• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

Geçmiş olsun canm temiz gelir amniyosentez in kesn boyle durumlarda. Canm bende bebegn hareketleri ni hissediyorm ama sanki kasigima yakin hissediyorm seninde oylemi

inşallah temiz gelecek ve gelip sizlere müjde vericem allahın izniyle
göbek deliğimin hemen bir parmak kadar altında yanlarda hissediyorum cnm

Burda daha önce de yazmıştım benim de ikili test de risk 50 de 1 çıkmıştı ense kalınlığı da 4.8 di cvs yaptırdım istanbulda sonucum temiz çıktı dün de ilk aşama ayrıntılı ultrason yapıldı o da iyi çıktı ağustosta tekrar ultrasona gitcem doktorum hersey normal çıksa bile her gebelikde öngörülemeyen %2 lik bir risk herzaman vardır dedi eminim senin de sonuçların iyi çıkacak ama işte çekilen stres yetiyor

of canım yaa gıcık bu testler. benim de 4 lü de trizomi 18 1:158 çıktı.
ikili de sorun yoktu. çok şükür atlatmışsın o günleri canım.
darısı bana olur inşallah.

Son düzenleme:
kızlar 2li testten sonra 16.haftada ben üçlü test yaptırdım birde özel doktorum ayrıntılı baktı yok böbreği yok kalbinin kulakçıkları yok ayakları yok burnu yok dudakalrı vs... şimdi bu 4lü testmi oluyor bilemedimmmm
birde 20-21.haftalarda ikinci bir göz görsün diye başka bir dr a ki muhtemelen eyük ekiciye gidecem bayram sonrası detaylı ultrasona ....

bu bakacak kişinin yorumlarımı 4lü test oluyor anlayamadım

çok sağolun kızlar.
bir yanım rahat hiç bir yok bebeğimde diyor.
bir yanımda ya varsa diyor :(
çok kötü bir hastalıkmış. kromozom eksikliği mi ne. bebeklerin yüzde 95 i doğmadan ölüyormuş.
Rabbime emanet guzum.

canım benim aynı sıkıntıyı benim arkadaşımda yaşadı şu anda paşası kocaman çocuk oldu su anda ilkokul 1.sınıfa gidiyor ve paşası o kadara yakışıklı ve tatlı bir oğlanki anlatamam sende gönlünü rahat tut bizde sana bol bol dua edelim inş herşey çok güzel olur

yani tekme denilebilecek boyutta mı canım?yani benim arada bir damar atması gibi oluyor öyle mi? ben de bekliyorum tekmeleri.... atması gerekir diye düşünüyorum o yüzden biraz endişeliyim...:18:

bende günde bir kere şiddetli tekem hissediyorum diğerleride sanki küçücük bir el karnıma dokunuyor gibi oluyor

yaaa paşam çok yakışıklı teyzesi şimdiden bakalımmm:9::9: ben de 2liyi senin gibi inan eşim ısrar etti diye yaptırdım...3 lüyü de istiyordu o aslında'' ben de sana zeka testi yaptırayım düşük çıkarsa seni terk edeceğim uygun mu'' dedim gık demedi :53: yani yanlış anlaşılmak istemem tabiki benim fikrim ama ne olursa olsun ben kuzuma kıyamam sonuçta en azından hamileliğim kafam rahat olsun istiyorum..doktorda YANILMA PAYI YÜKSEK diyince tamamen vazgeçtim 3lüdür 4lüdür yaptırmayacağım:19::19: sadece detaylı usg ye gircem 22nci haftada o da anne karnında düzeltilebiliyormuş bzı bulgular Allah korusun varsa diye gircem canım... ya canım buarada 3 gün önce girdim ultrasona ama çooooooooooooook özledim oğlumu:16: ben 9 ayı nasıl bitircem acabaaaaaaa:52:

hahahah ayyy çok güldüm ağzına sağlık çok güzel demişsin eşine :))

bordosunu aldım canım ben. vardı mağazada. Chicco nun gibi kırmızı değil. çok hoşuma gitti rengi. arabanın manevrası falan çok güzel 90 derece dönüyor tekerlekleri. yattığı yerde deri kışın sıcak yazın serin tutuyo dedi. kullananda vardı çok tavsiye etti.

güle güle kullansın kuzucuk. ben de düşünüyorum, bu akşam gidip bakacağız bulursak biz de alırız belki.

kızlar 2li testten sonra 16.haftada ben üçlü test yaptırdım birde özel doktorum ayrıntılı baktı yok böbreği yok kalbinin kulakçıkları yok ayakları yok burnu yok dudakalrı vs... şimdi bu 4lü testmi oluyor bilemedimmmm
birde 20-21.haftalarda ikinci bir göz görsün diye başka bir dr a ki muhtemelen eyük ekiciye gidecem bayram sonrası detaylı ultrasona ....

