mbr arkadaşlar bende 8 haftalık hamileydim 4gun önce kurtaj oldum 1,5 hafta önce bebegımızın kalp atışını dınledık sıyah leke uzerıne doktara gıttık doktorumuz kalbını durduğunu söledi şuan içimdeki boşluğun tarifi yok ALLAH kimseyi evladıyla imtihan etmesincanım seni çok iyi anlıyorum benımde plasente herşey var bebeğin kalbını de duymuştuk ama 2 hafta sonra kontrole gıttığımde bebğimiz 10 gun once olmuş. eşimle bebeğin nekadar buyuduğunu görmeye gitmiştik hatta birbirimizle atıişıyoduk kuçuk buyuk diye bi baktık hala son bıraktığımız gıbıydı oylece kalmıştı zaten acıl olraka ertesı gun kurtaj.canımın yanmasına kanamam olmasına acımıyorum da .iiçimdeki bu eksiklik nasıl dolar tekrar nasıl gulerım onu bilmiyorum tv izlerken orda hamile görmek bile benı darmadağın olmama yetıyo bılıyorum hayırlısı buymuş ama ....
bende nisan ayı gibi hamile kalmıştım kese gözükmedi kanamam da olmadı içimde kan birikmiş ve ortalama 1 aylık bebegımı aldırmak zorunda kaldım ve o anestezıden ayılırken hep annemi sayıklamısım göz yasları içinde hiç unutamam o anı doktor 1 ay korun dedı ve ben hıc korunmadım 2 ay sonra hazıran ayında da hamıle oldugumu ogrendım sımdı 4.5 aylık hamıleyım ılk düşükten sonra hep buna da mı olcak korkusu vardı allaha şükür şu an için bi sıkıntımız yok inşallah senin içinde hayırlısı olur üzülme tekrar hamile kaldıgında buraya büyük mutlulukla yazar bizi de sevindirirsin
mbr arkadaşlar bende 8 haftalık hamileydim 4gun önce kurtaj oldum 1,5 hafta önce bebegımızın kalp atışını dınledık sıyah leke uzerıne doktara gıttık doktorumuz kalbını durduğunu söledi şuan içimdeki boşluğun tarifi yok ALLAH kimseyi evladıyla imtihan etmesin
bende nisan ayı gibi hamile kalmıştım kese gözükmedi kanamam da olmadı içimde kan birikmiş ve ortalama 1 aylık bebegımı aldırmak zorunda kaldım ve o anestezıden ayılırken hep annemi sayıklamısım göz yasları içinde hiç unutamam o anı doktor 1 ay korun dedı ve ben hıc korunmadım 2 ay sonra hazıran ayında da hamıle oldugumu ogrendım sımdı 4.5 aylık hamıleyım ılk düşükten sonra hep buna da mı olcak korkusu vardı allaha şükür şu an için bi sıkıntımız yok inşallah senin içinde hayırlısı olur üzülme tekrar hamile kaldıgında buraya büyük mutlulukla yazar bizi de sevindirirsin
slm arkadaşlar bende geçen hafta perşembe kurtaj oldum 7 haftalıktı bebegim...kalbi durmuş..zor bir durum allah kimseye yaşatmasın
kürtaj dan hemen sonra hamile kalan arkadaşlar varmı... bir de ne kadar korunmak gerekli...ben allahım izin verirse hiç korunmayı düşünmüyorum ..
Canim allah bida yasatmasin insallah. sana ne guzel ilk adetten sonra demis benim dr daha kurtajdan once uc ila alti ay dedi bu korunma iside doktordan doktora değişiyor anlaşılan..sen ne yapmayı dusunuyorsun korunma konusunda
Merhaba arkadaşlarım benimde acım çok taze...
3 yıl bekledim bebeğim olmasını tam umudumu kestiğim anda hamile kalamam artık dediğim anda hamile kalmışım ama o kadar umutsuzdum ki hamileliğimi hiç anlamadım.
