- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Dun aksamdan imam bayildi ve bulgur pilavi var canim :) dun aksam cacik yapmistim bu aksamda onun yerine salata yaparim :)Kızlar ne yemek yapıyorsunuz bu akşama? Artık öğlen araları yemek yapamıyorum akşam yapmak da zor oluyor ama ne yapalım:)))
Hadi yatutkku yine girdin kuzum bir şey yaz meraktan öldük 1 haftadır
Senin menün de harikaymış canımDun aksamdan imam bayildi ve bulgur pilavi var canim :) dun aksam cacik yapmistim bu aksamda onun yerine salata yaparim :)
Hadi yatutkku buradan yazmaak istemezsen ozelden yaz bari
Ayy bende ama hala patatesliyi denemedim he tavukluyuda denemedim kaldi :))Senin menün de harikaymış canımpatlıcanın her yemeğini bayılarak yerim
Denersin kuzum bende henüz yapmadımAyy bende ama hala patatesliyi denemedim he tavukluyuda denemedim kaldi :))
Kislik yaptin mi hic :) persembe insallah fasulye,patlican ve kabak alayim diyorum ben fasulye kesinde :) her hafta yavas yavasDenersin kuzum bende henüz yapmadım
Yapmadım kimi tadı kötüleşiyor diyor ne bileyim buzluk olduğundan herşeyin tadı farklı geliyor banaKislik yaptin mi hic :) persembe insallah fasulye,patlican ve kabak alayim diyorum ben fasulye kesinde :) her hafta yavas yavas
Gecen sene guzeldi canim insallah bu senede ayni olur sevmistim ben :) bu sene farkli olmasinda insallah 4 kilo alayim diyorum ama daha mi az alsam bilmiyorumYapmadım kimi tadı kötüleşiyor diyor ne bileyim buzluk olduğundan herşeyin tadı farklı geliyor bana
Eşim sevse düşünmem alırım ama çok sevmiyor arada yapıyorum bende gerçi geçen yaptığımı itirazsız yedi çok güzel olmuş diyeGecen sene guzeldi canim insallah bu senede ayni olur sevmistim ben :) bu sene farkli olmasinda insallah 4 kilo alayim diyorum ama daha mi az alsam bilmiyorum
Aaa taze fasulye sevilmezmi yaEşim sevse düşünmem alırım ama çok sevmiyor arada yapıyorum bende gerçi geçen yaptığımı itirazsız yedi çok güzel olmuş diye
Neredeyse bir hafta oldu galiba keske ig falan olsaydi yaa
Hadi ya hersey var yani :) bende olduremem o bana ben ona bakariz sadece.
Hic bilmiyorum kibi yandan da diyorum anlayisla karsilayip pisman olacak olsa zaten bu yasta adam dusunurde boyle sey konusmazdi. Ama cidden sikildim yani bu tarz rahat konusmalardan.. Zaten esim konusmazsa bi daha benzer seyde ben lutfen benimle bu tarz konulari konusmayin vs dicem. Yillar once burada benzer konu okumustum basima geldi iyi mi
Dogru canim Allah kimseye muhtac etmesin..Eş ailesiyle geçinmek zor hakkaten ya benim kp bırak beni 1 kez olsun aramayı nişanlılıkta ev döserken gelmedi bizi hicbir yere arabasiyla goturmedi hep annemin arabasiyla veya benimkiyle gittik nisan dugun alisverislerine evlendiğimde de evime hiç gelmedi kürtaj oldum ne aradı ne sordu ne geldi özel hastanede oldum eşimin ailesinden 1 kişi cıkıp da gelmedi nasil ödeyeceksiniz ameliyat parasini demedi ki muayene paralari ve patolojiyle beraber 2.600 tl tuttu (eşimin geliri olmadıgını da biliyorlar)
Hep ettigin bi dua vardir Allahim bizi esimin ailesine muhtac etme benim ailemi de basimdan eksik etme
Dogru demiyo muyum ama :)
Dogru canim Allah kimseye muhtac etmesin..
