2014 Ekim Anneleri doğum hikayeleri

Ay yazacak diyecek bir sey bulamiyorum. Allah bagislasin:) uzun mutlu omurler versin ailecek kizinizla:)

dediģin gibi romanmiş senin dogumun şükür ki sonu güzel bitmis Rabbim bir ömür ayırmasın sizi :)

canım dayanamadım ağladım. allah tüm bi eli karnında diğeri kalbinde annelerin yüzünü güldürsün.
elifin sağlıkla sıhhatle annesi ve babası ile büyüsün..

Ay yazacak diyecek bir sey bulamiyorum. Allah bagislasin:) uzun mutlu omurler versin ailecek kizinizla:)

dediģin gibi romanmiş senin dogumun şükür ki sonu güzel bitmis Rabbim bir ömür ayırmasın sizi :)

canım dayanamadım ağladım. allah tüm bi eli karnında diğeri kalbinde annelerin yüzünü güldürsün.
elifin sağlıkla sıhhatle annesi ve babası ile büyüsün..

Çok teşekkür ederim:) Allah hepimzin yavrularını bağışlasın, hayırlı uzun ömürler versin...

Çok duygulandim gercekten. Haziran son u 6 aylik ölü dogum yaptim. 11 ekim de yani 2 gun sonra dogumum olacakti nasip olsaydi. Allah bagislasin yavrunuzu.

Çok duygulandim gercekten. Haziran son u 6 aylik ölü dogum yaptim. 11 ekim de yani 2 gun sonra dogumum olacakti nasip olsaydi. Allah bagislasin yavrunuzu.

Biliyorum Efulim, biz seni unutmadık. Allah sabır versin, tez zamanda yavrunuzun kardeşiyle teselli göndersin inşallah.

Azure1 okurken tutamadım kendimi ne kadar zor yollardan gecmissiniz ailecek ama sonunda mutlu sona erismissiniz.

Allah bana ve bekleyen tüm hamilelere bu güzelliği yasamayı nasip etsin insallah.

Adıyla yasasın kucuk prenses

canım bayıldım hikayene maşallah Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin elifinizi inşallah.. bende de trombosit düşüklüğü vardı ne zamandır kontrol ettirmedim umarım bir sorun olmaz..

canım bayıldım hikayene maşallah Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin elifinizi inşallah.. bende de trombosit düşüklüğü vardı ne zamandır kontrol ettirmedim umarım bir sorun olmaz..
Çok teşekkür ederim canım, sonunda doğum hikayemi yazabildiğim için çok mutluyum çok şükür. Allah bekleyen dileyen herkese nasip etsin, size de sağlıkla kavuşmayı nasip etsin:) trombosit düşüklüğü önemli canım ara ara baktır sizin doğuma da az kalmış, ihmal etmeyin lütfen.

Çok teşekkürler canım, inşallah bir gün bana da senin doğum hikayeni okumak nasip olur, hayırlısıyla inşallah.

