Okuyorum. Ve görüyorum ki.... Minikleriniz cok cok güzel.. Maşallah ...
Benim kuzum da iyi bu günlerde ..
Gaz falan kalmadı.. Gece tümden uyuyo.. Sadece 4 te emmeye kalkıyo ...
Daha kendi evimize geçemedik halaaaa izmir deyiz..
Haftaya evimde mutlu ve huzurlu olucam inşallah
Abisi nezle olduydu ahumun..
Ona da geçer diye korktum ama anne sütü engelledi sanırım... Bi şey olmadı...
Çbu Perşembe aşıya götürcem, rota yaptırmıcam.. Hangi doktor arkadasıma hangi profesör büyüğe sorsam yaptırma diyorlar.. Muayene me gelsen yaptır derim ama arkadasım oldugun için yaptırma diyen doktor bile duydum yani... Kendi çocuklarına yaptırmamışlar...
ne bileyim abisine zaten yaptırmadım hak geçmesin simdi kıza da yaptırmıyım...
Kıslaaa bi şey sorcam..
Sizler kendiniz grip aşısı olacakmısınız peki?
Canım en az otuz doktora sordum what s up ımda..Ben olmuycam,,pek bişeye yaradığını düşünmüyorum,,her sene hastalık yapan virüsler değişiyo,,bence grip olacağın varsa olursun yani:):)
rota virüsü yaptırcaktık biz ama bu söylediklerin kafamı karıştırdı şimdi.
Gaz olayının bitmesine çok sevindim darısı başımıza,,çok azaldı ama bitmedi hala gündüzleri uyutmuyo bebişimi
Okuyorum. Ve görüyorum ki.... Minikleriniz cok cok güzel.. Maşallah ...
Benim kuzum da iyi bu günlerde ..
Gaz falan kalmadı.. Gece tümden uyuyo.. Sadece 4 te emmeye kalkıyo ...
Daha kendi evimize geçemedik halaaaa izmir deyiz..
Haftaya evimde mutlu ve huzurlu olucam inşallah
Abisi nezle olduydu ahumun..
Ona da geçer diye korktum ama anne sütü engelledi sanırım... Bi şey olmadı...
Çbu Perşembe aşıya götürcem, rota yaptırmıcam.. Hangi doktor arkadasıma hangi profesör büyüğe sorsam yaptırma diyorlar.. Muayene me gelsen yaptır derim ama arkadasım oldugun için yaptırma diyen doktor bile duydum yani... Kendi çocuklarına yaptırmamışlar...
ne bileyim abisine zaten yaptırmadım hak geçmesin simdi kıza da yaptırmıyım...
Kıslaaa bi şey sorcam..
Sizler kendiniz grip aşısı olacakmısınız peki?
Maşallah ahu bebişe iyi olmanıza sevindim darısı bizlerin başına. Canım doktorlar neden yaptırma diyolar varmı bi nedeni. Çok önemli bi aşı diye biliyorum ileriki zamanlardada çocukları koruyormuş. Birde meden hastalara yaptır diyipte sana torpil geçiyo anlamadım eğer yapılmasını uygun görmüyorsan bunu tüm hastalarına söylemen lazım dimi ama ??
sinemm hemen yarin civile gidiyorum keltosuma aliyorum hepsinden sagolasin emzirme ortusude alayim en iyisi emzirme odasi bulunmuyor her gittigin yerde
tuanazehra bunlarin ayari yok iste ya cok fazla yada az. en iyisi bile batar eminim sonucta kaynanaaa aman bosverelim sanslisin en azindan annen yakininda
bebegine esiyle bakanlara cok ozeniyorum okuyunca ne guzel Ben ogluma yalniz bakiyorum gecede gunduzde malum babamiz askerde gunduzleri annem geliyo bi tek kahvalti yaparke bakiyo gunduzleri bi şekilde geciyoci. gecelri cok zoruma gidiyo ogluym gece 4te bi uyaniyo sonrasihep ikinma inleme 5er dklik uykular cok şükür gunumuze
mantıklı bende ayırayım hemen evimize gidincebiz 2. haftadan sonra odasında yatırmaya başladık...
gün içinde evde turlarken yatakodamıza girince bile anlatıyorum "burası annyle babanın odası, çocuklar girmez buraya" diyorum...
ben çocukla aynı odada yatılması taraftarı değilm...