canım 4lüyü ben yaptırdım. 4lü testte de 2li ve 3lü gibi kan veriyorsun ve baş çevresi ölçüsü alıyor doktor. diğerlerinden tek farkı anomalileri tespit etme oranının daha yüksek olması.
detaylı ultrason farklı bir şey. onda da organlara vs detaylı olarak bakılıyor. sanırım benim de doktorum eyüp ekiciye gönderecek.

bacım amniyoyu olmuşun madem yarın çıkacaksa inşallah herşey fazlasıyla yolundadır dualarımız senle... bende 3lü test yaptırdım devlette ve sonra özel doktorum ayrıntılı baktı saydı bişiler ve sonra gelecek ay 20. haftalarındaki yaklaşık bu ayın sonuna geliyor ikinci bir göz olarak zannımca senin gittiğin profunda olduğu bir liste verdi elime onlardan birine gidecez bizde bu hamilelik böyle bişey bende her test sonrası ağladım sızladım ama ALLAH büyük herşey güzel olacak inşallah rabbim evladını sağlıkla sana bağışlasın inşallah

bacımmmm iyi olucak iyi bu yürek hoplatmalar fazlasıyla mevcuttt sonrada hmailelik endişesi diyolar ama birde şu açıdan bak sen amniyosentezden daha ötesi yok be bacım artık herşeyin %99 iyi çıkacağı bu testle geri kalan aylarını bizlerden daha rahat geçireceksin onun için bardağın dolusu daha iyi geliyor kulağa ... dualarımdasın görüşürüz:16:

perinatolog aydan biri benim gittiğim doktor canım.
çok güzel şeyler yazmışsın çok sağol:16:
hep dolu taraftan bakmak istiyorum. içim rahat gibi ama ya kötü çıkarsa diye de şeytan dürtüyor.

canım benim aynı sıkıntıyı benim arkadaşımda yaşadı şu anda paşası kocaman çocuk oldu su anda ilkokul 1.sınıfa gidiyor ve paşası o kadara yakışıklı ve tatlı bir oğlanki anlatamam sende gönlünü rahat tut bizde sana bol bol dua edelim inş herşey çok güzel olur

Allah razı olsun canım..
hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah...

ayyy gerçekten çok pahaliymis bu yaa ama çok havali birşey :34: gerçi benim beğendikleri de 800-1200 arazi değişiyor çok zormus bebek arabasına karar vermek. Ben saraçhane de o tarz markalar duymadim tabelada maxi cosi pierre cardin römer falan yaziyodu ama bu bir magazaninkiydi belki öteki dükkânlarda vardır ben mutlaka bakacagim bisiklet carsisina. Pierre cardin PS 805 i beğendim kraft twist rlx ve cozy de guzel ama hantal diyorlar travel sistem için bende çok seviyorum öyle ana kucagini pusete takip gezdirmeyi ilk bebek olunca görselliğe de önem veriyo insan:16: aslında görünüş olarak hic kaba durmuyor neden öyle deniyordu anlamadim gitti :26:

Canım görünüş olarak hantal değil çok da şıklar ama sürdüğümde araba ağır kaldı baston lara göre. Gitmiyo sanki araba. Sürmeyi denediğinde ne demek istediğimi anlıcaksın . Bi de kraft ların tekerleri hemencik gıcırdıyor diye duydum ben. Araştır bi istersen

ayy bence bizim uğraşacak başka işimzi yok onlara takıp duruyoz valla böyle giderse hemen sıkılacaklar bizden :))

Bence de başka işimiz yok bunlar hep ondan kaynaklanıyor. Ben çalışmıyorum üstelik bi de annemdeyim bayadır yatıştayım kısacası sen çalışıyormusun😊

Ewet tabiri buldum baloncuk patlamasi esimnasil diye soruyor sanki icimde hava bosaliyor gibi diyodum :)) bu tam oldu balon patlamasi. Yerim onun tepiklerini :))

bana da annem demişti balon patlamasını.
ben öyle hissederdim dedi aa aynen dedim ama tabir edemiyordum ben de öyle hissediyorum demiştim.:)

ya canım hiç bilmiyorum ana kucağını taşımak zor diyenler var kanguru almak istiyorum cidden zor iş sanırım avmlerde gezerken model bakcam özelliklerini öğrencem ve doğuma yakın alırız artık bakalım hayırlısı.. ya da mart gibi mi almak mantıklı bilemiyorum işte poooff yatıp yuvarlanasım var böle:emir_bebek::emir_bebek: ama dans bile yasak bize şimdi aylarca buaralar herkes çok kilo aldın dio kızlarr bana sadece2.5 aldım o da göbişe gitti anlamadım erkek cocuk mu sivriltio az soraa foto ekliyorum o zamann :10::10:

