Canım valla umarım hamile değilsindir diye başlayayım. Birkaç şey söyliycem, birincisi sadece emziriyor olman seni gebelikten asla korumaz, bildiğim kadarıyla sütün koruması denilen şeyin olması için hem sadece emziriyor hem de hiç adet olmamış olman gerekiyor. Sen gayet güzel adet görmüşsün, hem de 5-6 gün. Benim şahsen ilk adetim lekelenme şeklinde oldu, bir iki gün anca sürdü. Senin vücudun bayağı hızlı toparlanıyor sanırım. İkincisi içine boşalma olmadan da hamile kalabilirsin, bazen önsevişme sırasında erkekten gelen sıvılarda da hamile kalmaya yeterli sperm bulunur. Üçüncüsü ertesi gün hapı kullandığı halde senin durumunda olup hamile kalan arkadaşım var.
Ayrıca, eşin acaba bebeğinizle yeterince zaman geçiriyor mu? Bu kadar küçük bir bebek varken ne demek ben bir tane daha istiyorum? Ayrıca sen onun senin ifadenle tohumlarını içine ekmeyeceğine nasıl bu kadar güvendin ki? Yerinde olsam, eğer o kondom kullanmıyorsa gider iğne vurulurum. Böyle ertesi gün haplarıyla olacak iş değil çünkü. Olur ya hamile kalırsan bebeğin ne kadar az anne sütü alır hiç düşündün mü? Hamile kalırsan bebeğini emzirmeyi bırakmak zorunda kalırsın, vücudun hem emzirmeyi hem yeni bebeği kabul etmez. Sonra üzülürsün. Yoksa iki bebek büyütmek zordur filan, onu geçtim, herkesin kendi bileceği iş de... Bebeğini erkenden memeden kesmek zorunda kalmak en kötüsü bence. Tüm uzmanlar bir bebek için en idealinin iki sene anne sütü alması olduğunu söylerken daha tedbirli olmakta fayda var derim.