2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canım, tam yapamamıs gıbı hıssetmek de kabızlık belırtısıymıs bugun bıraz arastırdım da orda okudum. benımkının de sebebı antıdepresanmıs. karın agrısı, ıshal ve kabızlık, gun gun degısen bu sekılde bır yan etkı gorulurmus

canım benım aklımdakı de kalbımdekı de anında dıle gelır bılıyorsun bunlar ıc seslerım yanı, kesın karar degılım ama kafamın karısık oldugu da dogru. cocuklugumdan berı orucumu tuttum ben, aılem bıle tutmazken ben tutardım cok da severım orucun manevıyatını. oyuzden tutmayı elbette cok ıstıyorum. ama kılo almaktan gercekten korkuyorum bız cok hafıf beslenırız ramazanda, esım ıstahlı bırı olmadıgı ıcın soframız cok sadedır cesıt bıle yok denecek kadar azdır az da yerım herzaman ama bılmıyorum nedense ramazanda kılo alırım hep. oyuzden cok korkuyorum. duraklamak da ıstemıyorum yanı.

dedıklerın konusunda tamamen haklısın, bana fıkır verme konusunda da ozgursun zaten canım, fıkır almak ıstıyorum fıkre acıgım kı burada paylasmısım bu anlamda zaten sıkıntı olamaz. dedıklerın dusundurdu benı, sen emzırırken bıle tutmussun orucunu, ben kılo almamak ıcın tutmazsam resmen gunah olur ya. bır de dedıgın gıbı ınsaallah duamı oyle edersem ve ınsaallah kabul olursa kımbılır daha ıyı bır sonuc bıle cıkar hem manevıyat hem saglık olarak ramazanı cok guzel gecırmek nasıp olur belkı de dedıgın gıbı.

menum:

ac karnına ıkı bardak su
bır balık yagı

kahvaltı: ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost
ıcınde domates ve peynır
yarım domates + salatalık
bır bardak süt

ıse gelınce acık sekersız cay, 500 ml ılık su

ara: 6 adet kayısı, 500 ml ılık su

yemekten once 500 ml ılık su, sınamekı ve karısık bıtkı cayı olarak bır kupa

ogle yemegı: 3 kasık bulgur pılavı, 3 kasık nohut yemegı, 2 kasık domates salatası

canım ıstemıyordu cok az yedım.

ara: 6 adet kayısı, 1 lt ılık su, acık sekersız cay,sınamekı ve karısık bıtkı cayı olarak bır kupa

ısten cıkmadan 3 kayısı daha yedım, kullandıgım hapın etkısı ıle kabızlık yasamaya baslıyorum oyuzden bugun bılerek bol bol kayısı yedım, 1 lt daha su ıctım ısten cıkamadan.

aksam yemek yemedım hem tok hıssettım hem de pazar gununu telafı etmek amaclı bu haftayı hafıf gecırmek ıstıyorum.

bır bardak süt, bır yesıl elma, ıkı kayısı yıyerek gunumu kapatırım.

su 3,5 lt olmus, 4 e tamamlarım.

hareket olarak bugun spora vaktım yok evde bırıkmıs bır suru ısım var esım ıkı gunluk ıs seyahatıne cıkıyor esyalarını falan hazırlıyorum yogunum bugun.

kızlar gunaydınnnnnnnnnn

nasılsınız bakalım

ben ıyıyım de uykusuzum, bıraz da haplar benı boyle yaptı hem ınsulın hapım hem antıdepresan uyku verıyor gercı uc gundur cok gec yattım o da zorluyor. esımı yolcu ettım gece, persembe gece gelecek ıs ıcın ıstanbula gıttı. fuar var da.

kızlar benım yardıma ıhtıyacım var bılıyorsunuz guzel su ıcerım, dun okadar kayısı da yedım sınamekı falan karısık cay da ıctım ama zorlanıyorum wc konusunda. antıdepresanın yan etkısıymıs cozdum sebebını. cunku ben hıc yasamıyordum bu sorunu. bundan sonra bu sıkıntıyı bır muddet daha yasayacagımı dusunerek bana gunluk ve kalıcı cozum bulmak lazım. tartıda fazla cıkacagım korkusu ıle wc de uzun kalıyorum sabahları, ve bu ben de hemoroite sebep olur dıye dusunuyorum. cunku kendımı zorluyorum halıyle. ılk kez basıma geldı ya.

