- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #8.601
VE GELELİM BENİM GÜNÜME;
SABAH AÇ KARININA NANELİ YEŞİLÇAY
KAHVALTI:3 İNCE DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞE BİRAZ TEREYAĞ(PEYNİR OLMADII İÇİN SÜRDÜM) ÇEMEN VE MAYDANOZLA TOST YAPTIM İNCECİK VE KITIR YAPTIM
ARA :1 CEVİZ 4-5 BADEM
ÖĞLEN:TABAĞIMIN YATAĞINA 1DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİNİ KÜP KÜP KESTİMKITIRLAŞTIRDIM ÜSTÜNE 2 KAŞIK DOMATES SOSU KEKİKVE SARIMSAKLASOS YAPTIM EKMEKLERİN ÜSTÜNE DÖKTÜMÜSTÜNE 5 KÜÇÜK KÖFTE (YAĞSIZ PİŞİRDİM) YANINA 2 KAŞIK YOĞURT VE BÜYÜKÇEKASE KARIŞIK SALATA
ARA: NESCAFE ŞEKERSİZBİRAZ SÜT İLE
ARA:3 BADEM 8 TANE YABAN MERSİNİ
AKŞAM: 2KAŞIK DOMATESLİ BİBERLİ BULGUR PİLAVI TABAĞA İYİCE YAYDIM ÜSTÜNE 50 GR TAVUK DÖNER YİNE 2 KAŞIK YOĞURT VE BÜYÜKÇE KASE HAVUÇLU,TURPLU,KARALAHANALI SALATA EKMEK YEMEDİM BULGUR PİLAVI VAR DİYER
ŞİMDİLİK 1.5 LTSU AMA 2LT TAMAMLICAM
BUNDAN SONRA BİTKİÇAYLARI İÇERİMMM
AKTİVİTE: 11BİN ADIM ATTIM YATASAYA KADAR Bİ 500 ADIM DAHA ATARIM ORAYA BURAYA GİDERKEN
ALLAH BEREKET VERSİN HER AÇIDAN GÜZEL BİRGÜNDÜ DARISI YARININ BAŞINA
ben de mi alsam boyle tartılardan ? ama tartım yenı. esım gereksız masraf edıyorsun dıeycektır ve haklı da yanı. aslında ıstanbula gıdınce gunu bırlık eskı dıyetısyenıme gıtsem, tum olcumlerımı yapsa dıyordum ama cuma gece cıkıp cumartesı sabah ınıp, pazar aksam yola cıkacak olunca, 3-4 saat ugrasarak ataköye dıyetısyene gıtmeyı gozum yemedı yaaaaa. ama acaba gıtsem mı dıye dusunur oldum sımdı sen ne guzel sonucları tartı gosterdı dıyınce. az para da degıl en az 200 tl tutar
ee süper bak şimdi 2.500adım atmışsınya hergeçengün hırs yapcan bir tık fazla atcan adım inan hareketsizlikden iyidir bakadınlarını içinden say wcgittin say gidiş gelişi hemen defterine not al evde ible say odadan odayaaeklemeyı unuttum. dun ısyerımde baya yurudum aksama kadar 500-600 adım rahat olmustur wc gıdıslerı de eklersem 1000 adım olmustur rahat. bır gun once de bukadar olmustu. o gun sanırım toplamda 2000 adım olmustur mısafır vardı sureklı ayaktaydım hazırlık halındeydım servıs gıt gel sureklı odaya. ben cayı mısafırın yanında ıkram etmeyı sevmem zaten, mutfaga gıder gelırım sureklı. neyse dun de aynı sekılde aksama kadar 1000 adım olmustur. yorgundum gec cıktım malum ama yıne de yuruyus olsun dıye arkadasa erken bıraktırdık kendımızı. eve kadar yarım saat yuruduk esımle ve toplamda 2500 adım olmustur dıye dusunuyorum.
suyu da 2 lt olarak tamamladım. son haftalarda 1,5 lt de kalıyordu. sevındım buna da.