Lekelenmem vardı, adet oldum zannettim. Meğer bebeğim düşüyormuş. Bir sabah kalktığımda aşırı kanamam vardı hastaneye gittiğimde herkes kaç aylık hamilesin diyordu. Şok içerisindeydim. Bebeğini düşürmüş olmalı falan laflar ediyordu....
Bebeğimi öğrendiğim gün düşük yaptım. Bayramda müjde gibi gelmiş meğerse bebeğim. Kendimi suçluyorum sürekli. Yanlış bir şey mi yaptım diye... Doktorlar kızıyorlar küçücükmüş bebeğim üzülmeye değmezmiş.
Kaç aylık olduğunu bile söylemediler bana... Zor günlerdi...
Her şeyin hayırlısı diyorum, Rabbime sığınıyorum şimdi. İnşallah hayırlı sağlıklı bebeklerimiz olur en kısa zamanda.
slm arkadaşlar bende geçen hafta perşembe kurtaj oldum 7 haftalıktı bebegim...kalbi durmuş..zor bir durum allah kimseye yaşatmasın
kürtaj dan hemen sonra hamile kalan arkadaşlar varmı... bir de ne kadar korunmak gerekli...ben allahım izin verirse hiç korunmayı düşünmüyorum ..
canım benim emin ol yaptığın yanlış bişey yoktur,Bu dünyada yiyecek rızkı yokmuş demekki..Üzülme demeyeceğim üzüleceksin biliyorum.Ama çabuk toparlan ve atlatmaya çalış..Hem demekki hamile kalabiyormuşssun bu acı olayı bir daha olacağına işaret olarak kabul et..Bebeğinin kardeşine yol verdiğini düşün..Beslenmene dikkat et Folik asitleri iç ve ilk adetten sonra çalışmalara başla oldumu..Pes etmek yokkk
Ağustos ayında tam doğum gunumde hamile olduğumu öğrendim yaşadığım mutluluk tarifsizdi.korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra yumurtlamamı takip ederek hamile kalmıştım.yaşadığım mutluluk 2 ay surdu 7 hafta 2 gunluk kesede bebişim gözükmedi.yol saç kesesi harseyi oluşmus kendi yoktu.beta hcg bile 70.000 lerde idi.doktor kurtajla almamız lazım dedi.göguslerim sişti,yorgunluk vaardı tum belirtiler vardı.tek bir damla kanamam bile olmadı.hatta kurtajdan önce yumuşatması için verdıkleri ilaca ragmen tek damla kanamam gelmedi.15 dk lık anestezi ile hamileliğim sonlandırıldı.sadece 15 dkkkk...(( ama içimden sanki tüm mutluluk duyguarımı gulumseemelerimi de aldılar..çok ağladım..4 gun oldu ama ben hala acı çekiyorum yureğim sıkışıyor adeta nefes alırken zorlanıyorum bişe düğümleniyor yutkunamıyorum.mutsuzluğumun acımın tarifi yok...herkes bi daha olur ne var bunda uzulecek gibi saçma gelen avuntularda bulunuyor..haklılar aslında ama kabullenmesizor..allah böyle uygun gördu olmadı işte ((allah kımseye ama kımseye yaşatmasın..hamile kalamamak elbette zor ama bu ondan beter tutmadığı her ay için üzülürdüm ben..ama şimdi diyorum ki keşke geç tutunsaymışta sağlıklı olsaymış..
