2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Nette bu konuyu araştırırken bulduğum kabızlığın üstesinden geldiğini anlatan birinin yazısı;

Kabızlığa pratik doğal çözüm önerisi

4 yıl boyunca kabızlık problemi yaşadım. Dr sindirim sistemini düzenleyici öneriler, ilaçlar verdi. Internet'ten ve diğer kaynaklardan hemen her öneriyi dikkate almıştım ama istediğim sonucu alamamıştım.

Son 5 ay kabızlık probleminden kurtuldum. Her gün tuvalete gidiyorum ve %90 oranda tam rahatlama oluyor. "Hard kabız" (bu tanım literatüre girer sanırım hastalar bu önerimi deneyin, sonuç umarım sizi de memnun eder:

Öncelikle kesinlikle Dr'ların bir süreliğine kullanmamız için yazdığı kaka yumşatıcı ilaçları benim gibi hata yapıp uzun süre kendi başınıza alıp kullanmayın. Piyasada çok çeşitleri var ve hemen hepsini denedim. Bir süre sonra barsak tembelliğine yol açıyor. İlacı almadığınızda haftada bir kez tuvalet ihtiyacı duyuyorsunuz, şişkinlikler ve diğer problemler ağırlaşıyor. Barsak sistemini uzun süreli kullanımlarda olumsuz yönde etkiliyor.

Bir de piyasada bilinen ve kullanılan sinemaki bitkisi var, kaynatılıp içildiğinde ishal yapıyor ama uzun süre kullanımda ilaçların oluşturduğu yan etkileri gösteriyor. Bitkisiz ya da ilaçsız artık tuvalete çıkamaz duruma geliyorsunuz. Uzun süre kullanımda vücut su kaybediyor, karın bölgesinde yanma hissi, guruldamalar, halsizlik gibi problem yaşıyorsunuz.

Doğal çözümün adı "maydonoz + su"

Bildiğimiz manavda satılan taze maydonoz. Her yemekte yemek ile birlikte 1 bağ ayıklanmış ve iyi yıkanmış çiğ maydonozu (doğranmamalı) tüketiyorsunuz. Her gün ana öğünlerde (sabah/öğlen/akşam) ez az 3 bağ maydonoz tüketmelisiniz ve yemekler ile birlikte aynı anda alınmalı.

Neden Maydonoz? Her sebzeyi denedim, maydonoz her öğünde yemek ile birlikte "bıkılmadan" yenebilen, yemeğin çeşidi ne olursa olsun tadını/keyfini bozmayan, ağız kokusu yapmayan, ucuz ve kolay bulunabilen bir ürün, salata gibi hazırlaması zor değil, hatta iyi yıkayıp üşenirseniz ayıklamadan köfte yer gibi yenebiliyor. Mide ve barsaklarda bir çok sebze gibi hamur kıvamına gelmiyor, (maydonozlu kakada maydonoz sapları ve siyahlaşmış yapraklarını görürsünüz) bu nedenle kakanın woltron'u oluşturmasını engelliyor. Öğünlerde 1 adet meyve mutlaka olmalı. Mevsimine göre elma,üzüm,armut,karpuz ne olursa. Lifi artırmak amaç.

Yemeklerden bir süre önce su için. Gün boyunca bolca su tüketin.

maydonozun idrar sökücü niteliği var, bir de bol su içerseniz sık tuvalete gidersiniz

Not: ben doktor değilim, çok masum gibi görünsede sağlığınız ile ilgili tüm önerileri doktorunuza danışmadan uygulamayın.

şimdi de stresını yasadıgım ama su an ıtıbarı ıle plan yapabıldıgım ramazan konusundakı yenı gelısmelerı yazayım sıze.

sanıyorum sabah 5te bıtırmemız gerekıyor sahuru. esımle hafıf ogun yaptıgımız ıcın 4 bucukta uyanmak yeterlı olabılır dıye dusunuyorum.
tost, mercımek corbası, karpuz, maydonoz, domate salatalık, yogurt, meyve karısık olacak sekılde ogunler yapmayı planladım ıftar ıcın.

