2014 Ekim Anneleri doğum hikayeleri

inşallah canım..dedim zaten ben kaçmadım ki siz kabul etmediniz bide diyor bak bikaç saat bekleseydin yer boşalacakmış yokya sanki sevkli gelmesem kabul edecekler..

evet orada olmaı zor ama birazda iyi ilk gördüğümde zaten şimdi çıkmış olsa nasıl bakarım diye düşünmedim değil.. tabi haber vermemmi hiçben yazamassam kardeşime söylerim o yazar

evet teyzesi Yusuf talhamız bizim :) inşallah herkes çabuk toplar diyor ama önemli olan şu günleri atlatmak ama bugünümüze şükür çok daha minik olanlar sağlığında çok problem olanlar aylarca hastaneye gelenler varken ben prematüre annesiyim diyemem kendime düşünebiliyormusun 500 gr. doğmuş bebek annesi 3 ay gelmiş şimdi 1300 küsür gr.mış ALLAHA şükür hastanede yattığımda yapılan iğnelerin çok faydası oldu ciğerleri geliştirmede büyük sıkıntılarımız olmadı

bende bi sıkıntı olmadı şükür zaten hastanede kaldığım sürece sürekli ağrı kesici iğneler yapıldı bebeğimi görebilseydim ciddende süper olurdu :) hem böyle hemen emzirebilirsinde sürekli yanında olur bebeğin

Canim cok gecmis olsun kolay seyler yasamamissin senin suanda güçlü olman lazim ben inanıyorum ki bizler doğum yapmadan sen oğlusuna kavuscaksin Allah yar ve yardimcin olsun

Canım Allah yavrunu sana bağışlasın, enn kısa zamanda sağlıkla huzurla evinize gidersiniz inşallah amin :)
inşallah kızlar.. eşimde diyor doğuma daha 30 gün var o zaman çıkar diyoda bende kızıyorum 30 gün çookk diye farzetki karnında diyor ama olmuyor çok hareketli bebek değildi ama boşluğu o kadar beli ki :)

çok geçmiş olsun canım ya Rabbim yardım etsin tekrar dikmediler mi? içini ferah tut bebğinin kilosu ne kadar o ilaçlar çok faydalı ciğer geliştirici iğneler çok işe yarıyor eğer doğmuş olsa bile kilosu iyiyse çok büyük ihtimalle hiç küveze gerek kalmaz bizi o iğnler kurtardı yoksa sıkıntı yaşardık desem yeridir

İnşallah saglikla kucagina alirsin.allah analı babalı buyutsun

Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah hepimize sağlıklı bir şekilde bebeciklerimizi kucağımıza almak nasip olur...
inşallah kızlar sizede kolay sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin :)

1740 gr dogdu ilk 10 gün kilo kaybetti 1650ye kadar düstü ama şimdi doğum kilosuna yaklaştı 1800 1850 olunca sağlığında bir problem olmazsa benide emerse çıkacak insAllah

Hic canını sıkma üzülme cnm ben 26haftalık 900gr doğmuşum. Gayet sağlıklı bir cocukluk dönemi gecirmişim. Sadece ilk aylar biraz zor geçecek o kadar.. Senin bebişin çok daha iyi durumda ve saglıkla büyüyüp gelişecek emin ol :)

evet şükür ki cok daha iyi durumdayız daha minik doğan bebeklere göre..Rabbim herkesin yardımcısı olsun onların işi daha zor

evet şükür ki cok daha iyi durumdayız daha minik doğan bebeklere göre..Rabbim herkesin yardımcısı olsun onların işi daha zor

çok şükür canım. allah herkesin yardımcısı olsun.
canım sen nasılsın? sen ne kadar sürede görebiliyorsun.. küvezden hiç çıkarıyorlar mı yoksa bir saniye bile çıkarmıyorlar mı.

