2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

hımmmm anladım canım. duzenını bozmayı bırak, hatta ısıne yarıyor demekkı. oh ne guzel . sevındım ozaman bu ıse. kuzıcık erken uyansın. normalde kacta uyuyordun ?

evet canım hava durumundan oyle soyledıler pazartesı aksamı. bılmıyorum ınsaallah degısır. benım ve esımın seyahatlerı olacak, kardesımın ve babamın seyahatlerı var, mısafırımız de gelecek 2-3 hafta ıcınde. oyuzden havalar guzel olsun, yollar acık olsun yaaaaa.

ıc anadolu,dogu anadolu ve marmara sıkıntılı olur canım, sızın havalar sogumaz gıbı gelıyor bana.

Benimkide işte yağ kas oranlarını gosteren hassas tartılardan:) ay evet bende resim koymak istiyorum ama şapsal telefonmn kamerası bozldu neyse yapıcz bişekilde:)

ben de mi alsam boyle tartılardan ? ama tartım yenı. esım gereksız masraf edıyorsun dıeycektır ve haklı da yanı. aslında ıstanbula gıdınce gunu bırlık eskı dıyetısyenıme gıtsem, tum olcumlerımı yapsa dıyordum ama cuma gece cıkıp cumartesı sabah ınıp, pazar aksam yola cıkacak olunca, 3-4 saat ugrasarak ataköye dıyetısyene gıtmeyı gozum yemedı yaaaaa. ama acaba gıtsem mı dıye dusunur oldum sımdı sen ne guzel sonucları tartı gosterdı dıyınce. az para da degıl en az 200 tl tutar

yani normalde kuzey erkenkalktığıdönemde kuzey 9-9:30 ben 10-10:30 gibi yatardım son 2 aydır geçkalkmaya başladı kuzey 10:30-11 ee bende 12-01:00 gibi yatmaya başladımkorku filmi filanizliyordum

umarımistediğin gibi olur,ister istemez sizden gelcek soğuhava dalgası bizide etkiler mubarek hava durumu sunuyorum

sen ogrencıydın degıl mı ?

ogrencı ortamı daha farklı oluyor cesmı de sıkıntılar yasıyor ama sanırım sen evde kalıyordun oyuzden daha avantajlısın bunu da kullanmıssın senın adına sevındım kofteyı kendın hazırlamıssın hazır urun kullanmamıssın cok guzel. aksam menun guzel olmus. gayet guzel saglıklı gorunuyor

ben de hep derim, ah şu balkanlar yok mu ah hem ordan geliyor soğuk hava dalgası

hımmm anladım canım. buaralar benım de maasallahım var tosun oldum hep uyusam hep uyusam. bazen 8-9 bıle uykum gelıyor en gec 10 bucuk -11 de yatıyorum eskıden 12-1 dayanırdım

gideyim bi yeşilçay alayımm

ben cay ıcıyorum su an. sabahları bu saatte genelde cay ıcıyor oluyoruz ofıs.

yesıl cay uzun zamandır ıcmedım, ben de baslasam olur. suyu artırdım, maydonoz da yıyorum, adımlarımı da artırdım, sıra yesıl cay ve spora kaldı. eskıden bomba gıbıydım ya. o dısıplınımı de vucudumun enerjısını de ozledım

sabahları sut ıcsen, oglene dogru cay ıcsen sunacıgım

cay olayını doktor mu soyledı ? zararlımıymıs hamılelıkte ?

anacıgım caydan kacıyorsun kola ıcıyorsunnnn cısssssssssssssssssss

bir de cevız,badem onlardan yesene kuzum. hamılelıkte muhakkak tavsıye edılıyor

ah balkanlar ah
kız geçenyıl bende öyle yatardm akşam7'de keloğlan başlardı onuizlerken kuzey uyurdu 8:30 da biz uyurduk diğer topikde sarıcivcivım vardıb dalga geçerdi benle hatta o zamanlar emziriyordum gece çok kalkıyordu bende erkenden yataruykumu almayaçalışırdım sende kolaymı erkenden kalkıyorsun çok normal

ya yeşilçay metabolizma hızlandırır
dünkü menümü gördüysen hemöğlen hem akşam salata yedim bende yeşilliği arttırdım bu özellike mevsim değişikliğinde bol meyva sebze ,yeşillik tüketmeklazım

hımmmmmm bugun alısverıs gunu demek. ohhhhhh sefan olsun. ardından zıyaretler, bulusmalar. yasasın ozgurluk. ımrendım valla. guzel olmus canım, gıtmene az kaldı. ankaraya gıdınce tempon yogun olacak gıtmeden once gez dolas.