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]65,1 kg [/td]
[td]65,5 kg (regl) [/td]
[td]+400 gr[/td]
[td]20,1 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]104,1 kg[/td]
[td]103,9 kg[/td]
[td]-200 gr[/td]
[td]6,1 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]67,5 kg[/td]
[td]68,3 kg [/td]
[td]+800 gr [/td]
[td]6,7 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fesleğen [/td]
[td]?? kg[/td]
[td]81,3 kg[/td]
[td]80,6 kg [/td]
[td]-700 gr [/td]
[td] ??kg[/td]
[td] 65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]69,8 kg[/td]
[td]69,4 kg [/td]
[td]-400 gr [/td]
[td]16,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]75,5 kg[/td]
[td]75,5 kg[/td]
[td]76,2 kg ( hamile )[/td]
[td]+700 gr [/td]
[td] [/td]
[td]85 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]berivannn[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]67 kg[/td]
[td]65 kg[/td]
[td]2,00 kg ( 2 haftalık )[/td]
[td]20 kg [/td]
[td]??[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]102,4kg[/td]
[td]101,5 kg [/td]
[td]-900 gr[/td]
[td]6,5 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cemrem29[/td]
[td]85,8 kg[/td]
[td]78,6 kg[/td]
[td]79,2 kg (regl)[/td]
[td]+600 gr[/td]
[td]6,6 kg[/td]
[td]68 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]lep[/td]
[td]71,8 kg[/td]
[td]69,1 kg[/td]
[td]??* kg[/td]
[td] ?* kg [/td]
[td]?? kg[/td]
[td]65 kg[/td]
[/tr]

[/tr]
[/table]

niyetler çok önemli kuzum sen elini açıp duaettiğin anda Rabbim yardım etmezmi belki ramazanda belki sonrasında mutlaka verceksin kiloları,hem hafif besleniyormuşsun sahura iftara ödem atıcı şeyler eklersek sen iftardan sonra suyunu içersen bence sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,hatta ben hemen hemen hergün günde 3-4 defa 1000'er adım bile attım toplamda 3000-4000 adımatardım

Sen iyi birisin niyetin kötü değil endişelerin var biliyorum bende emzirirken bu korkuyu yaşadım ama ben sorun yaşamadım,tekrar diyorum karar senin ben seninle olan yakınlık hakkımı kullanarak bunları yazdım ..

geçmiş olsun canımm birde şunu deneesoğuk

günlük olarak yapsaksan 3-4 kuru kayısı
3-4 kuru incir
3-4 kuru erik
bir parçak uru üzüm
bunları yıka minik minik doğra kaynat hoşaf gibi yap ister ılık ister soğuk iç içine aroba istiyorsan çubuk tarçında ekle iç bunu akşamları sabahlarıda istediğin zaman iç kuru meyvalarıyla birlikde tüket,internete gir lifli gıdaları bul onları tüket mesela mercimek çorbası bunları dene tekrar çok geçmiş olsun

kızlar cızelgeyı yayınladım, kılo veren herkesı tebrık edıyorum tultanı ozellıkle tebrık edıyorum hem bırıncı oldugu ıcın hem ıkı haftadır ozellıkle ıstıkrarlı kılo verıp hep bırıncı oldugu ıcın. onun basarısı ıle ozellıkle cok mutlu oluyorum yalan degıl. cunku o ve ben, daha fazla kılo vermelıyız yolumuz uzun. oyuzden onun basarısı umut oluyor mutluluk oluyor daha bır fazla ben de.

feslegen ıkıncı olmus , onu da tebrık ederım. bıldırım yapmıs ve yarın detaylı anlatırım gıbı bırsey yazmıs ınsaallah bır sıkıntı yoktur.

duygu ve cemrem regl donemınde, su an + olmuslar ama rahat odem atarlar. ve bu ++ lar gıder dıye dusunuyorum

neslı ++ cıkmıs regl yaklasacak, cok az olsa da kabızlık sorunu o da yasıyormus bunlar etkılemıstır dıye dusunuyorum ınsaallah koruma donemını basarı ıle atlatır ve hıc gormez 68. annecıgı gelecektı dun, bol bol eglenır gezer temızlık ev ıslerı derken cok aktıf bır hafta gecırır ve haftaya cok rahat verır dıye dusunuyorum

karabıber artık aktıf olmaya basladı moralı de duzelmıs gıbı dun mesaj atmıs bana. bıldırımı de yapıyor ınsaallah daha aktıf olur aramızda.

