2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Serap menün çok güzel olmuş bugün, hareket var mıydı?

Kızlar, geçmişi okudum, alıntı yapmayacağım, aklımda kalanlarla yazarım. Pomocum çok güzel vermişsin, tebrik ederim canım, maşallah diyeyim, aman giden kilolar gitsin ve geri gelmesinler. İnşallah pazartesiye kadar daha da verirsin. Benim yine ara öğün olmadı, bugün hareketli ve yoğun bir gündü, toplam 7000 küsur adım atmışım. İşten sonra markete uğradık eşimle, orada da yürüdüğümüz için sanırım adım sayım fazla oldu. Bu arada yeni katılan arkadaşlar var, hoşgelmişler diyorum, sanırım sizler daha önceden tanışıyorsunuz, biz de muhabbet ederiz en kısa zamanda inşallah, bu ara benim yoğunluğuma denk geldiği için fazla giremedim. Ben de günümü toparlayayım;

Sabah: (Kahvaltıyı dışarda yaptım)
- Yarım simit
- 1 kk peynir
- 2 tane zeytin
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 fincan şekersiz sütlü kahve

Öğle:
- Yarım kase şehriye çorbası
- 3-4 kaşık peynirli makarna
- 4 kaşık bakla yemeği
- 2 kaşık yoğurt

Ara:
- Yarım simit (markette taze taze çıkmıştı, 1 tane alıp eşimle paylaştık, markette yedik:))

Akşam:
- 100 gram kadar yağsız ızgara et
- 7-8 çiçek haşlanmış brokoli
- Yarım demet maydanoz
- 1 taze soğan
- 7-8 yaprak roka
- 2 dilim tahıllı ekmek

Ara:
- 1 büyük kase patlamış mısır
(Aslında karnım çok toktu ama sırf keyif yaptım)
- 7 tane kuru erik (bu kadar kalmıştı bitirdim)

Bu ara işyerinde adım sayımı artırdım ama evde spor yapamıyorum birkaç gündür, enerjim kalmıyor. Bu sabah ta yine yarım saat yoga yaptım en azından:) Yogayı tekrar düzenli yapmaya karar verdim, hele sabahları çok güzel oluyor. Haftasonu da hem evde yapılacak sürüyle iş var, hem de pazartesi için hazırlamam gereken bir rapor var, ayrıca da dinlenmem lazım

hareket yoktu canım eşime yemek koydum. kalkıp yapacağım ... ama o gün acayip yorulmuşum kaslarım ağrıyor...kasığımdan da arada sancı vuruyor..
sabah okula yürüyerek gittim o spor sayılır mı?

Sayılır sayılır, yorgunsan fazla zorlama zaten. Ben de çok yorgunum ve uzattım ayaklarımı bilgisayarda takılıyorum:) Sende adımsayar var mı? Yoksa tavsiye ederim, internetten alabilirsin, ucuz ve basit bir şey ama insan adım sayısını görünce artırmak için çaba sarfediyor. Uzmanlar kilo vermek için her gün 10000 adım atmak lazım diyorlar.

Bu arada bugün alışveriş merkezinde otoparkta fotoğrafımı çektirdim eşime, yeni kot ceketim vardı üzerimde. Birazdan eklerim.

eczanelerde yok mudur canım?
varsa eczaneden alabilirim...10000 adım atıyor olabilir miyim bilmiyorum ama sürekli ayaktayım derste oturamıyorum....
bu hafta çok yoruldum hem beynen hem bedenen.. geçti ya bu hafta gelecek haftayı hele tatili iple çekiyorum....

Eczanede var mıdır bilmiyorum, sor bir bakalım. Belki medikal malzeme satan yerlerde de olabilir. Çok işe yarıyor, ben bazen 10000 adıma tamamlamak için ekstra adım atıyorum.

Eczanede var mıdır bilmiyorum, sor bir bakalım. Belki medikal malzeme satan yerlerde de olabilir. Çok işe yarıyor, ben bazen 10000 adıma tamamlamak için ekstra adım atıyorum.
hareketliyim ama 10000 adım olmuyordur herhalde yapamam o kadar adım...kocişi arayayım bakalım varmıymış...ya da yarın ben çıkarsam sorarım..