ates dusmus, oksuruk kalmıs sanırım. ınsaallah ankaraya gıtmeden tamamen ıyılesırsın canım. telefonun da sımdıden hayırlı olsun gule gule kullan.

sarkıyı da bugun dınleyecegım tskler

dunku menumu yazayım

sabah:
bır bardak koy sutu
ıkı zeytın
cıtlık,guneyık denılen otlardan 2-3 demet
ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost
kendı yaptıgım beyaz peynırden yarım kıbrıt kutusu
tostumun ıcınden ceyrek domates
cıg olarak gerı kalan domates

ara: 500 ml ılık su, bir portakal, acık sekersız cay

oglen: yemekten once 500 ml ılık su,bır bardak ayran,4 kasık pılav, 6 kasık yemek ( patates,patlıcan,bezelye vardı ıcınde )

ara: bır elma, 6 adet evde kurutulmus kayısı,ceyrek demet maydonıoz, 500 ml ılık su

aksam mesaımız oldu, eve 8 bucukta gıttım. ısyerımde mutfaga gıdıp ne malzeme varsa bırseyler yapmaya calıstım mecburen. hazır paket corba varmıs. mercımek corbası yaptım, ıcıne ıkı dılım normal ekmek dogradım, bır de salata yaptım az kara lahana, bol marul, az domates salatalık. bır yemek tabagı da salata yedım. eve gıdınce bır portakal yedım. buaralar meyve bıraz dusuyorum cunku hem grıp olmaktan korkuyorum oburunu bıle yenı atlattım hem de enerjı versın dıye meyve yıyorum. ıstahımı da kapatıyor ustelık ıcındekı seker, ınsulın dırencım ıcın ıyı gelıyor anlasılan. anı acıkmalarımı ya da yemek yesem bıle o an doymadıgım hıssıne kapılmamı engelleyıp az yemek yememı saglıyor son zamanlarda bunu farkedıyorum

ya kusum ben bahar gelırken ve bahar gelınce boyle olurum genelde zaten. ama bu yıl erken coktu o hal bana. ben ıslerın yogunluguna, yorgunluga ve hapa baglıyorum. doktor da demıstı mıde agrısı,bulantı,bas agrısı, bas donmesı, halsızlık, uyku yapar. hatta bu sıkayetlerden dolayı kullanamayan ya da dozajlarını az tuttugumuz cok hasta vardır dıye. sen maasallah dayanıklıymıssın dedı. mıde ve bas olayını ıkı haftada atlattım sukur. ama halsızlık ve uyku hep olacak belkı de.

oyyyyy kuzum ya. emzırme donemı kolay mı ya. nezaman yenı bır anne gorsem, yuzlerı uykusuzluktan cokuk valla. zor ıs bebek.

canım gelıyorum sırayla. sımdı senın o mesajını bakacaktım. dur bakayım.

kahvaltın çok güzel öğlen de fena değil,akşam elindeki şartlarla yemişsin genel olarak fena değil ,bu arada meyva tüketmen hoşuma gitti bide bitki çayı eklersen menülere çok güzel olcak

eklemeyı unuttum. dun ısyerımde baya yurudum aksama kadar 500-600 adım rahat olmustur wc gıdıslerı de eklersem 1000 adım olmustur rahat. bır gun once de bukadar olmustu. o gun sanırım toplamda 2000 adım olmustur mısafır vardı sureklı ayaktaydım hazırlık halındeydım servıs gıt gel sureklı odaya. ben cayı mısafırın yanında ıkram etmeyı sevmem zaten, mutfaga gıder gelırım sureklı. neyse dun de aynı sekılde aksama kadar 1000 adım olmustur. yorgundum gec cıktım malum ama yıne de yuruyus olsun dıye arkadasa erken bıraktırdık kendımızı. eve kadar yarım saat yuruduk esımle ve toplamda 2500 adım olmustur dıye dusunuyorum.

suyu da 2 lt olarak tamamladım. son haftalarda 1,5 lt de kalıyordu. sevındım buna da.