2013 te kurtaj olanlar burda yaşadıklarımızı paylaşalım..

bende nisan ayı gibi hamile kalmıştım kese gözükmedi kanamam da olmadı içimde kan birikmiş ve ortalama 1 aylık bebegımı aldırmak zorunda kaldım ve o anestezıden ayılırken hep annemi sayıklamısım göz yasları içinde hiç unutamam o anı doktor 1 ay korun dedı ve ben hıc korunmadım 2 ay sonra hazıran ayında da hamıle oldugumu ogrendım sımdı 4.5 aylık hamıleyım ılk düşükten sonra hep buna da mı olcak korkusu vardı allaha şükür şu an için bi sıkıntımız yok inşallah senin içinde hayırlısı olur üzülme tekrar hamile kaldıgında buraya büyük mutlulukla yazar bizi de sevindirirsin

mbr arkadaşlar bende 8 haftalık hamileydim 4gun önce kurtaj oldum 1,5 hafta önce bebegımızın kalp atışını dınledık sıyah leke uzerıne doktara gıttık doktorumuz kalbını durduğunu söledi şuan içimdeki boşluğun tarifi yok ALLAH kimseyi evladıyla imtihan etmesin

CANIN NŞALLAH SAĞLIKLA BEBEĞİNİ KUCAGINA ALIRSIN MİS KOKUSUNU KOKLARSIN..CEVAP YAZDIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKURLER BİR UMUT OLUYOR DÜŞÜKTEN SONRA SORUNSUZ HAMİLEELİK YAŞAYANLAR BİZE..NE GÜZEL HEMENDE KALMIŞSIN..BEN BAZEN ÖYLE OLUYORUM Kİ SANKİ Bİ DAHA YAŞAYAMAYACAKMISIM GİBİ GELİYOR..iNŞALLAH BİZDE BU MUJDEJİ BURDAN VEREBİLİRİZ:)))

Amin canım Amin..Kuşgözü kadar da olsalar minicijte insan alışıyo..İnşallah bir daha yaşamayız..Senin içindeki boşlugu anlıyorum benim dokuz gün oldu hala boşluktayım hala elim karnıma gidiyor ve hala ağlıyorum...Allahım en kısa zamanda bize bebişler verir inşallah da unuturuz bu günleri..

hayırlı olsun canım çok sevindim senin adına inşallah bizde en kısa zamana hamile kalır ve bebklerimizi kucağımıza alırız. kib haber et bize gelişmeleri .

slm arkadaşlar bende geçen hafta perşembe kurtaj oldum 7 haftalıktı bebegim...kalbi durmuş..zor bir durum allah kimseye yaşatmasın
kürtaj dan hemen sonra hamile kalan arkadaşlar varmı... bir de ne kadar korunmak gerekli...ben allahım izin verirse hiç korunmayı düşünmüyorum ..

canım geçmiş olsun öncelikle.doktorlar 3-6 ay korunun diyolar ama çevremdekilerde korunmayın diyo zaten 1 ay eşinle beraber olamıyosun yara olduğu için. ondan sonra bende korunmayı düşünmüyorum .Allah inş bından sonra sağlıklı evlatlar verir hayılısıyla kucağımıza alırız.

Canim allah bida yasatmasin insallah. sana ne guzel ilk adetten sonra demis benim dr daha kurtajdan once uc ila alti ay dedi bu korunma iside doktordan doktora değişiyor anlaşılan..sen ne yapmayı dusunuyorsun korunma konusunda

ilk adetten sonra beraber olucam yoksa toparlanacağım yok. Psıkolojım berbat hala .Bir umut tutarsa düzeleriim yoksa hep yaşadıklarım aklıma geliyor. işyerınde herkes geçmiş olsun derken ağlayasım geliyor sıkıyorum kendımı

Merhaba arkadaşlarım benimde acım çok taze...

3 yıl bekledim bebeğim olmasını tam umudumu kestiğim anda hamile kalamam artık dediğim anda hamile kalmışım ama o kadar umutsuzdum ki hamileliğimi hiç anlamadım.

Lekelenmem vardı, adet oldum zannettim. Meğer bebeğim düşüyormuş. Bir sabah kalktığımda aşırı kanamam vardı hastaneye gittiğimde herkes kaç aylık hamilesin diyordu. Şok içerisindeydim. Bebeğini düşürmüş olmalı falan laflar ediyordu....