arkadaşlar merhaba,
ben de ekim annesi olmayı beklerken 3 hafta erken doğum yaparak eylül annesi oldum.
bdt 15 ekim idi ancak 23 eylül sabahı müthis karın ve bel ağrısı yaşamaya başladım, 1 2 gün öncesinde de bebeğimin hareketleri yavaslamıştı. sağlık ocağına gittim ebe hemşire karnıma baktı ve senin çok sancın var doktora görün dedi. ağrılarım öğlen 12 gibi başlamıştı, doktorumu aradım gel hemen bakalım dedi, tabi ben bu arada 36+6 günlüktüm. doktora gittim bebek henüz kanala girmemiş dedi nst ye girdim 10 dk da bir şiddetli sancım çıktı, doktorum eve git sıcak bir duş al uzan dinlen büyük ihtimalle bir kaç saat sonra gelirsin dedi gülümseyerek. açılmam 1 cm idi ilk doğumum da normal olduğu için varmış açıklık.
eve geldik eşimle, banyo yaptım uzandım ama ağrılarım iyice arttı ve ateşim çıkmaya başladı, 3 saat sonra sancılarım 5 ila 7 dk arasına düştü ve ateşim de 38.5 idi. doktoru aradım hemen gel hastaneye dedi. eşyaları aldık kızımı optüm kokladım ve yola çıktık.
yatışım hemen yapıldı 3 cm açıklık oluşmuş ama ben kıvranıyorum ateşten sancıdan. nstye bağladılar bebeğimin kalp atışları çok fazlaydı ve minik bir bebek olduğu için korktuk. tahliller yapıldı vücudumda enfeksiyon çıktı ancak nerede olduğunu bulamadılar hemen antibiyotikli serum bağlandı doktor arandı geldi, suni sancı veremem dedi doktor çünkü bebek tahminen 2800 kilo idi haftasıda erken olduğu için kaldıramaz dedi doktor ve bir de boynunda kordon dolanmış.
doktorum hiç sezeryandan söz etmedi başımda bekledi sürekli nst mi takip ettiler. normal doğumun gerektirdiği prosedürler tamamlandı. saat gece 1.30 civarı doğumhaneye geçtim, yaklaşık yarım saat süren zorlu bir doğumun ardından minicik oğlum 02.02 de dünyaya geldi :) 2500 gr ve 47 cm idi. kontrol edildi enfeksiyon ona bulaşmamış çok şükür, yanıma getirdiler doğar doğmaz , cennetten bir hediyeydi bana kuzum.
çift plesantalı olduğum için 1 saat kadar doktorum onunla uğraştı sonra bitti çok şükür.
erken doğumu enfeksiyon tetiklemiş ama nereden olduğu bilinmiyor. bu doğumda benim en büyük sansım doktorum oldu çünkü bütün bulgular sezeryana yönlendirirken o ısrarla normal doğuracaksın başarıcaz dedi, Rabbime sükürler olsun başardık.
sonrası 2 gün komtrol altında tutuldum ates ve enfeksiyon riskine karşı tedavi gördüm, bugün 17 günlüğüz sağlıklıyız Allahıma şükürler olsun.
Rabbim doğum yapmış arkadaşlara kolaylık versin, doğum yapacaklara hayırlı kolay doğumlar nasip etsin, bebek isteyenlere de bebek nasip etsin inşallah.

Doktor gerçekten önemli, sen de şanslıymışsın o konuda. Allah bağışlasın kuzunuzu:)

Allah bağışlasın canım, bence o saate kadar aç beklemekte strese sokmuştur seni, neyse ki sağlıkla atlatmışsınız. hoşgelmiş Yağmur:)

sevgili arkadaşım her kelimeni soluksuz ağlayarak okudum.Allah'ım seni elifin e bağışlasın.çok güzel ve çok ders alınası yazmışsın.inşallah torunların düğününü de Allah'ım nasip eder sana.

sevgili arkadaşım hiç korkma 32 haftada doğum yapan ve bebeğin kilosu 1500 gr mı geçmiş ise o ortalama 30 gün kadar hastanede kalıp çıkıyorlar. internette yaptığım araştırmada şöyle yazıyor ''30-34 Haftalarda doğanlara KLASİK PREMATÜRE denir. Yoğun bakımda kısa bir süre misafirimiz olurlar. 2-3 hafta bizlerle beraber olduktan sonra anne kucağına kavuşurlar.'' çok geçmiş olsun içini ferah tut.

Allah ömrünü uzun etsin
Allah uzun ömürler versin
Öyle güzel anlatmissin ki hikayeni gözlerim doldu insallah gül e güle buyut

Böyle ağlatmak istemezdim seni ama çok teşekkür ederim, hepimizin yavrularına bayırlı uzun ömürler versin Allah. Sabır acı, meyvesi tatlıymış, onu gördük:)

