2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Okuyorum. Ve görüyorum ki.... Minikleriniz cok cok güzel.. Maşallah ...
Benim kuzum da iyi bu günlerde ..
Gaz falan kalmadı.. Gece tümden uyuyo.. Sadece 4 te emmeye kalkıyo ...
Daha kendi evimize geçemedik halaaaa izmir deyiz..
Haftaya evimde mutlu ve huzurlu olucam inşallah
Abisi nezle olduydu ahumun..
Ona da geçer diye korktum ama anne sütü engelledi sanırım... Bi şey olmadı...
Çbu Perşembe aşıya götürcem, rota yaptırmıcam.. Hangi doktor arkadasıma hangi profesör büyüğe sorsam yaptırma diyorlar.. Muayene me gelsen yaptır derim ama arkadasım oldugun için yaptırma diyen doktor bile duydum yani... Kendi çocuklarına yaptırmamışlar...
ne bileyim abisine zaten yaptırmadım hak geçmesin simdi kıza da yaptırmıyım...
Kıslaaa bi şey sorcam..
Sizler kendiniz grip aşısı olacakmısınız peki?

Ben olmuycam,,pek bişeye yaradığını düşünmüyorum,,her sene hastalık yapan virüsler değişiyo,,bence grip olacağın varsa olursun yani:):)
rota virüsü yaptırcaktık biz ama bu söylediklerin kafamı karıştırdı şimdi.

Gaz olayının bitmesine çok sevindim darısı başımıza,,çok azaldı ama bitmedi hala gündüzleri uyutmuyo bebişimi

Canım en az otuz doktora sordum what s up ımda..
Rota virüs bebeklik çağında bulaşınca serum takılmak ve tıbbi destek alınması gereken bi viral durum evet diyorlar.. Ama ya olursa diye de immun sistemin baskılamak istemedim diyor, cogu doktor kendi cocukları için.. Onlar farklı acıdan yaklaşıyorlar duruma .. Demek ki immun sistemi kurcalamak (olacaksa diye ) , serum takılmasından daha ciddi ve istenmeyen bir durum.. Saygı duyuyorum ve kabul ediyorum

Son düzenleme:

Maşallah ahu bebişe iyi olmanıza sevindim darısı bizlerin başına. Canım doktorlar neden yaptırma diyolar varmı bi nedeni. Çok önemli bi aşı diye biliyorum ileriki zamanlardada çocukları koruyormuş. Birde meden hastalara yaptır diyipte sana torpil geçiyo anlamadım eğer yapılmasını uygun görmüyorsan bunu tüm hastalarına söylemen lazım dimi ama ??

Canım çoğu doktor bu konuda sorumluluk almak istemiyor.. Bi bakıma da amlıyorum bunu.. Kar zarar hesabı yapıyorlar insan vücudu adına.. Ama tutup bunu uzun uzadıya her sosyo kültürel durumdaki anne babaya anlatamazlar.. Tutup ta cocukları virüsü kaparsa nedeni o doktor olacak o zaman çünkü ... Sonuçta zehir değil bu aşı ama nazikçe de belirtiyorlar brn yaptırmadım cocuğuma diye, tanıdıksa... Genelde antibiyotik vermeyen , vücudun her zaman kendisi nin hastalıklara basetmesini isteyen, ilaç yanlısı olmayan doktorlar önermiyor bu viral aşıları ... Çünkü viral mikrop olduğu için ası vurdursan da yine de hasta olabiliyorsun.. Hem garantisi yok yani.. Mesela su çiçeği aşısını hiç bir doktor yaptırma demez .. Çünkü o bakteriyel bi aşıdır, viral değil...
Grip aşısını hatırla .. Viraldir.. Ası olsan da yataktan kalkamadıgın kışlar olmuştur... Bu ve bunun gibi nedenler...

Ahh canım yarama tuz bastın ya sorma eşim kendi memleketinde iş buldu bayramdan sonra taşınıyoruz hiç istemiyorum ama yapacak bişiyim yok hamiliğimin son aylarından beri uğraşıyorum gitmemek için ama artık pes ettim hayırlısı neyse o olsun deyip allaha havale ettim canım yaaa buda kaynanamların başının altından çıktı hep çocuk olunca iyice baskı yaptılar eşime benimkide bi çıkmaza girdi işsizlik felan oda gitmek istiyor yoruldum çabalamaktan kızım var sütüm kesilecek diye hiç düşünmeden didişim duruyorlar benle ama ben bıraktım artık allahım nasıl biliyoda öyle yapsın onlarııı hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşşş...

