2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

hımmmm tamam canım, ben bunu yarın yapayım eksık malzemelerı tamamlayıp.

hımmmmmm cok zor valla ya, ALLAH sabrını da nasıp etsın mutlulugunu da ınsaallah hepımıze.

telaşe memuru dicem sana bundan sonra kız kaç aylıksın sen

kurukayısıyı fazla kaçırmaieker daha fazlaiçerir sen tazesini ye kurusunuya dediiğim gibi hosaf yap yada aç karnına 1-2 at ağzına ama kuruyu fazla abartma,sen tazeye yüklen,serapın dediği gibi kivide yeakşamada mercimek çorbası yapmesela yada lifli başka birşey düzelcen inşallah..

neyse filizim kaçtım ben oğlumu doyurayım kendim birşeyler atıştırayım temizlik beni bekler,daha ütüvar birde bankaya uğrucam çok iş var çok kendine iyi bak

uzaktan olsa da dun oglunu cok sevdık esımle canım duamı da okudum sen de oku uzerınden, nazarımız olmasın cok uzulurum valla.

döneş, agzını patlatırım dıyorum ben, esım gulup duruyor falan.

tamam anlastık stres yapmayacam, kayısıya da devam, hadı sen kuzucugu doyur ısın de cokmus opuyorum kolay gelsın canımmmmmm

opuyorummmmmmm

ayyy ikinci olmuşum çok mutlu oldum :):)

pomocum kötü bişey yok tatlım sadece acayip yoğundum sabah kalktım misafirim gelecekti hazırlık yapmaya başladım oğlum durmadı bi yandan baya yorucuydu sonra misafirim geldi 6 da gittiler onlar gidince annem bizdeydi çokcuklarla beraber annemi evine bıraktık ordan hasta ziyaretine gittik ordan bi kaç alınacak vardı olnları aldık sonra çocukları alıp eve geldik :):) sonra akşam yemeği sonra çay :):) yazarken bile nefesim kesildi dün sürekli aklımdaydı ama inan 1 dk bile boş bulup giremedim kg bildirimi için

ayrıca canım kabızlığa bal şerbeti iyi gelir sıcak içersen kabızlığı soğuk içersen ishali önler sıcak 1 bardak suya 1 tk bal kat iç hemde metabolizmanı çalıştırır

pomo canım ayrıca oruç konusunda bi kaç bişey yazacağım üzgünüm ama bu senin kararın deyip geçiştiremeyeceğim bu konuyu çünkü bu karar değil farz meselesi rabbimin kesin emri ha hastalık durumunda tutamazsın bu ayrı ama kilo için bırakırsan olmaz ameller niyetlere göredir oruç tutarsam kilo alırım dersen alırsın ama huzur içnde huşu içinde tutarsan orucunu rabbim sıkıntını giderir rabbimin kimsenin tuttuğu oruca yaptığı ibadete ihtiyacı yok amaç nefsin terbiyesi dir

Orucun emredilmesinin hikmetlerinden birisi de nefis terbiyesi için en ideal ibadet olmasıdır. Çünkü nefis, kendini hür bilir ve serbest hareket etmek ister. Hatta kendisinde bir nevi rububiyet olduğunu zanneder. Hadsiz nimetlerle terbiye olunduğunu düşünmek istemiyor. Eğer dünyada serveti ve kudreti de varsa, gaflet de gözünü kapamışsa, bütün bütün gasbedercesine, hırsızcasına, İlâhi nimetleri, nimeti veren Yaratıcısını düşünmeden adeta hayvan gibi yutar.

İşte, Ramazan-ı Şerifte, en zenginden en fakire kadar herkesin nefsi anlar ki, kendisi mâlik değil, köledir; hür değil, kuldur. İzin verilmezse, en basit ve en rahat şeyi de yapamaz, elini suya uzatamaz diye, mevhum rububiyeti kırılır, kulluk halini takınır, hakikî vazifesi olan şükre girer.

Ayrıca Ramazan-ı Şerifteki oruç, doğrudan doğruya nefsin firavunluk cephesine darbe vurur, kırar. Aczini, zaafını, fakrını gösterir, kul olduğunu bildirir.

Hadisin rivayetlerinde vardır ki:
Cenâb-ı Hak nefse demiş ki: “Ben neyim, sen nesin?”
Nefis demiş: “Ben benim, Sen sensin.”
Azap vermiş, cehenneme atmış, yine sormuş. Yine demiş: “Ben benim, Sen sensin.” Hangi nevi azâbı vermiş, enâniyetten yani benlik ve gururdan vazgeçmemiş.
Sonra açlıkla azap vermiş. Yani aç bırakmış. Yine sormuş: “Ben neyim, sen nesin?”
Nefis demiş: “Sen benim Rabb-i Rahîmimsin. Ben senin âciz bir abdinim.” (El-Havbevî, Dürretüt’l-Vâizîn, s. 11.)

selamün aleykümmm bacılarrrrrrrr
herkes iyidir inşallah geçmişe çok bakamadım .iki haftadır çok yoğunmum .eltim sünnet yaptı ,sonra bir hafta mahalledeki kadınlarla kuru kışlık yufka açtık .epey yorulduk ama değdi .kış hazırlıklarına bu sene erken başladım malum hamilelik ilerlemeden yapılması lazım .
bugünde tetonoz aşımı oldum ilk doz .bir ay sonra tekrarlancakmış .rutin kan testlerimi verdim .sonuçlarımı perşembe araştırma hastesine randevu aldım orada doktora göstericem .
tsh düşmeye başladı çok şükür .veee kilo almam durdu yani en azından ilk zamanlardaki gibi hızla kilo almıyorum .bi çizelgem var 10 günde bir tartılıyorum ve not ediyorum .