Insan.onca seyde aramaz mi hic evlatlarini.kaybederler boyle boyle. Bizimkiler Allah razi olsun o kadar degiller hatta beni ve ailemi sevdiklerini surekli.dile getirirler ama tabi bizde diger gelin ve dunurlerinyle kiyaslanamayiz bile uzmuyoruz, kirmiyoruz vs vs karsilikli iste..tek sorununuz esimin ailesinin rahatca konusmalari ve davranislari.. Oda azimsanamiyor malesef
Yok taze fasulyeyi değil patlıcanı çok sevmiyor canımAaa taze fasulye sevilmezmi ya
Çok doğru söylüyorsun canım bir an ben mi yazdım dedim bu yazıyıEş ailesiyle geçinmek zor hakkaten ya benim kp bırak beni 1 kez olsun aramayı nişanlılıkta ev döserken gelmedi bizi hicbir yere arabasiyla goturmedi hep annemin arabasiyla veya benimkiyle gittik nisan dugun alisverislerine evlendiğimde de evime hiç gelmedi kürtaj oldum ne aradı ne sordu ne geldi özel hastanede oldum eşimin ailesinden 1 kişi cıkıp da gelmedi nasil ödeyeceksiniz ameliyat parasini demedi ki muayene paralari ve patolojiyle beraber 2.600 tl tuttu (eşimin geliri olmadıgını da biliyorlar)
Hep ettigim bi dua vardir Allahim bizi esimin ailesine muhtac etme benim ailemi de basimdan eksik etme
Dogru demiyo muyum ama :)
Sabah ilkokuldan beri gorustugumuz yakın arkadaslarim kahvaltiya gelecek bana sabah dediysem de ogleni bulur :)
Pankek ve patates kizartmasi yapmayi dusunuyorum zaten pankek asiri doyurucu bir sey yanina peynir zeytin domates salatalik recel vs akliniza gelen kahvaltiliklari koyacagim ve cay demleyecegim baska bir sey daha yapmali miyim ki 6 kisi olacagiz
Bir de poğaça mı yapsam diyorum lakin poğaça yapmayı bilmiyorum annemle yapmıştık da hatırlamıyorum ona da yaptırıp onu yormak istemiyorum
Yok taze fasulyeyi değil patlıcanı çok sevmiyor canım
Çok doğru söylüyorsun canım bir an ben mi yazdım dedim bu yazıyıkayınvalidemden yana bir sıkıntım yok çok şükür çok ilgili olmasa da en azından önemli anlarda yanımızdaydı ama babası bir elini cebine sanırım yüzükler kesilirken bir de gelin çıkartmada sokmuştur başka da bir yardımı olmadı evi ilk yerleşmeden gidip görmüş çok küçük değmez gibi bir şey demiş şaka gibi biz o kadar sıkıntılarla neler yapmaya çalışırken o kadar zorumuza gitti ki ne yerleştiğinde ne sonrasında gelmedi çok yoğun bir işi var geç gidiyor evine falan ama nasıl oluyor ki bir izin gününe denk getiremedi Ramazan ayında iftara davet ettik kayınvalidemler geldi yine o yok bizde sadece bayramda aradık eşim kutladı benim adıma da bir daha ne ararım ne sorarım babamı bile nişanlandıktan sonra bir kere aramıştır aramamıştır babam aradı bir kaç kez daha aradığını arayacağını sanmıyorum Allaha havale ettik yazık herkes aile olamaz onun oğlu olduğu halde bir ihtiyaç var mı diye soramadı şimdi dünya borç ödüyoruz ama nasıl yapıyorsunuz diye oğlunu arayıp sormuyor korkuyor parasını alacağız diye böyle insanlar değiliz ki biz annem babam her defasında soruyorlar dün daha sordular gittiğimizde sıkıştığınızda bak söyleyin diye sormaları yeter yetiyor çok şükür diyip geçiyoruz sonuçta
Canım poğaça yapmak istersen şaşmayan bir tarifim var verebilirimbörekte yapabilirsin ya da bunlarda yeter yani krep doyurucu zaten
Kp lerimiz cok benziyormus birbirine canim insan hayret ediyor di mi.. ama yapacak bir sey de yok nalesef uzuldugumuzle kaliyoruz esime sitem ediyorum bazen o da kiziyor ben laf edince amannBenim kv de ilgili degil ki al birini vur otekine eşime bir şey olsa ameliyat fln gerekse yine benim babam karsılar masrafı onlarin haberi olmaz
Tarifi alabilirim canim simdi yapamasam da baska zaman yaparim mutlaka
ıyı yapmıssın valla aramamakla :)) bır soz vardı yanlısım olabılır ama ele karısmak .. bıseye karısmaktı ama bak sozude unuttumBen de zaten canim ne kp yi ararim bundan sonra ne de onun evine giderim ve Allah bana evlat sahibi olmayi nasip ederse evlat kaybettigimde yanimda degildiniz simdi dogurmak nasip oldugunda gelmeye hakkiniz yok diyecegim eger gelmeye kalkarlarsa aha bunda da ahdım var zaten ne kvyi ne kpyi ne gorumceyi evimde yatili misafir etmem ne beni ne ailemi 1 kere olsun aksam yemege davet etmemis insanlar babasi bir kere olsun babami aramamistir nisanlilikta fln boyle insanlar iste o nedenle ben de aramiyorum sadece bir kere bayramda aradim o da esim benden once benim ailemi aradi diye ama onda da babasiyla konusmadim oh olsun