ıse gıtmek ıcın en gec 7 de uyanmam gerektıgı ıcın ramazan boyunca, sahurdan sonra da zor uykuya daldıgım ıcın kendıme şöyle bır plan yaptım.

sahurdan sonra, ıftar yemegımı hazırlayacagım. bu bır saatı alabılır duruma gore. uykumu getırmeyecek sekılde dua ya da bırseyler okuyacagım. evı toplayıp, duş alıp ıse gıdecegım. eger zamanım olursa ve esımden ızın cıkarsa, servıse daha uzak bır yerden bınebılmek adına ondan erken cıkıp baska bır duraga yuruyecegım.

bu yıl namaz kılmayı dusunuyorum ınsaallah. gun ıcerısınde hem ıslerımı halledecegım hem namaz kılacagım hem de bıldıgım surelerı ınternetten tekrar edebılırım.

aksam 7ye dogru evde olurum, yorgunsam uyurum belkı sahura kadar. yemegım hazır oldugu ıcın.

ıftardan sonra, namaz ve yorgunluguma gore de hafıf spor planlıyorum. dus ve 11 de uyku.

cumartesı ve pazar gunu uykuya agırlık vererek boyle planladım ramazan ayımı.

sehır dısına cıkma, mısafır gelme, mısafırlıge gıtme durumlarında degısebılır ama genel olarak gunlerım bu sekılde olacak.

iyiyiz duyguşummm çok şükür .zeynep su da iyi ablası artık tepikliyo annesini :nazar.hissettiğim için artı daha rahat geçiyo günlerim .ilk hamileliğimde hiç bişe anlamamışım meğerse ,yeni evlilik eşe alışmak aileye alışmak bulantılar derken depresyona girmiştim bunda çok rahatım çok şükür .dediğin gibi tadını çıkarıyorum duygucum nerdeyse yolun yarısı atlattımmm.siz nasılsınız kuzeycim alıştımı kakasını yapmaya
Emirden ayrıldımmmmmmm
kendimi zor tutuyorum onu parçalamamak ve ağlamamamak için hey allahım buğün nasıl bitecek

ayyyy canımmmm noldu ki herşey iyi gidiyodu sanki .böle ayrılıp barışmalar çok olur ilk zamanlarda tatlı cilveleşmeler eğer ciddi bi durum değilse tabii
bu arada ev taşıyomuşsunuz allah kolaylık versin annecine ve sana

Son düzenleme:
biz ev taşıyoruz dün mesajlaşmadık öyle sonra böyle tepkili dalgın falan bi unutkanlık üstündeydi sabah molasında yani 10 da bu hafa almaa çıktı ben içerde işlerimi hallediyorum telefonu çaldı sessize aldım şeytanya dürtüyo mesajlarına baktım anaaaaaaaaaaaaa ne göreyim eski sevgilisi sibellllllllllllllllllllllllll le mesajlaşmış dün ve ne yazmış bilior musun
sibel face saçları kesmişsin demiş
öküz : böyle daha iyi değilmi
sibel : bir kez daha açık aldum
öküz gülücük atmış
2 saat sonra sibel neredesin arayacak mısın
öküz işim var
sibel resindeki kız kim sevgilin mi
resimdeki de ben oluyorum
öküz hayır nereden çıkardın yazmşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
facem yok ama şirketteki arkadaşın var arkadaşlar dışında kimseye açık değil ailesi filan görmüyo ani iliişki duruda yok yazıyoooooooooo
o kadar sinirliyim ki tek bir mesaj attım sibelle mutluluklar asla hayatıma giremieceksin dedim
öküzdn gelen cevap konuşuruz yok öyle birseyyyy tam öküz tammmmmmmmmmmmmmm

bugunku menum:

ac karnına ıkı bardak su
bır adet balık yagı

ıse gelınce kahvaltı 7:30
bır domates
bır salatalık
ıkı dılım tam bugday ekmegınden tost az peynır ve maydonoz ıle.
ıkı tane buyuk erık
acık sekersız cay

ara: 500 ml su , 10 adet kıraz.