sat:02 Ocak 2014(ilişki 15nden sonra heeheeJ))
Tarih: 02 Ekim 2010 Saat: 12,17 Doğum kilosu:3430 kg Boy:50 cm (sezeryan)
Aylardır testler, tahliller yapıldı.. Takipler derken zor bir 9 ay geçti.
Nihayet o beklenen mutlu heyecanlı biraz telaşlı biraz hüzünlü an gelmişti.
Tekerlekli sandalyeyle ameliyat kapısına getirilip içerden görevlinin teslim alması beklerken içimi korkular endişeler aldı. Hüzünlüydü kızlar. Hatta gözyaşlarımı tutamadım. Dua ettim kızım için allah sağlıklı bir evlat istedim. Geleceği, bahtı, şansı, yolu açık olsun dedim. Gözyaşlarımı silerken görevli geldi. Ameliyat odasına girdim. Sedyeye oturtum. Başımdan bastırılıp başka bir görevlide belimden iğne yaptı. Sonra diğerlerine geldi. Maalesef olmadığını söylediler . bir daha deneyeceklerini olmazsa tamamen uyutacaklarını söylediler.konuştular..
Sonda takıldı..kızlar saniyelik bir iki defa acı duyuyorsunuz elbette. Bunu yazıyorum ki oraya gidince kendinizi hazırlayın diye.. Hani korkutmamak için acı yok desem kendinizi ona hazırlıyorsunuz olunca kötü etkilenmeyin diye. Ama tekrar ediyorum anlık acılar geçiyor. O kadar da olsun..
Tamamen uyutmuşlardı benim uyandığımda karnımda acı hissediyordum. Ağrı kesici yaptıklarını tekrar yapacaklarını söylediler. Bir süre orada kalmam gerekiyormuş. Benim gibi başkaları da vardı. Uyanan iyi olan gidiyordu. Tabi bir de bebeklerimizin sesleri duyuyorduk. Kimin ki ağlıyor bilmiyoruz ama ordakilerden biri bizimdi.
Ebe hemşire sanırım geldi yanıma ben gözümü açamıyordum bebeğin memeni tutuyor mu sütün var mı kontrol edeceğiz dedi. Kızım canım kızım tuttu.. öyle bir tutuşu vardı ki o anı hiç unutmuyorum. Görmüyordum ama o his başka bambaşkaydı.. sütün az ama var dedi.
Bir hemşireye kızım iyi mi dedim. Gidip baktı adımı sordu. İyi dedi uyuyormuş..
Sonra beni artık odaya götüreceklerini konuşuyordı. Ben kızıma kavuşacağım ya çok sevindim.. . ben önden kızım arkadan getiriyorlardı. Kolidorlar kapılar derken en son bir kapı var orada annem karşıladı bizi. Canım annem abimin ameliyatından sonra gözünü açınca hemen oraya gelmiş. Kızımı göreceğim hastaneydim (abim de böbrek taşı ameliyatı oldu başka hastanede) gelemedim deyince onu yukarıda beklamesine izin vermişler. Annem kızıma bakmadan bana baktı iyi misin kızım diye benimle konuştu.
Asansöre binip odaya geçtik. Eş görümce kv bekliyorlardı odada. Görevli beni yatağa yatırırken babası kim deyip eşimin kucağına kızımı verince eşim şok oldum birden böyle kucağımda beklemiyordum dedi. J
Beni yatırdılar. Genel aneztesi sonrasında baş çok ağrır daha önce burun polip ameliyatı ve kürtaj olmuştum. O zaman fenaydım ama bu sefer ağrı yoktu. Karnımdaki acı vardı biraz ama o da ağrı kesici işe yaramıştı.
Ertesi gün çıkmayı beklerken maalesef dr bize kan uyuşmazlığı riski olduğundan sarılık oranı yüksek çıktığını söyledi. Kızımdan 6 saatte bir kan aldılar. Işın tedavisini 2 gün tutuldu.(fototerapi mavı ışına)
Bayram gelmişti ama bayram bizim için kızımın sağlklı haberini aldıktan sonraydı. Herkes birşey söylüyordur gerekirse kanı değiştirilir mi vs çünkü tanıdıklarında oluyormuş. Ama hemşireye sorduk o kadar risk olsaydı yani sarılık oranı o kadar yüksek olsaydı ilk günden öyle bir işlem olurdu dediler..