çok geçmiş olsun canım ya Rabbim yardım etsin tekrar dikmediler mi? içini ferah tut bebğinin kilosu ne kadar o ilaçlar çok faydalı ciğer geliştirici iğneler çok işe yarıyor eğer doğmuş olsa bile kilosu iyiyse çok büyük ihtimalle hiç küveze gerek kalmaz bizi o iğnler kurtardı yoksa sıkıntı yaşardık desem yeridir

Çok sağol canım amin inş allahın izniyle bugünleri kolayca atlatırız.yara yerimi dr dikmek istemiyor hem yeniden iltihaplanabilir diyor hemde karnım gerildikçe dikişler tekrar atarmış doğum yapana kadar bu şekilde açık kalacakmış yaramı geçtim yeterki bebeğim sağsalim dünyaya gelsin ben herşeye katlanırım.Kızım 2300 olmuş dedi dr ama 3 haftayı atlatmam lazımmış hala riskliymiş 3 ciğer iğnesi oldum nidilac alıyorum sürekli kızım gelmesin diye bide haftası küçük diye normal doğmazsa diye korkuyorum dr sezeryan en son ihtimal diyor açık yaran varken hemen yanıbaşından tekrar kesilirsen çok zor toparlanırsın diyor gecem gündüzüm yok zaman çabuk geçsin diye dua ediyorum allah yardımcımız olsun inş senin kuzucuğunda çabucak büyürde kokusunu içine çekersin bol bol bize mutlaka yaz merakta bırakma...

Arkadaşım doğum hikayeni yeni okudum. Allah yardımcınız olsun. Güçlü ol annesi, inan herşey yoluna girecek. Arkadaşımın bebeği 900 gr doğmuştu. Aylarca küvözde kaldı. Şimdi canavar gibi dünya tatlısı bir çocuk maşallah. Senin yavrun çok ufak değil annesi. Toparlayacaktır çok yakında. Moralini yüksek tut ki küvözden çıktığında güçlü bir anne olabilesin.

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Allah şifa versin. Fıstık da biraz daha bekler umarım. Yaranın iyileşmesini hızlandırmak için beslenmene dikkat et lütfen.

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Allah şifa versin. Fıstık da biraz daha bekler umarım. Yaranın iyileşmesini hızlandırmak için beslenmene dikkat et lütfen.
Çok sağol allah razı olsun ileryacım. Dün gece korkuttu kızım bizi ama çok şükür hastanede ilaçlarla durdurdular.şimdi eve gönderdiler nidilac almaya devam ediyorum.tutabildiğimiz yere kadar tutucaz inş içerde miniğimizi.evde beslenmeme dikkat ediyorum inş kısa sürede yaramda iyileşir.umarım hepimiz sağlıkla kuzularımızı kucağımıza alırız allahın izniyle

çok şükür canım. allah herkesin yardımcısı olsun.
canım sen nasılsın? sen ne kadar sürede görebiliyorsun.. küvezden hiç çıkarıyorlar mı yoksa bir saniye bile çıkarmıyorlar mı.
Ben iyiyim şükür gunde bir kere gidiyorum altını fln degiştiriyorum emzirmeye çalışıyorum henüz ememiyor ama en azından bana alışıyor bi iletişim kurabiliyoruz ben görüyorum da eşim hić göremedi çok merak ediyor oda
Allah yardimcin olsun canım ya anne olmak ne zormuş
evet şükür ki o kadar ufak değil simdi tek yaptığım o zaten iyileşmeye iyi olmaya çalışiyorum ki bebeğim gelince ona çok iyi bakabileyim

yeni gördüm ben dogum hikayeni geçmiş olsun hayırlı olsun şuan iknizde daha iyisinizdir umarım aramızda 1 gün var dogum tarihi olarak 27 eylül bizimde ,benim oglanda aceleci çıktı 33. haftada 1 cm açılma vardı 2 gün hastanede kaldım durduruldu geçen haftada enfeksiyondan yattım hastanede ogluşum gelmedi daha ama hergün korkuyorum nolacak diye ...

iyiyiz Allaha Şükür evimize geldik oğluşumla riskli zamanları atlatmışsın sıkıntı olmaz bundan sonra erken doğum dönemini atlatmışsın gerci yazalı 1 hafta olmuş şimdiye doğurmadıysan :)

Canim

Canim cok gecmis olsun ve gözün aydin, bebisine kavusmussun baya bir sıkıntı cekmissin ama olsun insallah en kisa surede bebisini hastaneden evinize getirirsin sen onu tombis tombis yaparsin dert etme :)

çok geçmiş olsun, inşallah çıkmıştır hastaneden bebişiniz artık.

hastanenin mantığını çözemedim ama, devlet hastanesi miydi ki? bu kadar karmaşa olması çok saçma.

