- Konu Sahibi papatya3459
- #43.881
canım geçmiş olsun...bazı yapacağın egzersizler var...benm duyduğum idrar torbası sarkması için yapılan egzersiz idrarını yaparken hemen yapma tutup tutup yap bunun idrar torbasını kuvvetlendirdiğini duymuştum...bu arada ben kiliste oturuyorum,antepten daha yakınız suriyeye...bizim burası çok sakin,herkesin birbirini bildiği,hırsızlık olayları olmayan sakin bi şehirdikızlar moralim çok bozuukk.. dün 3. ay kontrolümüz vardı oğlum sadece 500 gram almış ona ayrı bir üzüldüm bugünde ben kadın hastalıkları ve doğum bölümüne gittim, maleseff ki normal doğumun sıkıntısı olan idrar torbası sarkması olmuşcanım çok sıkıldı.. birdahaki doğum normal olamaz sezeryan olmak zorundasınız dedi düşünmüyorum 2. çocuk zaten ama hayatın da ne göstereceğini bilemeyiz rabbim nasip ederse bilemem tabi.. işe başlamadan da bir çözüm bulmam gerek :
(

canım sanada geçmiş olsun...benm bebiş başını kaldırıyo,darısı sennkine..bence evde bol bol sende egzersiz yaptır bebişine,inşlh faydası olur..kızlar bugun oglumun 3. ay kontrolu vardı oglumun basını dik tutmadıgını söyledm hastaneye götürmemi söyledi saglık ocagı. birde benim oglumun uyluk yeri derler ya pörçük yeride derler omurun bittigi poponun basladıgı arada morluk vardı onuda gösterim dedim dra gittik basını dik tutması gerekir en azından cabalaması lazım dedi ama benim oglum cabalamıo. ellerinden tutup cekioz kafa arkaya düsüyor canım cok sıkkın dr kafatası ultrason verdi belindeki morluk içinde spinal usg verdi bel acıklıgı olabilkir dedi. ama cok sükür ikiside normal cıktı basını tutamaması içinde 15 gün bekleyelim hala tutmazsa nöroloji görmesi sart dedi.bel acıklıgı verdigi ultrasonda kesin görülmezmis uyutup mr cekilecekmiş ilerde 6 aylık olunca morluk gitmezse emar da cektircez ama önemli olan basını tutması insalah tutar 15 gün içinde cok canım sıkıldı ama geri diyorum daha küçük belkide ondandr sizin bebecikler ne alemde iyilerdir insalah baslarını tutabiliyorlar demi ne yapcam bilmiyorum masalah boyu kilosu çok iyi 7 kg ya yakın 71 cm ama bu ay 200 gr almıs sadece kilo önemli degil saglıgı yerinde olsun bebişlerimizin insallah
kumpicim geçmş olsun..biz aşımızı yaptırdık,bende 3 aşı ağır gelir,çok ateşlenir die düşündüm ama ateşimiz olmadı çok şükür...hemşirelerde dedi zaten ''artık eski aşılar gibi ateş yapmıyo dediler''ama biz rota aşısını yaptırmadık...belkide o yapmıştır...Dunden beri bana birseyler sorup cevaplayamadigim tum arkadaslarimdan ozur dilerim, annemdeyim,cepten baglaniyorum takip edip tek tek yazmak biraz zor oluyor.
kizimin dun aksamdan beri atesi bir cikiyor bir iniyor, tetikteyim. Asilarin hepsini birden yaptirdigimiz icin cevremizce cok elestirildik, atesi ciktigi icin babasiyla ben zaten uzgun oldugumuzdan bu laflar iyice sinirimizi bozdu. Esim islerini cok zor ayarladigindan dun doktora da sorarak rota asisini da yaptiralim dedik ama onun icin mi ateslendi bilmiyoruz. Cevremizde 2.ayin 3 asisini birden yaptirip atesi cikan bebek yok, keske rota asisini 3. Aya biraksaydik. Damlacik diye birsey olmaz dedik. Gerci belki bu atesin bacaga yapilan asilardan biriyle ilgisi vardir.
aranizdan bebegi asilarda ateslenen var mi? Ne zaman gecer bu ates?su anda 37.5 larda seyrediyor, 1 cay kasigi calpol veriyorum.