Işına tutulurken gözleri kapalıydı. Bandaj vardı. Açılmaması lazımdı. Kızım hareketli olunca ve sıkılınca eli gidiyordu. Veya kafasını çevire çevire açıyordu. Bir de bandaj burnunu kapatıyor dolayısıyla nefes alamıyordu. Onun o halini görmeye de ben dayanamıyordum.
Her kan verilişi ve sonuç bekleyişinde dua etmekten başka birşey gelmiyordu elimden. Dr u bekliyorduk dr bizi atlamış bizim odayı unutmuş hemşirenin de dikkatinden kaçmış.. Dedim nasıl unutursunuz. Bu bebek orada nefes alamıyor biz dru bekliyoruz. Ona göre ışın tedavisi kesilecek kesilmeyecek veya taburcu olacağız. Baskıyla başka bir dra ulaştı.. kızımı alıp oraya götürdüler.. devam demiş.. neyse uykusuz bir gece daha vardı. Işının altında mamasını yediriyor. Altını kısa bir süreliğine değiştirmek için çekiyordum. En son kendimi tutamadım. Onun o halini gördükçe..
Sonra ışınsız gözetim altına alındı. En son kan verdik. Sonucu dualarla umutla bekledik. Sonucu ilk gördüğüm değer aynıydı ama referans aralığındaydı. Aklıma kötü şeyler getirmek istemedim. İnşallah bu hayırdır iyi birşeydir dedim. Çok şükür ilk müjdeyi hemşire verdi. Birbirlerini görevleri devir ederken. Çok iyi ışınsız yükselmemişti. Bu da iyi haberdi.. sonra dr u bekledik. Büyük bir heyecanla.. dr geldi sonucu görünce gülerek çok iyi dedi.. nasıl sevindim anlatamam. Çok şükür bin şükür.. milyon şükür.. dr bizim için bu değer önemliydi iyi dedi.. bu sonucu biz de merak ediyorduk dedi..
Hastane de kaldığım süre zarfında kv dem yanımdaydı. Evet yanımdaydı ama maalesef insanın annesi gibi olmuyor. Suyu çok içmem lazımdı ama maalesef kv kısıtlı getiriyordu sıcak rezene içmek de iyi geliyordu. . Eşim bilse zaten 10 tane damacana getirirdi. Kantine tel ediliyordu ediyim diyordum ben getiririm diyordu. Hı alıyordu ama dediğim gibi kısıtlı.. zaten su ısıtıcısına da koyuyorduk. Biberon yıkayordum mama yapıyordum. Evet ben yıkayıp ben yapıyordum. İki saatte bir mama veriyorduk. Kv de mama veriyordu. Kızımın altını daha çok altını o değiştiriyordu. Son iki gün ben yarısını ben değiştirdim. Bir seferinde çok kızdım üzüldüm. Sabaha kadar kızımı bekledim(ışın tedavisinde) . Altını değiştirdim mamasını verdim. Uyartmadım onu. Kızımla ilgilendim. Mamasını yaptım. Tam alıp kucağıma mamasını da verecektim. Dediğim gibi ilk vereceğim andı. Daha önce o veriyordu. Heveslenmiştim. Aldı kızımı kendi vermeye başladı.öylece kalakaldım. Titrek üzgün bir sesle ben verecektim dedim. O da geri çekildi. Gitti oturdu orada yedirdi.
Malum beklenen den fazla kalınca mendilleri falan kirlendi. Battaniyesi kirlendi. Ben yıkayıp koydum. İki kez.. gelince de demesin mi eşime orada yıkayıp koydum diye ben de 2 kez ben yıkayıp koydum 3.kez sen yıkadın mı görmedim dedim.. dayanamadım..
Annem abimin yanında kalıyordu görüş saatinde geliyordu. Kadın geldi de ağzıma kayısı verdi ben sıcak birşeyler içirdi. Ben gazı çıkardım. Yoksa gaz çıkartmadığım için birşey yemek yasaktı.. o kadar da kayısı kompostu vs yapın demiştim burada. götürdüm de..