Canim

Canim cok gecmis olsun ve gözün aydin, bebisine kavusmussun baya bir sıkıntı cekmissin ama olsun insallah en kisa surede bebisini hastaneden evinize getirirsin sen onu tombis tombis yaparsin dert etme :)
çok geçmiş olsun, inşallah çıkmıştır hastaneden bebişiniz artık.

hastanenin mantığını çözemedim ama, devlet hastanesi miydi ki? bu kadar karmaşa olması çok saçma.

doğuran yok mu yaaa
çıktı Allaha Şükür 1 ay olacak çıkalı kendi doktorum özeldi ama devlet hastanesinde doğum yaptım

29 eylül pazartesi 15:00da epidural sezeryanla yağmurum 2.890 gr olarak dünyaya geldi
Drum bana sezeryan için saat vermemişti sabah 6dan sonra bişey yeme 9da burda ol demişti anestezi uzmanı gece 12den sonra bişey yiyip içme diyince kocam hiçbişey yedirmedi bana. Kalktık erkenden kızımla aynı vücutta son fotoğraflarımızı çekindik, gittik ben hala hiç heyecanlı değildim. Eşimin de doğuma benimle girmesini istediğim için sabahtan öğleye kadar bekledim aç susuz hastanenin saçma sistemi yüzünden, 2 tane serum yedim o sürede ama eşim giremedi doluymuş hep doğumhane katındaki ameliyathane genel ameliyathanede olmak kısmetmiş..
Saat 14.20 de tam da artık ben beklemekten yorulmuşken beni aldılar.
Ameliyat ekibi çok neşeliydi makyajlı anne falan diye bana da sardılar ama bana bi heyecan bastı ki sormayın salak oldum resmen aklım uçtu :)
Sedyede oturur pozisyondayken belime bi iğne oldum o bölgeyi uyuşturmak için dediler sonra kedi gibi kamburumu çıkarıp çenemi göğsüme yasladım acı hissetmeden sadece itme hissiyle katater girdi sonra anestezi verilmeye başladı ayaklarımda anında bi sıcaklık hissettim ayaklarım uyuşmuyor hala hala uyuşmadı diyip duruyorum o sırada masama perdeyi falan hazırladılar karnımı alkolle sanırım sildiler birisi geldi sondayı takmaya o an anladımki uyuşmuşum hiçbişey hissetmedim. Sonra doktorum başladı kesmeye his vardı sanki biraz ama acı hiç yoktu tıpkı saç kestirmek gibiydi. Bebeğim hatta oynuyordu içerde onu da hissetmek beni sakinleştiriyordu, bebeğimi çıkartırken karnımı çekiştirmeye itmeye bastırmaya başladılar bu anı hiç sevmedim ama hemen bitti.
Sonra bi ağlama sesi beklediğimden çok güçlü, aa gözleri açık doğdu dediklerini duyuyorum sonra kızımı görebileceğim bi yerde kontrollerine başladılar hep ağladı hiç susmadı bana getirdiler arada yine susmadı, hep anlatılan gibi büyülü bi an hissetmedim o ana kadar olmayan korkular sardı beni nası idare edecektim bu ağlayan bebekle..benim dikişlerim yapılırken fenalaştım nefes alamıyorum diye ağlamaya başladım oksijen verdiler olmadı doktorum bayıltın hatırlamasın dedi ama anestezi uz. başka bişey yaptı birden geçti herşey ameliyathaneden çıktım gayet iiydim hemen odama çıkardılar ve kızımı kucağıma verdiler kızım hemen emebildi gerçi sütüm gelmemişti daha ama o an çok güzeldi...
İkimizde sağlıklı bi şekilde evimize geldik darısı tüm bekleyenlerin başına