Kızlar, belki görmüşsünüzdür, forumdan gördüm ben, mevsimlerdenroma diye bir blog var, tek kelimeyle "bayıldım". Vakit bulunca girip bakın, çok güzel bir blog. Ayrıca forumda da bu bloğun sahibi olan doktorun hazırladığı listelerle zayıflayan bir grup var, ismi ilgimi çekti ve öyle girdim bloğa, size de haber vereyim dedim. Gerçi kimsecikler yok ama girince görürsünüz artık

bu arada herkese günaydın...

dünkü menümü yazayım.

sabah:1 adet ev poğaçası:180 calori

öğlen:4 kaşık taze fasulye+1 dilim kepek ekmeği+salata+yoğurt

ara:minik portakal+1 tanecik burçak püskevit tek adet

akşammm : 1 kase yoğurt

ara: 1 küçük salkım mor üzüm+100gr iğde

dün gün içinde:200 sopa hareketi,200 civarı çapraz bacak germe hareketi

45 dk tempolu yürüyüş

3 lt yakın su

8-10 fincan açık şekersiz çay

1 türk kahvesi

hareket yoktu canım eşime yemek koydum. kalkıp yapacağım ... ama o gün acayip yorulmuşum kaslarım ağrıyor...kasığımdan da arada sancı vuruyor..
sabah okula yürüyerek gittim o spor sayılır mı?

canım menün gayet güzeldi yukarda okudum bende dün hareketi abartmışım kasıklarım kollarım çok ağrıyor tabi insan ham olunca öyle oluyor...

ben çok hareketsizdim kilo almaya başlayınca dahada tembelleştim 2 gündür hareket yapıyorum baya faydalı oldu hafifledim resmen ama tabi kolbacak kasık ağrıyo biraz...

canımm mısır hariç herşey gayet güzel olmuş..tabi gün içinde bir simitide götürmüşsün ama ahh simit tazesine yürek dayanmaz ama hatırlatayım 300-400 ortalama calorisi var yükte hafif pahada ağır gıdalarımızdan..bende dün kahvaltımda ev poğaçası yedim sıcacıktı eşimin kuzni çok ısrar etti o ısmarladı yoksa ben yemeyecektimm

canımm menün güzel ama acık kaçamaklı menü allahtan ayarı tutturmuşsun...

daha bol yeşillikli çeşitli olabilirdi...

kızlar şimdilik kaçıyorum...

malum cumartesi ve ben çalışıyorum maaleseff ve çokk yoğunum...

herkesi çok öpüyorum...akşama giremezsem pazartesi görüşürüz...

pomocum sana sal ıgünkü başlangıç kilomu ve pazartesi ki yeni kilomu yazarım tabii inşallah baya veririm ilk hafta iyi veriliyo malum..

öyle canım yapmayıp yapmayıp birden yüklenince bedeb tepki veriyor.Ama kilo vermek içinde hareket şart. şimdi kalkıp ütü yapacağım hava çok güzel kendimi sokaklara atıp bir güzel de alış veriş yapacağım. Bu havayı değerlendirmek lazım evde oturmammak lazım değil mi

10:30
kk beyaz peynir (yarım yağlı)
4 tane siyah zeytin
salatalık, domates
yufka ekmek
çay

elektrik yok diye geç kalktım ama bugün varmış, yarın yok sanırım

Osman amcanın hanımı, dayak yiyip memleketteki anasının yanına gitmiş..
Cep telefonuyla yaptığı çağırmalarına cevap alamayan Osman amcanın; çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik ve çocuklarla uğraşmaktan takadı tükenmiş.
Osman amca kadınını telefonla bir daha aramış... ancak anasının yanından koca evine dönmek istemeyen kadın, telefona cevap bile vermemiş.
Bunun üzerine Osman amca mesaj atmaya karar vermiştir.
Ve mesajdan bir saat sonra evin kadını kapıda belirmiş.
... İşte o mesaj;

Kadınım bu sağa son mesajım.
Bebelerinen evde oturup ağlarım.
Çamaşır, bulaşık tarih yaptı.
Kadınım ben bu işlerden ne ağnarım.
Bi tokat salladım değmedi bile, La bok mu var babağan evinde.
Ula ne bilinmez bir avradmışsın, Bebelerinen beni Mevlam gayırsın.
Arkadaşın Hatçe yan yan bakıyo.
Üzelme Osman abi deyiveriyo, Bebelerin başını okşayaraktan, Kendi düşen ağlamaz deyip gülüveriyo.
Bugün geliverdi zabahın köründe, Vallaha, yalnız bi gecelik vardı zillinin üzerinde.
Bulaşığa daldı, çamaşırı yıkadı, La kadınım bak göğnüm çok daraldı.
Bebeleri banyoya sokup yıkayıveedi.
Osman abi sende gir, keseleyim diyiveedi.
Ben de buğün olmaz yarın diyiveedim, La kadınım sağa bir şans daha veedim.
Zabaha kadar geliyosan gel eve, Vallahi gelmezsen böyük tehlike.
Hatçe bekliyoo elinde kese, Vallah keseynen kalsa keşke...