Taze anneden Selamun Aleykum Canlaaar :)
Ancak dönebildim size kusura bakmayın.Cok şükür kavustuk minigimize.Darısı sizlerin başına hayırlısıyla inşallah, en kolayiyla...
Gecen cumartesi doktora gittim hala gelen giden yok diye.Doktor da şaşırdı hayret nst de hiç sancı yok falan.tamam o zaman pzt gelin suni sancı deneyelim, muhtemelen cevap verir demisti..Neyse o gece ben hiç uyuyamadim, sabah yedide dalmisim derken saat sekiz karnımda adet ağrısı gibi bi ağrı hissettim.Ama böyle bi geliyor bi gidiyor..Yani onun farkını anlayabiliyormussun. :) Biraz bekledim kimseye bişey demedim.Sonra lavaboya gittim.Hafif pembemsi bi leke var, anam dedim nisan bu. :) Az daha bekledim.Saat dokuz nisanın yoğunluğu arttı.Sancim da gel gitli devam ediyor..Dedim eşime kıZımız geliyor. :) Bir telaşla heyecan arası bir şey sardı.. :) Neyse kahvaltı yaptik.Kahvaltıdan sonra siddeti arttı..Sancı geldikçe ayakta gecirdim, oturamadim.Nasil diyim adet sancısinin biraz daha siddetlisi gibi.Dayanılmaz değil.Ki zaten aralıklarla geliyor ya , o arada dinleniyorsun. Bu arada evdekileri de bi telaş sardı, benimle bebeğimin yatağını yapmakla uğraşıyorlardi :) Ben de o sebepten vakit nasil geçti anlamadım.Saat üçe geliyordu, dedim şiddeti arttı ve saat tutmustum beş dakikada bir , bir dk kadar sürmeye başladı.Düştük yola :) Hastaneye gittik, beni doğumhaneye aldılar, ebe muayene etti 6cm açıklık olmuş, cok şaşırdım, dedim ben o kadar şiddetli sancı çekmedim bayağı açılma olmuş :) Sonra suni sancı verdiler.Işte ondan sonrasi biraz daha siddetliydi.Bir yandan nst ye bağlansın bır saat kdr, dedim ayağa kalksam artik ben yatarken zor dayanıyorum.Nst bitti,Doğum yatağınin basinda dikildim, sancı geldikçe ayakta gecirdim yine.Ebe sürekli deyip duruyor ikinma hissi olunca haber ver, diyorum sancidan ikinmayi anlamıyorum.Işte sancı olmadığı aralarda muhabbet ediyoruZ :) Ebeyle hemşire aralarında muhabbet ederken ben de katılıyorum.Sonra dedim iyice siddetlendi sancim ve baski hissediyorum.Yatağa aldılar.Pazar günü olduğundan doktor hastanede yoktu ona haber verdiler.Yirmi dakikaya falan geldi heralde.O sırada sanci geldikçe öyle bir ikinma ve baski hissi oluyor ki aşagi doğru insan engel olamıyormus..Bu arada bebeğin saçlarını görüyoruz dediler.Nasil mutlu oldum, dedim sabır meltem mutlu sona az kaldı.. :) Sonra doktor geldi. Hadi bakalım sancı geldikçe bütün gücünle ikiniyorsun dedi.Onun öncesinde iki üç defa ikinma hissiyati olmuştu.Doktor geldikten sonra da ikinci ikinmada bebigimin sesini duydum.Kızlar anlatamam size nasil bir duygu.İçimden birşey kaydı gitti ve öyle bir hafifleme ve rahatlama olamaz :) Bu arada ben epidural düşünuyordum ya, bi cesaret geldi nasilsa hiç aklıma bile gelmedi. :) Doğum yatağına geçene kadar sancı sırasında hiç bagirmadim, ebe de diyo kiz azıcık bağır da doğum yaptıgin anlaşılsın :)))) Bizimkiler de dışarıda hiç ses gelmeyince baştan korkmuslar birşey oldu diye, sonradan düşünmusler heralde epidural aldı diye
Ama yatağa geçince, o ikinma hissiyatiyla insan istemsiz bağırıyormus meğer, kendine engel olamiyormussun :))) Son bagirmami duymuşlar artik, bebeğin sesiyle beraber bi oh çekmişler :) Neyse miniğimi temizlediler, hemen getirdiler yanıma, Aman Allah im yok böyle bir tatlilik, diyorum bi yandan gamzelerimi var bunun, bayılırim gamzeye, esimde de var biraz, kızıma da nasip etmiş Rabbim :) Sonra eşim de yanıma girdi.Kardeşim makine getirmişti, hemşireler fotomuzu cekti.Hayatımın en güzel dakikalariydi heralde :) Neyse minnosumu giydirirlerken, doktorum dikisi halletti, beş dikisim var.Uyuşturduklari için öyle bir aci hissetmedim.Ama malesef şimdi dikislerden biraz sikintiliyim, henuz oturamiyorum ama acisi bugün biraz daha iyi.On günü falan buluyormus iyi olması.Sonrabeni de giydirdiler, dogumhaneden çıktık kuzumla, dışarıda bizimkiler , eşimin tarafı, amcam ve yengem derken on beş kişiye yakın insan beni bekliyor, oy sanki büyük bir başarı elde etmiş gibiydim çıkarken :)))Sonra odamıza geçtik.Bu arada saat 18:08 de doğum olmus, iki buçuk üç saat kadar kalmışız dogumhanede. O gece kaldık hastanede, sabah on gibi çıkış yaptık.Ve bugün de beş gündür kizimlayiz. :) Cok şükür Rabbime..
Böyle ışte canlar.Ayrıntılı yazayım dedim. :) Benim de doğum hikayem oldu burda.
Açıkçası evet kolay değil ama beklediğimden kolaydı benim için.Çünkü kontrollerde sancı çekenlere şahit olmuştum, çığlıklarina, kafamda acaip buyutmusum, öyle böyle değil.Yani hayal ettigimden iyi geçti cok şükür..Darısı sizlerin başına innnsallah...
EliffVVav
arkadaşa katılıyorum, Rabbim sabrıni veriyo, katlanilmayacak birşey değilmiş. :)