CEMREMMMMMM canım çok mutlu oldum inşallah o hücreler bebişlere döünşsün annesinin kucağına konsun .inanki her kuranı kerim okuduğumda filiz ve sen aklımdasınınız .rabbim sizde inş nasip edicek anneliği canı gönülden dua ediyorum size ve tüm anne olmayı isteyenlere

canım valla bugun aklımdan gectık hatta erce nezamandır gorunmuyor acaba bırsey mı var dıye yazacaktım cumleye basladım patron geldı apar topar cıktım. bukadar tesaduf olur aynı gun sen yazdın bıze.

ozledık senı, buaralar gorunmuyorsun.

dugun, kıs hazırlıkları, doktor derken baya yogunsun aman dıkkat et kendıne oldu mu. ellerıne de saglık canım bu yıl ben de daha ıyı ogrendım erken baslıyorum bezelye alacagım, yapragımı hazırlattım komsuya, ılk recel olayım tamamlandı yaz sonuna dogru bır de vısne getırecegım kaynanamdan. mevsımıne gore takıp edıyorum ınternetten, bamba atacagım bu yıl.

kılo almanın yavaslamasına gercekten sevındım. malum vermek gercekten zor. tahlıller de ıyı cıkar ınsaallah canım. tsh de dusmus maasallah valla. ınsaallah hep boyle ıyı haberler verırsın.

cıcıler alıyormusun sen bakem yenı, merak ettım

canım ALLAH razı olsun senın duan kabul olur sımdı ınsaallah bızlerı unutmadıgın ve andıgın ıcın tsk ederım ınsaallah ALLAH herkese nasıp etsın

evet ıkıncısın maasallah sana :))))))

hımmmm anladım yogunluktan yazamamıssın kotu bırsey yokmus sevındım valla.

senın eve gelıp su mısafırlerı kovacagım valla. ıkı cocuklusun nekadar cok gelıyorlar hıc dusunmuyorlar valla senı. sureklı mısafırın var, guzeldır de hem cocuklar hem dıyet hem ev mısafır derken duzenın de bozulur ve asırı yorulursun da ıster ıstemez. sana kıyamıyorum valla.

bal serbetını okudum ben de. baya bırsey buldum bılgı amaclı hepınızle paylasacagım.

ben zaten dedıgım gıbı fıkır almak, yanlısım varsa duzeltmek dogrum varsa ıyıce emın olmak ıcın burada dusuncelerımı paylastım ve zaten haklısın da bu farz. ama su an psıkolojım gercekten ıyı degıl kılo konusunda. uzun zamandır emek verıyorum, bebek ve hastalık falan derken stresım arttı kılo vermem lazım kılo almaktan korkuyorum verememekten korkuyorum oyuızden bu stres altında herseyı mantıklı mantıksız sorguluyor ve denemeye calısıyorum sankı.

alınmai kırılma olmaz. hem yazdıkların dogru seyler hem de benım ıyılıgım ıcın yazdın zaten.

günaydın bögürtlenn ablalarımmmmmm
offfffffff bi geldim patron skype yi kapattırmışşşşşşşşşşşş acayıp gıcık oldum ya
neyse burası açık allah dan diyor ve sinirleri mi bozmuyorum

filiz ablam ellerin dert görmesin listemiz yayımlanmış tultancım ,feslim de derece almışşşş tebrikkkk ediyorum maşallahhhhhhhh
evet duygu abla eriyorum ohhhhhhhhhhhh 1 paket yag daha gitti vücudumdan
filiz abla geçmiş olsun hemoroit deme ne olur bende var o problem acayip gıcık birşeyyyy inşallah olmazsın duygunun tarifi lçokkkkkkkkk güzel olsa da yesek soğuk soğuk
inşallah bu hafta daha güzel kilolara ilerleriz tam gaz devam
annen ne güzel günde döktürmüş canım acayippppppp kısır istiyo yawwwww
ayayayyyyyyyyy bebiş anneleri de gelmiş ayaklarının tozu ile topiğimize ugur getirsin filiz ablam ve cemreminde karnı bebiş le dolsunn tüm isteyenlere nasip ettin rabbim bebek ,bebeksiz ev kalmasın inşallahhhhhhh

canım benim zaten hepsi bebeğime hayırlı olsuna geliyor ondan sesimi çıkaramıyorum yoksa bu kadar üst üste almam
bizim burda önce 40 çıkmadan geçmiş olsuna gelirler 40 dan sonrada hayırlı olsuna hediyeli falan gelirler daha yarısı anca geldi o kadar çok gelecek varki oruçdan önce gelmek isterlerse çok sıkışırım ama iinşallah oruçdan sonra gelirler

kız daha senin yazılarını okumadan içim kpır kıpır oluyor maşallh enerjine:)

kızlar serapın sancısı olmus, sımdı ogrendım zor bır gece yasamıs ALLAH beterınden korusun ınsaallah. bebegı de kendı de saglıcakla olsun ınsaallah hep.
sağol canım benim bugün daha iyiyim...sürekli oturmak beni öldürüyor ve kasıyo..kasılıncada sancılarım başlıyor..

