Aşılama 2013 Yılının Son Aşılamaları

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Aşılama Yaptırma Nedeniniz?

• Ankete Katılan
    74
kızlar dun catlatma ıgnesı vuruldum ve yarın asılamam var kasıklarımda ara ara agrı var hafıf daha baslamadan agrı strestenmı acaba yada yumurtalar catlıyor ondanmı:44:

Yumurtalıklarınla alakadır canım...hadi bakalım hayırlı olsun aşılaman...

Kızlar merhaba bi kaç sorum olacaktı sizlere... Bu ay sonunda adetim 2 yada 3. gününde dr um görmek istemiş aşılama yapacakta nasıl bi süreç olacak o konu hakkında fikir verebilir misiniz bana

Kızlar merhaba bi kaç sorum olacaktı sizlere... Bu ay sonunda adetim 2 yada 3. gününde dr um görmek istemiş aşılama yapacakta nasıl bi süreç olacak o konu hakkında fikir verebilir misiniz bana

Selam..hoşgeldin öncelikle...aşılama yapılacaksa şöyle yapılıyor..
2. ya da 3. günü gidiyorsun adetliyken...alttan muayene edileceksin..sonrasında sana ya iğne ya da hap ile yumurtalıkların uyarılsın diye verilecek...haa adetinin 5.günü başlıyorsun hapa ya da iğneye...sonra sana bir gün vericekler o gün gidiceksin yumurtalıklarını bakacaklar yumurtaların gelişip büyümüş mü diye...eğer yeterli büyüklüğüye ulaşıldıysa sana çatlatma iğnesi verirler...kendiliğinden çatlicak gibiyse vermezler...sonrasında da aşılama için gün verirler canım..hayırlısı olsun..

aminn cnm ınş valla sımdıden heyecandan ölücem aşilama sonrası ne yapıcam acaba

:) sonrası daha zor oluyor...beklemek çok sabır gerektirio canım..

Kızlar size de oluyor mu?

Bazen umut doluyum hatta hamile olduğumdan eminim. Karnımı falan seviyorum :)))

Bazense tıpkı şimdi hissettiğim gibi bu iş olmadı diyorum. Gel gitler yaşıyorum.

Ya duygularımı nötrleme çabası bu ya da aslında tamamen panikten. Olması istatiksel olarak çok da büyük bir olasılık değil, ama neden olmasın, o %15'in içinde ben neden olmamayım, siz neden olmayasınız değil mi :)

İyi düşün iyi olsun, bunu ilk önce kendime sonra tüm arkadaşlarıma söylüyorum. İyi düşünelim ki bebeklerimiz bizi bekletmesin.

Mesela ben olursa aile eşrafına nasıl söyleyeceğimin hayalini kuruyorum.

Annem babam kardeşimle aynı şehirde oturmuyorum maalesef. Onlara yüz yüze mi söylemeliyim bir sürpriz mi hazırlamalıyım bilemiyorum.

Ama kayınvalidemler ve başka ülkeden christmas dolayısyla gelecek görümcemler burda olacaklar. Ben de bu sebepleee şöyle bir sürpriz düşündüm.

21 aralık benim test günüm ama bu tarihte kimseye bişey demicem (tabiki olumlu olursa). Taki 31 Aaralık'a kadar.

31 aralıkta hep beraber yeni yılı kutluyor olucaz. Ben de bunun için özel tasarım bir pasta yaptırmayı düşünüyorum.

Üzerinde bebek figürü yada ne bileiym bebek eşyalarının bulunduğu bir pasta olacak, bebiş bir eliyle bacak arasını kapatacak (bu tabiki henüz cinsiyetinin belli olmadığına vurgu olacak) yüzünde şaşkın bir ifade, diğer elinde de "çok bekletmedim inşallah" yazıcak!!!

Allah bana böyle bir mutluluğu yaşatırsa o gün ailedekilerin yüz ifadelerini çok merak ediyorum. Gerçekten yeni yılın bize uğur getirdiğine inanmış olucaz hepimiz.

Siz böyle hoş güzel planlar yapıyomusunuz, eşinize dostunuza ailenize bu mutlu haberi nasıl vereceğinize dair?

Son düzenleme:

canım bu tarz hayaller oluyor tabiiki hepimizde oluyordur özellikle ilk öğrendiğim anda ne hissederim eşime nasıl söylerim vb... ama bunları düşünmekde istemiyorum hayal kırıklığım daha büyük oluyor

ayyy çok güzel düşünmüşsün allahım inşallah bu mutluluğu bu tarihte yaşatır sana valla benim ikinci olduğu için bir plan yapmadım hatta ilk üç ay kimseye söylemeyi düşünmüyorum çünkü oğlum çok istiyo bir kardeşi olmasını olurda bir aksilik olursa kaybedersem çocuğa açıklayamam sonra o nedenle üç aylık tehlikeli süreci atlatıp sonra söylerim diye düşünüyorum

öyle canım da bilmiyorum bu konuda ilk olacağı için sanırım tecrübesizim. Olası bir olumsuzluktan ne kadar üzüleceğimi kestiremiyorum. Ama şuna eminim ki ben bu hayyalleri kursam da kurmasam da size hiç umudum yok desemde, çok umudum var desem de negatif sonucu görünce her hal ve karda çok üzülücem. O nedenle sonuç ne olursa olsun bari bu günleri iyi geçireyim kafasındayım ben.

teşekkür ederim hayatım inşallah hayallerimi gerçekleştirme fırsatı bulurum. Son güne kadar umudum devam edecek.

Aslında sen de haklısın bu konuda ben de çok gidip geldim. Ama örnek olarak iş yerini düşündüm. Türk kahvesi içmeden duramam, kolaya bayılırım, sucuktur tavuktur yemeğe bayılırım.

Hamile kaldığımı öğrenirsem ne olacak, bunları direkt bıçak gibi kesicem. İnsanlar da aptal deil zaten istediğimi biliyolar hoooppp kulaktan kulağa yayılacak ve herkes anlıcak.

Ay neyse tek derdim bu olsun önce pozitifi görelim de :)

inşallah canım yarın güzel haberler veririm.bende de o batmalardan oldu normaldir iğne ilaç işte onların etkisiylede olabilir iki gündür daha yoğun oluyor bende kendimi herşeye hazırlamak zorundayım test yapmaktanda korkuyorum.idrar testi hiç yapmadım korkumdan :)

benmm hiç bu tarz hayallerim yok... sonuç negatf çıkarsa tedaviye ara vercem kendş halişne bırakcam tüp bebeği düşüncem ama ya yaza yada seneye bu zamanlar. çok karışık duygularmış bunlar ya çok sıkıcı beklemek..

sevgikelebeği inşallah cnm bu planını uygularsın.en güzel yeni yıl hediyesi senden gelir eşine demi söylemeyeceksin

kaç aydır olmuyor senin bebeğin.

ilk hamileliğimde kandaki değer 12,75 di aşılamanın 15. günü yaptırmıştım testi ilk aşılamada tutmuştu hiç keseyi bile görmeyi beklemeden duyurdum herkese şimdi oğluma açıkmala yapma gereği duymıcamı bilsem (yani ilk üç ayda bir tehlike olmıycanı ki inşallahda olmaz ) yine herkese hemen duyururdum hiç saklama herşey allahtan oğlum henüz 5 yaşında o anlamaya bilir neden ne olduğunu o nedenle duyurmamayı düşünüyorum o üzülmesin diye yoksa olurda pozitifi görürsen şölenlerle söyle herkese hiç düşünme :))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…