bende yalnız sayılırım hamileliğimin 33. haftasında geldim memlekete hala burdayım eşim evimizde çalışıyor. annem ve kv olmsına rağmen kimse insanın eşi gibi olmor ya hele geceleri kalkınca onu arıyorum hep ama az kaldı 2 hafta sonra eşimin yanındayım Allah izin verirsebebegine esiyle bakanlara cok ozeniyorum okuyunca ne guzel Ben ogluma yalniz bakiyorum gecede gunduzde malum babamiz askerde gunduzleri annem geliyo bi tek kahvalti yaparke bakiyo gunduzleri bi şekilde geciyoci. gecelri cok zoruma gidiyo ogluym gece 4te bi uyaniyo sonrasihep ikinma inleme 5er dklik uykular cok şükür gunumuze
canım yapma totosundan mümkün oldukça dokorlar fitii bile çok mecbur olmadıkça vermeyin orada ince kılcal damar var diyorlar. evet zor bir durum ama emizrmek işe yarıyor benim oğlumda bugün yapmdı ama emdi bütün gün uzun süre emince yapıyorar bende sağdığım sütü veririken bir kaşık zeytin yağı koyuyorum çay kaşığı ucu ile yazık o ikınmalara üzülüyorumyavf kızlar kakamızı yine yapamamaya başladık2 gündür yapamıyordu yine öncesindede 4 gün yapamadı ben yaptırdım.
az önce mamasını vermeden hemen evvel 1 çaykaşığı saf zeytinyağı içirdim. artık totosundan dürtmek istemiyorum.
bakıyım içirince belki daha bi faydası olur
inş yarın yapabilir yaa, 3. günden sonra çok perişanlıyo çünküü
emmek dahi istemiyo, hep saldırdığı mamayıda tepine tepine zorla böyle yarısını fln içip bırakıyor öle olunca
ben direk kaynatıyorum canımyaw biberon demişken biberonları kaynatıyoruz ya ben BİMde bişi gördüm geçenlerde,
bebek eşyalarını sterilize etmek için suyumsu bişeydi, kaynattığımız suya katılıyomuş, kullanan varmı?
sterilize makinası kullanmayan ark.lar nasıl yapıyosunuz bu işi?
seni o kadar iyi anlıyorum ki ben bebeğimi herkesten kıskanıyorum ödüm kopuyor ona bişey olacak mikrop kapacak diye. kv öpünce bile deli oluyorum o da misafilrere veriyor alın tutun diye kaç kez eşimle kavga ettik annem dedi sonunda bi sakin ol sakınılan göze çöp btar. ama olamıyorum biliyorum çok titiz olmak iyi değil ama ben uğraşıyorum onu her sıkıntısı ile aşı oldu gece boyunca en bastinden ateş oldu ben uyumadım sabaha kadr ölçtüm kv dem sen yat kızım ben beklerim dedi bi baktım horluyor çocuğun başında iyiki yatmamışım. çocuklarımızı bizden iyi kimse düşünmüyor. çok kişi ile bozuştum ben umuruma da değil. hlam geldi geçenlerde istedi kucağına uçuk vardı olmaz dedim uçuğun var vermedim bozuldu zerre umurumda değil. o yüzden kendin nasıl rahat ediyorsan öyle yap canımİyi geceler kızlar... Alakasız bişi ama konuştuklarınızla şu an ,, sinir oldum bu akşam bi tane komşum var.Aslında çok severim kendisini,, etrafımda en sık görüştüğüm kişi ama bu aralar çok üzerime geliyo gibi ya da ben çok hassasım,,hemen anlatiim nedenini::
Ben bebişim doğduğundan beri doğru dürüst dışarı çıkamadım(2 aylık olduk pazar günü) Geçtiğimiz hafta sonu babasıyla kısa mesafede biraz dolaştık arabasıyla,,uyudu arabada ,etrafa baktı falan çok mutlu oldum:):)Neyse pazar günü de uzak bi yere gittik o cesaretle,,o gün de iiydi maşallah hatta alışveriş bile yaptık,,neyse dün dışarı tek başıma çıkardım ben bunu sahile inip gelcektim bu komşum aradı o da çıkıcakmış neyse birlikte gittik,,yürüyoruz bende bebek arabası. Bu bi ver dedi, ben götüriim arabayı ,yok dedim gerek yok zaten şu an çok mutluyum inan dedim 3 aydan sonra tek dışarı çıkıyorum,,neyse gidiyorus bi daha dedi yok dedim valla gerek yok,,sonra bu inatla yine istedi ve aldı arabayı.Bu ilk olay.