1 -2 saat uyku ancak uyuyabiiyordum..Eve geldik kızım onun kucağında. Biz içeri gidelim(kızımla) siz eşyaları taşıyın diyor. Eşyalar da az buz şeyler değil.. dinlemedim ellemedim içeri geçiyordum hafif birşey var mı diye bakınırken eşim sen geç içeri dedi. Ben getiririm dedi ben de geçtim. çamaşırları makineye yarın atarım diyorum yok bugün başla diyor çok çamaşır zaten diyor at diyor.
Duşa girdim. İlk duşum acayip üşüdüm.kızlar dikkat edin.. üşütmeyin.. iyi giyinin.
Kv denin 15 yıldır görüşmediği komşusu geldi. Aslında bayram olduğu için eltisine gelmişler küs olduğu için o gitmemiş. eski komşum evdeysen bir bakayım demiş. Evde olunca içeri girdi. Kv yle bayağı sohbet ettiler. Ben lohusa içerdeyim. Mamadır sudur kendim alıyorum. Ev soğuk. İlgilenen yok.. yemek yapıyım çorba yapıyım derdi de yok.. misafiren eşi çocukları geldi. Bir güzel onlarla da sohbet ettik. Ben aç bitap haldeyim. Biraz uyudum uyandım halen sesleri geliyor. En son gidiyorlar sesleri geliyordu uyandım. kızımın şekerinden verdiler. Önce önemsemedim ama sonra kv dem sürekli onlardan bahsetti. Yani onun için gelmişlerde çok seviyorlarmış da.. vs bebeğe birşey taktığı verdiği yok şeker veriyor. Üstüne de beni çok sever sayar demesi gıcık oldum. Yani kusura bakmayın da sevmek saymak öyle mi olur..
Sonra un tarhanasından yaptı. Sıcak suyla karıştırılan.. pide getirdi eşim.görümcemler geldik birlikte yedik..cimri olup kendine gelince israftan çekinmeyen bir kv dem vardır. Her gelişinde odasını süpürür yerleştirir.tüm evi süpürüp silersin onun odasını süpürdüğü zamanda.neyse kv denin söyledikleri yaptıkları bitmez..
Neyse ki bitti.. çok şükür bin şükür.. kızımla evdeyiz 18 günlük oldu..inşallah sağlıcakla büyütürüz..
Kızlar size tavsiyelerim.
1-bebeğinizin iç zıbın ve çorap almayı ihmal etmeyin. Yani hastane ve evde kullanırsınız.. sıcak olsa da kesinlikle giydirin..
2-su ısıtıcısını götürün sıcak suyun ihtiyacı bitmiyor. İstediğiniz zaman sıcak su alıyorsunuz. Sonra biberon vs yıkıyorsunuz..
3-sezaryan olduğum için mi bilmiyorum kanama normaldi. İlk başta bebek bezi koydular sonra ben orkid gece kullandım.
4-en başta yazmam lazımdı ama kesinlikle rahat olun.. sıkılmayın sinirlenmeyin sakin olun..en ufak birşey sizin moralinizi bozmasını izin vermeyin.. bebeğinize kendinizi verin.. kim size iyi bakacağını düşünüyorsanız yanınızda kimin olmasını istiyorsunuz o kişi refakatçiniz olsun.. çünkü çok önemli bir an..
HERKESE SAĞLIKLI HUZURLU MUTLU GÜNLER DİLİYORUM.
anneliği çok güzel çok özel bir duyguymuş..35yaşında tattım. Allah isteyen herkese nasip etsin..
TEŞEKKÜR
Hamileliğim boyunca iyi kötü herşeyi paylaştık.. Sizlere çok teşekkür ederim. KK yetkilelirine böyle bir forum yaptıkları için teşekkür ederim.
Dr uma teşekkür ederim.
.Bana anneliği yaşattıkları için eşime ve kızıma teşekkür ederim.
Not düzenlemeleri yapamadım. Kızım uyanıyor.. gerek forumda gerek yazımdaJ bir hatam olduysa kusura bakmayın..
2014 Ekim bebeklerini büyütürken sayfasında paylaşımlara devam edelim.yani olacak sanırım.

Allah bağışlasın Hayat, doğumdan sonra pek giremiyoruz buraya ama böyle doğum haberlerini alınca çok mutlu oluyorum. Çok şükür sen de kucağına almışsın bebeğini, Allah analı babalı büyütsün canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…