundur dıyetteyım

şuan cnm kaç kilo bebeğin biz seninle aynı gün doğum yaptık ya ondan soruyorum?

7 kılo 66 cm:nazar::nazar::nazar::nazar: ama dogum kılomuz fazla oldugu ıcın bu kılodayız tabı yoksa 2800 falan aldı 3 ayda

maşallah rüzgara:nazar:
bizim boyumuzu doğunca ölçmediler kalça çıkığına neden oluyor diye.malesef öğrenemedik.o yüzden aile hekimi de ölçmüyor.ölçsede farkı anlayamayacağız zaten ilk ölçüm olmadığı için

$922758_463081473771496_779350338_n.webp maşallahhh oğlumaaaaa...7.600 gr 69 cm m

yani ayda 1 kilo 3 cm boy baş çevreside 1.5 cm olmalıymış aslında çok bilinmiş iyi bir doktor inan oğluşun incelenmedik bir yeri kalmadı bakalım sağlıklı olsunda :nazar: gerisi önemli değil...

Canım ayda bir kilo devam ederse yaşında 12 kilo olur,oda bildiğin tosuncuk olur.Anne sütü bebeğin metabolizmasına bağlı olarak bebeğe özel üretiliyormuş.Mesela memeler bile akıllıymış,diyelimki sigara içiyoruz,eğer memeler nikotini süzemezse sütü azaltıyormuş,Allah bebeği korumak için böyle bir sistem yaratmış.Ben bu memelerden korktum valla :)

Bu arada eymen paşamızı hala göremedik,foto yok.

Back
X