Bugün de aşağı çardağa indik bizim erayın uyku vakitleri ağlarsa susturamam yani tek çare meme,,arabada uyusun diye gezdiriyorum falan işte ileri geri sallıyorum,,bu dediki ver timura o sallasın sen yemeğini yersin(timur eşi oluyo)yok yok gerek yok dedim hallederim,,işte yine ısrar falan timur da geldi öyle olunca iyi dedim sallasın ama nedense sinir oldum yine.Neyse sonra bi ara kucağıma aldım yine bu diyoki timura ver sen rahat et ben yine gerek yok diyorum şimdi ağlarsa durduramam yine ısrarlar falan timur geldi almaya vermedim yok dedim ağlarsa durmas şimdi ama benim sinir katsayım giderek artıo yanii.. En son da gidices kucağımda bebiş ,, bu geldi ver biraz dedi neyse verdim diğer komşulara götürdü göstermeye geldi geri,,işte annesi öptüm ama dayanamadım dedi gözümün içine baka baka,,bende şakayla karışıkğlum daha annen kıyamıo öpmeye falan dedim ama çok gıcık oldum çoookkk,,bu kadar çok şey üst üste gelince ..Acaip sinir oldumya şimdi inatlaşasım da gelicek artık böyle devam ederse,,o da iyi olmuycak.Yarın da günüm var yine aşağı inicem gündüz şimdiden stresi bastı,,böyle davranırsa görüştürmem valla bi müddet çeşitli bahanelerle,,ben mi çok alınganımki??? Ama bebeğimi en iyi ben tanıyorum,,ya da allah korusun bi mikrop falan kaparsa hiçbişeyin önemi kalmıycakki dimi,,gereksiz yere sakınmıyorumki ben onu,,bakkaldan mı aldım canım ,,ağlıycak diyosam ağlıycak ,ağlasın nolcak pışpışlarıs diyo,,ben sallamak istemiyorum çocuğumu ayrıca zaten hoşlanmıyo sallanmaktan daha çok sinir oluyo,,geçenler de de konuşuyorus dedim gündüzleri uyumuyo gazı oluyo kakası oluyo falan,,e gece olmuyo mu diyo??Yalanmı söylüyorum sen neyi kanıtlamaya çalışıosunkii...Ooooof neyse çok gıcık oldum çookk..
İyi geceler kızlar... Alakasız bişi ama konuştuklarınızla şu an ,, sinir oldum bu akşam bi tane komşum var.Aslında çok severim kendisini,, etrafımda en sık görüştüğüm kişi ama bu aralar çok üzerime geliyo gibi ya da ben çok hassasım,,hemen anlatiim nedenini::
Ben bebişim doğduğundan beri doğru dürüst dışarı çıkamadım(2 aylık olduk pazar günü) Geçtiğimiz hafta sonu babasıyla kısa mesafede biraz dolaştık arabasıyla,,uyudu arabada ,etrafa baktı falan çok mutlu oldum:):)Neyse pazar günü de uzak bi yere gittik o cesaretle,,o gün de iiydi maşallah hatta alışveriş bile yaptık,,neyse dün dışarı tek başıma çıkardım ben bunu sahile inip gelcektim bu komşum aradı o da çıkıcakmış neyse birlikte gittik,,yürüyoruz bende bebek arabası. Bu bi ver dedi, ben götüriim arabayı ,yok dedim gerek yok zaten şu an çok mutluyum inan dedim 3 aydan sonra tek dışarı çıkıyorum,,neyse gidiyorus bi daha dedi yok dedim valla gerek yok,,sonra bu inatla yine istedi ve aldı arabayı.Bu ilk olay.