Bebeğimi öğrendiğim gün düşük yaptım. Bayramda müjde gibi gelmiş meğerse bebeğim. Kendimi suçluyorum sürekli. Yanlış bir şey mi yaptım diye... Doktorlar kızıyorlar küçücükmüş bebeğim üzülmeye değmezmiş.

Kaç aylık olduğunu bile söylemediler bana... Zor günlerdi...

Her şeyin hayırlısı diyorum, Rabbime sığınıyorum şimdi. İnşallah hayırlı sağlıklı bebeklerimiz olur en kısa zamanda.

canım benim emin ol yaptığın yanlış bişey yoktur,Bu dünyada yiyecek rızkı yokmuş demekki..Üzülme demeyeceğim üzüleceksin biliyorum.Ama çabuk toparlan ve atlatmaya çalış..Hem demekki hamile kalabiyormuşssun bu acı olayı bir daha olacağına işaret olarak kabul et..Bebeğinin kardeşine yol verdiğini düşün..Beslenmene dikkat et Folik asitleri iç ve ilk adetten sonra çalışmalara başla oldumu..Pes etmek yokkk

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.Allah bir daha bu acıyı yaşatmasın diyorum.Ben de geçen Şubat ayında 10 haftalık bebeğimi aldırmıştım.Kalbi durmuştu.Doktorum 1 aybeklememi söylemişti.1 ay adet gördüm ikinci ay korunmadık.O ay hemen hamile kaldım.İlk haftalar kahverengi lekenmelerim oldu.Çok korktum bu bebeğimi de kaybedeceğim diye.Ama çok şükür herşey yolunda gitti.Şimdi 9 aylık bir oğlum var.Allah inşallah herkese(evlat sahibi olmak isteyen) hayırlı evlatlar nasib eder.Kısa zamanda kucağınıza bebekleriniz alırsınız.

İnşallah canım pes etmiycem. O kadar moral verici sözler söylemişsin ki çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize sağlıklı bir şekilde meleklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah. Folik asitte kullanıyorum kürtajdan sonra. Acısını da ancak bebeğime kavuştuğumda unuturum belki... Rabbim kimseye yaşatmasın.

:2: benımde ilk bebişimin kalbi hiç atmadı 11. haftaya kadar bekledik sonra kürtaj .....çok üzücü bir dönemdi hala hatırladıkca fena oluyorum .
Ben kurtajdan 1 ay sonra da folik asite başlamıştım, 3 ay boyunca korunmuştum.Doktorum patolojiden olumsuz sonuç çıkmamasına rağmen korunmamı tembih etmişti .çünkü rahim tekrar hamiş kalmaya çok musaıt oluyomuş ama 2. hamileliği kaldıramıyomuş tekrar hamiş kalıp sıkıntı yaşamaktansa beklemek en doğrusu

neden böyle bir şey yaşadım diye internette dolaşırken yazdıklarınızı okudum arkadaşlar.Benim daha çok yeni 2 gün oldu kürtaj olalı.yazması bile okadar zorki benim için!herşey çok güzeldi 3 senelik evliyiz ben artık çocuk istiyordum eşimde kabul etti korunmayı bırakalı 2.ayımızda reglimi beklediğim gün test yaptım çok silik çıktı çizgi ,ilk defa test yapıyordum ve heyecanlıydım okuduklarımdan sabahları daha iyi görüleceğini okumuştum ve sabah tekrar yaptım çok net çıktı çift çizgi hamileydim.Akşamı kan verip 2 buçuk saati nasıl heyecanla bekledik ve evet hamileydim gerçekten.Çok sevindik ailelerimize haber verdik herşey çok güzeldi evlilik yıldönümü ve doğumgünü hediyem olmuştu bebişim.Bir hafta bekleyip doktora gittik daha çok yeni olduğu için görünmeyecek büyük ihtimal denildi.Evet görünmüştü ama çok ufak bir kese mutluydum kötü şeyler düşünmüyordum.Doktorların hesabına göre 6haftada gittik tekrar doktor alttan ultrasonla baktı ve bugün kalp atışını duymalıyım dedi.Baktı uğraştı fakat kalp atışı falan göremedi.Kese vardı çok düzgündü büyümüştü yolk sac da vardı herşey güzeldi ama bebek nokta kadar kalp atışı yoktu haberler iyi değil dedi doktor gebelik başlamış ama devam etmemiş dedi şak diye.Benle bağ kurup beslenip büyüyememiş.Ama yinede biraz daha bekleyelim dedi belki geç yumurtlamışsındır.Pazartesi gitmiştim cuma tekrar gel dedi.Çok üzüldüm ama inanmak kabul etmek istemedim cuma tekrar gittik baktı uğraştı duyabilmek için yok dedi kürtaj olman lazım.Ne olduğumu şaşırdım böyle pat diye söylenirmi çok acımasızcaydı ağladım ve çıktık oradan.Eve geldim güvendiğim bir başka doktordan randevu aldık ,oda baktı biraz daha bekleyelim dedi bekledik 8.haftaya kadar bekledik ne kanama nede bozulma vardı kesede yolk sac da duruyordu aynen boş gebelik değildi fakat bebek yaşamıyordu kalbi hiç atmadı yani.Ağladım sızladım ama yapıcak bir şey yok ağlaya sızlaya girdim kürtaja...Kürtaja girmeden içimiz raht olsun diye son kez bir daha bakıldı yok dedi atık alalım sana zarar vermesin ve anlıyacağız böylece sonlandı benim ilk gebeliğim iki gün önce.Araştırmaya gerek yok dedi iki doktorda kromozom bozukluğu dedi ama ben en azından yapabileceğim kan pıhtılaşması ve troit testini yaptırmayı düşünüyorum bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Allahın takdiri tabiki isyan etmiyorum ama yapabileceğim bir şey varsa baştan yapmak istiyorum.Bir dahaki denememi 40 gün sonra yapabileceğimi söyledi doktor bir kere regl olduktan sonra yani.Allah hepimizede yaşatmasın bu acıyı bir daha

