Aşılama 2013 Yılının Son Aşılamaları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Aşılama Yaptırma Nedeniniz?

• Ankete Katılan
    74

cANIM ne kadar güzel ifade etmişsin kendini az önceki yazına bayıldımç..İnşallah Rabbim yüzünü güldürür de o istediğin pastadan yersin yedirirsin

Tabii ki zaman zaman bende hayal kuruyorum...biz eşimle olmayan çocuğumuzun ismini bile tartışıyoruz hahaha çok heyecan verici yawww..

Bu arada türk kahvesi,cola ve sucuğa bende bayılırım oofff mis misss.....
aMA herşey bebeğimiz için..sağlıklı beslenicez napalım :)) Allah^'ım o günleri nasip etsin de ...

ben aşılamadan 18 gün sonra doktora gideceğim. zaten ertesi gün regl günüm

bende canım tüp bebeğe başlarsam eğer seneye bekim ayı gibi falan olur heralde ben raporlu yaptırmak istiyorum onun için evliliğimin 3 yılı dolmasını beklicem.belki iğneyle 2 aşılama hakkım kaldı onlarda olur inş. daha 7. günüm aşılamada ama ben iice ümidi kesmişim niyeyse

bende boş verdim hayal kurmayı ilk aylarda çok düşünürdüm bebek reyonlarını gezerdim hatta ihtiyaçları için kenara parada atıyordum.ama artık hiç birini yapmıyorum hayal bile kuramıyorum sadece bat zamanı stres başlıyor varmı yokmu.

aşılama tutmazsa hemen tüp isteyebiliriz biz hazır sömestir tatili daha kolay olur.

Arkadaslar ben 5 gun igne kullandim ve bugun kontrole gittim hic yumurtan gelişmemiş dedi doktor ve 2 gun daha kullanicam cok moralim bozuldu ben normalde adet oluyorum ama yumurtam hic gelişmese adet olmam deilmi neden boyle olmus olabilir boyle olan varmi aranizda cok canim sıkıldı nolur cevap yazin genelde sorularima kimse cevap yazmio

ben bu yasaklara 6 aydır uyuyorum. kola, şekersiz çay, nescafe, türk kahvesi, acı biber, acılı yiyecekler, hiçbir içecek soğuk içilmeyecek özellikle su, kırmızı etten uzak durulacak, yumurtanın sarısı yenmeyecek

bunların hepsi yumurtaların oluşmasını ve çatlamasını engelliyor

Ben sanırım olumsuz olursa direkt tüp bebeğe geçicem. Tabi ki eşimin fikri de önemli. İlkinde de ben aşılama ile uğraşmdan tüp düşünmüştüm ama eşim doğal olanla başlayalım diyince onu kırmadım tüp olsun diye ısrar etmedim.

E tabi bir taraftan da şu an aşılama bitmişken söylüyorum 1000 TL aşılama, 650 TL ilaçlar toplamda 1650 TL tuttu. Ama tüp bebek deyince maliyetlerde hamile kalma olasılığı gibi katlıyor.

Nerden baksanız 7000-8000 TL (en azından benim gittiğim merkezde fiaylar böyle). Bunların hepsini artı eksi hesaplayıp hareket etmekte fayda var.

canım yumurta gelişmesede adet olunabiliyo.yani adet olman illaki yumurta olmuş anlamına gelmiyor.canım bozma moralini hemen 2 gün daha kullan bakalım.daha önce ilaç falan kullandınmı onlarda geliştimi yumurtan?

aslında düzenli adet görüyorsan yumurtlamanın normal olması gerekiyor.dr. bir açıklama yapmadımı neden olmayabilir.belkide ilacın dozu az gelmiştir.

sevgikelebeği inşallah cnm bu planını uygularsın.en güzel yeni yıl hediyesi senden gelir eşine demi söylemeyeceksin

kaç aydır olmuyor senin bebeğin.

