2013 te kurtaj olanlar burda yaşadıklarımızı paylaşalım..

hadi yaa :26:
demek ki ben insaflılara denk geldim canım. Bir de tanıdığım var benim fakültede, o ayarlamıştı bu randevuyu. Belki de o olmasaydı yapmazlardı benimkini de
Doktorların çoğu robot gibi olmuşlar, ruhları duyguları alınmış
Kendileri de aynı şeyi yaşadıklarında acaba 2-3 kez canlarının yanmasını bekliyorlar mı?
sen hamile kalmadan önce kendine iyi bir kadın doğumcu bul, onun gözetiiminde hamile kalıp devam et bence. belki önlem olarak aspirin fln verir hamile kalınca hem.

canım ben hamile kalmadan önce ağrılarım için sürekli aspirin almıştım doktora da dedim ben uzun suredır bebek istiyoduk ama aspirin kullandıktan sonra oldu belkı rastlantıdır dedim ama yok dinlemedi bile neyse hayırlısı ben bu aralar bıde gelen misafirlerle uğraşıyorum pestilim çıkıyo valla 3 gundur misafir var dı yarın yine var .off bi eşimle tek oturup muhabet edemedik bu konu uzerine neyse kısmet senın tahlıl sonuçların çıkınca haber ver canım inş bişey yoktur.

Kızlar merhaba hepinize çok geçmiş olsun.sizinle aynı şeyleri yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum.rabbim bir daha yaşatmasın.ancak bazı önlemler almalısınız.o hastanelerin 3 düşüğü bekle sonra taparız testleri demeleri vicdansızlık.bana da aynısını dediler ancak ben gittim ve özel bir hastanede yaptırdım gereken testleri ve sonuç kan pıhtılaşması sorunu (çaresi hamilelik süresince iğne).hem de 2.gebeliğimi öğrenmeden 3-5 gün önce yaptırmıştım.eğer yapmasaydım belki sorunu öğrenmeyecek ve tekrar kayıp yaşayacaktım.herşey Rabb'imden tabi ama yine de siz önleminizi alın.rabbim yardımcınız olsun.

Kizlar.ne guzel nedenini ve tedavisini aramaya baslamisinizz cok sevindim bu bile huznunuzu dagitir.ben daha bir hafta sonra kontrole gidecem.Benim sanirim bos gebelikti ve doktorum bu gebelige has bise olarak gordu yasanmis ve saglikla sonuclanan bir gebeligim oldugu icin herhangi bir onlem almayacaktir ama ben zaten herseyi Allaha biraktim neylerse guzel eyler kismet.Dun oğlum gelip aanneeee karninda kardesim yokmuuuu var gibi amaa dediii icim yandi oglum cok ama cok istiyordu gece boyu agladim ona belli etmeden..Ilkide zor ikincisi ucunsude..en cok sabirsizlikla kardes bekleyen ogluma laf anlatabilmek zor..Ben herseyi rabbime biraktim doktorun verdiği vitaminlari iciyorum folik asitide hic birakmayacagim ilk adet dongumden sonra korunmayacagim rabbim yeterki ol desin.Hayirlisi ile uygun gordugu vakitte olacaktır
Bu arada kizlar ben bu morelle kuafore gittim sacimi saridan siyaha donderip bu yasima kadar kestirdigim en kisa sac modeli kestirdim esim saskinlikla ne yaptin sen dedi omuzlarima kadar dökülen sacim bildigin kut:)))) kuafforede ne yapiyosan yap dedim bu kadar alayim bu iyimi ben herseye iyi iyi deyip dururken islem bitti sac yok:)))Iste boyle atlatmaya ve unutmaya cabaliyorum artik ne kadar basarirsam onume bakacagim artik
Ve allah kismet ederse hamile kalirsam asla ama asla nette girip arastirma yapmayacagim ben hep kendim kurdum dis gebeligi okudum acaba dedim yok kese gorundu bos gebeligi okudum arastirdim olabilirmiyim dedim al oldum iste resmen cektim kendime ama artik olumsuz dusunmeyecegim diger hamileligime vitaminleri birakmadan calismalara baslayacagim ve allahin izniyle saglikla bitirecegim ay ne cok yazdim dilim düstu...:)))insallah hepimixin karni bebisle dolacak aminnnnn