kargulu

çok geçmiş olsun biliyorum geçmiyor acısı ama yaşadıklarını çok iyi anlıyorum benim yaşadıklarıma çok benziyor .Bilmiyorum herkesin kendi görüşü bütün doktorlarda farklı tarihler vermişler korunma için burada yazılanlardan anladığım kadarıyla ama ben şahsen bir iki test yaptırıcam bayramdan sonra (kan pıhtılaşması ve tiroit) ilk reglimi olduktan sonrada allah kısmet ederse eğer korunmayacağım. Çünkü eğer bu korkuya devam edip aynı şeyleri sürekli düşünüp durursam hiçbirzaman cesaret edemem.En iyisi fazla ara vermicem.
aynı şeyleri yaşayan herkesede çok geçmiş olsun allah hepimizin bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin işşallah.

çok güzel konuşmuşsun hepimize umut olmuşsun acaba hangi tahlilleri yaptırdın isimleri mevcutmu birde hastanede hangi bölüme gidip bu tahlilleri talep ettin.
tşk ediyorum şimdiden bende senin gibi yapıp tekrar hamile kalmayı deneyeceğim allahım kısmet ederse eğer.

benımde üç hafta bıttı üzülme çok geçmiş olsun , sağlıklı bebekler nasip etsin rabbim yaşayanların anlattıkları hep aynı şeyler güçlü ol ilkinde çok oluyormuş kısmet ıkıncıye kaldı. güçlü ol.

İlk olarak çok geçmiş olsun rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın.rica ederim artık annelr ağlamasın biz tedbirimizi alalım tevekkülü Rabb'ime bırakalım.tam adını hatırlamıyorum ancak genel olarak pıhtılaşma testleri ve genetik testlerinin,toxoplazma testi yapılması gerekiyor.ancak eksik olabilir test sonuçlarım yanımda değil tek tek ismini söylerdim yoksa.özel bir hastaneye iyi bir kadın doğumluya hatta perinatologa gidip yaşadıklarını anlatırsan yardımcı olacaktır.inşallah bir sorun çıkmaz da biran önce hamile kalırsın.allah yardımcın olsun.güzel haberlerini almak dileğiyle

hepinizin yorumlarını okudum Allah sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin. bende dün hamile olduğumu öğrendim ama burada okuduklarım gibi yüksek değerler değil 31 çıktı kan testinde değerim bugün tekrar doktora gittim doğal olarak hiç bişey görünmedi. henüz 1,5 aylık evliyim hiç hazır değiliz. ve ben düğünümden önce bi kaza geçirdim kolumdan ameliyatlıyım kullanamıyorum çok fazla. kontrollerim var sürekli röntgen çekiniyorum ve fizik görmem gerekiyor ve gebelik buna engelmiş sanırım. çok korkuyorum ve üzülüyorum ama aldıracağız sanırım

çok tşk ederim bayramdan sonra yaptırmayı düşünüyorum testleri buradanda paylaşıcam yaşadıklarımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…