yemekten once 500 ml ılık su.

oglene kadar toplam 1,5 lt olmus oldu.

oglen: bır tavuk baget ( fırında), 5 kasık pılav, yarım dilim karpuz sanırım. 4 adet kucuk parca dıyebılırım.

yemekten bıraz sonra; acık sekersız cay, 500 ml ılık su, bır domates, bır salatalık

ara: kayısı toplayacagım ısyerındekı bahceden. maydonoz yıyecegım su ıle.

aksama daır hıc bır plan yapmadım aksama dogru toklugum da full oluyor zaten buaralar. evde yemek var ama getırmıyorum bıle eskısı gıbı

bugun spora gıdemeyecegız arkadas bugun ara verıyormus ama yarın ve cuma gunu gıdecegız aksam. haftada 4 gun gıdecegız. kendım yuruyus ve spor dusunuyorum. ardından dus ve erkenden uyku. cumartesıden berı cok az uyudum yorgunum

senı sırketten arayım da konusalım. merak ettım senı yaaaaaaa.

merhaba duyguccum cnm bende 3 .cüyü beğendim daha süper olur yaaaaaaa
kolay gelsin cbnm benim kendini çok yormadan yap emi
aaaaaaaaaa böle şey olurmu yaaaaaaaaaa
çokkkk haklısın cnm kim olsa sinir olur kızar

herkese bollll güzel günlerrrrrrrr
dünki menüm
sabah : 1 dl ekmek,peynir,çay
öğle: dışardaydım mecburen acıkınca sandiviç ekmeğine köfte, çay
akşam: bi kase çorba, 2 dl ekmek,
2 lt su spor yapamadım :26:

selam güzellerrr herkez iyidir umarım

berivancım çok üzüldüm canımm ama için feraholsun ALLAHIN sevdiği kuluymuşsun öyle düşün partnerinin yaptığı hiç hoş değil affedilmesi çok ama çok zor şartlar durumlar ne olursa olsun yazmaması gerken şerylerr ayrıcı yok hayatımda biri yok demeye getirmesi affedilemez daha flörtte böyle yapıyorsa evlenince kafan boynuzdan geçilmez,k.bak sertkonuştum ama bir kere aldatan hep aldatır,sen çok hoş,pırıl pırıl kalbi güzel pırlanta gibi bir genç kızsınn o buna yansın bu devirde böylesini bulmak zordur,sana gelince için yanıyor biliyorum ama ilerisini düşün nişan yada en kötüsü böyle biriyle evlendiğiini düşünsene? zaman herşeyin ilacı ALLAH yardımcın olsun

ve pomo hamımm menümü yazayımmm

sabah:aç karnına 500ml su
kahvaltı:1domates,1 kibrit kutusu peynir az tuzlu

öğlen: dışardaydık oğluşla ızgara köfte yedik yanında salatasıda vardı, 1 porsyonu bölüştük 1büyük bardak ayran 1 parça ekmek

akşam: 1dondurma küllahda, 1kase leblebi (öğleni telafi ettim)

ve 3lt biraz geçen su 3.5lt değil ama 3lt de değil :)))))

aktivite olarak sabah baya yürüdük oğlanla ahh hep unutuyorum adımsayarı takmayı akşam eşim veoğlumla yine çıktık dondurma yemeğe gittik

bu arada eve dondurma almak istemiyorum artık yiceksek evin uzak mesafeli dondurmacısına gidip geze geze yimek istiyorum en azından birazını yakmış oluruyoruz..