cnaım hayırlı olsun çok sevindim tekrar hamile olmana.canım ben kırıkkaledeyım burda bu testı yapan hastane yok tıp fakultesı yapıyo o da 2.düşüğümüzü bekliyo sen nerde yaptırdım ne kadar ödedin. bide canım ikinci bebeğini nezaman sonra oldu

Canım ben de bingöldeydim ancak Kayseri'de yaptırdım.hastaneler isimlerine göre para istiyorlar.1000tl diyen bile oldu ancak son anda 300 tlye buldum başka hastanede.3 ay korunmadan sonra tekrar istedik ancak 3 ayın üzerine 4 ay daha geçti ve ancak hamile kalabildim.rabbime şükürler olsun ki mucizemi kucağıma aldım.o zamanlar o kabus gibi günler hiç bitmeyecek gibi geliyordu.korkular,umutsuzluk....ama herşey düzelecek inşallah.rabbim yavrunun kardeşini gönderdiğinde bir nebze hafifletecek acını. allah yar ve yardımcınız olsun.inşallah güzel haberlerinizi alırız.

selam kızlar.inanın bende çok kötüyüm galiba düşük yapıyorum.ben hep 32 33 te adet olurum biraz polikistik ve prolaktin vardı.neyse dostınex alıyorum epeydir.geöçen ay 27.gün adet oldum dedim düzene girdi herhalde.yumurtlama zamanı çalışmalar devam.18.gün ki hala yumurtlama dönemi kahve lekeler gelince 19.gün doktoruma gittim beta hcg 132 gebesin dedi uçtuk havalara çünkü eşim varikosel ameliyatı oldu 3ay kontrole gerek bile kalmadı dedik.lekem için progestan verdi.2 gün sonra gel dedi.dün gittim lekeler yine var 123e düşmüş.çok üzüldük.cumartesi tekrar gidicem.bu kadar erken nasıl kaldım dedim geçen aydan yumurtlamışsındır dedi ben iki kez mi yumurtluyorum progestanı içmeye devam dedi.kafam allak bullak başına gelen nolur yazsın.ben bu ay için çok çalıştım geçen ayın yumurtası belliki adet sonunda çatlamış diğer yumurtalar da döllenirse ya o zaman ne olacak...YARDIMMMMM.......

canım kromozom analizini yaptırdın mı? o da bu fiyata dahil mi? bir de ne kadar zamanda çıktı sonuçlar. Ben sadece faktörlere baktırdım, ama kromozom analizini de yaptırmak istiyorum, o yüzden sordum. Birde yaptırdığın hastanede genetik bölümü var mı? yoksa nasıl yaptırdın kadın doğum fln mı istedi, anlatır mısın?

geçmiş olsun canım, en hayırlısı neyse öyle olsun hakkınızda. sen progestanı kullanmaya devam et madem, kontrole çağırmıştır doktorun, o zaman herşey netleşir zaten...

canım doktorun ters bişey dememiş hala.. Umudunu kaybetip negatif düşünme lütfen.. Kötü düşünürsen kötüyü çagırırsın. Herşeyin hayırlısı de oluruna bırak inşallah güzel neticeler alırsın. Ama almasanda (ki ummarım alırsın)demekki hamile kalabiliyorsun önüne bakarsın.üzülme demek kolay diyeceksın bende öyle diyordum ama acı bir yaşanmışlıgım var ve seni çok iyi anlıyorum bizi haberdar et oldumu cumartesi ve güçlü dur...

bece doktorların duyguları alınmış çok umursamzlar acını bile anlayamıyorlar ne var ki canım alt tarafı kürtaj oldun düşük yaptın basit birşey onlar için..kendi yürekleri yanmıyor sonuçta.. Hatta benim doktorum kurtaja alındığım esnada guya avunmam adına '' sen tedavi ile kalmadın aşılama değil tüp bebek değil bu kadar üzülmene ne gerek var öyle olsa üzül derdim '' dedi..kendi kendine olunca düşüğe ve kürtaja üzülmeye ne gerek canım buna bile hak vermiyorlar adeta..