duygu menulerın cesıtlendı ve arttı. bu benı gercekten sevındırıyor cunku bırara hıcbırsey yemıyor gıbıydın.
nanelı yesıl cay kendın mı yaptın yoksa form cay mı ?
oglenkı menune bayıldım, kesınlıkle denemek ıstıyorum. zaten esım de ben de kofteyı cok severız. esım dısarda yemek yerken bıle kofte soyler genelde. aynı sekılde kızarmıs ekmek, tost cok severız ıkımızde. pazar gununden berı ekmegı kızartma olayına alıstı yenıden zaten. bugun de kızarttı ben camasırları toplarken. cok lezzetlı oluyor zaten ekmek kızarınca. senın yaptıgın gıbı yapayım ben, epeydır kofte yapmadım evde zaten. sunum olayını cok severım ben, bırara ekleyelım guzel bır sunum tabagım vardı aksam mısafır geldıgınde yaptım ve cekmıstım. cok severım ben. masa duzenı, yemek sunumu konusunda kendımı gelıstırmek ısterdım eger zamanım olsaydı. yemek kurslarına da gıderdım kesın.
ya senın aksam da cok guzel olmus. resmen şölene donusturmussun sen menulerın sunumunu.
adımlar da yıkılmıs. valla supersın canım super super
sen ogrencıydın degıl mı ?
ogrencı ortamı daha farklı oluyor cesmı de sıkıntılar yasıyor ama sanırım sen evde kalıyordun oyuzden daha avantajlısın bunu da kullanmıssın senın adına sevındım kofteyı kendın hazırlamıssın hazır urun kullanmamıssın cok guzel. aksam menun guzel olmus. gayet guzel saglıklı gorunuyor
kahvaltın çok güzel öğlen de fena değil,akşam elindeki şartlarla yemişsin genel olarak fena değil ,bu arada meyva tüketmen hoşuma gitti bide bitki çayı eklersen menülere çok güzel olcak
bu mesajı okuyan herkez su içsinnnnn
Valla bende bi huy varki sorma nerde en pahalısı hemen bulurm. boyle tartıları araştrrken hep 300tl ve uzeri buldm ve dedm demekki bunlar boyle(Salaklığa bakarmısın) ıkı gun once anneme sordum iste teknolojık yada işte (ikea-koçtaş gbi) yerlerde olur dedi dunde koçtaşı gordum bı gırıp bakayım dedm işte fakir simbo bide baska vardı ıclernde bıtek fakırı duydum ve bi baktım 40 tl hemen boyle actım klavuzunu falan okudum baya iyi gözktu bıde beyaz esya satan bi akrabımız var onu aradım boyle boyle fakır ıyıdır hanı bzde geliyo ama 100den asagı degil boylece aldım eve gelrgelmez hemen denedm (aman dıkkat kesin doktor sonucları olmayabilir olsa bile sonucta yınede soyle 6 ayda yada yılda bır falan doktor kontrlu lazımki sağlığımız korunsun) ama gorunen koy zaten klavz ıstemıyokı belli zaten nası yağ toplandıgı yağ oranım okadr yuksekmskı yınede hanı ortalama gordum neyın ne oldugunu kesınlkle onerebılırım tartıyı alacak olan varsa adı Fakır Hercules dıye gecıyo.
Sana gelince onceden doktora gitmissn o yuzden ılk defa olsa git derdım ama hani almak istersen sen bilirsin israfda olmasın haklısın. Ama şunu soyleyebılrım herseyı gosterdgı ıcın işin cıddıyetını görüyosun.
süper canım bu istekve arzuyla bahara hızlıgiriş yapcan inşallah bu arada meyvayı fazla geç saatte yememeye özen göster mümkünse yanına alara öğün olarak işyerinde tüketcanım gec uyanıyorum son zamanlarda. ancak hazırlanıyorum. esım buaralar kahvaltı konusunda yardımcı oluyor, bır tost ya da tost gıbı ekmek arası yapıyorum yesıllıgımı yanımda getırıyorum ve sabah sıze yazarken burda yapıyorum bazen kahvaltımı.
