2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar sizn saçlarınızda dökülüyor mu benim çok dökülüyor 1 haftadırki kel kalıcam yakında avuç avuç gidiyorlar hamileyken bile bu kadar çok dökülmemişti annnemler bebek tanıdıkça saçlarında dökülecek demişti benim paşa şimdi beni tanımaya mı başladı yani

Benimde saçlarım çok dökülüyor. Hamileyken hiç dökülmemişti, belki vitamin desteği aldığım içindi. Doktorum ve çevrem 1 yılda ancak toparlar dedi. Bende şampuanımı değiştirdim, bakım kremi aldım bakalım değişecek mi?
Annenlerin söylediklerini ilk kez duydum, doğrudur belki de benim kızım 1. ayında beni tanımaya başladı şimdi resmime bile gülüyor:)

arkadaşlar bebeklerinizi dışarı çıkarırken güneş koruyucu sürüyormusunuz? bizim doktor kesinlikle sürmeyin dedi,bebek güneş ışığını alsın koruyucu ile alamaz dedi.ama sıcaklar geliyor,bu çocuk yanacak.nasıl olacak bilmiyorum?

herkese merhaba
bugün sünnet kontrolümüze gittik gayet güzel iyileşiyor dedi dr.5.gün bugün banyosunuda yapıcaz.yaptırmayı düşünen arkadaşlar tavsiye ederim kesinlikle hem çocuk hiç bişey anlamadan olup bitiyor hemde iyileşme süreci çok rahat.bir krem vardı onu sürüyorduk başka bişeyi yok,bezini sürekli bağladık,kucağımıza da sürekli aldık yani çok rahat geçti.
saçı dökülenler kervanına bende katıldım yaklaşık 1 haftadır gitmeye başladı hamilelekten bu yana doldunlaşmıştı ama sanırım onlarda gidecek :((
ben de henüz adet olmadım dr kontrolde henüzolmicak gibisin ded bakalım beklicez
bebeği tüylüarkadaşlar arasında bende varım kulaklarının üst kısımları bile doluydu doğduğunda ama yavaş yavaş dökülüyor,alnında aynı şekilde,hepsigidecek allahın izniyle.
hocapoli aklıma geldikçe ayşenaza dua ediyorum rabbim şifa versin inşallah.
perşembe 3 ay kontrolüne gidicez çok merak ediyorum kilo ve boyu bakalım paylaşırım burdan

pofıkcı hayırlı olsun ıse basladın tekrar uzulme onun ıyılıgı ıcın clısmak zorundasın ve ılk calısan anne olmadıgını dusun bısekılde herkes adapte oluyor keske ımkanlar el verse de anneler calısma sa :(

bu arad bebk tuylerınden bahsetmıssınız arkdasımın bebegı oyleydı baya doktu masallah ruzgar malum sarısın oldugu ıcın bırakın tuyyu sacı bıle yenı cıkıyor kuzumun ama mınık mınık saclarımız var uzadıkca mutlu oluyorum :D

canım ben doğumdan hemen sonra adet oldum hala her ay adet oluyorum.doktorum bana çocuk istemiyorsan kesin çözüm aylık iğne dedi bende her ay iğne oluyorum.sizlerede tavsiye ederim.annesütü olanlar kesinlikle hap almayın bebeğin süt kalitesi bozuluyor sütten kesilmesini sağlıyor canım.sağlık ocaklarındada aylık iğneleri ebeler yapıyolar.bilginiz olsun canım

Cnm ben yeni evlendigimde igne olmustum ve tüm adet düzenimi bozdu sonra ilacla tedavi olmak zorunda kaldım. Haplarla 1 günde aldıgın hormonu aylık ignede 30 günlügü bir anda alıyorsun. Yani cbk bozulan adet düzeni olan arkadaslar ihtiyatlı davransın.

kızlar benim bi haftadır kahverengi akıntım var keseyi grdük ama düşük tehlikesi var sizden böyle olup sonra atlatan varmı lütfen yardım edin :((((

hayırlı uğurlu olsun öncelikle.Allah kucağınıza almayı nasip etsin. şu an benim arkadaşım hamile 13 haftalık 5 haftadır yatıyo kanaması vardı nerdeyse bitti artık. inşallah sen de atlatırsın. bol bol dinlen arkadaşım sürekli yatıyor.

hayırlı uğurlu olsun öncelikle.Allah kucağınıza almayı nasip etsin. şu an benim arkadaşım hamile 13 haftalık 5 haftadır yatıyo kanaması vardı nerdeyse bitti artık. inşallah sen de atlatırsın. bol bol dinlen arkadaşım sürekli yatıyor.

tşk ediyorum cnm inş sağlıklı kucağımıza almayıı allah nasip eder ende yatmaya çalışıyorum nşş atlatırım ya

arkadaşlar bebeklerinizi dışarı çıkarırken güneş koruyucu sürüyormusunuz? bizim doktor kesinlikle sürmeyin dedi,bebek güneş ışığını alsın koruyucu ile alamaz dedi.ama sıcaklar geliyor,bu çocuk yanacak.nasıl olacak bilmiyorum?

Ben koruyucu filan sürmüyorum. Bir kere herşeyden önce öğle vakti kızımı dışarı çıkarmıyorum. Mecburiyetten çıktığımızda genelde arabayla yolculuk ettiğimizden güneşe maruz kalmıyoruz. Kızımı gezinti için ikindi vakti dışarı çıkarıyorum, bebek arabasının tentesi başını zaten koruyor, bacaklarına güneş gelmesi de kemiklerini güçlendirir diye özellikle amaçladığım birşey. Başına güneş geçmesin diye bir şapka alnabilir belki ama deniz kenarına filan gitmediğim sürece normal günlük yaşantısında krem filan kullanmam. Güneş demek D vitamini demek, hatta d vitaminini kullanıyorduk ya 3 damla, bildiğim kadarıyla onu azaltabilirsin artık. D vitaminine doktor vitamini diyen bile var, o kadar faydalı.
Şuna bir baksana canım:
http://hastane.omu.edu.tr/saglikli-bilgiler/endokrin-belgeler/D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ.pdf

Son düzenleme:
$canım kızım.webp işte benim minik kızım :nazar:

ben bu gün iş başı yaptım çok duygusalım. ağlamaklıyım. Kızım anneannesinde..:(:(:(

canım işbaşı yapmışsın hayırlı olsun..üzülme en azından annen bakıyor bisüre sonra mutlaka rayına oturacaktır..hem önemli olan bebeklerimizle cok zaman gecirmek degil kaliteli zaman gecirmek..mutlaka gözünün önünden gitmiyordur ama iyi olsunlarda aksama görsende olur

kızlar sizn saçlarınızda dökülüyor mu benim çok dökülüyor 1 haftadırki kel kalıcam yakında avuç avuç gidiyorlar hamileyken bile bu kadar çok dökülmemişti annnemler bebek tanıdıkça saçlarında dökülecek demişti benim paşa şimdi beni tanımaya mı başladı yani

aaa canım bende hiç öyle bişey yok..sacımda dökülmüyor neden acaba? gercekten mi annenlerin dediği gibi acaba..ama bence bi doktora görün derim..cocuk tanıdıkca sac mı dökülür ki?? ikinci cocugu olanlar bilir bunu ama ?

Back
X