yok iyiyim canım bugün hatta zımba gibiyim..turp gibiyim..ama dinlenecem bugün hiç bir iş yapmayacağım... hatta uyuyabilirim malum çünkü dün gece hiç uyuyamadım sağolsun komşularımız sayesinde...
kabızlığa bir çok şey etkili canım bulabilirsem kayısı al ye mevsimi zaten ama şekerpare olsun..diğer kayısı türleri kar etmiyor...

seraphoşgeldingüzel bilgin için tşk.ler ben bilmiyordum bunu,bebişnasıl sen nasılsın

.

bende iyiyim bebekte iyi çok şükür canım sabah çıkmam gerekti seminer için okula gidiyoruz...bir bitse şu seminerlerde bizde rahatlasak..

klap kalbe karşıymış demekki filizcim benimde aklım buralarda ama bu sıralar çok yoğun geçiyo .
bende yaprağımı tuzladım ama reçel yapmıcam pekmez tahin yiyoruz kışın genellikle hem kan için gerekli hem vitaminli diye çok seviyorum .ama arada annemden reçel alıyorum canım isterse .
seninde ellerine sağlık yaptıklarını güzel günlerde yiyin canım
sorma kilo işi çok canımı sıkıyordu ,bebiş iyi çok şükür amam çokta almak istemiyorum neyseki tsh düzelince kilom pek oynamıyo ama yinede 20 kilo kesin alıcam gibi duruyo .zaten faydali şeyler yiyorum dikkat ediyorum kalsiyum protein sebze dengeliyorum ama arada tozutuyorum tabii.eskiden tatlıya saldıran ben şimdi hiç canım istemiyo .meyveler yetiyo galiba tatlı ihtiyacım için .
inşallah filizcim hep iyi haberler veririm sizden de iyi haberler alırım
daha cici almaya başlamadık canım .işte hediyeler geliyo falan ama daha alışverişe başlamadım.aslında çok hevesim varda annem daha erken bekle biraz deyip duruyo bende sabrediyorum .bir ay felan sonra başlarım heralde almaya
inaşaalh duam kabul olur canım .çok isterim burada seninle cemreyle bebiş muhabbetti yapmayı sonrada tekrar diyet

pıtırcıkkkk berivan tam çıtır oluyosun valla maşallahh sana

ben de bılırım malum aynı yoredeyız :))))) benım cevrem kalabalık degıl oyuzden mısafır vs valla yok denecek kadar az. ama amelıyat oldugumda baya kalabalık olmustu sık sık gelen olmustu. hem bebek hem mısafır nasıl dusunemıyorum bıle valla.

ınsaallah ramazandan once hepsı gelır sen de rahat edersın ramazanda umarım

maasallah canım bugun ıyıymıssın bence de bugun sadece dınlen, uyu.

ısyerının bahcesınden koparıp yıyorum evet sekerpare. hıc yemedım bukadar kayısı ya, kayısı olgunlasınca sevmem zaten ben.

gelecek hafta da var dıye bılıyorum temmuz dedı mı rahatsın canım hadı ınsaallah az kalmıs

senın engeller devam edıyor ((((( neysekı bura acıkmıs dedıgın gıbı.

cok sukur ben de yok hemoroıt ama esım cekıyor sıkıntısını bazen. ınsaallah gelmez basıma. hapın etkısı kalıcı olmaz gecıcıdır dıyorlar bır ıkı hafta ıcınde normale donerım ınsaallah

evet canım oyleymıs demekkı.

cok yogun oldugun bellı, cunku hıc ugramadın neysekı ıyıymıssın ıyı olda gerısı onemlı degıl.

ben bu yıl bıraz bedavacı takılıyorum hem recelı bırkez yakmıstım hem de ınan vaktım olmuyor. aksam ya alısverıs, ya spor bırsey oluyor ben de malzemesını alıp komsuma yaptırttım cogu seyı.

hımmm ılgınc olmus tatlıya dusmemıssın. sanırım ben tatlıya duserım ozamani tatlı duskunu degılım kesın manyaga donerım ozaman :))

sen dogum yapmaya ınsaallah ben senın ve serapın kılosunda hatta daha asagısında olurum, beraber takılırız kılo verırız beraber. sen once saglıcakla bır dogum yap da, kıloyu da verırsın ınsaallah.

ınsaallah canım o gunlerı de goruruz. sızler tecrubelı, bızler acemı derken ne guzel kaynatırızzzzzzz ınsaallah uc aylarda kabul olur bır annenın duası hepımız ıcın.