Bugün de aşağı çardağa indik bizim erayın uyku vakitleri ağlarsa susturamam yani tek çare meme,,arabada uyusun diye gezdiriyorum falan işte ileri geri sallıyorum,,bu dediki ver timura o sallasın sen yemeğini yersin(timur eşi oluyo)yok yok gerek yok dedim hallederim,,işte yine ısrar falan timur da geldi öyle olunca iyi dedim sallasın ama nedense sinir oldum yine.Neyse sonra bi ara kucağıma aldım yine bu diyoki timura ver sen rahat et ben yine gerek yok diyorum şimdi ağlarsa durduramam yine ısrarlar falan timur geldi almaya vermedim yok dedim ağlarsa durmas şimdi ama benim sinir katsayım giderek artıo yanii.. En son da gidices kucağımda bebiş ,, bu geldi ver biraz dedi neyse verdim diğer komşulara götürdü göstermeye geldi geri,,işte annesi öptüm ama dayanamadım dedi gözümün içine baka baka,,bende şakayla karışıkğlum daha annen kıyamıo öpmeye falan dedim ama çok gıcık oldum çoookkk,,bu kadar çok şey üst üste gelince ..Acaip sinir oldumya şimdi inatlaşasım da gelicek artık böyle devam ederse,,o da iyi olmuycak.Yarın da günüm var yine aşağı inicem gündüz şimdiden stresi bastı,,böyle davranırsa görüştürmem valla bi müddet çeşitli bahanelerle,,ben mi çok alınganımki??? Ama bebeğimi en iyi ben tanıyorum,,ya da allah korusun bi mikrop falan kaparsa hiçbişeyin önemi kalmıycakki dimi,,gereksiz yere sakınmıyorumki ben onu,,bakkaldan mı aldım canım ,,ağlıycak diyosam ağlıycak ,ağlasın nolcak pışpışlarıs diyo,,ben sallamak istemiyorum çocuğumu ayrıca zaten hoşlanmıyo sallanmaktan daha çok sinir oluyo,,geçenler de de konuşuyorus dedim gündüzleri uyumuyo gazı oluyo kakası oluyo falan,,e gece olmuyo mu diyo??Yalanmı söylüyorum sen neyi kanıtlamaya çalışıosunkii...Ooooof neyse çok gıcık oldum çookk..
allah yardımcın olsun...
sonra nasıl yapıcaksın?
sanırım oyle cnm cnku ben 1haftya yakndır grbm ve kusmada artık son zamnalarda oldu bu hıc aklma gelmemısdı
cnm cok zor ya benm oglumda hırcın emıyor ve agznı kocaman acıyor koca bısı gelmeynce drek agznı kucuck yapyor damaklarnın arasına skstryor ucunu kestı resmen böldü ıkı gogsumun ucunden ıcıne kadr goreblyorm ck acyor yanıyor. hayatta tstor flan deyse yanıyor yanı cok hassas suanda smdı bunun ıcın kadın dogumcymı gdyosunuz yoksa cocuk doktona mı gosteryosnz
bu arada aynı uykusu daha cok azaldı eskye gore artacagna
İyi geceler kızlar... Alakasız bişi ama konuştuklarınızla şu an ,, sinir oldum bu akşam bi tane komşum var.Aslında çok severim kendisini,, etrafımda en sık görüştüğüm kişi ama bu aralar çok üzerime geliyo gibi ya da ben çok hassasım,,hemen anlatiim nedenini::
Arkadaşlar merhaba
3 günlüğüne tatile çıktık :) Zor olur falan sanmıştık ama kuzucuk hiç yormadı bizi.Deniz kenarında havuz başında huzurlu bir şekilde uyudu.Meğer benim oğlanında tatile ihtiyacı varmış :)
Tatilde bir bayanla tanıştım.Onunda bebeği 1 yasındaymıs.Eldivenlerini hemen çıkar dedı.oda yüzünü çiziyor diye 4 aya kadar tutmus.Sonrasındada uzun bır sure bebek kavrama yetenegı edınememıs.Cok uzuldum dedı.Bende eve gelır gelmez kestım tırnakları ve çıkardık eldıvenlerı.Allah korusun 1-2 cızık olacak dıye daha cıddı problemler yasamayalım dıye sızede haber vereyim dedım.
selam kızlar...
bugün canım sıkkın biraz...adetim bitti ama sarı akıntım hala devam ediyor ne olacak böyle bilmiyorum.jel işe yaramadı galiba
size sorum var kızım bugün çok kustu.hergün ağız kenarından akıtırdı ona tamam da bugün böyle ağzında birşey var gibi gevelendi durdu.iki kez ne varsa üst baş batacak kadar çıkardı.direk süt geri geldi yani emdikten sonra.
birkaç kezde gazını almaya sırtıma çıkardığımda gaz çıkarırken katı bir şekilde çıkardı.bir kaç tane kakalı bez.