Allah yavrunuzu size bağışlasın canım çok güzel anlatmışsın valla
doğum stresi sarmış bir insan olarak ii geliyor böyle hikayeleri okumak

Çocuk sahibi olmak isteyişimizin 2.ayında Rabbim bizi bekletmeden verdi müjdesini... Herşey yolunda gidiyordu aslında ama 10.hafta rutin kontrole gittiğimizde bebeğimizin kalp atışının durduğunu öğrendik. İlk gebeliklerde yaşanan bir durum olduğunu söyleseler de ilk 12 hafta içinde olan düşüklerin muhtemel anormalliklerin önüne geçtiğini anlatsalar da çabuk alışıyormuş insan.Çok üzüldük,sonrası malum..
“Kürtaj olma rahmin geç toparlanır belki de toparlanmaz!” diyenlere inat 3 ay ara verdikten sonra 4. ay Rabbim tekrar nasip etti,ve ben yine hamileydim. İlk gebeliklerde nasılsa olabiliyormuş diye bu kez hem daha rahat hem de şu 12 haftayı bir geçsek diye daha kaygılıydık ama nasip, yine olmadı ve yine 10.hafta aynı şekilde gebeliğimin sonlandığını öğrendik. İnanamadım..Eşim benim gözyaşlarımı silerke ah bile çekmedi, “Canımız sağolsun nasibi yokmuş” dedi ki aslında takdir-i ilahi öyleydi.
Bir sürü tetkik tahlil derken MTHFR Heterozigot pıhtılaşma bozukluğuna sahip olduğum anlaşıldı ve doktorumun kararıyla artık her ay BAT’a 3 gün kala kan testi yapacak ve gebelik çıkması durumunda iğne olacaktım.
Bu kez 6 ay erteledik hayallerimizi ve sonraki 6 ay içinde yaptığım kan tahlillerinde de 2 kez kimyasal gebelik geçirdiğimi gördük. ( Kanda düşük ama pozitif bir Bhcg değeri ilk günlerde artıp birkaç gün sonra düşerek 10 gün sonra adetle sonuçlandı)
Ben çocuk sahibi olmayı BAt geçince eczaneden bir idrar testi alıp sonra coşkuyla eşine haber verip 9 ay nazla niyazla bekleyip 2 iken 3 olmak olarak düşünürken 1 yıl içinde ortalama bir kadın doğum doktoru kadar gebelik türleriyle ilgili bilgi sahibi oldum.
22 Ocak 2014’te yani BAT tarihime 3 gün kala yine gidip kan vermem gerekiyordu gebelik var mı yok mu diye ama o gün araba eşime lazımmış, ben de hiç itiraz etmedim. Nasılsa son aylarda bilmem kaç kez kan testi yapıp negatif sonuç almıştım zaten. Farketmez yarın giderim dedim ama o gün dolabımı toplarken eşyalarımın arasında bir gebelik testi buldum,sabah kalkınca bir bakayım dedim ama daha ilk dakikalarda 2.çizgi net olarak belirince gayriihtiyari “hadi canım!” dedim ama eşime birşey demeden geri gelip uyudum. Tekrar baktığımda yaptığım testin gebelik değil ovülasyon(yumurtlama testi) olduğunu görünce adet olmak üzereyken bu test neden pozitif dedim ve ertesi gün kan testi yapmaya gitmeden bir de gebelik testi uyguladım ve sonuç yine pozitiftiJ Yine eşime birşey demedim ve öğleden sonra kan testi verip BAT göre yüksek ve güzel bir pozitif sonuç alınca artık eşimi aradım, ve evet bu kez Elif’imize hamileydim.
Doktorum hamile olunca iğne olacağımı söylemişti zaten, ben de iğnemi olup eve gideceğim diye düşünürken ” Hemşire hanım ilkini yaparken size gösterecek , her gün aynı saatte yapmayı dikkat edin deyince gözlerim iki kez açıldı. Her gün mü? ... Ben mi yapacağım?...diye afalladım ama öyleymiş, bu şekilde hamilleik geçiren birçok anne varmış meğer ben de sadce “tamam” dedim.Yeter ki miniğime bir şey olmasın.
