2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar ek gıdalarda bıraz hızlı gıtmıyormusunuz? bızım sadece belırlı meyvelerın suyuna musademız var oda max. 75 ml (16 tatlı kasıgı)
yogurt bebe bıskuvısı ıcın erken bence , bazı dr lar 1 yasına dek ınek sutu zararlı dıye sut ve turevlerını vermıyor bırde en ıyısını sız bılırsınız tabı de benım fıkrım bırden yukleme yapılmamalı bebeklere agır gelebılır

biz hiç anne sütü almadık onun için geçtik ek gıdaya doktorumuz artık belli vitaminler alması şart dedi onuda belirteyim yanlış anlaşılmasın...o yüzden sizden tarif istedim kendi yaptığım çorbalardan vermiyorum zaten bebek mamasıyla hazırlanıyo çorbaları şuan farklı tarifler iyi olurdu çok bilmiyorum çünkü ama internette bir kaç sitede buldum denicem bakalım

bizde o kaşık mamalarından kullanıyoruz. meyve suyu sebze püresi yaptım. havuç kabak yaptığımda yedi ama içine patates de koyunca sevmedi. siz nasıl çorba içiyosunuz dişleriniz nasıl oldu

ben hazır hiçbirşey kullanmıyorum.armutlu toz mamalardan az koyuyorum yoğurt koyuyorum bebek bisküvisi tatlandırmak için kullanıyorum sıcak su ekleyip çorba yapıyorum.ama yağ kullanmıcam 6 aya kadar.sebzeleri haşlayıp püre olarak veriyorum yiyiyor çok şükür.elma nektar muz püresine bayılıyor.bir de keçi sütü aldım ama daha denemedim çok yararı var diye duydum bakalım şifa olur inşallah paşama.

selam canım çıkmak üzere galiba elimi sürtünce çok ağlamaya başladı artık...meyve püresi verdiğim için hiç meyve suyu denemedik daha

biz hiç anne sütü almadık onun için geçtik ek gıdaya doktorumuz artık belli vitaminler alması şart dedi onuda belirteyim yanlış anlaşılmasın...o yüzden sizden tarif istedim kendi yaptığım çorbalardan vermiyorum zaten bebek mamasıyla hazırlanıyo çorbaları şuan farklı tarifler iyi olurdu çok bilmiyorum çünkü ama internette bir kaç sitede buldum denicem bakalım
uf cok kızdım dr una ne demeye 4 aydır senı stres yaptı dıs cıkartıyonuz dıyeee :(( dıs cıkarma dakı huysuzluk aylar suren bır huysuzluk olmazkı 2-3 gun 1 hafta surer ve patlar her yenı dıste tekrar basa done rbazende anlamazsın bıle ,..... kabarıklık bızımde cok fazla ama 7. aydan once bekleme dedı dr . bakalım abısıde 9 aylık cıkarmıstı

ben patates prınc havuc ıcıne mevsım sebzelerı 50 gr. et atıp haslayıp blendr yapardım bıraz daha buyuynce mercımek corbası yapar gıbı ıcıne sebze eklerdım en son da nane o kotu tadı kapatıyor

bugün 4. ay aşımızıda şükür vurulduk yalnız akşama doğru çok huysuzlaştı mızmızlandı durdu... şu an hala mızmızlanıyor,kızlar sizin bebişlerde huysuzluk oldumu aşı sonrası:37:

biz sünnet sadece mevlütünü de yapmıcam yoksa kalır ilerde düğünü üzülürüm sonra biz tayinciyiz urfadan seneye hayırlısıyla gidelimde ğlanda biraz dhaa büyüsün düğün öle yaparız artık[/QU
hayırlısıyla bi atlatalım düğün ne zaman istersen olur canım bebişlerin sağlığı daha önemli oğluşun biraz büyür rahat rahat yaparsınız... :8:

bayanlar biraz konu dışı oldu ama doğum kilolarınız gittimi ben hala hasta olmadığım için mi bilmiyorum çok hafif göbeğim var ve şişlik hissediyorum..tüm gün bir iki bisküvi ve yanında yeşil çaydan başka birşey içmiyorum çok şükür bizim oğlan gece uyuduğu içinde gece ancak yürüyebiliyorum babasına bırakıp ...varmı tavsiyesi olan göbeğim olduğu gibi kaldı denbilir daha yeni yani başladım diyet ve spora ama tavsiyesi olan varmı ?..daha 21 yaşındayım ve açıkçası göbeğim gitmezse böyle kalcağımdan şüpheliyim ...çünkü yemeyi seven biriyim:)