Aslında 1 yıl desem daha doğru olur, niyetine daha önce girmemize rağmen hep bi engeller çıktı başlayalım dedik başlayamadık falan.

Eşimde ve bende bir sorun yok yaş faktörü dışında. Ben 32 yaşındayım maalesef.

sen kesinlikle haklısın cnaım. Senin kendinden önce düşünmen gereken başka bir canın var o nedenle sen bu yolu seçmekte sonuna kdar haklısın :)

canım merhaba böyle bişey yaşamadım ama sters falan yaşadıysan yumurtaların gelişmemiş olabilir üzülme iki gün daha kullan bakalım bir günde bile değişiklik gösterebilir stersten mümkün olduğunca uzaklaş bu iki günde kendine bir uğraş bul bak ben 5 aydır tedavi görüyorum stresli olduğum ay kafama çok taktığım için bir tane yumurtam gelişti rahat olduğum zaman iki üç tane ben bununla alakalı olduğuna inanıyorum inşallah herşey iki gün sonra normale döner

canım 32 yaş faktörü falan sayılmaz. daha çok gençsin öyle düşünme millet 40 ından sonra hamile kalıyo aldırıyo

canım moralini bozma...kimi bünye hemen ilaçlara hemen cevap vermiyor...

şuandan itibaren bende dikkat edeyim bari..teeşkkür ederim bilgiler için

Amin canımcımmmm aminnn nasıl içten geldi temennin. Allah hepimizin yüzünü güldürsün kucağını doldursun inşallah :))) Ben sigara da içiyordum çok olmasa da. Günde 2-3 tane ama 1 ay kadar önce onu da bıraktım. Eşim çok içiyor. Günde 1,5 paket. Aşılama ile birlikte o da evin içinde içmeyi bıraktı. Tabiki bebeklerimiz için canımız feda.

Ben tedavilere başladığımda eşim çok tedirgin oldu. Ben doktor ne derse ne ilaç verirse gözüm kapalı atlıyorum herşeye razıyım diyerek. Am eşim günler gecelerce araştırdı, herhangi bir organa zarar verir mi, kanser olurmuyum öylemi böylemi diye. Bi<z tabiki biyolojik saatimizin de etkisi ile gözümüz kapalı bebiş için herşeyi yapmaya hazırız ama erkekler daha temkinli oluyorlar :)

kızlarrrr testim elime ulaştı yapı versemmi ki birtanesini ne dersiniz

canım 32 yaş faktörü falan sayılmaz. daha çok gençsin öyle düşünme millet 40 ından sonra hamile kalıyo aldırıyo

ahhh saol caım benim ağzından bal damlıyor gerçekten. Evet aslında arkadaşım 40 yaşında ve istediği ay tak diye hamile kalabiliyor ama onun sorunu da maalesef bebek tutunamıyor 7-8-9 da bebek düşüyor. Doktoru da keşke bana çocugum olmuyor diye gelsen demişti.

Allah başka dert vermesin

Kesinlikle çok haklısın..Benim eşimde öyle benden daha temkinli aman şöyle yapalım aman böyle yapalım:)mesela bazı anlar olmadı tutmadı hissediyorum diyorum acayip kızıyor...Tutmadıysa bir sonrakinde olur canını sıkma moralini yüksek tut diyor..eşim bu dünyadaki en büyük desteğim..annem babamda öyle tabii..

Bu arada bizde karı koca sigara içiyorduk ben 18imde başladım 28imde bıraktım..eşim de 20 yıllık içiciydi...biz geçen sene ilaçla bıraktık canım..sağlık bakanlığının verdiği ilaçla ama onların aracılığula değil kendimiz gidip aldık eczaneden..en son içtiğim sigara 11 kasım 2012 deydi...bir daha ağızıma sürmedim..
Sende ne güzel bırakmşsın içme sakn..unutma bebeğin için herşeye değer canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…