2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Aynen benımde boş odam var yaz kış oraya asıyorum dışarıya bir kez astım toz olmuş kuşlar mahvetmiş o yüzden içeride kurutuyorum

Eşin ne iş yapıyo ki bu kadar erken gidiyor akşam saat kacta uyuyorsun peki 6da kalktigına gore erken uyuyorsundur

Aynen benımde boş odam var yaz kış oraya asıyorum dışarıya bir kez astım toz olmuş kuşlar mahvetmiş o yüzden içeride kurutuyorum
Toz konusu dogru canim ama hizli.kuruyor iste :) ben evde oldugumdan kurur kurumaz topluyorum sen calisyigin icin sabah assan aksam toplayabilirsin
Eşin ne iş yapıyo ki bu kadar erken gidiyor akşam saat kacta uyuyorsun peki 6da kalktigına gore erken uyuyorsundur
Yol uzun canim o yuzden ise 8 de basliyo :) 12 yi geciyor yatmamiz bazen 1 :) alistim bu duzene

Toz konusu dogru canim ama hizli.kuruyor iste :) ben evde oldugumdan kurur kurumaz topluyorum sen calisyigin icin sabah assan aksam toplayabilirsin

Yol uzun canim o yuzden ise 8 de basliyo :) 12 yi geciyor yatmamiz bazen 1 :) alistim bu duzene

yarın ev temizlicem bakalım kaç haftadır evle alakam yok nasıl çıkıca bilmiyorum

Hımmm nasıl oluyo o yemek tarif atarmısın rica etsem

Tarif bu tabi ben yarisini yapiyorum 15 tane cikiyo :)

Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
2 buçuk su bardağı ılık su
1 kuru soğan (rendelenmiş yada küçük küçük kesilmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Arzuya göre (taze soğan, dereotu, maydanoz) (ben koydum)
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 yemek kaşığı salça
Kızartmak için;

Sıvı yağ
Hazırlanışı

Kıymaya göre güzel bir alternatif ile geliyorum. Hem çok pratik hem çok ekonomik hem çok lezzetli. Hem de çok bereketli, sanırım bu tariften 30 köfte kadar elde ettim. Büyüklüğüne göre değişir tabi ki.

İlk olarak mercimeklerimizi yıkayıp derin bir kaba alıyoruz. Üzerine 2 buçuk su bardağı kadar ılık suyumuzu döküp 2 saat kadar bekletiyoruz. Aynı işlem için sanırım çok az kaynatsak da olur mercimeği ve suyu ama tarifin orijinali böyle olunca bende bu şekilde yaptım.
2 saat sonda mercimekler yumuşamış ve suyu çekmiş olacak. Mercimekleri blenderle güzelce ezin ve salçayı, rendelenmiş sarımsağı ve soğanı ekleyin. Ben soğanlari rendelemedim, küçük küçük kestim ve güzelde pişmiş.
Daha sonra arzuya göre sevdiğiniz yeşilliklerden ekleyin. Ben ekledim ve çok güzel oldu, eklenmeyince nasıl olur bilmem:)
Baharatları da ekleyin ve karıştırın.
Teflon tavaya biraz yağ koyun (köftelerimiz yağın içinde yüzmek zorunda değil. ) resimdeki gibi biraz yağ olsun yeterli, ara sıra dökersiniz tekrar).
Yağ ısınınca iki kaşık yardımıyla 1 yemek kaşığı kadar köfte harcından alıp tavamıza koyun ve biraz bastırın.
Ocak orta ısıda olsun yani çok da kızgın olmasın yağ.
Köftelerimizin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin ve pişirin. İki tarafı da güzelce kızarınca kağıt havlu serdiğiniz tabağa yerleştirin. Tüm köfteleri çıkardıktan sonra servis tabağınıza alın. Arzuya göre limonla, sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurtla yada ketçapla servis edin.

AFİYET OLSUN

Kıymasız Köfte (Mercimek Mücveri) 1

Kıymasız Köfte (Mercimek Mücveri) 2

Kıymasız Köfte (Mercimek Mücveri) 4

Hiç denemedim ama güzel olur fakat bende maydonoz yok alınca yaparım hem degişiklik olur sagol

aynen canım, bakalım deneriz belki ..

oo kışa hazırlık var he , yap canım yap evdeyken sonra zamanı kalmıyo insanın.
buna şükür kuzum bende, evdeyim, okul yokken dinlenelim azcık

hadi ya
artık yuze doğru çevirmeden ısınılır, aman alınsında bir çaresine bakılır

Ilk defa boyle seyler yapacagim bakalim cok yorucu olmaz umarim :)

Ilk defa boyle seyler yapacagim bakalim cok yorucu olmaz umarim :)

buzluğa atarsan o kadar yormaz canım, bende buzluğa ilk defa attım.
küçüklüğümden beri çevremdekiler hep böyle kavanozlara yapardı, koca koca kazanlarda kaynatılırdı o yüzden benimde beynime öyle işlenmiş çok zor gelirdi bu işler ama şimdi buzluk olunca o kadarda büyütecek bişi yokmuş diyorum

Eşimle pazara gittik ilk defa
4 kilo domates 2 kilo yeşil biber 2 kilo kırmızı biber aldık kış hazırlığı için

Yemek yapmak için de patlıcan soğan patates fasulye fln da aldık oh oh

ne güzel bak başlanmış iş bitmiş iş derler, ne yapacaksın onlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…