canim allah yardimcin olsun

mantıklı bende ayırayım hemen evimize gidince

bende yalnız sayılırım hamileliğimin 33. haftasında geldim memlekete hala burdayım eşim evimizde çalışıyor. annem ve kv olmsına rağmen kimse insanın eşi gibi olmor ya hele geceleri kalkınca onu arıyorum hep ama az kaldı 2 hafta sonra eşimin yanındayım Allah izin verirse

canım yapma totosundan mümkün oldukça dokorlar fitii bile çok mecbur olmadıkça vermeyin orada ince kılcal damar var diyorlar. evet zor bir durum ama emizrmek işe yarıyor benim oğlumda bugün yapmdı ama emdi bütün gün uzun süre emince yapıyorar bende sağdığım sütü veririken bir kaşık zeytin yağı koyuyorum çay kaşığı ucu ile yazık o ikınmalara üzülüyorum

ben direk kaynatıyorum canım

seni o kadar iyi anlıyorum ki ben bebeğimi herkesten kıskanıyorum ödüm kopuyor ona bişey olacak mikrop kapacak diye. kv öpünce bile deli oluyorum o da misafilrere veriyor alın tutun diye kaç kez eşimle kavga ettik annem dedi sonunda bi sakin ol sakınılan göze çöp btar. ama olamıyorum biliyorum çok titiz olmak iyi değil ama ben uğraşıyorum onu her sıkıntısı ile aşı oldu gece boyunca en bastinden ateş oldu ben uyumadım sabaha kadr ölçtüm kv dem sen yat kızım ben beklerim dedi bi baktım horluyor çocuğun başında iyiki yatmamışım. çocuklarımızı bizden iyi kimse düşünmüyor. çok kişi ile bozuştum ben umuruma da değil. hlam geldi geçenlerde istedi kucağına uçuk vardı olmaz dedim uçuğun var vermedim bozuldu zerre umurumda değil. o yüzden kendin nasıl rahat ediyorsan öyle yap canım

bencede samimiyetten kaynaklaniyor canim , sen kiyamiyosun şimdi anliyoruz ama ver timura baksinn yaaa

tuanazehra senin adina uzuldum gercekten... skandalll... keske burda is bulabilseymis esin. kaynanam durup durup dua eder tek duam biran once memleketimize gelin rezilligimiz bitsin der rezillikte cocuga bakicinin bakacak olmasi. aslinda bende istiyorum gitmeyi ole dedikce gidesim gelmio birkac cocuk yapip buyutup mu gitsem diyorum nasip artik. ama hic istemiyorum kaynanamin bakmasini ole buyuyen cocuklar anne baba sozu dinlemio ikisininde avantajli dezavantajli yonleri var

igne batmasi durumu benim goguslerde de var ama ole olmaya basladigindan beri bende sut artti kanallar acilio galiba die yorum yaptim kendimce acaba neden bendef merk ettim simdi

allah yardımcın olsun...
sonra nasıl yapıcaksın?

yatarız koyun koyuna napalım

canım yaaa benim de öyle ucu açılmıştı ama 3 gündür saıp veriyorum ucu baya kapandı tam iyileşsin öyle vericem yoksa acı çekmekten psikolojim bozuldu yav

Günaydın kızlar, güzel kızım ile ben geldik
ceyda bugün biraz huysuz gibi, durmadan memede olmak istiyor, ama uykusu da var doğru düzgün ememiyorda.
bu arada ben hiç ev işi yapamıyorum ceyda ile, genelikle geceleri o uyuduktan sonra yapıyorum ama bu seferde ben uykumu alamadım dinlenemedim diye sütüm az oluyor. Siz nasıl yapıyorsunuz ev işlerinizi?
Dün kv geldi, akşam ceyda uyuduğunda sende uyu dinlen dedi. bende eee ev işlerini kim yapacak ozmn dedim. nasıl yani deyip gözümün içine baktı. E gün içerisinde ceyda ile tek başıma yapamıyorum dedim. Durmuyor, sürekli biri benimle konuşsun veya kucağını alsın istiyor. Öğle uykusu da pek yok, yarım saat bir saat anca oda benim yemek yememe yapmama anca yetiyor. kv böyle deyince sesini çıkarmadı, aslında diyebilirdi, kızım ben arada bi gelirim yardımcı olurum sana, hiç olmazsa ceydaya bakarım, nede olsa evler aynı mahallede. Ama nerde, anca bebeği özlediğinde bi kaç saatliğine gelir veya bizi ayağına çağırır. Malesef benim ailem yurtdışında onlar burda olsa muhtaç olmazdım ona ama, neyseee.