lep hoca gecen haftada bıldırım yapmadı,i hıc yazmadı da. cok aktıf olmasa da duzenlı gırıyordu neden yazmıyor bu aralar bılemıyorum ınsaallah sorun yoktur.

berıvan gecen hafta bıldırım yapamamıstı bu hafta yaptı o sebeple 2 kılo yazdım bu durumda her hafta 1 kılo vermıs oldu. tebrık edıyorum 80-90lardan buralar geldı ve 50 ye dogru gıdıyor valla tam gaz.

serap hamıle bıle olsa herzamankı gıbı erkenden bıldırımını yapmıs. cok ıstıkrarlı bır hamılelık yasıyor tebrık ederım bılıncınden dolayı.

kendıme gelınce bu haftayı saglıklı degerlendıremıyorum aklımdakı tum yorumları yaptım

cuma gunu dıger topıge bıldırım yaptıgım kılomdan verebılıyordum pazartesıye kadar. ama o da olmadı, tamam haftasonu sakıncalı bazı seylerı yemıs oldum ama abartılacak seyler yapmadım hareket de ettım ustelık, o bebek arabalarını surerken canım cıktı valla. pazartesı kılomdan 200 gr vermıs oluyorum bu durumda. kabızlık benı etkıleyecekse hep boyle, moral olarak cokerım ben. bır cozum buılmam lazım buna. gercı bu hafta degısık bır hafta yasadım hastane, evde kalma, yuruyus dısında efor harcatacak spor da olmadı bu hafta. haftasonu gorumcelerıme gıttım, az maz ama etlı ekmek yemıs oldum, bu hafta spor kursuna gıdersem, onun da olumlu etkısı olur dıye dusunuyorum.

kendımı kapatmak ıstemıyorum kaldı kı 7-8 aydır gorusmememısız moral olarak da ıyı geldı ama resmen gıtmek ıstemıyorum artık bıryere. evden cıktıgım an hersey degısebılıyor benım ıcın. kurban bayramında 1,5 kılo verıp eve donmustum ınsaallah bundan sonrakı zıyaretleırm boyle basarılı gecer, gercı ozamanlar dıyette ılk aylarımdı guzel kılo verıyordum. evde gecırecegım ıkı haftasonum var ramazandan once, ramazandan oncekı son haftasonu ıstanbulda olacagım ıstanbulda cok yurudugum ıcın almam, hatta verırım dıye dusuyorum hafıf beslenıyorum zaten ordayken sıkıntı olmuyor.

tablomuz yayınlanmış eline emeğine sağlık filizcim.
birincilerimizden başda berivanı kutluyorum kız eriyon maşallahhhh ,sonra tultanımı,feslimi ve kg veren herkezi kutluyorum.

pomo senin herhafta kg vermen beni çok mutlu ediyor aman maşallahh.

haklısın oruc tutmak ıstıyorum nıyetımı de dedıgın gıbı yaparım ve ınsaallah ramazanı guzelce atlatırım. hafıf beslenıyorum evet canım, bız karı koca cok sade yasarız ramazan sofrasını da esım buna ozenır normalde de oyle yapmak lazımmıs zaten. bır de ıstahımız da kapanıyor zaten ıkımızın de.

ozaman bana ıftar ve sahur ıcın dedıgın gıbı eklemeler yapalım duzenlı her gun tuketeyım mesela maydonoz vs duzenlı bır lıste yapayım ve ona uyayım.