Şekercim ana kucağını oto koltuğu olarak da kullancaz ama. Hem yeni doğduğunda ana kucağının oyuntusu filan omurgası için daha güvenilir geliyor bana. Ama yine de sen bilirsin tabii. Sen gel benim göbüşü gör. 4 aylık demeye utanıyorum. Ben de iki kilo aldım sadece ama göbek 6 aylık gibi:21:

merhaba kızlar

bugün muayeneye gittim çakmak erdem hastanesine funda hanıma.
ilk defa gittim funda hanıma. normalde doktorum bağdat caddesinde ,
ilknur aköz ancak doğumu ona yaptıramayacagım için değistirmek zorunda kaldım.
İlknur hanım çok çok iyi bir doktordu o yüzden funda hanım bana biraz ilgisiz gibi geldi.
Var mı içinizde funda hanıma giden?

canim inşallah bebegin sagliklidir. İnan ben 2li testi bile yaptirmadim. Yaptiranlara saygim var sonuçta sağlık bu merak eder insan ama bu testlerin güvenirliği yuksek değil. Halbuki sağlık bu hem de canimizin en kiymetlimizin sagligi kesin gibi birşey olması gerekir çikan sonucun. Anneyi gereksiz paniğe sokmaktan başka işe yaramiyor. Ben 23 yasindayim tecrubesizim ve ilk bebeğim olacak nasipse. Çevremde de duydum sonucu kötü cikanlari ama hepsinin bebeği saglikli doğdu olan anneye oldu ağlayarak geçirdiler hamileliğini yazik değil mi ya çok üzülüyorum böyle şeylere. Bebeklerinizi allaha emanet edin bol dua ve tevekkül etmek lazim. Eminim ki sagliklidir bebegin hic üzülme korkma. Allahtan gelen herşeye de raziyiz tabi amenna ve saddakna.

sana katılıyorum canım. bence de en güzel kararı vermişsin.
tabi yaptırmak isteyene benim de saygım sonsuz.
dediğin gibi sonucu kötü çıkan duymadım ben de ama ya çıkarsa dedirtiyorlar insana.
inşallah sağlıklıdır hepimizin bebekleri Allaha emanetler.

Ay maşallah size. Ne güzel ya.:16: ben de en kısa zamanda hissederim inşallah. Bu arada araştırdım. Kulak 24. Haftada gelişimini tamamlıyormuş ancak bebek 17. Haftadan itibaren dışarıdaki sesleri duyuyormuş. Duyduğu sesleri anlamlandırması 20. Haftayı buluyormuş. Hatta 20. Haftada annenin sesini diğer seslerden ayırt etmeye başlıyormuş:emir_bebek:[/Q

bu zamana kadar arkadaşlar burda ayy bebeğimi özledim gitseydim görseydim demeleri bana tuhaf geliyordu ben doktora gittiğimde ultrasonda gördüğümde hiç bir şey hissetmiyordum tabi kendimi de duygusuz olarak adlandırmıştım ama su anda sen bebeğimiz 17. haftadan itibaren duymaya başlarmış diyince bir anda gözlerim yaşardı tüylerim diken diken oldu sankim anne olduğumu yeni yeni hissetmeye başaldım rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş

Ay çok sevindim hislerini kabartmaya vesile olduğum için. Videolar filan izleyince çok ağlıyorum ben. Hatta bebeği ilk öğrendiğimde karnımın içi çok küçük, karanlık. bebek orda korkuyordur diye günlerce ağladım :43:

hayır canım ben de dün gittim ve 4lü tarama için kan verdim. organlara bakılan ayrıntılı ultrason. 4lüde ise 2li tarama testinde olduğu gibi kandan kromozom durumuna bakılıyor.

Ay çok sevindim hislerini kabartmaya vesile olduğum için. Videolar filan izleyince çok ağlıyorum ben. Hatta bebeği ilk öğrendiğimde karnımın içi çok küçük, karanlık. bebek orda korkuyordur diye günlerce ağladım :43:

ben de ilk zamanlar eşime öyle demiştim.
tek başına karanlıkta ne yapıyor orda? keşke arkadaşı olsaydı yanında demiştim :)
eşim de bilinci yok ki aşkım, hem en mutlu en rahat ettiği yer orasıymış demişti :)

Canım çok tatlısın beni gülümsettinn insan ilk zamanlar aşırı derecede duygusal oluyor ☺️

Back
X