şimdi doktorum 6 ay korunma verdi. 15 gün sonrada kontrolum var..bi tarafım çivi çiviyi soker hiç korunma diyor bi tarafım 6 ay sonra bile cesaret edemem diyor..kurtaj olan arkadaşlarım sizde yaşadıklarınızı anlatın paylaşalım.maalesef yalnız olmadığımı biliyorum.siz ne zamana kadar korunacaksınız nasıl atlattınız..konuşmaya ihtiyacım varrrr(((
Ağustos ayında tam doğum gunumde hamile olduğumu öğrendim yaşadığım mutluluk tarifsizdi.korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra yumurtlamamı takip ederek hamile kalmıştım.yaşadığım mutluluk 2 ay surdu 7 hafta 2 gunluk kesede bebişim gözükmedi.yol saç kesesi harseyi oluşmus kendi yoktu.beta hcg bile 70.000 lerde idi.doktor kurtajla almamız lazım dedi.göguslerim sişti,yorgunluk vaardı tum belirtiler vardı.tek bir damla kanamam bile olmadı.hatta kurtajdan önce yumuşatması için verdıkleri ilaca ragmen tek damla kanamam gelmedi.15 dk lık anestezi ile hamileliğim sonlandırıldı.sadece 15 dkkkk...(( ama içimden sanki tüm mutluluk duyguarımı gulumseemelerimi de aldılar..çok ağladım..4 gun oldu ama ben hala acı çekiyorum yureğim sıkışıyor adeta nefes alırken zorlanıyorum bişe düğümleniyor yutkunamıyorum.mutsuzluğumun acımın tarifi yok...herkes bi daha olur ne var bunda uzulecek gibi saçma gelen avuntularda bulunuyor..haklılar aslında ama kabullenmesizor..allah böyle uygun gördu olmadı işte ((allah kımseye ama kımseye yaşatmasın..hamile kalamamak elbette zor ama bu ondan beter tutmadığı her ay için üzülürdüm ben..ama şimdi diyorum ki keşke geç tutunsaymışta sağlıklı olsaymış..
şimdi doktorum 6 ay korunma verdi. 15 gün sonrada kontrolum var..bi tarafım çivi çiviyi soker hiç korunma diyor bi tarafım 6 ay sonra bile cesaret edemem diyor..kurtaj olan arkadaşlarım sizde yaşadıklarınızı anlatın paylaşalım.maalesef yalnız olmadığımı biliyorum.siz ne zamana kadar korunacaksınız nasıl atlattınız..konuşmaya ihtiyacım varrrr(((
Kızlar merhaba hepinize çok geçmiş olsun.sizinle aynı şeyleri yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum.rabbim bir daha yaşatmasın.ancak bazı önlemler almalısınız.o hastanelerin 3 düşüğü bekle sonra taparız testleri demeleri vicdansızlık.bana da aynısını dediler ancak ben gittim ve özel bir hastanede yaptırdım gereken testleri ve sonuç kan pıhtılaşması sorunu (çaresi hamilelik süresince iğne).hem de 2.gebeliğimi öğrenmeden 3-5 gün önce yaptırmıştım.eğer yapmasaydım belki sorunu öğrenmeyecek ve tekrar kayıp yaşayacaktım.herşey Rabb'imden tabi ama yine de siz önleminizi alın.rabbim yardımcınız olsun.