İlk haftalar diğer gebeliklerimde olmadığı kadar yaşadım hamilelik sıkıntılarını, bulantılar, kokular, halsizlik, mide yanmaları... Diğerlerinde böyle olmadığı için içten içe seviniyordum şikayetlerim arttıkça ama yine de şu 12 haftayı hele ki şu 10. Haftayı bir atlatsak diye gün sayarken hayatımda ilk kez Kadınlar kulübüyle tanıştım 2014 Ekim Anneleri grubuyla.. Foruma bir girdim ki ne göreyim, benim gibi gün sayan, bir eli yüreğinde bir eli göbeğinde bir sürü annecikJ Hepimizde aynı heyecan, aynı telaş.
Günler geçti,kese göründü, kalp atışını duyduk, Crl 3 cm, 5 cm derken 10.haftanın kontrolünü de selametle atlattık ve gördüm ki gebelik asıl 10 haftadan sonra başlıyormuş. Biz her kontrolde derin bir “bismillah” çekip önce kalbi atıyor mu diye bakıyorduk ama 11.haftada ultrason penceresinde bebeğimizin elleri kollarını oynattığını gördük,Allahım kolları vardı miniğimizin ve onları oynatabiliyordu J 12. Haftada artık Crl değil baş, popo ve bacak boyu ölçümlerini, 14. haftada ise miniğimizin Elif’imiz olduğunu öğrendikJ Kendi gelmeden ismi gelmişti çünkü kalbimize...16.haftada ise sınıfta otururken ard arda pıt pıt pıt... diye karnımda oynadığını hissettim ki hala hatırlayınca bile içim sıcacık olur. Allahım... ne güzel haftalarmış bunlar dedim, kalbim pamuk ipliğine bağlı bir cümbüş yeri gibi..
İğneler canımızı fena yakıyordu, bazen morartıyordu da ama ne gam! İğnedaşlarımız ve diğer hamiş arkadaşalarımızla birbirimize cesaret verip seve seve yaptık toplam 250 iğneyi!..
34. haftaya kadar her kontrolden selametle çıktık çok şükür, 34.haftada ise doktorum “artık coraspini bırakıyoruz ama herşeye hazırlıklıyız çünkü bu hapı bırakmak amniyon sıvısını azaltabilir” dedi. Ben zaten bebeğime birşey olmadan bir an önce doğsa diye geçirdiğim için içimden, hiç korkmadım, bebğim küçüktü henüz ama küvezde karnımda olduğundan daha güvenli olabilirdi. Yine de korktuğumuz gibi olmadı çok şükür ve 36. Hafta kontrolünde de herşey yolundaydı. 37. Haftada bir sabah deli gibi bir bel ağrısıyla uyanınca ertesi gün doktora gittik, Nst ye bağlandım ama sancı yoktu, büyük ihtimal böbreklerin ağrımıştır dedi doktorum ve idrar tahlili istedi.
Laboratuvara inerken eşime “ bir de kan tahlili bakalım mı? Acil birşey olursa elimizde güncel bir kan değerleri olur dedim” ve görevli bizi tanıdığı için zaten onu da yazdı. Sonuçları doktora gösterince 9 ay boyunca ilk kez doktorumun yüzünü endişeli gördüm. Gebeliğin başında 172 olan trombosit değerlerim 89 olmuştu, yani bu kez de kanımın pıhtılaşma yetisi düşmüştü. Doktorum hemen 3 doz celestone yazdı ve değerlerin yükselirse bu haftasonu bebebği alıcaz dedi.
Bir yandan yolun sonuna gelmiş olmanın heyecanı, bir yandan zaten günlük iğnelerin üzerine şimdi bu iğneler bebeğime zarar verir mi endişesiyle 38.haftaya da girdik ve Salı günü kan değerlerinin takibi için gittiğimizde doktorumu yine her zamanki gülen yüzüyle gördüm, iğneler sonuç vermiş, trombosit değerini doğum için uygun seviyeye getirmişti. Ve nihayet doktorumun ağzından 9 ay boyunca en sevdiğim cümleyi duydum “ Zeynep Hanıma Cuma günü için bir yatış kağıdı hazırlayın”!:) 19.09.2014, sabah 8:00’da genel Anestezi ile Sezaryan doğum, öncesinde rutin tetkikler.