üşüttü mü ne oldu anlamadım gitti...gece sırtımı terledi acaba diyorum ya da yediğim mi yaramadı ama birşey de yemedim dün..
tecrübeli anneler var mı bir yorumunuz...
hızla zayıflıyorum nereye gidiyorum böyle bilmem...
kızlaaaaaaaaaaaaaarr yardım lutfen paşam sanırım doymuyor nasıl anladım kg den dıll cok skur kg sı gusel ılerlıyo ama kısa uyuyooo ama 10 dk bır uyandı gene yada uykusunu once den mı aldı yada dusenınımı degıstırıyorrr
sut cogalamsın ıcın baska baska varmı onerlerrr
bildiklerm
rezene
dere otu
taze mısır
bulgur cobrasııı
taze kavrulmus beyaz susammm
bunlwarıda uzun zamandır yapmıyorum bılıyorum amayeme dusenımde kavaltıyı st 1 de fılan yapıyorum ancak kalkıyorum bebe ıle o uyursa bend euyuyum dıee veee sonrad a vakıt olmyooo
ne dersınız
bu arada paşam maasalah suan da koltugun ortusundekı cıceklerı yakalamaya calısıyorr keyfii kebabbbtam yemelikk ahh ahhh mucizemm benimm canım oğlummmm
ayrı odaya koyunca hemen mızz mızz canım oyüzden hehee aynen ölee eşim şimdi nezle yaklaşmıyor bana
canim allah yardimcin olsun
mantıklı bende ayırayım hemen evimize gidince
bende yalnız sayılırım hamileliğimin 33. haftasında geldim memlekete hala burdayım eşim evimizde çalışıyor. annem ve kv olmsına rağmen kimse insanın eşi gibi olmor ya hele geceleri kalkınca onu arıyorum hep ama az kaldı 2 hafta sonra eşimin yanındayım Allah izin verirse
canım yapma totosundan mümkün oldukça dokorlar fitii bile çok mecbur olmadıkça vermeyin orada ince kılcal damar var diyorlar. evet zor bir durum ama emizrmek işe yarıyor benim oğlumda bugün yapmdı ama emdi bütün gün uzun süre emince yapıyorar bende sağdığım sütü veririken bir kaşık zeytin yağı koyuyorum çay kaşığı ucu ile yazık o ikınmalara üzülüyorum
ben direk kaynatıyorum canım
seni o kadar iyi anlıyorum ki ben bebeğimi herkesten kıskanıyorum ödüm kopuyor ona bişey olacak mikrop kapacak diye. kv öpünce bile deli oluyorum o da misafilrere veriyor alın tutun diye kaç kez eşimle kavga ettik annem dedi sonunda bi sakin ol sakınılan göze çöp btar. ama olamıyorum biliyorum çok titiz olmak iyi değil ama ben uğraşıyorum onu her sıkıntısı ile aşı oldu gece boyunca en bastinden ateş oldu ben uyumadım sabaha kadr ölçtüm kv dem sen yat kızım ben beklerim dedi bi baktım horluyor çocuğun başında iyiki yatmamışım. çocuklarımızı bizden iyi kimse düşünmüyor. çok kişi ile bozuştum ben umuruma da değil. hlam geldi geçenlerde istedi kucağına uçuk vardı olmaz dedim uçuğun var vermedim bozuldu zerre umurumda değil. o yüzden kendin nasıl rahat ediyorsan öyle yap canım
canim ben de cok iyi anliyorum seni..hele şu bebek arabasi surme konusunda zaten kisitli disari cikiyoruz birakin da göğsümüzü gere gere gururla 9 ay karnimizda tasidigimiz melegi gezdirelim ya benim de elimden alip duruyolar bebisimi..en gicik oldugum da iki saat uyumuyor ben oyaliyorum oyaliyorum sonra tam uyuyacagi saatte elimden alip bak bende uyudu tarzinda konusmalar ve bakislar..e heralde uyur iki saattir uyanikilk oldugu icin özeniyoruz heralde her seye ve sakiniyoruz ama deneyimli kislerin ve bizden buyuk kisilerin de anlayisli olmaasi lazim diye dusunuyorum
canım ben akşamları 30 ml ile başlamıştım bitiremiyordu. son zamanda 60a çıktım çok az kalıyor 60 ml den. sende 60 lık hazırlayıp bak bakalım ne kadar alıcak. tabi emzirdikten sonraSuzancım benîm oğlumda 3 gündür uyumuyo 10 dk uyku aralıkları. Hele dün gece hiç uyumadı. Önceleri yine gece yatardı. Bende doymadığını düşünüyorum. Çünkü meme bvaerince ağlaması kesîliyo. Ben artık mama vericem yatmaya yakın böyle yapan arkadaşlar vardı onlara sorum nekadar vericem mamadan ???
bencedeeabbooowwww allah yardımcınız olsun
nolcak halimiz hiç bilmiyorum bendeay guldum esıne valla kızbenmkde aynı yaa 2 yasna kadr flan bzmle yatcakmıs oyle dyor gorcez baklm nolcak
oyy geçmiş olsunn kıyamam kuzumaateyzesi bugün nezle oldu babasından kaptı çok mırın kırınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?