neden böyle bir şey yaşadım diye internette dolaşırken yazdıklarınızı okudum arkadaşlar.Benim daha çok yeni 2 gün oldu kürtaj olalı.yazması bile okadar zorki benim için!herşey çok güzeldi 3 senelik evliyiz ben artık çocuk istiyordum eşimde kabul etti korunmayı bırakalı 2.ayımızda reglimi beklediğim gün test yaptım çok silik çıktı çizgi ,ilk defa test yapıyordum ve heyecanlıydım okuduklarımdan sabahları daha iyi görüleceğini okumuştum ve sabah tekrar yaptım çok net çıktı çift çizgi hamileydim.Akşamı kan verip 2 buçuk saati nasıl heyecanla bekledik ve evet hamileydim gerçekten.Çok sevindik ailelerimize haber verdik herşey çok güzeldi evlilik yıldönümü ve doğumgünü hediyem olmuştu bebişim.Bir hafta bekleyip doktora gittik daha çok yeni olduğu için görünmeyecek büyük ihtimal denildi.Evet görünmüştü ama çok ufak bir kese mutluydum kötü şeyler düşünmüyordum.Doktorların hesabına göre 6haftada gittik tekrar doktor alttan ultrasonla baktı ve bugün kalp atışını duymalıyım dedi.Baktı uğraştı fakat kalp atışı falan göremedi.Kese vardı çok düzgündü büyümüştü yolk sac da vardı herşey güzeldi ama bebek nokta kadar kalp atışı yoktu haberler iyi değil dedi doktor gebelik başlamış ama devam etmemiş dedi şak diye.Benle bağ kurup beslenip büyüyememiş.Ama yinede biraz daha bekleyelim dedi belki geç yumurtlamışsındır.Pazartesi gitmiştim cuma tekrar gel dedi.Çok üzüldüm ama inanmak kabul etmek istemedimcuma tekrar gittik baktı uğraştı duyabilmek için yok dedi kürtaj olman lazım.Ne olduğumu şaşırdım böyle pat diye söylenirmi çok acımasızcaydı ağladım ve çıktık oradan.Eve geldim güvendiğim bir başka doktordan randevu aldık ,oda baktı biraz daha bekleyelim dedi bekledik 8.haftaya kadar bekledik ne kanama nede bozulma vardı kesede yolk sac da duruyordu aynen boş gebelik değildi fakat bebek yaşamıyordu kalbi hiç atmadı yani.Ağladım sızladım ama yapıcak bir şey yok ağlaya sızlaya girdim kürtaja...Kürtaja girmeden içimiz raht olsun diye son kez bir daha bakıldı yok dedi atık alalım sana zarar vermesin ve anlıyacağız böylece sonlandı benim ilk gebeliğim iki gün önce.Araştırmaya gerek yok dedi iki doktorda kromozom bozukluğu dedi ama ben en azından yapabileceğim kan pıhtılaşması ve troit testini yaptırmayı düşünüyorum bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Allahın takdiri tabiki isyan etmiyorum ama yapabileceğim bir şey varsa baştan yapmak istiyorum.Bir dahaki denememi 40 gün sonra yapabileceğimi söyledi doktor bir kere regl olduktan sonra yani.Allah hepimizede yaşatmasın bu acıyı bir daha
İlk olarak çok geçmiş olsun rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın.rica ederim artık annelr ağlamasın biz tedbirimizi alalım tevekkülü Rabb'ime bırakalım.tam adını hatırlamıyorum ancak genel olarak pıhtılaşma testleri ve genetik testlerinin,toxoplazma testi yapılması gerekiyor.ancak eksik olabilir test sonuçlarım yanımda değil tek tek ismini söylerdim yoksa.özel bir hastaneye iyi bir kadın doğumluya hatta perinatologa gidip yaşadıklarını anlatırsan yardımcı olacaktır.inşallah bir sorun çıkmaz da biran önce hamile kalırsın.allah yardımcın olsun.güzel haberlerini almak dileğiyleçok güzel konuşmuşsun hepimize umut olmuşsun acaba hangi tahlilleri yaptırdın isimleri mevcutmu birde hastanede hangi bölüme gidip bu tahlilleri talep ettin.
tşk ediyorum şimdiden bende senin gibi yapıp tekrar hamile kalmayı deneyeceğim allahım kısmet ederse eğer.
İlk olarak çok geçmiş olsun rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın.rica ederim artık annelr ağlamasın biz tedbirimizi alalım tevekkülü Rabb'ime bırakalım.tam adını hatırlamıyorum ancak genel olarak pıhtılaşma testleri ve genetik testlerinin,toxoplazma testi yapılması gerekiyor.ancak eksik olabilir test sonuçlarım yanımda değil tek tek ismini söylerdim yoksa.özel bir hastaneye iyi bir kadın doğumluya hatta perinatologa gidip yaşadıklarını anlatırsan yardımcı olacaktır.inşallah bir sorun çıkmaz da biran önce hamile kalırsın.allah yardımcın olsun.güzel haberlerini almak dileğiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?