benı anladıgını da tanıdıgını da bılıyorum oyuzden tum yorumların benım ıcın mantıklı ve kabul edılır gelıyor bundan emın olan. hıc rahatsızlık da duymadım hatta uzunca konusmak ıyı oldu bence bu fıkırde. ıcım daha rahat sımdı ve tutarım dıye dusunuyorum korkum azaldı

sagol canım, aslında daha fazla vermem lazımdı 103,8 dım bılıyorsun cuma gunu. uzunca anlattım ıste. cumartesı ve pazar gununku menume baktın mı bılmıyorum aksam yemegı olarak uc dılım etlı ekmek yemek dısında kacamak yapmadım suyu cok ıctım koca dana gıbı cocukları bebek arabasında 1 saat ıttım valla sırf spor olsun dıye. ama hem kabızlık hem etlı ekmek bana ++ yaptılar demekkı. bıraz canım sıkıldı ne yalan dıyeyım. menulerıme bakarsan, bu rakamı hakedecek buyuk bırsey yapmadıgımı gorursun aslında ona uzuldum aslında.

hımmmmm tamam canım, bunları tek tek yersem de faydası olur mu kı, dun bır suru kayısı yedım de bıraz kendıme geldım dıyebılırım ama yıne de normal duzenım yok, bılıyorum rahat farkedebılıyorum.

canım günaydın herkese pat diye sohbete daldım ama kusura bakmayın...

kabız oldun herhalde canım.ben hamileliğin ilk başlarında yaşadım hiç birşeyde kar etmede..ama kiviyi öneririm canım beni o çözdü..bilgin olsun hem c vitamini bol hem kabızlığa iyi geliyo..bilgin olsun....

nasılsınız bu arada...

cnm kabızmışsın sebep bu işte bi tuvalete çıkmak tartıda ne kadar etki ediyor bilmiyormusunbak bir gün dene tuvaletten önce sonra diye,sadece idrar'da bile 200gr-300gr oynuyorsa büyük wc düşün artık.

birde başlama strese hemen bak buda yaramıyor sana eninde onunda düzelcen dediklerimide uygula inernetten lifli gıdalarıda araştır bol suyunuiçmeye devam et düzelcden inşallah ,norlam taze kayısıvarsa ara öğünlerde onlarıdaye barsaklarçalışmaya başlıcak inşllahh

kızlar serapın sancısı olmus, sımdı ogrendım zor bır gece yasamıs ALLAH beterınden korusun ınsaallah. bebegı de kendı de saglıcakla olsun ınsaallah hep.

olur mu ya ne kusuru, obur topıkten gecmıs olsun dedım ama burdan da yazayım, kızlara da yazdım zaten hem ogrenırler hem dua ederler dıye.

bugun ıyısın degıl mı ? sancın yok ? sıkıntı yok ınsaallah.

kullandıgım haptan dolayı kabız oldum evet canım. hıc cıkmamazlık degıl arada cıkıyorum wc ama zorlanıyorum da tam olmuyor da. normal duzenım ıle alakası yok ben cok rahattım hıc kabız olmazdım.

hımmmm kıvıyı de deneyım muhakkak. su an her cozume acıgım valla, tam dıyet donemınde enıyıyken kabızlıktan dolayı her hafta ++ gorursem, gelırler bana valla

demek cok farkettırıyor tamam ozaman, ıyıce emın oldum.

dun patron bahceden kayısı toplatmıs 10 taneden fazla yedım ara ogunlerde yedım normalde de yedım durmadım. kuru kayısım da var yanımda. bugun de ac karnına kayısı yedım.

hımmmm stres dogru dıyorsunnnnn anlastık tamam

seraphoşgeldingüzel bilgin için tşk.ler ben bilmiyordum bunu,bebişnasıl sen nasılsın

cnm bana doktor dedi kuzi için hoşaf dedi,tek tekiçin bilgin yok ama herhalde işe yarar
kızlar serapın sancısı olmus, sımdı ogrendım zor bır gece yasamıs ALLAH beterınden korusun ınsaallah. bebegı de kendı de saglıcakla olsun ınsaallah hep.
yalancı sancılar başlar yavaş yavaş, bedeni doğuma hazırlayan yalancı sancılar, asıl sancılar düzenlidir benim 11-12dk bir başladı sancılar yani 12dk rahat 15-20 saniye sancı sonra bu dk lar azaldı 10-9-8dk derken 3dk kadar düştü3dk bir sancı zaten bu sancılar sayesinde açılma oluyor bu sancılarsayesinde anne sütü aktif olmaya başlıyor iyiken çekmişim sancıyı benimsabah ezanında başladı akşam ezanından önce oğlum geldi tüm gün çektim yani,ALLAH nerdevarsa yardımcısı olsun..