aksam evet bılıyorsun sartlar onu gerektırdı. oglen de tabldot malum.
meyve ıste canım sebebını anlattım. dogru oldugunu dusunerek yapıyorum bakalım. sen de begendıgıne gore ıcım rahat. ekleyecegım kuzum o da olacak. sılkelenmeye calısıyorum eskı halıme donmeye calısıyorum
naber neslişim ?sorma sıpam 6:30kalktıGünaydın kızlar, erkencisiniz bakıyorum:)) Ben kalktım ama kendime gelmem zaman aldı biraz, sonra da çamaşır astım. Makineyi geç çalıştırmıştım, sonra da enerjim kalmadı asamadım, sabah onu hallettim. 2 dilim tam buğday ekmeğine maydanozlu, salçalı, peynirli yağsız tost yapıp yedim, şimdi de kahvemi içerken foruma bakayım dedim.
Hepimize güzel ve enerjik bir gün diliyorum
anamhemde suyunu içip tartılmışsınn valla bravooGünnaydınllarrrrrrrrr:) hemeen suyumu içtm:):):) ve tartıya cıkıyım dedım bı baktım 65.8i gösteriyooo:)
Kızlar ben de günümü toparlayayım;
Sabah:
- 2 dilim tam buğday ekmeği
- 1 kk beyaz peynir
- 4 tane zeytin (az tuzlu)
- 1 tk salça
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Ara:
- 1 fincan sade neskafe
Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 1 porsiyon ızgara tavuk şiş
- 3 kaşık bulgur pilavı
- 1 bardak ayran
Ara:
- 1 orta Türk kahvesi
Akşam:
- 1 tabak yeşil mercimek salatası
- 1.5 haşlanmış patates
- 1 kk peynir
Ara:
- 10 tane kuru erik
- 1 avuç kuru yabanmersini
- 1 avuç kuru dut
- 10 tane badem
Yeşil mercimek salatasını kendim uydurdum. Haşlanmış yeşil mercimek vardı dolapta, içine annemin yaptığı acı biberli domates sosundan koydum, taze soğan ve maydanoz doğradım, az zeytinyağı ve bol limon, çok güzel oldu tadı, tavsiye ederim:))
Sanırım regl öncesi olduğum için, fena halde tatlı krizindeyim. O yüzden kuru meyvelerden bolca yedim
Gelelim spora, Duygu'ya söz verdiğim gibi 10000 adımı tamamladım, hatta hızımı alamamışım 15000 adımı da geçtim. Toplam yakılan kalori miktarı 963 olarak görünüyor.
Berivan koşu bandında 200 kalori yaktığını söylemişsin, bence normal canım. Ben de koşu bandında bugün 50 dakikada 310 kalori yaktım, arada az da olsa koştum ve arada da yokuş yaptım. Benim ortalamam 6 km/h hızdı. Bisiklet te iyi kalori yaktırıyor aslında, onda da 15 dakikada 170 kalori yaktım. Tabi bu aletlerde hız falan önemli. Ben spor salonunda toplam 480 kalori yakmış oldum. Bugün günüm de hareketliydi, gün içinde de epey yürüdüm ve merdiven inip çıktım, böylece 15000 adımı geçtim. Ama bacaklarım ağrıyor ve gerçekten yorgun hissediyorum, ama mutlu bir yorgunluk
Günaydın kızlar, erkencisiniz bakıyorum:)) Ben kalktım ama kendime gelmem zaman aldı biraz, sonra da çamaşır astım. Makineyi geç çalıştırmıştım, sonra da enerjim kalmadı asamadım, sabah onu hallettim. 2 dilim tam buğday ekmeğine maydanozlu, salçalı, peynirli yağsız tost yapıp yedim, şimdi de kahvemi içerken foruma bakayım dedim.