Senin kp ama.hakkaten ayip ettiginin farkinda dgl ay insan gelinine ne zaman cocuk yapcaksiniz der mi
Ben aileme hamileyim dye haber ederken bile coook utanmistim
bugun banada eskı ıs arkadasım gelecek ınsallah oda caymazsa oglene dogruSabah ilkokuldan beri gorustugumuz yakın arkadaslarim kahvaltiya gelecek bana sabah dediysem de ogleni bulur :)
Pankek ve patates kizartmasi yapmayi dusunuyorum zaten pankek asiri doyurucu bir sey yanina peynir zeytin domates salatalik recel vs akliniza gelen kahvaltiliklari koyacagim ve cay demleyecegim baska bir sey daha yapmali miyim ki 6 kisi olacagiz
Bir de poğaça mı yapsam diyorum lakin poğaça yapmayı bilmiyorum annemle yapmıştık da hatırlamıyorum ona da yaptırıp onu yormak istemiyorum
hee patlıcanı zaten seven kadar bı o kadarda sevmeyen var :)Yok taze fasulyeyi değil patlıcanı çok sevmiyor canım
Çok doğru söylüyorsun canım bir an ben mi yazdım dedim bu yazıyıkayınvalidemden yana bir sıkıntım yok çok şükür çok ilgili olmasa da en azından önemli anlarda yanımızdaydı ama babası bir elini cebine sanırım yüzükler kesilirken bir de gelin çıkartmada sokmuştur başka da bir yardımı olmadı evi ilk yerleşmeden gidip görmüş çok küçük değmez gibi bir şey demiş şaka gibi biz o kadar sıkıntılarla neler yapmaya çalışırken o kadar zorumuza gitti ki ne yerleştiğinde ne sonrasında gelmedi çok yoğun bir işi var geç gidiyor evine falan ama nasıl oluyor ki bir izin gününe denk getiremedi Ramazan ayında iftara davet ettik kayınvalidemler geldi yine o yok bizde sadece bayramda aradık eşim kutladı benim adıma da bir daha ne ararım ne sorarım babamı bile nişanlandıktan sonra bir kere aramıştır aramamıştır babam aradı bir kaç kez daha aradığını arayacağını sanmıyorum Allaha havale ettik yazık herkes aile olamaz onun oğlu olduğu halde bir ihtiyaç var mı diye soramadı şimdi dünya borç ödüyoruz ama nasıl yapıyorsunuz diye oğlunu arayıp sormuyor korkuyor parasını alacağız diye böyle insanlar değiliz ki biz annem babam her defasında soruyorlar dün daha sordular gittiğimizde sıkıştığınızda bak söyleyin diye sormaları yeter yetiyor çok şükür diyip geçiyoruz sonuçta
Canım poğaça yapmak istersen şaşmayan bir tarifim var verebilirimbörekte yapabilirsin ya da bunlarda yeter yani krep doyurucu zaten
kuzum bırazdan bu tarıfı bende kaydedeyım :) mayalı hıc yapmadım gercı ama sen onay verdıysen tamamdır :) buzluga koyuyorsun degıl mı bunu ? aynı sekılde kaldı tadıda. ? yaptıgım zaman eger oluyorsa bende atarımEvet çok ilginç gerçekten hiç söyleme boşver eşim gördüğü için ve babasıyla düzgün konuşmadığı için artık biz konularını bile açmıyoruz yeteri kadar sinirli eşim çünküTabi ki kuzum yazıyorum hemen
Şerit Poğaça
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
- Aldığı kadar un
İçine:
- Susam, çörekotu vb…
- Peynir, maydanoz
Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına maydanozlu peynirli harç koyulur. Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1598722 Eki Görüntüle 1598723
Bu iki şekilde de yapabilirsin canım
Bende bayılırım ters işte mantarda da aynıyızhee patlıcanı zaten seven kadar bı o kadarda sevmeyen var :)
kuzum bırazdan bu tarıfı bende kaydedeyım :) mayalı hıc yapmadım gercı ama sen onay verdıysen tamamdır :) buzluga koyuyorsun degıl mı bunu ? aynı sekılde kaldı tadıda. ? yaptıgım zaman eger oluyorsa bende atarım
he sen buzdolabına koydun kuzum tamamdır anladım :) en ıysı o zaman mısafır geldıgınde yapmakBende bayılırım ters işte mantarda da aynıyızHarika bir tadı var puf puf sürekli yaparım biz her sabah işe götürdüğümüz için rahat 15 tane falan çıkıyor 5 güne bitiyor dolaptan çıkartıp yiyoruz 4.günde bayatlamış oluyor ama artık buzlukta hiç denemedim koymadım kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?