Buda bizim küçük cadı ceyda :)

canim ben de cok iyi anliyorum seni..hele şu bebek arabasi surme konusunda zaten kisitli disari cikiyoruz birakin da göğsümüzü gere gere gururla 9 ay karnimizda tasidigimiz melegi gezdirelim ya benim de elimden alip duruyolar bebisimi..en gicik oldugum da iki saat uyumuyor ben oyaliyorum oyaliyorum sonra tam uyuyacagi saatte elimden alip bak bende uyudu tarzinda konusmalar ve bakislar..e heralde uyur iki saattir uyanik ilk oldugu icin özeniyoruz heralde her seye ve sakiniyoruz ama deneyimli kislerin ve bizden buyuk kisilerin de anlayisli olmaasi lazim diye dusunuyorum

Canım senin bu yazını okur okumaz bende çıkardım hemen eldivenleri.

nasıl zayıflıyorsunuz ya, ben aksine doğumdan bu yana 2 kg aldım, daha iki ay bile olmadı.

Bana hurmayı da çok tavsiye etmişlerdi ama ben hurmayı pek sevmediğim için denemedim. Dene istersen hurmayı da.

Canım bunu okuyunca, sanki benim kayınvalideden bahsediyorsun zannetim. Oda çok karışır, sadece kendi dediklerinin olmasını ister sanki çocuğu o doğurdu, ama ben hiç takmıyorum dinlemiyorum da, bişeyde ısrar ettiğinde, bebeği alıp yine kendi bildiğim gibi yapıyorum. Sonuçta bir bebeği kimse annesi kadar iyi tanıyamaz ve anlayamaz. Bizimkide sallayayım felan derse yok o öyle alışkın değil, böyle hiç uyumaz diyorum veya durmadan kucağa alıyor, siz bu kızı hep yatırıyorsunuz biraz da kucağa alın diyor. Allahtan geçenlerde yine kucağına aldığında bizim kız başladı ağlamaya, anne yerine yatır oynamak istiyor o kendi kendine, sevmiyor kucağı dedim. Yatırır yatırmaz sustu zaten hemen. Çok ısrar ediyor oda, bişeyi anlatana kadar akla karayı seçiyorum, o ne derse o olcakmış, ama ben izin vermiyorum. Ne zaman emzireceğimi bile o söylüyor, sanki ben anlamıyorum bebeğimin ne zaman acıktığını. Offf konu açılınca bende yine çok sinir oldum. İlk başlarda eşim söylemişti anne çok karışıyorsun diye, sonra bi ara rahattık ama şimdi yine başladı, öğreteceğim ona ama herşeyin onun istediği gibi olmayacağını. Sende komşuna açık ve net söyle herşeyi alınırsa alınsın artık çok sinir oluyorum böyle insanlara

ayrı odaya koyunca hemen mızz mızz canım oyüzden hehee aynen ölee eşim şimdi nezle yaklaşmıyor bana

yapacak bi şey yok o zaman canım :))

canim allah yardimcin olsun

amin canım aminnn

öyle canım ben evimde de yalnız kalıyorum geceleri çok zoruma gidiyor oğluma bakmak değil zoruma giden yanımda eşimin olmaması ne yapalım dayanacağız Rabbim başka ayrılıklar vermesin gececek

Ay ben de kıskanıyorum kızımı yaa, hem biliyorum bana yardimci olmak icin yapiyorlar hem de bazen katlanamiyorum. Her gun yanyana oldugumuz icin cogunlukla annemi tersliyorum. O da cok mudahale ediyo gibi geliyo. Tabi Allah razi olsun her isini birakip geliyo sayesinde yemek yemeye tuvalete gitmeye vaktim oluyor. Ama iste bazen heyheylerim geliyo. Mesela kizim aglayinca caresizlikten bi o alir bi ben. Buraya kadar tamam ama bazen ver anne diyorum bi dakka dir bi de omzuma alayim diyor en son gecenlerde anne kokusu diye de bisey var anne yaa dedim verdi tabi. Kizim daa sakinlesip uyudu mu oooh dedim :) ama tabi sinirim hemen geciyo; cok hakli olmadigimi biliyorum aslnda

İkiziz canım senin durumun daha farklî tabi, annen degil kv degil sonucta el. O kadar israr etmese iyiymis. Ama sanirim o da kotu niyetten degil. Sakin olmakta fayda var.

canım ben akşamları 30 ml ile başlamıştım bitiremiyordu. son zamanda 60a çıktım çok az kalıyor 60 ml den. sende 60 lık hazırlayıp bak bakalım ne kadar alıcak. tabi emzirdikten sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…