Hepimize güzel ve enerjik bir gün diliyorum
canım nanali yeşiçayı sormuşsun ben liptonun poşet çaylarını içiyorum yeşil çayın hemen hemen her çeşitiniiçtim favorim nanaliyeşil çay ve yaseminli yeşilçay arobası yeşil çayın yavan tadını bastırıyor içimi keyiflihale geliyor.
süper canım bu istekve arzuyla bahara hızlıgiriş yapcan inşallah bu arada meyvayı fazla geç saatte yememeye özen göster mümkünse yanına alara öğün olarak işyerinde tüket
naber neslişim ?sorma sıpam 6:30kalktıerkenden geldim topiğe benimdeçamaşırlar yıkndı az sonra ascam yağmur yokken çamaşırlar yıkansın kurusun dimi
anamhemde suyunu içip tartılmışsınn valla bravoo
hımmmm ben ıstanbuldakı dıyetısyenımı dusuneyım. gıtsem de gıtmesem de, bana lazım aslında sendekı gıbı bır tartı. bu alma ısını de dusuneyım. yazdan berı termosuydu, tartısıydı, bısıkletıydı,elbısesıydı okadar cok sey aldım kı koca benı bosar belkı oyuzden bır dusuneyım ama guzel bır tartıymıs elbette yuzde yuz sonuclar dogru olmayacaktır ama yıne de guzel bır tartıymıs.
alacagım zaman sana yıne sorarım belkı unuturum adını. tskler cok faydalı oldu uzun uzun anlatmıssın
vayyyyyyyy spor yıkılıyor vallatebrık ederım canım. bugun dınlenme fıkrın ıyı olmus. cok yuklenırsen hem sıkılırsın hem de heryerın daha cok agrır. ustelık arkadas olayı, sızın ıcın degısıklık de olur dıye dusunuyorum genellıkle aksamları evdesınız dıye farkedıyorum
ee süper bak şimdi 2.500adım atmışsınya hergeçengün hırs yapcan bir tık fazla atcan adım inan hareketsizlikden iyidir bakadınlarını içinden say wcgittin say gidiş gelişi hemen defterine not al evde ible say odadan odayaa
dışarda pideyi küp keserler tereyağla yağlarlar ben tambuğday ekmeğini küp olarak kestim ama yağlamadım onun yerinde dmates sos ekledim çok güzel oldu birde sana püf nokta aktif fyt yapcaksan eğer köftelerini buzluğu at donsun öyle pişir dağılma olmaz ve yağlı kıymadan yap fırında yapcaksan sorun yok zaten yağsız kıymadandayaparsınn dün öğle yemeğimi resimledim ben yaptığım tüm hamur işi tatlı ve özel yemelei resimlerim ilerde blog düşünüyorum çünkü sanamsn den atarımdünkü öğle yemeğimi
ınsaallah canım, aksamları spor yapamıyorum daha henuz. henuz okadar enerjı toplayamadım ama gunluk adımlarımı ve hareketlerımı artırmaya calısıyorum son zamanlarda. hıc hareketsız kalmadım aslında ben ama evdekı ısler ya da arada sırada dısarda uzun yuruyusler yapmak cozum degıl yeterlı degıl yanı. eskı hayatıma gore cok aktıf sayılırım tamam da benım yogun spor yapmam lazım ya da enazından her gun uzun tempolu yuruyusler yazın yaptıgım gıbı. bu hafta uzun yuruyusler yapmayı cok ıstıyordum yapamayacagım sanırım cuma aksamı %90 ıstanbula gıdıyorum. bugun ve yarın da hem dısarda ıslerımız var hem sırkette mesaı olayımız olabılır yıne. haftasonu cok guzel yururum ıstanbula gıdınce ıcerde durmuyorum zaten. pazartesı aksam yorgun olurum yoldan gelıp ıse gıdecegım ıcın. ama salıdan ıtıbaren baslarım yıne yuruyuslerıme.
evet meyvayı en gec 8 bucukta yemege calısıyorum aksamları yedıgımde.
hadi hanımlar su içelim yada bitki çay yada, su+ kahve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?