Allah eşlerimizede sabır versın..ben o acı güden beri yuzune bile bakmıyor ayrı yatıyordum ama onun ne suçu var ki..işte psikoloji...hatta iki gun önce ''seni sevmiyorum artık'' bile dedim..ama garibim ses etmedi sarılıp ben seni seviyorum dedi..bu gun sabah gönlünü alıp özür diledim ve onu hala sevdiğimi söyledim çok mutlu oldu cidden seviyosun değilmi dedi..artık toparlanmam gerek biliyorum ve toparlanmaya da başladım...şu kontrole bi gitsem daha bi rahatlayacağım(

doğru söylüyosun neyapalım canım bizimde kahrımızı nazımızı çekenler sadece eşlerimiz bizde böyle durumlarda onları kırabılıyoruz. iyi yapmışşın eşine seni seviyorum demek rahatlatıyo ve böyle zamanlarda cidden ihtiyaç duyuluyo.canım ben kontrole gittim hiç bişey demedi tekrar ogun tıp fakultesıne gittim o da enfeksiyon kapmışşın dedi ki kapmamak ne mümkün yara yani sonuçta. ayrıca doktorlar da çelişiyo ben doktorumu yine değiştircem galiba .inş hayırlı sağlıklı bebişlerimiz olur.

muhakkak haberdar edeceğim ama lekeler artıyo demekki erken bi adetle atacağım.hayırlısı.eylül 6 adet olmuştum 20 güne kalmadan tekrar adet oluyorum.olsun çalışmalara erken başlarız bizde.rabbim nefesi olanı asla düşürtmez bizlere.

Ne guzel adetle atacaksan kurtaj olmana da gerek kalmaz..böylece acaba korunsammi korunmasammi 3ay mi beklesem 6 aymi demeden calismalara baslarsin...Belki de ilk mujdeji sen verirsin bizlere..bence adetle dusurmek en guzeli korunmadan tam gaz devam edersin :) bu ay icin bbile umudun olur en azindan

Canim benim gecmis oldun nasıl enfeksiyon kapmissin hastane tam teşekküllü degilmiydi ki..nerden anladilar ki enfeksiyon kaptigini belirtisi varmiydi sanci filan amandikkat et kendine antibiyotiklerini ihmal etme bitanem valla bu doktor arayisi bbenide geriyor ama bi kurtaj yapan doktora gideyim sonra baskasina da gidecem bende. .

kızlar durumlar kötü.bugün tekrar tahlil yaptık 146ya çıkmış.132 den 123 e düştü şimdi 145.doktor inşallah dış gebe değilsindir iki gün sonra tekrar gel dedi.lekelenmem de bitti.of ya çok fenayım.daha adetime bi haftaya yakın var yeni yeni göğüslerim hassaslaşmaya başladı.netten bakıyorum dış gebelikte en temel belirti adet gecikmesi ve vajinal kanama diyo.ama ben zaten lekelenmeye adete 12 gün kala başladım az az bitti şimdi bi 5 gün var daha.doktora normal gebelik olabilirmi dedim olur tabi diyo.kapıda bi kadın da aynını yaşamış.ilk 3ay düştü çıktı dedi ne zaman adetim gecikmeye başladı o zaman yükseldi dedi.doktora sordum olabilir dedi.bi tanıdık ebe hormonlardandır adet gecikmesinden sonraki hcg değerleri dış gebelik için önemli dedi.yükselir diyo ölecem başına gelen duyan bilen yazsın.