Allahım... sonunda doğumu bekliyorduk, minik kızım,tontiş kuzumla nihayet kavuşacaktık.
Cuma gecesi güç bela uyuyup sabah 5.00’te kalktım, bayram yerine gider gibi duş alıp süslendim ve Ekim annelerine de doğum haberimi verip yola çıktık. Ameliyat önlüğünü giyip Nst’ye bağlanıp hala şen şakrak doktorumu beklerken ara ara karnımda yakıcı bir ağrı duymaya başladım, kulaklarıma kadar ateş basıyordu sanki.. Nst kağıdına baktım sancı 100leri bulmuş. Sonra doktorum geldi ve “Ooo.. doğumun zaten başlamış, biz seni bugün çağırmasak akşama sen bizi çağıracakmışsın” dediJ
Kalbim yine şükürle doldu çünkü doktorumun 39.haftada yaptıracağı kan tahlilini biz 37.haftada yapmasak doğuma hazırlıksız girmiş olacaktık.
Nst kapandı, beni ameliyat için almaya geldiler, eşime “Elif’i çıkar çıkmaz takip et olur mu*” dedim, birde çantamda küçük bir Kuran var, ben içerdeyken son sayfasını okuyup duasını tamamlamasını söyledim. 36.haftada sonuna gelmiştim kızım için okuduğum ilk hatmin ama tam doğarken tamamlansın diye son sayfasını okumamıştım, onu da babası okumuş oldu böylece. Allah tüm yavrularımızı iki cihanda aziz etsin.
Ameliyathane çok büyüktü her odadan bebek sesi ve inlemeler duyuluyordu, o an ilk defa korktum ama benim için ayrılan odaya girince doktorum ve ekip arkadaşı Nevin hanım hemen gelip elimi tuttu ve ”hiç korkma biz burdayız, hiçbir şey hissetmeyeceksin” dedi. Ben ise sadece “Bana bol bol ağrı kesici yapın,ben acıya dayanıksızım bebeğimin yanında bağırmak istemiyorum dedim.”Onlar da gülüp “Merak etme hiç bir masraftan kaçınmayacaz dedilerJ”
Ve uyudum.. .Uyandığımda şiddetli bir ağrıyla uyanacağımı sanıyordum ama sadce yakıcı bir his vardı karnımda o kadar ama asıl önemli olan “Ben yaşıyordum!” O kadar kan sulandırıcı sonra birde kan pıhtılaştırıcı iğneden sonra uyanmıştım işte. Gözlerimi açtığımı görünce hemen yanıma iki genç görevli gelip “İyi misiniz?” dediler, ama ben onlara “Bitti mi? Doğum oldu mu? Bebeğim iyi mi?” diye peşi sıra sorular sordum ve evet doğum olmuştu ve beni bebeğime götürüyorlardı! Rabbim “Ol! dedi ve ve ben 19.09.2014’te sabah 9:56’da Elif’in annesi oldum.
İçeri girdiğimde kuzum babasının kucağında belli belirsiz ağlıyordu. Kucağıma aldığımda iri gözbebeklerini olabildiğine açmış pembe dudakları yarı açık bana bakıyordu kuzum ve göğsümü alır almaz hemen sakinleşip sustu.
9 aydır karnımda büyüyen, her anımda yanımda olan, güldüğümde ağladığımda hareketleriyle varlığını hep hissettiren minik kankamla nihayet gözgöze gelip kavuştuk çok şükür.
Darısı pıhtılı- pıhtısız tüm ayların anne adaylarının başına, dualarım sizinle..
Hayatımın bu en zor ama en keyifli 9 ayında bana yoldaşlık eden 2014 Ekim annelerine yürekten sevgilerimle, iyi ki varsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…