herkese günaydınn

dün yine hiç uğrayamadım maalesef kızım hastalandı gece sabaha kadar hiç uyumadı yatak yorgan heryer kirlendi gündüzde 1 saniye bile yanından ayrılmama izin vermedi wc ye bile yalvar yakar gittim :):)

ama hamd olsun bugün iyi biraz daha gerçekten günlük enerjime ben bile şaşırıyorum bazen ev işleri misafirler eşim çocuklarım hep bi koşturmacayla geçiyor Rabbim güç kuvvet versin şikayetçi değilim

dünkü menüme gelince

sabah bir parça ekmek peynir 1 tk reçel bi kaç tane zeytin

öğlen 4 adet köfte yeşillik biraz ekmek

ara 5 adet petibör

akşam yarımdan biraz fazla tavuk dürüm 1 ayran

1 fincan neskafe

su çok az içtim dişim ağrıyordu su içtikçe sızladı

merhabalar kızlar
dün olanları hafifce anlatayım bu emir her zaman ki gibi eve bırakmayı düşüneerek bizim servise bindi bende evin önünde değil de sazova da indim sessiz sakin park toplasan 4 insan var o kadar
nese gittik ama ben çok kötüyüm agladı aglayacagım o derese banka oturdum bu konuşmaya çalıştı konuşturmadım buraya seni dinlemek değil artık birlikte olamayacagız bunu bil diye geldim dedim ve o kadar tutmaya çalıştıgım gözyaşım konuşmaya manni olmaya çalıştı
neyse anlattım filiz abla biliyorsun evde olanları onları anlattım neden bu kadar erkeklere çevreye güzensiz olduğumu beni aldattıgını ve bunun özrü olmayacagını anlattım ben anlattım ama ona bakmıyorum gözlerim nasıl ağrıyo sanki aglamak içiin o günü beklemiş bu alvardı hatta 2 damlada olda ağladıgını gördüm ama beni kaybetti netice de çok pişmanım kuralları sen koy senin için yaşıyım neelr nelerrrrr
en son benimle evlen dedi keşke böyle olmasaydı ama asla dedim ve yanından ayrıldım buğün ikimizinde gözleri şiş tek kelime etmedik artıldınızmı sorularını ben yanıtsız bıraktım o hayır demiş ama ayrıldık güvenemem ona

cok gecmıs olsun, cocuklar yıne mı hasta. hay aksı yaaaaaa

hemencık ıyılessın ınsaallah kızın.

dunku menum:

ac karnına ıkı bardak su
bır adet balık yagı

ıse gelınce kahvaltı 7:30
bır domates
bır salatalık
ıkı dılım tam bugday ekmegınden tost az peynır ve maydonoz ıle.
ıkı tane buyuk erık
acık sekersız cay

ara: 500 ml su , 10 adet kıraz.

yemekten once 500 ml ılık su.

oglene kadar toplam 1,5 lt olmus oldu.

oglen: bır tavuk baget ( fırında), 5 kasık pılav, yarım dilim karpuz sanırım. 4 adet kucuk parca dıyebılırım.

yemekten bıraz sonra; acık sekersız cay, 500 ml ılık su, bır domates, bır salatalık

ara: 3 adet buyuk kayısı, 500 ml ılık su, ceyrek demet maydonoz

cıkmadan 500 ml ılık su

aksam yemek yemedım, ıkı buyuk kayısı, bır domates bır salatalık, kucuk kasede bıraz kıraz, bır dondurma yedım.

500 ml su ıcerek gunumu kapattım,

cok yorgundum gunlerdır uykusuzum. erkenden uyudum. hareket yapmadım gunluk hareketım dısında spor yoktu yanı.

hımmmmmm bakın hele duygu hanıma, uzun zamandır gormedıgım bır su mıktarı valla.

ıyı kı bak yarısalım demısız. maasallah sende enfazla 2 lt gorurdum ben cok sevındım oyuzden.

dun ben de dondurma yedım bır aydır yememıstım aksam yemegı de yemedıgım ıcın sakıncalı gormedım valla. sen de benım gıbı yapmıssın haberlesmısız sankı.