Bencede kötü dusunme ben o beta hcg ye de pek guvenmiyorum acikcasi benom hep yuksekti ne oldu 42000 lerdeydi bencede adetin gecikmesini baz al ve kotu dusunme canim belkide iki gun sonra cok guzel mujdelerle geleceksin moralini bozupta kendini uzme bak belkide sana tutunmaya calisan bi bebis var onu da etkileme..adetten oncesi icin degerin gayet iyi benim adette alti gun varkwn 5.6 idi.Bence endiselenme dis gebelik degildi..

canım benim inşallah dediğin gibidir.benim en samimi üst komşum geçen kış dış gebelik geçirdi allahım kimseye vermesin çok zor.beraber yaşadık o zorlukları o yüzden endişeliyim.senin nasıl oldu ki düştümü?

Herkese geçmiş olsun..bende 17 eylülde kürtaj oldum. 7+2 günlüktü. 6+3 günlükken kalp atışı yavaş dedi doktor. 7+1 de de kalp atışı durmuştu. çok üzüldüm.ilk bebeğimdi. sağlıklı değilmiş diye kendimi avutmaya çalışıyorum.

Tekrar hamile kalırsam kesinlikle forumlardan araştırma yapmayı düşünmüyorum..bende daha hamile olmadan burda okuduklarımdan çok etkilendim. senin dediğini yaşadım bende.hamile olduğumu duyduktan sonra sürekli aklımda ya dış gebelikse ya kimyasalsa ya kalp atışını duymazsak diye diye başıma getirdim..olumlu düşünmek istiyorum artık..

İlk düşükten sonra bende genetik test yapılmadığını duymuştum ama genetik test yaptırdık bir de patolojiye gönderdiler. sonuçlar 1 ay sonra cıkar dediler. Şimdi onu bekliyorum ama birde kan pıhtılaşması testi yaptırmak istiyorum. o sorunu yaşayan da çok..

doktor 1 adet gördükten sonra korunmayabilirsin dedi doktor. aslında hemen olsun istiyorum ama içimde korkuda yok değil..umarım herkesten en kısa sürede sağlıklı gebelik haberlerini alırız.

benim hiç lekelenmem filan yoktu değerlerimde gayet sağlıklı ve haftasında gidiyordu ama bebeğim gelişemedi oluşamadı son adete göre sekiz haftalıktı ama geriden gitti ve sonuçta kese yol sac herşeyi oluştu bebek yoktu yani boş gebelikmiş zorunlu kürtaj oldum o yüzden diyorum endişelenipte değerlere takılma benim hep düzenli arttı ve kanamam hiç olmadı Allahın vereceği varsa olur bitanem. benle beraber gebe kalıp kanaması olanlar düşük tehdidi yaşayanlar hala sağlıkla hamileliklerine devam ediyorlar ki umarım sağlıkla da kucaklarına alırlar..En tehlikesiz bendim yani...Herşey kısmet ötesi yok..İnşallah Allah bebeğini sana yazmıştır ve bunlar vay be neler yaşadım diye anlatacağın hoş anılar olur.

Canım hepimiz aynıyız..Korkular endişeler acabalarla bugünün acısını yaşamadan gelecekte ne olurları yaşıyoruz..Ama ben kendi adıma Allahında izni ile inanıyorum ki yaşamayacağız...Düşük yapmak kürtaj ile gebeliğine son verdirmek acı ama hamile kaabildiğimizin göstergesi..Ben hep Allahıma taşıyamayacağım yük verme derdim demek ki böylesi uygunmuş Her şerde vardır Hayır..Sağlıksız gebelikler son bulurmuş..Doktorum bana bebeğin kendini geliştiremediği için doğanın kanunu olarak vücudun bebeği beş haftalıkken yoketmiş dedi..Sağlıksızmış dedi..Buna inanıyor ve allaha sığınıyorum Allah kimseye yaşatmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…