CNM ben ek gıdaya gecmedim daha ama sen havuc deyince aklıma geldi ablamdan biliyorum cocuk biraz turunculasırsa korkma sakın havucu biraz fazla tüketince bikac gün kerotenden dolayı bebegin rengi turunculasabiliyo biraz hbrin ola :d
sağol canııııııımmm valla benim oğlan sarı oluncamı ne baktım yok ama bir kaka yapmış turuncu ötesi :9:

canım benimde 3 kilom kaldı 17 kilo almıştım ben biraz pilates yaptım biraz evde yürüyüş yaptım leslie sansone walk at home videolarına bak youtubeden bi ara zumba dansı yaptım kafama gör şimdi yediklerime dikkat ediyorum belki de emzirdiğim için gitti ama spor da sıkılştırdı

bugün 4. ay aşımızıda şükür vurulduk yalnız akşama doğru çok huysuzlaştı mızmızlandı durdu... şu an hala mızmızlanıyor,kızlar sizin bebişlerde huysuzluk oldumu aşı sonrası:37:
oldu malesef :(
bayanlar biraz konu dışı oldu ama doğum kilolarınız gittimi ben hala hasta olmadığım için mi bilmiyorum çok hafif göbeğim var ve şişlik hissediyorum..tüm gün bir iki bisküvi ve yanında yeşil çaydan başka birşey içmiyorum çok şükür bizim oğlan gece uyuduğu içinde gece ancak yürüyebiliyorum babasına bırakıp ...varmı tavsiyesi olan göbeğim olduğu gibi kaldı denbilir daha yeni yani başladım diyet ve spora ama tavsiyesi olan varmı ?..daha 21 yaşındayım ve açıkçası göbeğim gitmezse böyle kalcağımdan şüpheliyim ...çünkü yemeyi seven biriyim:)
ben 24 kılo aldım hala 7 kılo fazlam var 1 aydr dıkkat edıyorum yedıklerıme 5 kılo verdım sukur

bana da verdiler damla geçen hafta oğluma kan tahlili yapıldı şu an için sıkıntı yok. ayrıca başlayacağımız zamanda sağlık ocağının verdiğini kullanmayacağım. ankarada çalışan ebe bir arkadaşım var. bakanlığın verdiğini kullanma kendin al onlarda çok sıkıntı çıktı toplatıldı bi kısmı dedi.sizlerin de bilgisi olsun.

ben vermeyecegım dr umuz tahlıl yapılmadan verılmesını anlamsız buluyor saglık bakanlıgının rutın uygulamasıymıs kan damlası

bana da verdiler damla geçen hafta oğluma kan tahlili yapıldı şu an için sıkıntı yok. ayrıca başlayacağımız zamanda sağlık ocağının verdiğini kullanmayacağım. ankarada çalışan ebe bir arkadaşım var. bakanlığın verdiğini kullanma kendin al onlarda çok sıkıntı çıktı toplatıldı bi kısmı dedi.sizlerin de bilgisi olsun.
sağlık ocağından ferrum damla yazmışlar kağıda, eczacı santafer verdi artık ferrum yok dedi bende bi doktorumla görüşüyümde ona göre kullanayım. ilk 2 3 gün ishal yapıyomuş

kızlar bide sağlık ocağından ferrum damla verdiler kan şurubu 4. aydan sonra başlanılıyor dedi sanki erken değilmiki...

bugun benim oglumunda asısı vardı ve tüm gün huysuzdu ilk bebegimde kullandım kan ilacı ama kacıncı ay unuttugum için bugun sordum erken dedi 5.ci ay asısında baslıcaz dedi hemsire. biz 4.cü ayımızı bitirdik cok sükür rabbim tüm bebişlere saglıklı uzun ömürler versin

bugun benim oglumunda asısı vardı ve tüm gün huysuzdu ilk bebegimde kullandım kan ilacı ama kacıncı ay unuttugum için bugun sordum erken dedi 5.ci ay asısında baslıcaz dedi hemsire. biz 4.cü ayımızı bitirdik cok sükür rabbim tüm bebişlere saglıklı uzun ömürler versin
5. ay ası yokkı 6. ay dıye bılıyorum ben asıyı

ben ilk bebegimde 5.ci ay bitince yapıp bilendırle süzme haline getiriodum az az yap 1 patates 3 kasık pirinc cok kücük havuc ve su tamamen pisince bilendırla ez kesinlikle tuz yag salca atma soguyunca yedir baska farklı yap 8.ci ayda ben ıspanak corbası bulgurla patates le yapıp yediriodum masallah ilk bebegim cok güclü evdeki gıdalardan az az yap yeterki yag tuz olmasın ve salca öyle demişti dr sebzelerden karnıbahardan bile yapıodum bu oglumada yapacam ama en azından 5 ay bitmeli

3 şubat doğumluyuz.sebzeleri haşlayıp püre yaparak yoğurdun içine katarak veriyorum.yağ tuz kullanmıyorum.o şekilde güzel yiyiyor.8 tane dişi kabarık patlamalarını bekliyoruz bakalım.

insaalah cabuk atlatırsınız diş olayını benm büyük oglum 10 ay bitti hepsini birden sırayla cıkardı cok kilo kaybetti ateslendi zor bi sürectü ama erken diş cıkaran bebekler sanırım fazla zorlanmıo cevremdekilere baktıgmda öyle duyuyorm insallah senn bebişte kolayca cıkarr

Back
X